Last news in Fakti

6 Март, 2023 14:40 714 15

Скъпо! Промените на климата ще струват на Германия около 900 милиарда евро до 2050 г.

  • германия-
  • климат-
  • глобално затопляне

Цената включва щети върху земеделските реколти, повреди и разрушения по сградите и инфраструктурата, проблеми с транспортирането на стоки и въздействие върху здравната система

Скъпо! Промените на климата ще струват на Германия около 900 милиарда евро до 2050 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Климатичните промени, причиняващи екстремни метеорологични събития, ще нанесат на Германия до 2050 г. щети за около 900 милиарда евро, според проучване на две изследователски компании и Института по екологични икономически изследвания, предаде Ройтерс, цитирана от БТА

То идва в момент когато Берлин предприема спешни мерки, за да адаптира страната към новите условия и същевременно разширява дебата както трябва да се направи, за да бъдат намалени емисиите парникови газове, изпускани в атмосферата, от проблемни сектори като транспорта и строителството, посочва агенцията.

Според германските министерства на икономиката и околната среда, които цитират проучването, екстремните жеги, суши и наводнения ще струват на страната между 280 и 900 милиарда евро между 2022 г. и 2050 г., в зависимост от хода на глобалното затопляне.

Цената включва щети върху земеделските реколти, повреди и разрушения по сградите и инфраструктурата, проблеми с транспортирането на стоки и въздействие върху здравната система. Проучването не взема предвид нефинансови щети като увреждания на здравето и смърт, причинени от жега и наводнения, и загуба на биоразнообразие.

За периода 2000 - 2021 г. екстремното време е причинило на Германия щети за 145 милиарда евро, като 80 милиарда са загубите само за последните пет години, включващи катастрофалните наводнения през 2021 г. провинциите Райнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия.

Според проучването щетите биха могли да бъдат намалени посредством мерки за адаптиране, като например складиране на въглероден диоксид, но условието е промените на климата да не бъдат прекалено резки. Докладът обаче не разкрива колко биха стрували на властите тези адаптивни мерки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да, бе

    11 1 Отговор
    До 2050 година на Германистан няма да му дреме за екологията...
  • 2 червеи и хлебарки

    11 0 Отговор
    на брашно и ще се оправят
  • 3 Жа омра

    14 0 Отговор
    До 2050 година или ще с нарича Германистан или Саудитска Германия.

    Коментиран от #5, #8

  • 4 3.14К

    12 0 Отговор
    Нали се "отърваха" от руския газ и за последната година загубите им в икономиката са за над 1 трильон€. 300 000 фирми са пред фалит и благодарят на урсулите, борелите и бербоците за щастливото бъдеще което ги очаква.
  • 5 Тъй, тъй

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жа омра":

    Обединени германски емирства или Баварски халифат.

    Коментиран от #7

  • 6 Псевдоним

    7 1 Отговор
    Срещу скромните 9 трилиона, проблемите могат да се оправят.
  • 7 Забелязъл

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тъй, тъй":

    Или пък най вероятно ZIGOINISCHLAND
  • 8 Ще ще

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жа омра":

    Ма от 20 години ще се нарича Руслямска държава или Република Северен Китай, една друга местност... Знаеш коя.
  • 9 Коментар от 2050

    7 0 Отговор
    Днес умря и последният чист германец на 80 год.

    Коментиран от #11

  • 10 ...

    0 6 Отговор
    Абе тролчетата малки. Помним как гнилият капитализъм се разпадаше, разпадаше... От 1917 все мирише и се разпада спрямо Кремълската пропаганда, па то взе че СССР се разпадна. Много внимавайте кво ви думат от Савушкина 55.

    Коментиран от #13

  • 11 Дааа

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Коментар от 2050":

    Калто и последния руснак който не е с дръпнати очи или еврейска кръв.
  • 12 Дааааааам

    8 0 Отговор
    Така наречените "климатични промени" са поредната фатка на глобалистите за осъществяването на пъкления им план за налагане на неограничената им власт над човечеството - новото робство. Между другото и прибиране на пари от държавите за Нищото. Някой може ли да каже къде отиват тези пари и за какво се използват? В началните класове още се учи, че зелените растения усвояват въглеродния двуокис и изпускат кислород. Което означава да не изсичат така безогледно горите, а да ги възстановяват със засаждане на нови. Но това не се прави. Поредната ловушка за Клюпаци. А Германистан да плащат щом са толкова печени. Но с тея купени полЮтици и заспал народ, така ще е.

    Коментиран от #14

  • 13 По - леко

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "...":

    бе Джендъронимо. Щеше да стане, ако не беше предателството на белязания плешивец. Той и хазарската му половинка ни харизаха на паразитиращите ти господари. И така им удължи съществуването. Сега измислят климатични проблеми, внос на демонкрации и всякакви празитиращи хватки, защото по друг начин не могат да съществуват. А ти изкара ли нормата за хамбургер от червейчета и подсладени кексчета от щурци и бръмбари? Ако не си достатъчно лоялен ще те лишат от точките за съществуване.
  • 14 психодиспансер

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дааааааам":

    и аз това питам - къде отиват тези пари, които се плащат за нещо невидимо!
  • 15 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    И като платят на когото трябва тези климатични "промени" тутакси ще спрат. Да ги е.. в идиотите-зомбита на ционистките уйдурми.
Новини по държави: