Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Март, 2023 11:28 6 397 74

Китай обвини САЩ и НАТО за войната в Украйна. Ето как отговори Вашингтон:

  • китай-
  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • фбр-
  • коронавирус

Държавният департамент на САЩ определя подобни твърдения като "пропаганда"

Китай обвини САЩ и НАТО за войната в Украйна. Ето как отговори Вашингтон: - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският Конгрес трябва да действа спешно, за да се противопостави на идващите от китайското правителство заплахи в икономиката и националната сигурност, предупредиха конгресмени от републиканците и демократите, участващи в новосъздадена специална комисия на Камарата на представителите, пише в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Според председателя на комисията Майк Галахър двете суперсили водят "екзистенциална борба за това как ще изглежда животът през 21 век". Коментарът беше направен в момент на засилващо се съперничеството между САЩ и Китай, отбелязва изданието. Комисията започна своята работа в несигурно време за американско-китайските отношения – няколко седмици след прелитането на предполагаем китайски шпионски балон над САЩ и на фона на разузнавателни данни, че Пекин обмисля да предостави смъртоносни оръжия, за да помогне на Русия във войната ѝ срещу Украйна. Напрежението допълнително се изостря и заради китайската милитаризация и агресия към Тайван, а също във връзка с отговора на Китай към пандемията от коронавируса, посочва вестникът.

Още новини от Украйна

Галахър се надява комисията да съдейства за оформяне на американската политика и законодателство по отношение на Китай, което да може да получи подкрепата и на републиканците, и на демократите. Но като се имат предвид наближаващите президентски избори в САЩ през 2024 г. и желанието на републиканците да представят президента Джо Байдън като "слаб по отношение на Китай", възможността за двупартийни действия вероятно ще става все по-малка, коментира вестникът.

"Времето не е на наша страна", заяви Галахър, призовавайки силно разделения Конгрес единно да се противопостави на Китай. "Нашата политика през следващите 10 години ще подготви почвата за следващите сто", каза конгресменът от Републиканската партия. Раджа Кришнамурти от Демократическата партия сподели усещането за спешност, изразено от Галахър. Кришнамурти каза, че демократите и републиканците години наред са "подценявали" китайското правителство, смятайки, че икономическата интеграция ще "доведе неизбежно до демокрация". По думите му обаче това не е станало и сега САЩ трябва да бързо да предприемат действия в икономически и търговски план, за да подобрят своето представяне в съперничеството с Китай. "Ние не искаме война в КНР", каза той, "нито студена война, нито гореща война. Не искаме сблъсък на цивилизации", посочва Гардиън, като изтъква, че първото заседание на комисията е показало рядък пример за надпартийно единство в иначе разделения Конгрес.

Китайското външно министерство и държавни медии значително са увеличили през последните месеци отправянето на антиамерикански послания и отразяването на руската пропаганда за войната в Украйна, пише в. "Вашингтон таймс". Според анализатори това е характерна черта на "Студената война 2", а Китай и Русия се придвижват към пълно реторично синхронизиране срещу САЩ и демокрациите по света, които застават на страната на Америка, отбелязва изданието. Китайското външно министерство обвини в доклад миналата седмица САЩ и НАТО в провокиране на руското нахлуване в Украйна и заяви, че това е част от модел на политическа, военна, икономическа, технологична и културна "принуда" с цел да се запази позицията на Америка като доминираща световна суперсила. Според доклада Вашингтон засилва "блоковата политика" и подклажда конфликти в няколко региона, за да поддържа американското господство, посочва вестникът.

Държавният департамент на САЩ определя подобни твърдения като "пропаганда", която отразява увеличаващите се усилия на Китайската комунистическа партия да оформя дебата в една разрастваща се информационна война между Вашингтон и Пекин. Китайският президент Си Цзинпин и други висши служители отдавна изнасят антиамерикански речи и разпространяват доклади, атакуващи Америка и нейните политики пред вътрешната публика в Китай. Китай също така през последните години, особено през епохата на КОВИД-19, отразяваше иранската и руската антиамериканска пропаганда. Но според анализатори различното сега е, че Пекин създава пропагандата и я разпространява на английски език за консумация от аудитория далеч от Китай, коментира вестникът.

Директорът на ФБР Кристофър Рей вчера за първи път публично потвърди класифицираната оценка на оглавяваната от него агенция относно произхода на пандемията, като заяви, че тя вероятно е предизвикана от изтичане на вируса от лаборатория в Китай, пише в. "Уолстрийт джърнъл". По думите му китайското правителство се е опитвало да "осуети и обърка" разследването, провеждано от ФБР, други американски ведомства и чуждестранни партньори във връзка с произхода на пандемията. Той обаче каза, че работата на ФБР по въпроса продължава, отбелязва изданието.

В същото време в Китай на посещение пристигна беларуският президент Александър Лукашенко, който е един от най-твърдите съюзници на Русия. Визитата му идва в момент, когато в САЩ и Европа има все по-големя тревога относно позицията на Китай към войната в Украйна, коментира в. "Ню Йорк таймс". САЩ заявиха, че разглеждат посещението на Лукашенко като пореден знак за засилването на връзките на Пекин с Москва и на китайската подкрепа за Русия в конфликта в Украйна. По-рано Вашингтон обвини Пекин, че се готви да представи оръжия и боеприпаси на Русия, за да ѝ помогне във войната ѝ в Украйна, посочва изданието.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЗА

    156 15 Отговор
    Америчките "спасители на света" нещо квичат...недоволни са...което е хубаво...какъв красив автогол си вкараха с Китай-не е истина... ;-)))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #22

  • 2 Пламен Асенов:

    25 141 Отговор
    Китайският план за спасяване на Русия няма да спаси Русия
    По-голямата част от света вече не им се връзва на москалите, останаха им верни само папагали като нашенските русофили – Радев, БСП и другите, които, когато и да ги пратиш на екскурзия в мъртвите сибирски полета, винаги ще е късно

    Коментиран от #6, #41, #62, #63

  • 3 Да, бе

    124 11 Отговор
    След като гризнаха дръвцето от Русия взеха и на Китай да подскачат... Господ, като иска да унищожи някой първо му взима акъла, в случая нищо работа.

    Коментиран от #13

  • 4 да де

    123 10 Отговор
    Светът отсвирва обора и краварите мучат.
  • 5 Евроатлантически мисир

    155 5 Отговор
    През 2003 г., Колин Пауъл разклати някакъв флакон в ООН, твърдейки, че Саддам Хюсеин разработва оръжия за масово унищожение. Нападат Ирак без решение на ООН.
    1 милион иракчани бяха убити. Ирак беше унищожен, появиха се терористични групировки. След това САЩ казаха, че са получили неправилна разузнавателна информация и толкова!
    ,,,
    Някой вярва ли на САЩ?

    Коментиран от #18

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 такава е играта

    9 78 Отговор
    Малеее американците постигат всичките си цели заради Путинската простотия.
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    110 6 Отговор
    Ван И пита Борел,
    защо Китай не бива да доставя оръжия след като ЕС прави същото ❗
  • 9 стоян георгиев

    9 83 Отговор
    Китайците се гъбаркат с тъпия руски милиционер.от една страна не го признават за агресор от друга признават Крим за украински...уж ще дават чипове и оръжие на Русия ама после няма да дават...та идеята е руснака да се изтощи хранейки напразни надежди и после чао Хабаровск,усурииск,чита...тва им е идеята на дръпнатите ама няма да им върже.запада няма да позволи Китай да открадне далечния изток колкото и путлер сам да си бие шамари.

    Коментиран от #48

  • 10 От Хамерика с любов

    68 5 Отговор
    Те така отговарят.Щом не ги твърдят те,значи е пропаганда.Мненията срещи к0фида и фъксините,различни от техните бяха пропаганда.Накрая се оказаха голата истина.Всичко правели за една по-добра демонокрация в другите държави.Ама моля ви се!
  • 11 Фуззз

    69 8 Отговор
    Кафявото по гащите на краварите определено се забелязва отдалече.
  • 12 САТЪРА НА ХАНА

    86 8 Отговор
    АКО КИТАЙ СЕГА РЕШИ ДА ОСВОБОДИ ТАЙВАН
    .....
    И НАТО И Г7 ЩЕ БЪДАТ БУКВАЛНО РАЗКЪСАНИ
    ОТВСЯКЪДЕ .... НЯМАТ И ОРЪЖИЕ ..
    ... ДАДОХА ГО НА ЗЕЛЕНИТЕ КОКАИНЧЕТА
  • 13 Да да

    9 55 Отговор

    До коментар #3 от "Да, бе":

    Много са го гризнали, щели да започнат внос на Москвичи и Лада нива за щатската армия, абе ти що не спреш със самогона от сутринта!

    Коментиран от #36

  • 14 Реалист плюс

    75 3 Отговор
    Онова, което следва да тревожи атлантиците най-много е общата граница между Русия и Китай, както и между Рисия и Северна Корея, и на практика между Русия и Иран. Всякакъв трансфер на всичко между тези държави е много улеснен.

    Коментиран от #32

  • 15 Време е военен съюз Русия - Китай

    64 6 Отговор
    Китайците много добре знаят че и с тях ще постъпят САЩ и подлогите им ЕС и НАТО!
  • 16 Верно ли

    60 2 Отговор
    Хахахахах, пропаганда, казАли! Да се смееш ли, да плачеш ли!!! Те, милите, разбира се, нямат нищо общо! А ние тук всички сме от Марс и коментираме новините от различна планета, аааа?!?!
  • 17 За размисъл

    33 1 Отговор
    Човек / народ/ сам си избира враговете, като ги посочва за такива и започва да води вражеска политика.
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    53 4 Отговор

    До коментар #5 от "Евроатлантически мисир":

    САЩ обявиха , че Путин е изпратил екипажа със система БУК да причака и свали МН-17!
    Не обявиха кой накара МН-17 да се озове на място и височина , на които
    НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАМИРА ❗
    И като се почнаха едни санкции ...
  • 19 Истинатаболи

    50 2 Отговор
    Всеки човек с малко мозък това му е ясно а и нравственост също защото според мене някои от прозападно ориентираните осъзнават че не казват истината но въпреки това продължават защото като нравственост са отпадъци
  • 20 Сталин

    64 5 Отговор
    Западните мародери от НАТо са страхливи кучета ,никога не се бият един срещу един ,глутницата страхливи кучета от НАТо се събират да бият една държава като Ирак,Либия,Сирия, Афганистан, Югославия ,Иемен и най често бомбят колибите на кафевите хора в джунглата
  • 21 Теле

    30 1 Отговор
    Истината също може да е пропаганда
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мнение

    59 6 Отговор
    ИСТИНАТА ПРАВО КУМЕ В ОЧИТЕ!!!

    ФАЩ СА НАЙ-ВОЕННОЛЮБИВАТА ДЪРЖАВА СЛЕД ВСВ НАСАМ!
    ФАЩ ИНВЕСТИРАХА 5 МЛРД ДОЛАРА В ПРЕВРАТА НА МАЙДАНА!
    ФАЩ НЕ СПАЗИХА УСТНАТА ДОГОВОРКА, КОЯТО БЕ НАПРАВЕНА СЛЕД ВСВ, А ИМЕННО ДА НЕ СЕ РАЗШИРЯВА НАТО И СМ КЪМ ГРАНИЦИТЕ НА РУСИЯ!!!

    ИЗВОД:
    ФАЩ Е СВЕТОВНИЯ ХЕГЕМОН, КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Иван

    47 4 Отговор
    Долнопробните соросоидни медии са синхронизирани.
  • 26 Еми то

    47 2 Отговор
    Американските страхливци винаги сеят мизерия от сигурността на собствената си ливада. Съвсем скоро първо ще фалират, после ще се изтрепят сами. Фашисти.
  • 27 САТЪРА НА ХАНА

    56 2 Отговор
    ВОЙНАТА ЩЕ СВЪРШИ С ПОБЕДА НА РУСИЯ И КИТАЙ ...
    ..... НО И РУСИЯ И КИТАЙ И Г7 И НАТО И ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ ОСТАНАТ ПАК С ПРОБЛЕМА ЧЕ
    В МОМЕНТА ТИЙНЕЙДЖЪРСКИТЕ ПОКОЛЕНИЯ
    СА БЕЗМОЗЪЧНИ КОНСУМАТОРИ , КОИТО НЯМАТ НИКАКВИ МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ ИЛИ
    ИДЕЯТА ЗА ОТЕЧЕСТВО
  • 28 Това е

    3 41 Отговор
    САЩ и запада сами сме си виновни. Първо, че оставихме безнаказано Русия да окопира Крим и второ, че не веджъж действително са стояли зад подобни войни. Сега ходи разправяй, че нямаш сестра. Жалко за украинците, дето още си чакат западните оръжия, заради които уж Русия отиде да ги "демилитаризира".

    Коментиран от #37

  • 29 Баба ви

    53 3 Отговор
    Всеки с 2 грама мозък вижда кой запали войната. Има една малка група озлобени русофоби които просто мразят Русия. И една друга група заблудени от медиите, за които има някакъв шанс ама не голям.

    Коментиран от #30

  • 30 Жжжж

    3 26 Отговор

    До коментар #29 от "Баба ви":

    Демек, ти нямаш и два грама мозък, така ли?
  • 31 стоян георгиев

    3 26 Отговор

    До коментар #6 от "Препоръчвам на русофилите":

    Ти къде ги хвърли.те освен заглавията друго никога не са чели.повечето са функционално неграмотни.

    Коментиран от #44

  • 32 Бацо Гацов

    3 37 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист плюс":

    Ти па кво ше трансферираш бе...За сега само Китай яко трансферира дървен матриал от Сибир..а скоро няма да трансферира нищо, щото ще си прибере Сибир и без СВО...не са рекли да проведат един демократичен референдум сред якутите, не са си прибрали Забайкалието..мухххахаха!!!!
  • 33 Българка

    50 2 Отговор
    Напълно вярно.Запада и САЩ винаги са водили войни,но на чужди територии,само и само да бъдат световна доминираща сила,за което виждат заплаха от Русия.Сега марионетката е Украйна,след това ще видим.
  • 34 КОТОРА

    21 0 Отговор
    Истината боли! Програмиста гледа и ще почне да връща бумеранга!
  • 35 Иванчо

    17 0 Отговор
    Истината му е майката,истината
  • 36 Ехехе хе

    38 1 Отговор

    До коментар #13 от "Да да":

    Никой не го интересува ккаъв внос ще правят. Важното е, че светът им каза Баста.... Никой по света вече не ги е.бава за нищо.. Освен васалите им от ЕС,където още ги слушкат...
  • 37 Иван

    41 1 Отговор

    До коментар #28 от "Това е":

    Виновни сте! Когато американците мерзавски нападнаха Ирак, трябваше да изгоните 1,000 американски дипломати от Европа, да наложите санкции на САЩ и да забраните американския флаг.

    Коментиран от #46

  • 38 Дернев

    26 1 Отговор
    Много правилно са го казали китайците. Дано европйците да го осмислят и се отърсят от пагубния унес в който са изпаднали, следвайки Щатите безропотно. Защото за да има що годе спокойни години занапред, зависи от Европа, не от САЩ. Тези 100 години могат да се осигурят чрез решаване световните проблеми в едно силно ООН зад което са СЕЩ И Русия/ОНД в Европа за европейците.
  • 39 Интересно.

    36 1 Отговор
    Интересно, как би отговорил САЩ на следната (хипотетична) ситуация:
    Китай предоставя ново, високотехнологично военно оборудване на остров Хаваи.
    Китай обвинява САЩ за "милитаризация и агресия към остров Хавай".
    Та - как биха отговорили тези задокеански ястреби?????
  • 40 Чонков

    44 2 Отговор
    Китай обвини САЩ и НАТО за войната в Украйна. Логичен отговор от Вашингтон НЯМА. Китай обвини също САЩ и НАТО за терористичната атака на Северен поток. Логичен отговор от Вашингтон отново НЯМА !

    Коментиран от #56

  • 41 Баро

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пламен Асенов:":

    Напърво време може да те изплатим на безплатно спа в Сибир.По дълъг престой за каляване на характера.
  • 42 Я у лево бе

    17 1 Отговор
    Относно произхода на пандемията, случаят е отдавна приключен и СЗО многократно се е изказвала..... а претоплените манджи само краварите ги вълнуват.
  • 43 Соваж бейби

    31 1 Отговор
    Да де ама си намериха смешника Зелински който води операцията ,нали ?Така че каквото и да се говори или пише войната я започна украинския народ малко ли видеа и репортажи имаше САЩ /Европа помогнете ни искаме война -сега си го получиха начело с войводата си Зелински ,САЩ и НАТО само гледат сеира ,жалко само за украинските хора които нямат нищо общо и страдат .
  • 44 Рико

    11 1 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    стуенчу Малкия,голям интеугент, а пазвантин работи.
  • 45 Габровски

    28 1 Отговор
    Държавният департамент на САЩ определя подобни твърдения като "пропаганда" и бля-бля --------- даааа, но аргументите доказват категорично правотата на Китай. На 1000%
  • 46 Ами бе

    3 19 Отговор

    До коментар #37 от "Иван":

    И да оставят Ирак да превземе Кувей и да избивива на воля мирни граждани? Ти изобщо имаш ли представа защо беше тази война, или в главата ти е само руска пропаганда?

    Коментиран от #53

  • 47 А Радев

    20 2 Отговор
    Награди Херо, за престъпленията и срещу България.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 САЩ изтепаха 20 милиона индианци

    25 1 Отговор
    и още света не го е обявил за геноцид ! Това е демокрацията и ценностите на терористите
  • 50 САЩ и НАТО

    22 1 Отговор
    Са терористи. Китай са прави.
  • 51 Не искали война?

    21 1 Отговор
    Паразитите се уплашиха, да не би някой да им спре кранчето! В Украйна против Русия успяха да излъжат цяла Европа да воюва за тях, НО с Китай? Едва ли?
    То евро-планктонът и сега издиша, та какво остава да се включи в още една много голяма война? Още повече Китай е огромен хуманен и икономически колос!
    Хайде, откажете се да сте паразити, изтеглете се от Европа и от Азия, за да живее света пак мирно! Иначе, само Русия ще ви потопи, а заедно с вас и Европа, ако още се правите на велики!
  • 52 Демократ

    3 22 Отговор
    БТА е станала " Говорить Москва" в стремежа си да се докара на най-злокобния агресор Путин и повтаря кремълските опорки, което е много печално за състоянието ни като държава, защото тези пропагандни институции, които има буквата Б в наименованието си,ангажират България.БНТ, БНР, БТА и има още една кремълска институция, която трябва да ги контролира СЕМ. Възможно ли е в европейска България ретроградните сили да мракобесието на Путин да владеят ефира безнаказано, защото влияят пагубно на общественото мнение и насаждат злоба,агресия и омраза? По Конституция това е национално престъпление, значи беззаконието е завладяла официалния български ефир? Това не трябва повече да се търпи и на изборите трябва да приключи. България има само един път на развитие- Европа и го е избрала още преди 140 години,когато се ражда Третата Българска държава.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Макробиолог

    9 1 Отговор
    Сдържането на Китай беше възможно ако бяха приобщили Русия....ранния Путин им подклякаше и дори искаше членство в НАТО....кой не даде?чичо скрюч ,защото Раша+ Европа/най вече Германия/правеха еврото първа свет валута,икономиката номер едно и следователно САЩ регионална сила ,а частния долар/извора на сила на глобалистите/ в второстепенна валута.....е сега е въпрос на време не много далечно,ККП да дава наклона от някой китайски давос.
  • 55 ппоо

    18 2 Отговор
    Значи сащ могат да въоражават китайски Тайван, а Китай не можело да дават оръжие на Русия !! Е как да не стане човек русофил и китайофил ??
  • 56 Като

    10 1 Отговор

    До коментар #40 от "Чонков":

    няма логичен отговор казват - пропаганда
  • 57 Майстор Тричко

    7 2 Отговор
    На 28.03. 2023г. редакцията на „Дойче веле“ разпространи статия със заглавие „Осем отблъскващи лъжи за Украйна“, в която се опитва да опровергае 8 „мита“ (лъжи), според нейните разбирания (на редакцията), на Русия за конфликта:
    Мит № 1: Руската победа във войната е неизбежна. Или Русия ще спечели войната, или конфликтът ще доведе до Трета световна война. Западната военна подкрепа за Украйна ескалира ситуацията и удължава страданието. Единственият път към мира е демилитаризацията на Украйна;
    Мит № 2: Русия е във война със Запада. Украйна е само марионетка на НАТО и бойно поле. Русия се защитава срещу агресора Украйна;
    Мит №3: Украйна е изкуствено образувание, а не суверенна държава. Украинските земи са исторически руски земи. Хората, които ги населяват, са изразили свободно политическата си воля да се върнат към Руската федерация и патриотично задължение на Русия е да ги освободи и защити;
    Мит № 4: В Украйна Русия се бори срещу западния империализъм и неоколониализъм, за да създаде многополюсен световен ред, в който държавите не се намесват във вътрешните работи на другите;
    Мит № 5: Украйна от години извършва геноцид в Донбас, а Русия трябваше да се намеси, за да защити хората;
    Мит № 6: Русия води свещена война срещу безбожни сатанисти в Украйна, за да защити християнството и традиционните ценности;
    Мит № 7: САЩ са финансирали, разработили и осъществили тайни програми за разработване на биологични оръжия в лаборатории в Украйна, като изпробват биол
  • 58 Майстор Тричко

    11 2 Отговор
    Мит № 7: САЩ са финансирали, разработили и осъществили тайни програми за разработване на биологични оръжия в лаборатории в Украйна, като изпробват биологични оръжия върху местното население и въоръжават Украйна с биологични оръжия за нападение срещу Русия;
    Мит № 8: ЕС не може да оцелее без руските енергийни ресурси. САЩ накараха ЕС да приложи политики, които доведоха до световна енергийна криза, тъй като енергийните компании в САЩ извличат ползи от тази криза

    В последната седмица на м. февруари 2023г. Външно министерство на Китай (КНР) в свой доклад обвини САЩ и НАТО в провокиране на нахлуването на Русия в Украйна като заяви, че това е част от модел за политическа, военна, икономическа, технологична и културна принуда с цел да се запази позицията на САЩ като доминираща световна суперсила
  • 59 Майстор Тричко

    11 1 Отговор
    Понеже статията е на издание, което е основен пропагандатор на западните „демократини ценности“ в Европа, поради това че се финансира от правителството на държава, победена в двете световни войни, която е родина на нацизма и е историчеки русофобски настроена (не може да преглътне загубата от СССР по време Втората световна война) и колониална държава на САЩ в Европа (виж т.н. Канцлер акт и наличието на америкнски бази и войски в територията си) всеки от посочените „митове / лъжи“, които се „оборват“ трябва да се считат за истини или неистини, а доводите срещу тях за неадекватни или неадекватни на реалните факти в зависимост от интелекта, знанията, гледната точка на всеки читател за историческите реалности в последните няколко века (например за колониализма, който продължава в икономическа и геополитическа форма и сега) и неговите пристрастия или неприязанта към всяка от страните в конфликта
  • 60 ха ха

    8 1 Отговор
    крадливия световен копой не пожела да види грешките си , и се превърна в световен терорист , а нато в инструмент на клептократите
  • 61 Майстор Тричко

    10 1 Отговор
    Цезар е изрекъл (49 г. пр.Хр.) фразата „Alea iacta est“ - т.е. „Жребият е хвърлен.“ и с войските си преминал река Рубикон като нарушава закона в Римската република и военният вътрешен конфликт става неизбежен. Взето е решение („Ще изпратим танковете“), от което няма връщане назад - на практика Третата световна война е вече факт, но както учи историята от двете световни войни - „победителите не ги съдят“.

    Коментиран от #68

  • 62 1234

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пламен Асенов:":

    Радев не е за Русия,Радев е послушник на краварите

    Коментиран от #64

  • 63 БСП ли?

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пламен Асенов:":

    Та БСП не е про-руска партия!!!!
    Напров. Тя си е про-натовска.
    Председателя на БСП, в ролята си на военен министър, одобряваше производството и продажбата на боеприпаси за Украйна!
    За каква про-руска партия говорим????

    Коментиран от #74

  • 64 Да, така е

    8 1 Отговор

    До коментар #62 от "1234":

    Този е послушник на ФАЩ и техното прокси - ЕС!
    Миналата година януари не ни пуснаха в строителен магазин в София, понеже не сме имали някакъв "зелен сертификат"?
    А Радев най-спокойно каза: "От ЕС ми казаха да го въведем..."???
    Това беше НАРУШЕНИЕ на Конституцията, нямаше огромна опасност от измиране на цялото население, за да е оправдан такъв контрол, ограничения и дебилния "документ", но ето че този въведе някакъв си "документ", извън всякаква логика? Еми да се маха и той - американски агент!!! Кой го е избирал? Урсула или Бадън? Защо ще им се подчинява на тях??? Това е национално предателство!
  • 65 Българин

    0 6 Отговор
    Жълтурите си просят да бъдат поставени на място.

    Коментиран от #73

  • 66 Иван

    0 3 Отговор
    Ясно е че комунистите в цял свят са боклуци
  • 67 хихи®

    3 0 Отговор
    "Китай обвини САЩ и НАТО за войната в Украйна."

    Работата стана много дебела и твърда, а България пак е от страната на Булката....

    Коментиран от #72

  • 68 хихи®

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Майстор Тричко":

    "... както учи историята от двете световни войни -.." А България е все от страната на Булката

    Коментиран от #70

  • 69 Сащ са война

    1 0 Отговор
    Където се намесят, носят смърт!

    Коментиран от #71

  • 70 Айзенауер

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "хихи®":

    е, сега е от другата страна!
  • 71 История

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Сащ са война":

    скоро ще се намесят в Русия :)
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 браток

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Българин":

    по-точно опърлени на място!
  • 74 Айзенауер

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "БСП ли?":

    за тъпа про-руска партия :)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания