Last news in Fakti

9 Март, 2023 17:44 4 115 1

Десетки деца в Турция станаха фантоми след опустошителните земетресения

  • сеизмология-
  • земетресение-
  • турция-
  • деца-
  • самоличност

Има 78 деца, чиято самоличност е неизвестна

Десетки деца в Турция станаха фантоми след опустошителните земетресения - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

78 деца в Турция са с неизвестна самоличност след унищожителните земетресения в Турция на 6 февруари, съобщи днес турският министър на семейството и социалните услуги Деря Янък, цитирана от държавната телевизия ТРТ-Хабер, предаде БТА.

Има 78 деца, чиято самоличност е неизвестна. Работим съвместно с министерството на вътрешните работи и министерството на здравеопазването за установяване на самоличността на тези деца, посочи Янък. Тя каза още, че след земетресението са 1649 от 1915 непридружени непълнолетни се били предадени на техните семейства.

От непридружените деца 174 все още остават под наблюдение в болници, а 92 са под институционална грижа, посочи Янък. По думите ѝ все още не е установена и самоличността на много загинали при трусовете деца.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби

    12 0 Отговор
    Бог да пази България!
Новини по държави: