Last news in Fakti

14 Март, 2023 23:15 1 230 11

Байдън издаде заповед за засилване на проверките при купуване на огнестрелно оръжие

  • сащ-
  • джо байдън-
  • демократическа партия-
  • огнестрелни оръжия

Този закон, известен като Закон за по-безопасни общини, се разглежда от защитниците на контрола върху оръжията като добро начало, което обаче не стига достатъчно далеч

Байдън издаде заповед за засилване на проверките при купуване на огнестрелно оръжие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с която се цели увеличаване броя на проверките при закупуване на оръжие, насърчаване на по-сигурното съхранение на огнестрелни оръжия и гаранции, че правоприлагащите органи на САЩ прилагат максимално закона за контрол на оръжията, приет миналото лято, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Байдън трябваше да говори за усилията си за ограничаване на насилието с огнестрелни оръжия в реч от Монтерей парк, Калифорния. През януари въоръжен мъж нахлу в танцова зала в тази община близо до Лос Анджелис след празненство по случай Лунната нова година, простреля 20 души и уби единадесет.

Но правомощията на президента са ограничени и не му позволяват да излезе извън рамките на подкрепения и от двете партии в Конгреса закон, приет миналото лято - най-мащабния законов текст за насилието с оръжие от десетилетия насам. Законът беше приет след убийствата миналата година на 10 купувачи в магазин за хранителни стоки в Бъфало, щата Ню Йорк, и на 19 ученици и двама учители в начално училище в Ювалди, Тексас.

Този закон, известен като Закон за по-безопасни общини, се разглежда от защитниците на контрола върху оръжията като добро начало, което обаче не стига достатъчно далеч. Според базата данни за масовите убийства от 2006 г. насам, поддържана от Асошиейтед прес, “ЮЕсЕй тудей“ и Североизточния университет, след подписването на закона е имало 11 стрелби с множество жертви. Тези убийства не включват престрелките, при които са убити по-малко от четирима души. Освен това насилието с огнестрелно оръжие се увеличава в цялата страна, уточнява АП.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЯ ПАМПЕР ПЪК ДИГНАЛ ДВА ЮМРУКА

    18 5 Отговор
    КОЕТО ЗНАЧИ ЧЕ ОТ ПАМПЕРА ВЕЧЕ ТЕЧЕ !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Джендр0либераСТ от ФАЩ

    20 1 Отговор
    Очаквайте яка пукница в крЪварника между републиканци и демократи ...😘

    Коментиран от #7

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    23 1 Отговор
    Власт се упражнява чрез:
    1. Пари
    2. Оръжие
    3. Информация
    По нашата конституция "Власта принадлежи на народа", но всичките инструменти на властта са му ДЕМОКРАТИЧНО отнети. На американският народ поне е останало оръжието, но по всичко изглежда, че скоро ще му бъде отнето.

    Коментиран от #9

  • 6 Анонимен

    3 0 Отговор
    Властта
  • 7 Некой

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Джендр0либераСТ от ФАЩ":

    Евала, нека се пукат по между си краварите, още повече че сега имат повод и покрай фалитите на банките им.

    Коментиран от #10

  • 8 На снимката

    12 1 Отговор
    два чифта памперси заминаха 🤣 🤣 🤣
  • 9 Спокойно,

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    и без това огромна част от оръжието там се продава по нелегални канали. Единственото, което ще постигне Мумията, е да вдигне цената на черно.
  • 10 Пешо

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Некой":

    Трябваше да е обратно в Русия да фалират, ама като и с фронта Фащ .
  • 11 Име

    8 1 Отговор
    Ако искаш да направиш някого роб то му вземи оръжието.Светът е бил свободен сямо във времената когато си могъл да си паркираш коня пред дюкяна да влезнеш и да си купиш пушкало