Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Февруари, 2023 17:25 7 478 41

Роберт Хабек: САЩ ни предупредиха, че Русия се готви да нахлуе в Украйна

  • русия-
  • владимир путин-
  • германия-
  • роберт хабек

Руснаците подготвяха складираните банки с кръв, ракетните установки бяха заредени, машините бяха маркирани и войските се придвижваха към границата, ясно беше, че войната започва, заяви Хабек

Роберт Хабек: САЩ ни предупредиха, че Русия се готви да нахлуе в Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ са предупредили предварително Германия, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, предаде ДПА, като се позова на германския министър на икономиката Роберт Хабек.

Той разказа пред сп. "Щерн", че представители на американското посолство в Берлин са го посетили в министерството на икономиката. От документите, които те му показали, станало ясно, че руската армия ще влезе в Украйна.

Още новини от Украйна

"Руснаците подготвяха складираните банки с кръв, ракетните установки бяха заредени, машините бяха маркирани и войските се придвижваха към границата. Ясно беше, че войната започва", заяви Хабек.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 2030г Ела да ти кажа

    58 26 Отговор
    Те тия затъркаха Русия. И сложиха стена между нас и руснаците.

    Коментиран от #22

  • 3 Стойчев

    39 67 Отговор
    МАКАК БЕ? Нали Русия не нападала, ми се защитавала на чужда територия… Те утре ще ни фърлят ядрена бомба щото шизофренията ги нападнала…. Ама това ще края на света и на всички режими и диктатори!

    Коментиран от #17

  • 4 а джендърите

    34 21 Отговор
    си драпаха макарите и викахе - НЕМА да го направи!
  • 5 Гориил

    22 12 Отговор
    Робърт Хабек е прав. Русия ще го направи преди него

    Коментиран от #15

  • 6 Хихихи..

    51 31 Отговор
    Кой вече ви брои за живи бе,Краварлък?
  • 7 Съжалявам

    53 19 Отговор
    Връзката е, че джендър съюзът прави огромни грешки - все повече и повече. Но волът рие е на ГЪРБА му пада. Така е и със санкциите към Русия! От санкциите населението на ЕС много повече пати отколкото НАЗНАЧЕНИТЕ първенци на ЕС-то. Между другото осъдиха активно управителката на ЕЦБ Кристин Лагард, на път е това да сподели и урсулата - за космическата цифра 71 милиарда евро. И какво???? Горди ли сте с това??? Накъде върви ЕС-то вместо да си урежда своите проблеми?
  • 8 КОНТРАТА

    64 23 Отговор
    Уведомили са защото са знаели датата на провокацията която ще направя фашистите от Киев в Донбас.
  • 9 нормален

    64 22 Отговор
    Нещо става с психиката на водещите политици на запада - пълно ха-ха. Няма как украйна да победи ядрена държава и то не коя да е, а най-добрата. При това поведение на запада алтернативата е мир или трета световна.
  • 10 Окраин4ев

    54 28 Отговор
    Да не забравяме, че окраинските нацисти нападнаха на 24 Февруари рано сутринта ДНР и Руската армия влезе по късно да защити ДНР и ЛНР. ФАЩ дадоха заповедите за нападението лично Джоузеф терориста ги е дал.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Майна

    75 13 Отговор
    Байдън заяви днес на ,,букурещката девятка , сред която и България - ,,Вие сте нашата първа отбранителна линия на НАТО/САЩ..
    Айде , честито...
    Разбрахте ли с каква ,,ЧЕСТ,, ви ,,удостоиха,,....,
    А?
    Възторжени ли сте...?
  • 13 всички бандеровци

    55 17 Отговор
    и кравари правят същото, което правеха преди 24.02.2022 г., когато Путин МНОГОКРАТНО ги предупреждаваше какво ще се случи. ТЕ НАИВНО вярваха, че НЯМА НАЧИН, може да се качат на главата на Путин, но той няма да навлезе в окраината на Русия. Сега е СЪЩОТО. НИТО за момент не си дават сметка зеленият клоун и от обора, че Русия е с огромно въоръжение (което ВЪОБЩЕ все още не употребява) и е ядрна държава. Непростима е такаво простотия и лекомислие от страна на нато, обора и джендър съюза.!!!!
  • 14 Никой не пише, че днес генерал-

    24 46 Отговор
    Митрофанска заедно с местни антибългари се чествали годишнина от Красната армия на МОЧА.
    Да извадим фактите:
    По-долу ще видите исторически данни за равнището и динамиката на реалния брутен вътрешен продукт на човек от населението, публикувани в еталонното изследване Maddison Project Database на Университета в Грьонинген. Посочените суми са в долари на САЩ от 2011 г. Използван е стандартът cdgppc, приложим за сравнения на жизненото равнище в отделните държави.
    Съпоставка на България с другите Балкански страни през 1939 г.
    Румъния през 1939 г. е драстично недоразвита с едва 27% от българския БВП на човек. Но през 2016 г. Румъния е вече на крачка пред България, а днес вече с повече от 20%.
    В Румъния няма русофили и проруски партии.
    През 1939 г. БВП на човек в Югославия е едва 1/3 от българския, а в Турция – само 2/3.
    Гръцката икономика през 1939 г. изпреварва българската. Но тогава разликата е от порядъка на една пета/20%/ и при това бързо се топи. Например през 1929 г. БВП на човек в Гърция е с близо 48% по-висок, отколкото в България. Само за десетилетие, дистанцията с южната съседка е съкратена наполовина. Днес Гърция има 3 пъти по-голям БВП от България ! Както ми каза една рускиня – личи си къде е минала Британската и къде Червената армия.
  • 15 Не воюйте с русскими!

    46 22 Отговор

    До коментар #5 от "Гориил":

    Мачът в окраината на Русия е свирен. Руската армия печели, а соросодите се правят на разсеяни, че нищо не знаят.
  • 16 Ха,ха,ха,ха,ха,ха,😁

    48 13 Отговор
    По принцип - Започне ли такава нескопосана, недоразвита и елементарна пропаганда , значи работите отиват на мнооого зле за англосаксите.
  • 17 Сократ

    38 14 Отговор

    До коментар #3 от "Стойчев":

    По скоро фашистите ще ни опукат, не руснаците.
  • 18 А Русия

    37 16 Отговор
    ви изпревари преди да нахлуете през март и да ги потопите пак в кръв!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 От страни

    44 13 Отговор
    Ми разбира се - щото точно знаеха датата когато на Путин ще му омръзне те да му лазят по нервите и бомбардират Донбас. Една седмица преди нахлуването укрите започнаха здраво да обстрелват Донбас от 10-15 снаряди за ден за една седмица стигнаха до 2000 на ден. Това е провокацията.
  • 21 Реалист

    48 14 Отговор
    РУСНАЦИТЕ БЯХА ПРОВОКИРАНИ ДА ВЛЯЗАТ В ДНР И ЛНР, А ПЛАНА ЗА ПРОВОКАЦИЯТА БЕШЕ СЪСТАВЕН В РАМЩАЙН!!!
  • 22 1944

    12 40 Отговор

    До коментар #2 от "2030г Ела да ти кажа":

    стена не може да има между господаря и роба. стена има между нормалния свят и варварите от московията.
  • 23 Урюрвкос

    40 11 Отговор
    още от ноември 2021 Байдън всеки ден опяваше че Путин довечера напада. Постоянно го канеше на война но Путин се ослушваше докато Зеленски в Мюнхен на 19 фев 22 не каза че Украйна ще влезе в клуба на ядрените държави. Чашата преля.
  • 24 Трол🤘

    20 4 Отговор

    До коментар #19 от "нммммм":

    Ами пребоядисахме се бе. Ние винаги сме на страната на победителите. Преди бяхме първи комунисти, после върли атлантици, сега ставане русороби. Търсим си партийните червени книжки. Ти още се ослушвай. Айде, вади на дядо си петолъчката!!!!!
  • 25 За сега

    32 7 Отговор
    боините действия са в Украйна. Русия няма накъде да отстъпва. САЩ са още далече. За това на Байдън все още му е лесно. След Украйна може да вкара и страните от ЕС във войната. Той ще дава оръжие на лизинг. Даже може да включи и малко американци но под знамето на НАТО. Докато самите територия на САЩ не бъде застрашена Байдън ще настоява за война срещу Русия.
  • 26 Соломон

    39 12 Отговор
    То за никого не е ТАЙНА, че САЩ преди това НАХЛУХА в Украйна през 2014 г., като ОРГАНИЗИРАХА и ОСЪЩЕСТВИХА противоконституционен ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ !

    Така северно-американската държава САЩ се ДОБЛИЖИ с войската и оръжието си до ГРАНИЦИТЕ на Русия !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 нормален

    18 6 Отговор
    Нещо нищо не споменават за признанието на меркел че минските споразумения са сключени между украйна и русия не за да ги спазва украйна а за да се въоръжи и подготви за война същото както на времето пакта за не нападение между хитлер и съветския съюз отново е бил с намерение да не се спазва от хитлер и да се подготви за война с русия историята се повтаря вълкът козината си мени но нрава не
  • 30 Абе един въпрос ме мъчи

    19 3 Отговор
    Къде падат бомбите , които мятат украинците. Нали цяла Европа и САЩ ги зареждат за милиарди и те се ,,защитават". Изсипаха толкова снаряди , пък не става ясно къде попадат те. Знае се за руските , че поразяват едно друго. Ами украинските къде бият бе ? ! Тези шарани сами си разсипаха държавата и я обърнаха на разгромена територия. Щото у Русия бомбите им не падат , нали !?

    Коментиран от #35

  • 31 Иванов

    5 14 Отговор
    Те само учения правеха за да нахлуят не си ли спомняте,и за сведение на путинофилите и у нас изконни български земи са били точно там където сега те са окупирали,а тяхната земя е била ла само отделни царства рускоговорящи,когато ние вече сме съществували,така че някой тука трябва да му каже на тоя пуяк в Кремъл че това са били наши а не техни земи
  • 32 Цвъки

    0 1 Отговор
    Много ги разбирате бе, да не сте тираджии
  • 33 Никой

    11 0 Отговор
    Бебе баш министъра на икономиката бил предупреден. Ами да , да си стягат германските За....ци . Че идва икономически крах, щото ще взривят тръбитее
  • 34 Арджуна

    0 3 Отговор
    Много ги разбираме ние нещата,най-много на маса с мезе и ракийка. Кога стане нужда нещо да се свърши не ни търсете.Вие себе си неможете да оправите,оправяте света.Ако Русия беше дошла да ни освободи от Нато и Ес щяхме да ги посрещнем надупени със свалени гащи.Българите не искат да са велики искат да са сити.Къде сте истински Българи?
  • 35 Падат

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Абе един въпрос ме мъчи":

    На украинска територия, защото там е руската армия. Какво трудно има за разбиране?

    Коментиран от #36

  • 36 Тъй де

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Падат":

    Падат си у тяхната територия ...демек рушат си държавата. Кво ми обясняваш. Не е ли по- нормално да седнат да преговарят , да си признаят грешките , да отстъпят от мераците си да тормозят рускоговорящите в определени райони, да си признаят, че са по- слаби и не могат да ритат и се репчат срещу по- силния, да спрат да слугуват на задокеанските организатори на революции , да си свият дулата дето им ги харизват от заинтересованите използвачи. Допреди Майдан можаха да живеят в разбирателство двете братски държави, сега какво става. Пропъдиха си хората и рушат, мятат бомби да им рушат домивете. Не четеш явно достатъчно и си обременен от неразумни послания на интриганти и доказани войнолюбци.

    Коментиран от #37, #39

  • 37 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Тъй де":

    Абсолютно съм съгласен с теб. И за мен Русия и Украйна са братски държави. Аз също мисля , че всичко украинците си го направиха. Положението между Украйна и Русия е такова каквото е и между Македония и България. Македонците са българи , но са с промити мозъци ! И не виждат , че албанците са ги асимилирали и из половин македония се веят албански знамена на 50 метрови пилони, а са тръгнали с Белгария да се заяждат... За Ужасно ниският стандарт на живот ,в който живееят украинците са си виновни изцяло те ! Украинците станаха белите роби на западна Европа , а тя от своя страна точно от такива има крещяща нужда. Иначе украинците са трудолюбив народ. Поради това , че я донкараха до просешка тояга украинците се обърнаха към западна Европа с надеждата , че тя ще ги спаси. Ще ги спаси толкова колкото и България , след 19 години в НАТО и 15 години в ЕС , България няма нито Армия нито Икономика и най-жалкото е , че НЯМА БЪДЕЩЕ... -:(

    Коментиран от #38

  • 38 Благодаря

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Много точно ! И като чета това и проследя плюсовете и минусите , съобразно коментарите, си мисля, че все пак има надежда за нас и за България . Доколкото зависи от нас, информираните, просветени и честни българи има желание за друг живот. Притеснителното е, че на този етап преобладават продажни политици, лакоми печелбари ( меко речено , че за друго определение ще ми затрият коментара) и многобройна аморфна маса , покорни , безразлични , потиснати, нерешителни хорица. Така е не само у нас. Но има сякаш някакво раздвижване из Европа, хората негодуват срещу чиновниците, които вземат грешни решения . Тук едва се промъква информация чрез купените ни медии, но всеки има начин да се осведоми за реалността.
  • 39 Май ти

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Тъй де":

    не четеш достатъчно. Няма такова нещо като братски държави, не приписвай на държавите човешки качества. Има държави с общи интереси, но те се менят с времето.
    Храна за размисъл - през ВСВ в продължение на 2 години до 1943 съветските снаряди на чия територия падаха?

    Коментиран от #40, #41

  • 40 А така

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Май ти":

    А ти чувал ли си за бомбите на САЩ над Сф.
  • 41 Еййй, а

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Май ти":

    Ти не си ли виждал минусите на коментарите бе , ограничен. Сравни с плюсовете на другите . Май, май не си в час . Зинал си да сипеш съвети, а не си наясно с много факти. Къде ти е Германията фашистка, къде ти е съветската държава. Колко народ претъпка по пътя си Хитлер. Какви ги търсеше там. И като много си се размислил, ти явно не разбра ПАК посланието на предходните коментари - безсмислието да се воюва. А украинците започнаха ПЪРВИ с неприемливи , натрапчиви набези . И днес продажните български медии наричат отговора на Русия в украйнините си НЕОЧАКВАН. Ами да бяха очаквали , нали се подготвиха да се бият . Прочети ,,Геополитика и геостратегия " на А. Вандам , дано ти светне !
Новини по държави: