Last news in Fakti

13 Март, 2023 18:06 3 315 35

Грузинският премиер обвини Зеленски: Не се меси в политическата ситуация в Грузия

  • грузия-
  • тбилиси-
  • украйна-
  • володомир огризко

В петък грузинският парламент оттегли законопроекта, който заплашваше да навреди на опитите на бившата съветска република да изгради по-тесни връзки с Европа, отбелязва Ройтерс

Грузинският премиер обвини Зеленски: Не се меси в политическата ситуация в Грузия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Грузинският премиер Иракли Гарибашвили обвини украинския президент Володимир Зеленски, че се меси в политическата ситуация в страната му със своите коментари за протестите в Грузия миналата седмица, и предизвика гневен отговор от страна на Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

По време на протестите срещу законопроекта за "чуждестранните агенти", който според критици сигнализираше обръщане към авторитаризъм в Грузия, Зеленски благодари на демонстрантите, че развяват украински знамена. Това показва уважение, добави той и пожела на грузинците "демократичен успех".

В петък грузинският парламент оттегли законопроекта, който заплашваше да навреди на опитите на бившата съветска република да изгради по-тесни връзки с Европа, отбелязва Ройтерс.

"Когато човек, който е в състояние на война… отговаря на разрушителните действия на няколко хиляди души тук, в Грузия, това е пряко доказателство, че този човек е ангажиран, мотивиран да направи така, че нещо да се случи, да се промени и тук", каза Гарибашвили в интервю за грузинска телевизия. "Искам да пожелая на всички мир и своевременен край на тази война", добави той.

Говорителят на украинското министерство на външните работи Олег Николенко обаче обвини Гарибашвили, че повтаря "руска пропаганда", като намеква, че Киев се опитва да въвлече Грузия в конфликта с Москва.

"Ние категорично отричаме тези твърдения, които нямат нищо общо с действителността. Грузинските власти търсят враг на грешното място", написа Николенко във "Фейсбук". "Украйна е била и ще продължи да бъде приятел на грузинския народ, на който ние не искаме да попречим да построи европейско бъдеще", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кат бе?

    88 8 Отговор
    На третата линия Потника става заместник-бог,що да не се меси?!

    Коментиран от #2

  • 2 Хахахаха

    12 100 Отговор

    До коментар #1 от "Кат бе?":

    На протестите се развяваха и украински знамена. Зеленски само благодари за това. Какво е казал?
  • 3 Зельонска от ВОГ

    127 11 Отговор
    Зеленото джудже е гадно, но за сметка на това подло!

    Коментиран от #25, #32, #35

  • 4 Грузия

    63 5 Отговор
    Героят на Абхазия, бившият министър на вътрешните работи Аслан Кобахия, предупреди Тбилиси да не предприема агресивни действия срещу републиката. Така той коментира виковете "Сухуми, Сухуми", които се чуха на протестите пред грузинския парламент от страна на радикалите.

    „Почти 30 години ги чуваме в Сухуми, в Сухуми. В същия дух премина и вчерашният им митинг в Тбилиси. Трябва да сте бдителни и никога да не се паникьосвате. Те решават и съдбата на Абхазия на митинг през 1989 г. По-старото поколение си спомня много добре как свърши техният бесен национализъм“
  • 5 браво

    83 6 Отговор
    Да се обади накрая един политик, и да му каже. Че за нищо не става.
  • 6 нено

    94 8 Отговор
    Голямо Браво на грузинският премиер! Ние сме се подали на еврогейските чиновници , а те са на колене пред американските "демократи" , жалко за всички ни! Мутрата, вилнее, каскета и Менков са зад него, нищо добро не очаква изстрадала БЪЛГАРИЯ!
  • 7 Друс Уилис

    59 5 Отговор
    eee не така де, дайте му на зеленясалия поне едно обръщение да направи, от зор заман :))))))))))
  • 8 Закс

    50 3 Отговор
    Не така с белото ей ...
  • 9 Сандо

    80 4 Отговор
    Грузинският премиер вместо да говори да се готви за война.Хегемонът не се шегува,никой не ги е карал да стават приятели с него.А всеки знае аксиомата:Ако САЩ ти е приятел,нямаш нужда от враг.
  • 10 Гошо

    5 47 Отговор
    Зеленски е наместник на демократичният бог Така че има право да се меси
  • 11 Зеленият комик

    67 5 Отговор
    По професия палячо иска навсякъде цял свят и на всеки форум да му се дава думата
    Много се е надценил
  • 12 Румен

    6 33 Отговор
    Казах, Грузия да поеме управление което е демократично. Иначе германските танкове идват.
  • 13 Мнение

    63 4 Отговор
    Зеленски често си позволява да се меси в политиката на други държави, да настоява, да критикува, даже да заплашва. Добре е да му се покаже ясно, че тези номера не минават навсякъде.
  • 14 3.14К

    61 4 Отговор
    Както вървят нещата, скоро психопата-наркоман ще бъде елиминиран от своите работодатели. Естествено , че ще го препишат на Путин, но вече целият нормален свят е наясно, че Украйна и щатите са ядрото на световният тероризъм.
  • 15 мадан

    55 3 Отговор
    на кви по тесни връзки с Европа е пречел законопроекта, като беше закон за чуждестранните агенти преписан от същия закон действащ в сащ.

    ама в Грузия може чуждестранни агенти, а в сащ не може- били заплаха за сигурността.

    В канада ще приемат същия законопроект за чуждестранните агенти, подобен на този в Грузия, това няма ли да наруши по тесните връзки на канада с ек и сащ? ама сащ и ек дума не обелват за канада
  • 16 Гунчо

    3 36 Отговор
    Абе и грузинците са се нахендрили на някакъв Мунчо, ама те поне му свиха перките и му показаха до къде може да шава, а нашия сме го оставили да се разпищоли.

    Коментиран от #23

  • 17 АЛФ

    17 1 Отговор
    Пак шамарче Уили. Не е шегичка.
  • 18 Пешо

    45 3 Отговор
    Зелкин нещо започнаха да го отрязват от желанията му да се изцепва и да му слушат хората небивалиците и приказките за розови дракони.
    Бута се на всякъде и вече е ясно , че е е едно мюре и сезона ловния ще го затварят.
    Дори и Оскар му отказаха !!! Всичко е до време. Комедиен , трагичен и сега сълза и смях.
  • 19 Не е лесно да си крава

    45 3 Отговор
    Бий самара да се сята магарето, в случая кравата. Грузинците отлично разбират чия марионетка е зеления шмръкльо. Всъщност те се опъват директно на Бидоня. А причината е, че виждат какво става. Бидоня иска да ги набута в месомелачката и тях, а грузинците от инстинкт за самосъхранение се дърпат. Не е лесно да си крава, от един по традиция русофобски народ, да ги направиш сами да драпат към Русия. Бидоня направо прави услуга на Русия
  • 20 Хммм

    36 2 Отговор
    С какво този закон за "чуждите агенти" би обърнал Грузия към авторитаризъм?
  • 21 браво на грузинското правителство

    37 3 Отговор
    Грузинците не искат да умират за интересите на сащ и ситито в лондон, като украинците на зеленски.

    а у нас войнолюбците начело с президента и в парламента гласуват разни промени в закона за отбраната в последния момент в полза на интересите на сащ и военните им стратегии в окраина на зеленски.
  • 22 ФЕЙК

    37 1 Отговор
    В момента център на вселената е У-крайна, а център на център - бункера на Зеленски, а център на центъра на центъра пъпа на Зеленски! Всяка вечер втренчен във великия си пъп Зеленски пръска велики слова и нарежда на целия свят какво да прави.
  • 23 И защо?

    26 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гунчо":

    Му свиха перките? Че иска да приема американски закони ли?
  • 24 Аз съм от ссср

    35 1 Отговор
    А този закон действа във сащ,егати и лицемерието.Това ли е демокрацията!
  • 25 Полковник

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зельонска от ВОГ":

    И предизвиква големи комплекси у индивиди, които до магазина не отиват без санкция от жена си. И когато пишат анонимно, много мразят този, който ги кара да се чувстгват като едно нещо, което в същност е нищо.
  • 26 румънеца и енчев

    30 3 Отговор
    И в Молдова положението върви към изритването на оная крава Санду , от опасения че ще ги набута между шамарите .
  • 27 ХА ХА ХА

    32 2 Отговор
    АБЕ ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН ОПРАВИ УКРАИНА И СЕГА ИСКА ДА ОПРАВИ ГРУЗИЯ , НАХАЛЕН УКРО НАЦИСТ !
  • 28 Бойко Борисов

    32 2 Отговор
    Кървавия клоун се меси навсякъде, в Чехия, Австрия, Германия,Франция и Холандия хората протестират срещу правителствата си за политиката на санкции срещу Русия и подпомагането на Окрайна само Ганъо спи до април Киевска област се връща към Руската федерация затова Фащ помпат Клоуна а телевизиите нонстоп го показват той лятото ще е к...та в Сибир при Навални там ще му връчат Оскара за цялостно унищожение на Украйна. Европа се събуди само Ганъо както винаги спи. Слава Русия
  • 29 краварите искат да набутат всички

    30 1 Отговор
    Разследване на Диляна Гайтанджиева потвърждава думите на Костадинов, че американците искат да вкарат България във войната .
    Диляна Гайтанджиева пише:

    САЩ подготвят влизането на България във войната. Това става ясно от обява за работа, според която американската армия търси лингвист с български език за мисия във „възможна военна зона“. Информацията е публикувана в обява за работа на компанията WorldWide Language Resources със седалище Файетвил, Северна Каролина.
  • 30 Диляна Гайтанджиева

    32 2 Отговор
    Защо американската армия търси да наеме лингвист с български език за мисия във възможна военна зона и съседна на България държава? Това означава, че влизането ни във войната вече е решено?

    – Информацията наистина е потвърждение на това, за което предупреждаваме, защото в момента в резултат на руските действия в Украйна, украинската армия се обезкръвява. От независими източници на информация виждаме, че буквално „ловят“ мъже в мобилизационна възраст, за да ги изпратят на фронта. Ловят ги като диви животни по улиците на украинските градове.

    Скоро ще дойде моментът, в който украинската армия ще рухне, защото няма да има пушечно месо, и когато вече няма да има пушечно месо, достатъчно за да спре руския натиск, тогава американците вече ще трябва да пуснат следващите за възпиране на руския натиск и това няма да бъдат американски войски в никакъв случай.

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Некой си

    18 2 Отговор
    Ха!
    Зеленият се меси във вътрешните работи на Германия, Полша и САЩ, та неква Грузия ще му се опъне.
  • 34 Механик

    9 1 Отговор
    Амакак так бе?! Кой е тоя грузинец, дето ще дава акъл на ГОСПОДАРЯ на СВЕТА, негово УКРОСВЕТЛЕЙШЕСТВО зеления пиндураст, дето е с 3 см. по-къс дори от "жужето Путин"?
    Абе ей, абе ти знаеш ли ,че щом зеления друсаняк ти каже, че нещо е така, то ти директно нямаш думата?! Кой си ти бе? Зелената шмърчовина я слуша половин свят и му се кланя дори римския папа (да ми яде чорапа).
    Боже колко сте смешни! Не мога да повярвам, че живея с такива унтepменши!
  • 35 точно така

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зельонска от ВОГ":

    И дано да пукне скоро и по гаден начин, както заслужава!