Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 08:05 1 853 16

Държавните служители започнаха едноседмична стачка

  • стачка-
  • държавни служители-
  • протест-
  • нидерландия-
  • амстердам

От общината предупредиха, че стачката ще доведе до много неудобства

Държавните служители започнаха едноседмична стачка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Общинските служители в Амстердам започнаха едноседмична стачка в понеделник в 6:30 ч. Сред стачкуващите държавни служители са и хората, отговарящи за почистването на града, като сметосъбирачи и улични чистачи. От общината предупредиха, че стачката ще доведе до много неудобства, предаде БГНЕС.

По време на стачката градът няма да събира едрогабаритни отпадъци, битови отпадъци, рециклируеми и органични отпадъци. Улиците няма да се метат, кофите за боклук няма да се изпразват и няма да се обработват сигнали за отпадъци на улицата. По време на предишни стачки на държавните служители в Утрехт, Ротердам и Хага по улиците се натрупаха планини от боклук.

Общината се обърна към жителите на Амстердам с молба по време на стачката да оставят отпадъците си вкъщи, доколкото е възможно. Все пак общината се споразумя със синдикатите, че отпадъците могат да се събират на пазарите в града. "На ежедневните пазари отпадъците се извозват в края на деня, а пазарът се почиства. Служителите на пазара ще контролират това", заяви отговорният съветник Хестер ван Бурен в градския съвет миналата седмица.

По време на стачката служителите по надзора и правоприлагането ще бъдат на улицата, но няма да издават глоби. Но хората, виновни за сериозни нарушения, безредици или екстремно поведение, все пак ще получат санкция, казаха от общината. Общинските служители в Маастрихт и Ден Бош ще стачкуват от сряда. Това може да доведе до проблеми, тъй като улиците няма да бъдат почистени след карнавала, който приключва във вторник. Държавните служители стачкуват за по-добър колективен трудов договор. Наред с други неща, синдикатите искат увеличение на заплатите с 12 % през тази година. Профсъюзът FNV поиска и автоматична компенсация за инфлацията през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мали

    8 4 Отговор
    Тея взимат по 4 хиляди лева и нагоре, ние тогава кво да кажем

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван Дочев

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мали":

    В Холандия заплатите не са в левове. Иначе вас не ви знам
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Вашето Мнение

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мали":

    Ти знаеш ли колко струват 4000 лв в холандия?
  • 6 Напълниха

    3 1 Отговор
    си чистата , богата и толерантна държава с всякаква измет , как няма да им дойде до гуша ?
  • 7 Историк

    13 3 Отговор
    Путин индиректно им го напути...
  • 8 ХАХАХА

    5 1 Отговор
    Абе нали колкото по малко държава толкова по добре или ние както винаги сме създали бизнес за свои хора? Имам предвид ,че събирането на боклука в Холандия е задача на държавата.
  • 9 Егати и мръсотията

    13 3 Отговор
    егати и чудото. Веднъж съм бил в Холандия е се учудих какъв бардак е.

    Коментиран от #10

  • 10 Вашето Мнение

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Егати и мръсотията":

    Бил съм няколко пъти там и още не мога да разбера ганьо, дето въздиша по тая кочина.

    Коментиран от #11

  • 11 Историк

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Вашето Мнение":

    Бил съм на всеки континент(без Антарктида)-по прекрасна и уредена страна от Китай аз не съм посещавал !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Германицу

    3 0 Отговор
    Толирантен и демократичен боклук. Няма да има санкции
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Никой

    3 0 Отговор
    Боклук, но втора употреба купувате. И не винете българските граждани, че отишли да изкарват прехраната си навън, нали ПП щяха да ги връщат, какво стана с празните им обещания. Вие гледали ли сте стари хора в холандия, германия. Заключила се старицата в банята и добре, че сина й бил в града, ако бил извън, и можела да се за души и след това, кой, щеше да понесе всички, българката. Който дойде на власт си оптравя близките. Нека си гласуват родата ви. Навън не ги мислете, не им е до вашите избори. Дори трябва да се премахне гласуването отвън. Излишен харч. Те се борят навън за оцеляване, без роднини, сами са в живота, то и в Бг не е по разлипно, но поне си имат жилища
  • 16 Българин

    1 0 Отговор
    Те ще се оправят,ама ние КОГА ??? Като са ни крали толкова години в България ! И парите уж за втора пенсия дето ни ги удържаха , какво стана ??? Ама било задължително казваха, а сега ?? Все откачени работи правят тук при нас ! Да ги закриват тези ЧАСТНИ Пенсионни фондове !! И да ни връщат парите !!
Новини по държави: