Last news in Fakti

13 Март, 2023 11:01 1 215 8

Стачка! Стотици отменени и забавени полети в Германия

  • стачка-
  • германия-
  • въздушен транспорт

Летищните власти съветват всеки пътник да се свърже с авиокомпанията, с която ще пътува, за информация относно статута на полета му

Стачка! Стотици отменени и забавени полети в Германия  - 1
Снимка: Shutterstock

Пътниците, които пътуват през няколко летища в Германия, днес са изправени пред значителни закъснения или отмяна на полетите им заради стачки на летищни служители, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Трудовият протест, който ще продължи през целия ден, засяга столичното летище "Берлин-Бранденбург" (BER) и аерогарите в Хамбург, Хановер и Бремен, според профсъюза "Ферди" (Verdi).

Синдикатът призовава служителите по сигурността и техни колеги от други служби на летищата да се включат в стачката. Тя е с искане за подобряване на заплащането за нощните смени и през почивните дни, пише в. "Вашингтон пост".

Летищните власти съветват всеки пътник да се свърже с авиокомпанията, с която ще пътува, за информация относно статута на полета му.

Всичките 123 полета, които са планирани през летището в Хамбург, ще бъдат отменени, според летищните власти.

Не се очаква нито един пътнически самолет да може да излети или да кацне днес на летищата в Хановер и Бремен, обяви "Ферди".

Отменени са и около 200 полета, които е планирано да излетят от столичното летище "Берлин-Бранденбург". Там стачката ще продължи до полунощ. Засегнати са около 27 000 пътници, по данни на летищните власти.

Очаква се да бъдат отменени и около една трета от 200 пристигащи полета, които са планирани, съобщи вчера следобед говорител на летището.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На санкциите и мерките

    20 0 Отговор
    Резултатите!!!
    Инфлация, стачки, демонстрации!

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Хихихи..

    16 0 Отговор
    Честитки на SS-WAFFEN внучето Шолци,умен почти колкото дедайко си...
  • 3 урсус миндер

    14 0 Отговор
    санкциите работят!!!
  • 4 ...

    2 7 Отговор
    Да напрегнем мозъчните гънки...
    В Германия дневно има по 30,770 спрямо евроконтрол.инт
    Дори 1000 да отменят са си 3% от всички полети. Обаче тука троловете си мислят че никой не лети в Германия в момента и разбира се това е щото самолетите нямат газ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 аха

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "На санкциите и мерките":

    в Северна Корея и в Руслямска държава стачки няма, щото на всички им стигат парите там :))))
    Е бива ли да си токова плоскоглав? :)))
  • 7 Ехааа

    4 1 Отговор
    В демократичните държави имат синдикати защитаващи работниците. У нас комунистите назначиха синдикати, защитаващи работодателите. Комунистите и преди не даваха работници да стачкуват и сега не дават. А в демократичните Западни страни не е така . Работника е защитен от синдикати, които са за интересите на работника
  • 8 От страни

    1 0 Отговор
    Ей стига с тия стачки бе. Англия, Германия - не спирате. Напомням санкциите са в Русия а не при вас.
    Ей, ние сме рахат щото винаги сме живели така и сме свикнали а тия ги не виждам из храстите как са свикнали на охолен живот а тук ножа опре в кокала.
Новини по държави: