Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 18:00 2 131 4

Броят на загиналите в земетресението в Турция и Сирия расте, но все още се откриват оцелели

  • турция-
  • сирия-
  • земетресение-
  • рихтер-
  • реджеп ердоган

По последни данни на турските власти до момента е потвърдена смъртта на 38 044 души в Турция, заедно с потвърдените жертви в Сирия, броят на загиналите достига до 41 732

Броят на загиналите в земетресението в Турция и Сирия расте, но все още се откриват оцелели - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Спасителните екипи успяха днес да открият още четирима оцелели, повече от десет дни след разрушителното земетресение, което засегна големи части от Турция и Сирия на 6 февруари, съобщи Асошиейтед прес. Броят на загиналите обаче продължава да се увеличава, пише БТА.

Днес при разчистването на развалините са били открити четирима оцелели от труса. Това са 29-годишна жена, намерена в Кахраманмараш, както и 12-годишно момче и двама мъже, открити в Антакия.

По последни данни на турските власти до момента е потвърдена смъртта на 38 044 души в Турция. Заедно с потвърдените жертви в Сирия, броят на загиналите достига до 41 732.

Над 84 хиляди сгради в Турция са напълно разрушени или тежко повредени от двата труса миналия понеделник, съобщи турският министър на околната среда и градоустройството Мурат Курум, цитиран от ДПА. Общо досега е проверено състоянието на 684 хиляди сгради в региона.

Представител на ООН съобщи, че от 9 февруари до днес през Турция в Сирия са влезли 143 камиона с помощ за пострадалите от земетресението.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    10 0 Отговор
    Акълът ми не го побира как се издържа 2 седмици без вода 😨

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически парк":

    Воля за живот аз по друг начин не мога да си го обясня .
  • 3 Защо?

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически парк":

    Ако е имал стекове с минерална вода в къщи...от земетръса може да е блокиран изход, или половината жилище да е затрупано...за да е жив, значи е имало някакви квадратни метра свободни... И храна може да е имало и минерална вода.
  • 4 Бонго. Бонго

    3 4 Отговор
    Боли ма х. я