Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 23:00 3 970 44

Путин изпрати ФСБ срещу „цялата измет“, която всява разкол

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • федерална служба за сигурност

Федералната служба за сигурност на Руската федерация трябва да държи руско-украинската граница под специален контрол, да постави там преграда за диверсионните групи

Путин изпрати ФСБ срещу „цялата измет“, която всява разкол - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин, говорейки на разширено заседание на колегията на Федералната служба за сигурност (ФСБ) във вторник, каза, че руските специални служби трябва да използват опита, натрупан по време на войната в Украйна, за "укрепване на сигурността на страната и защита на правата и свободите на руските граждани", цитира думите му Руската служба на Би Би Си и ТАСС.

Федералната служба за сигурност трябва да се противопостави на опитите за активиране на "цялата тази измет" в Русия, която използва сепаратизма, национализма и ксенофобията като оръжие, каза руският президент Владимир Путин във вторник на заседание на съвета на специалните служби.

Държавният глава отбеляза участието на ФСБ във войната в Украйна, свърза увеличаването на броя на терористичните престъпления с действията на Киев и Запада и призова да се "постави бариера пред диверсионните групи" на Руско-украинската граница.

Путин призова да се засили "линията на контраразузнаването", контролът върху изпълнението на държавната отбранителна поръчка и осигуряването на войските, както и да се идентифицират онези, които "използват интернет и социалните мрежи за пропаганда и идеология на тероризма и екстремизма".

"Разбира се, необходимо е да се идентифицират и спрат незаконните дейности на тези, които се опитват да разцепят и отслабят нашето общество, които използват сепаратизма, национализма, неонацизма и ксенофобията като оръжие. Това също винаги е било прилагано към нашата страна, и сега, разбира се, зачестяват опитите да се активизира цялата тази измет на нашата земя", каза Путин.

Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация трябва да държи руско-украинската граница под специален контрол, да постави там преграда за диверсионните групи.

"Руско-украинският участък от държавната граница трябва да бъде под специален контрол на граничната служба на ФСБ. Сега там е дислоцирана група, която включва подразделения на граничните служби, авиацията на ФСБ и въоръжените сили на Националната гвардия. "Задачата е да поставим преграда на пътя на диверсионните групи, да пресечем опитите за контрабанда на територията на Русия на оръжия и боеприпаси", каза държавният глава.

Путин също поиска да се подобри системата за пропускане на бежанци през руско-украинската граница. "Системата за пропускане на бежанци през границата, както и на военни колони, военна техника, хуманитарни и строителни товари, трябва да бъде по-ясно очертана", каза държавният глава.

Президентът на Русия също така заяви необходимостта от "развиване на регионалните сегменти на общодържавната система за противодействие на тероризма, включително в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област", ​​както и от активизиране на работата на ФСБ в тези региони.

В неделя Путин вече заяви, че според него Западът се опитва да "разкъса Русия на части" и руският народ може да не оцелее. Според него колективният Запад можел да приеме само Русия на части.

Руският държавен глава подчертава, че "тези планове са разписани на хартия".

В интервюто си Владимир Путин заявява отново, че единствената цел на Запада е да ликвидира Русия в сегашния ѝ вид. Говори и за "планове, разписани на хартия", без обаче да посочва конкретни държави или разузнавания, които имат такива планове. Противопоставянето е в стил неконкретизирани и известни на всички посочени с местоимения "те" срещу "ние", руснаците.

Неконкретизираната заплаха за Русия, по думите на Путин идва от: "Но всичко това е там, всичко е записано, всичко е записано на хартия. Е, сега, когато опитите им да прекроят света изключително за себе си след разпадането на Съветския съюз доведоха до тази ситуация" и затова: "Ние сме принудени да реагираме на това", казва Путин.

Според Путин Западът може да приеме страната в т.нар. "семейството на цивилизованите нации" само на парче. "И тогава, (след като разкъсат Русия), може би ще ни приемат в така нареченото семейство на цивилизованите народи, но само поотделно, всяка част поотделно. С каква цел? За да разбутат тези части и да ги поставят под свой контрол."


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 да питам

    38 42 Отговор
    Откъде говори , от бункера ли ..🤔😁

    Коментиран от #39, #43

  • 3 Хохо Бохо

    45 58 Отговор
    Руснаците са свършен народ. Станаха като Северна Корея..
    то такъв народ няма, но така е думата
  • 4 Шшшш

    26 7 Отговор
    А мунчо ще изпрати Тоника СВ.
  • 5 Путин е

    40 52 Отговор
    Путлер е мазов убиец, диктатор, военнопрестъпник, педофил( любовницата му е по-млада от дъщерите) и голям комплексар, заради който мрат хиляди руснаци!

    Коментиран от #12, #34

  • 6 въпрос

    33 30 Отговор
    ФСБ - Формация Студио Балкантон ли е?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Спешно е

    24 21 Отговор
    Трябва да се отцепи границата. Защото много от затворниците са се измъкнали. И се връщат в русия с оръжие. Това са камикадзета едноразови. И не се знае какво могат да направят.
  • 9 Песков

    35 39 Отговор
    Путин е най силен когато е в бункера, със сложен памперс, а Медведев го обгръща с нежни мъжки ласки.
  • 10 в ШОК

    35 36 Отговор
    Само една година война. И Путин взе да говори за разпадане на Русия.
  • 11 Наблюдател

    29 32 Отговор
    Защо ми се струва, че на копейкаджиите ще им секнат копейките?
    Няма Путлер, няма копейки..
  • 12 явертревя

    17 18 Отговор

    До коментар #5 от "Путин е":

    И е пасивен хомосексуалист
  • 13 да бе

    15 24 Отговор
    Какви права и свободи имат орките, та да им ги пазят фсб
  • 14 Истина

    12 19 Отговор
    Само масови репресиш ще потушат бунта 6ойто назрява.Москва и Питер ще ги удържат ама за покрайнините сили нямат.
  • 15 ха ха хааа

    14 20 Отговор
    "за защита на правата и свободите на руските граждани" ... От Гвардията ли ..🤔🤭
  • 16 Перко

    23 27 Отговор
    Комплексиран джуджак...Ма влезни в цивилизования свят с цялата си русия,но без да пречиш(убиваш,разрушаваш) други държави да направят своя цивилизован избор.Не си властелина на света !Нито имаш акъл нито харизма за това!

    Коментиран от #33

  • 17 расПУТИН

    22 26 Отговор
    Руснаците са робски народ,те дори се раждат в руската баня дегенерати такие
  • 18 А бе

    22 23 Отговор
    Не беше ли путин, който използва сепаратизма, национализма, неонацизма и ксенофобията като оръжие в Украйна, преди да започне войната?
  • 19 Свети Петър

    17 22 Отговор
    Абсолютно същата реч изнесе Адолфф през март 1945 г., чувам го от подземните двери ,че справедливо претендира за авторско право. Нещо започна последната седмица на жужето Злостър от устатаму да не излиза големият сапаратизъм. Кочината на лято започва да се разпада тотално, щом и винпромите започнаха от тази седмица да създават частни армии за защита, значи краят е близо.
  • 20 ХА ХА

    21 22 Отговор
    Путин яко се е бутнал!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 винкело

    11 22 Отговор
    Джуджето се гърчи
  • 24 винкело

    15 21 Отговор
    Джуджето се гърчи
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хаха

    8 11 Отговор
    Не бой се бепутя, това е само някаква си специална военна операция на Украйна, не всявай паника !
  • 31 Констатираща

    18 10 Отговор
    Това се казва държавен глава-закрилник - човек, който мисли за народа си, знае от къде идват набезите срещу народа му и как да го закриля. Естествено, че не е "подходящ" за враговете на отечеството си, но това го прави обичан и незаменим за народа си, защото е неподкупен, за разлика от някои други, които предават държавите си.
  • 32 Благой от СОФстрой

    7 12 Отговор
    Джyдже убиец на собственият си народ!
  • 33 Констатираща

    20 7 Отговор

    До коментар #16 от "Перко":

    Кой е цивилизованият свят според Вас?
    Този, в който се шири развратът, наркоманията, хомосексуализмът, престъпленията - вътрешно и външно държавни, където животът на гражданите няма сигурност, където обществото е разслоено на бедни и богати и от където всичко това допуснахме да дойде и при нас и искат да го разпространят по целия свят, за да го направят "цивилизован" и удобен за тях, защото много е по-лесно да си лош, отколкото добър, защото лошите неща лесно се постигат и са подходящи за мързеливите и алчни завоеватели, а хубавите трябва да се заличат от лицето на Земята, за да не се прави сравнение с тях и да не служат за пример. Знаем я тази методика на злите и несъстоятелни хора. Тя се среща навсякъде - от класните стаи, трудовите колективи, до междудържавните отношения.
  • 34 Констатираща

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Путин е":

    Няма нужда да го обяснявате, защото по физиономиите си личи кой какъв е, поне за тези, които разбират от това. Също както няма нужда на сапунените комедии от западните филми да се пуска смях, ако действително са смешни. Истинските неща добре се виждат.

    Коментиран от #44

  • 35 Браво на Путин

    6 13 Отговор
    Укрепи и разшири НАТО и развали Русия. Браво!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хахахха калният милиционер и той да е ци

    2 4 Отговор
    Според Путин Западът може да приеме страната в т.нар. "семейството на цивилизованите нации" само на парче. "И тогава, (след като разкъсат Русия), може би ще ни приемат в така нареченото семейство на цивилизованите народи, но само поотделно, всяка част поотделно. С каква цел? За да разбутат тези части и да ги поставят под свой контрол."
  • 41 Нов

    3 2 Отговор
    Целта е колонизация и ограбване на ресурсите на русия. Мноого голяма баница, за която всички се точат да разпарчат и хруснат.
  • 42 Изумен

    4 4 Отговор
    Най-накрая разбра това, което всички знаем отдавна и чакаме!
    Разбира се, че само на части ще имат някакво бъдеще.
    Не му харесва, защото неговата част, вено с цялото кълбо глисти около него има бъдеще само в Хага.
  • 43 Путлерофашизъм

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "да питам":

    Фашистките шпицкоманди на Путлер ...
  • 44 Ало

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Констатираща":

    Господ е създал
    - хищникът да изглежда опасен
    - тревопасното да излъчва спокойствие
    - глупакът да изщглежда глупав
    - елементарният човек да изглежда елементарен
    - боклукътт да се откроява ясно от масата (лошото напоследък е че боклукътт стана масата)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания