Last news in Fakti

24 Март, 2023 14:23 1 157 5

Британско гостоприемство! Вълна от протестиращи за Нетаняху в Лондон

  • бенямин нетаняху-
  • великобритания-
  • израел-
  • риши сунак-
  • ликуд

Протестите бяха организирани от британските евреи и израелци под надслова "Защита срещу демокрацията", които са срещу съдебните реформи, които Бенямин Нетаняху възнамерява да въведе

Британско гостоприемство! Вълна от протестиращи за Нетаняху в Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху бе посрещнат днес от освиркването на стотици протестиращи пред "Даунинг стрийт 10", които са против съдебната му реформа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Нетаняху се здрависа с британския премиер Риши Сунак на входа на "Даунинг стрийт" и ще се срещне също и с британската министърка на вътрешните работи Сюела Бревърман.

Призивите на протестиращите бяха, че Нетаняху трябва да е в затвора и че той не може да говори от името на Израел, а наоколо имаше полиция и метални барикади.

Протестите бяха организирани от британските евреи и израелци под надслова "Защита срещу демокрацията", които са срещу съдебните реформи, които Нетаняху възнамерява да въведе. Мнозина развяваха израелски знамена и удряха барабани.

На фона на хилядите протестиращи в Израел вчера Нетаняху, който е подсъдим за корупция, демонстративно обеща да продължи с реформата часове след като коалицията му прие закон, който усложнява отстраняването му от длъжност.

Плановете за реформа ще дадат на най-дясната коалиция в историята на Израел по-голям контрол върху назначенията в съдебната система, ще отслабят Върховния съд, като ограничат съдебния контрол върху законодателството, и ще позволят на парламента да отменя съдебни решения с обикновено мнозинство.

Групи за защита на правата на човека и палестинци твърдят, че демократичните идеали на Израел отдавна са накърнени от 55-годишната окупация на земите, които палестинците искат за независима държава, и от отношението към палестинските граждани на Израел, които са подложени на дискриминация в много сфери.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СталиН

    19 2 Отговор
    Нетаняху отдавна трябваше да бъде съден в Хага за човешките права,Израел всеки ден убиват палестински деца и бебета
  • 2 шегичка

    14 1 Отговор
    Британско друг път оня бежавия е индиец значи гостоприемството е индийско.
  • 3 Делю Хайдутин

    15 2 Отговор
    Индийчето се е прегънало на две пред евреина.
  • 4 О...

    3 1 Отговор
    Ляво либерастката пасмина пак се е напънала, незнаят миличките че когато Европата стане арабско-мюсюлманска тях първи ще ги ощастливят, или чакат миличките с притаен дъх и надежда...ще, ще...
  • 5 Име

    3 0 Отговор
    Забраняват в Израел съда - което - не се знае - какво е станало.

    Нещо може да е попипнал някой, както и да е.
Новини по държави: