Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 17:56 829 11

Обещание! Великобритания ще понижи данъците веднага щом може да си го позволи

  • джереми хънт-
  • великобритания-
  • данъци-
  • риши сунак

Хънт ще представи първия си бюджет на 15 март, като страната продължава да се бори с високите разходи за храни и електроенергия, мащабни протести, последиците от Брекзит и най-лошите перспективи за растеж за икономиката

Обещание! Великобритания ще понижи данъците веднага щом може да си го позволи - 1

Финансовият министър на Великобритания Джереми Хънт обяви днес, че правителството ще понижи данъците "толкова скоро, колкото може да си го позволи" на фона на натиска от някои депутати от собствената му партия за намаляване на налозите в страната, съобщи Си Ен Би Си, информира БТА.

Хънт ще представи първия си бюджет на 15 март, като страната продължава да се бори с високите разходи за храни и електроенергия, мащабни протести, последиците от Брекзит и най-лошите перспективи за растеж за икономиките на страните от Г-20.

Управляващата във Великобритания Консервативна партия трябва да изкачи "електорална планина" преди парламентарните избори през идната година, тъй като социологическите проучвания дават сериозно предимство на опозиционната Лейбъристка партия.

Джереми Хънт заяви пред Си Ен Би Си в кулоарите на срещата на Г-20 в индийския град Бенгалуру, че продължава да е оптимист, че икономическите планове ще възвърнат доверието на обществото.

"Смятам, че когато дойдат изборите, хората ще си дадат сметка, че именно Консервативната партия е тази, която взима тежки и трудни решения за връщане на доверието към публичните финанси, за понижаване на инфлацията и растеж на икономиката", добави той.

"Нашата партия в крайна сметка ще изгради икономика, която ще може да финансира допълнително Националната здравноосигурителна система, да подкрепя въоръжените ни сили, за да могат да вършат важната си работа, да поддържа ниски данъци, смятам, че това са нещата, които имат значение за повечето хора", подчерта финансовият министър.

Попитан дали данъците ще бъдат понижени до изборите, Хънт коментира, че това ще стане веднага, когато Лондон може да си го позволи.

Той обеща евентуално да намали и корпоративните данъци, които обаче преди това ще нараснат от 19 на сто до 25 на сто за финансовата година, която започва на 1 април

"Траекторията, по която искаме да поемем, особено когато става дума за бизнес, е да имаме по-конкурентни равнища на облагане с данъци", отбеляза Хънт.

"Ще разгледаме внимателно всички промени, които можем да направим в рамките на ограниченията, които ни поставя отговорността ни към държавните финанси, но дългосрочната ни амбиция е да предложим най-конкурентните корпоративни данъци", каза британският министър на финансите пред Си Ен Би Си.

Отчетливото подобрение на държавните финанси и рязкото понижение на цените на газа на едро, откакто Джереми Хънт пое поста си , са довели до изненадващ бюджетен излишък от 5,4 милиарда британски лири.

По-рано тази седмица Хънт отрече обвиненията, че правителството е получило "неочаквана печалба" от понижените разходи за инициативата за гарантирана цена на електроенергията, целяща да подкрепи домакинствата за плащането на сметките за електроенергия. Той даде да се разбере, че ще устои на исканията на Консервативната партия за междувременното намаляване на данъците. Понастоящем налозите в Обединеното кралство са достигнали 70-годишен максимум.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    14 0 Отговор
    Демек трай коньо за зелена трева.
  • 2 Риши Бунак

    18 2 Отговор
    Тате обеща че ще ми купи колело ама друг път.
  • 3 Гошо

    8 1 Отговор
    Разбира се че ще го направи, непременно ще го направи ,ама когато има възможност Само възможност да ѝ се отдаде хе хе
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Трябва да повишат

    9 0 Отговор
    Данъците повече за да има повече пари в бюджета! Така ще могат да изпратят повече оръжия в Украйна!
  • 6 Иванчо

    6 0 Отговор
    Да и тате така каза, че ще ми купи колело когато може. Ама не сега, а някога друг път.
  • 7 Чичо

    8 0 Отговор
    В България всичко ще се оправи когато може да си го позволи.
  • 8 Да това

    1 0 Отговор
    Е лесно щом като беден се оженил за богата индийка и ползвал милионери мач. Ще му е много лесно да го направи пак. ДАНЪЦИТЕ ПЛОСКИ 9% VaT - ДДС 9%
  • 9 Отец Унуфри

    1 0 Отговор
    Хънти дън не дава да имате възможност и е подкрепен от Борката Джонс , защото му е платено от Фащ.
  • 10 Аз71

    1 0 Отговор
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 11 Хахаха

    0 0 Отговор
    Свят голям, балъци многоо.
Новини по държави: