Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Март, 2023 15:37 5 604 199

Русия има дълга история на незачитане на човешкия живот

  • естония-
  • ссср-
  • русия-
  • военни престъпления-
  • владимир путин-
  • тирания

Преди 74 години Съветският съюз депортира над 20 000 естонци от домовете им

Русия има дълга история на незачитане на човешкия живот - 1
Снимка: Shutterstock

Русия има дълга история на незачитане на човешкия живот и домове, заяви Министерство на външните работи на Естония, предаде БГНЕС.

„На този ден /25.03., бел.ред./ преди 74 години Съветският съюз депортира над 20 000 естонци от домовете им в Русия. Както правят сега с децата на Украйна“, написа то в Туитър. „Почитаме паметта на онези, чийто живот е бил унищожен. Никога не забравяйте.“

Още новини от Украйна

Министър-председателят на Естония Кая Калас сподели този туит и разказа какво се е случило с майка ѝ. „На днешния ден /25.03., бел.ред./ преди 74 години майка ми е депортирана в Сибир като 6-месечно бебе. Русия не се е променила“, написа Калас.

Международният наказателен съд издаде заповеди за арест на руския президент Владимир Путин и на президентския комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова. В изявлението на съда се твърди, че те може да са замесени във "военни престъпления, свързани с незаконно депортиране на население (деца) и незаконно прехвърляне на население (деца) от окупираните територии на Украйна в Руската федерация".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фашисткият живот не струва

    50 53 Отговор
    Британското издание: Загубите на въоръжените сили на Украйна в Бахмут са от сто до двеста военнослужещи на ден

    Коментиран от #23

  • 2 Наркос

    77 41 Отговор
    Копирайте и пуснете статия за индиянците и човешките им права.

    Коментиран от #122

  • 3 Сандо

    57 50 Отговор
    Русия има дълга история!А кога започва историята на държавата Естония?А пък за самите естонци има толкова много и все готини вицове.
  • 4 ТаУмВзе

    79 38 Отговор
    Краварчето изби Индианците и взе роби от Африка! Нещо така Праведната Пропаганда се срива Резко.

    Коментиран от #20, #90

  • 5 Българка

    31 36 Отговор
    По-лесно и твърде кратко е да се посочат исторически факти за зачитане на човешкия живо в Русия. Озключение правят силните на деня, чойто живот е безценен, а те са обгрижени

    Коментиран от #21, #22, #43

  • 6 тая тема е спорна

    72 31 Отговор
    А краварите къде депортираха 10 милиона индианци ? А англетата как умориха 30 милиона индийци от глад ? Франсета и Германци - колко африканци умориха ? Испанските конкистадори колко милиона избиха в Ю Америка .....

    Коментиран от #89, #121, #156, #161

  • 7 Поне

    27 31 Отговор
    Не са били расисти , колонизатори , нацисти и робовладелци както нас европейците и американците.

    Коментиран от #13, #26, #84

  • 8 Тиква

    49 18 Отговор
    Маро, пак се Изока. Хвани чедо и прочети малко История! Не знам кой клас си завършила и какви бръмбари са ти в главата!

    Коментиран от #31

  • 9 Истината

    59 42 Отговор
    За руснаците човешкият живот никога не е бил ценност а този на войниците не е струвал и пукната копейка. Айзенхауер веднъж попитал маршал Жуков, как войската му преодолява минните полета. Отговорът накарал Айзенхауер да се вцепени: “Когато се оказваме пред минно поле, пехотата атакува така, все едно няма минно поле. Смятаме, че загубите от противопехотни мини са равни на загубите, които бихме понесли от артилерийски огън”. На Жуков приписват и фразата "Солдат не жалеть, бабы новых нарожают!" т.е., "Не жалете войниците, жените ще родят нови." Това отношение продължава и до днес.

    Коментиран от #50, #114

  • 10 Ъхъ

    21 24 Отговор
    и кога се е върнала обратно у естония, че щерка и станала цял министър- председател?:)))))
  • 11 ПУ васал на СИ

    49 37 Отговор
    Пуснете Путлер без охрана на улицата и вижте какво ще му се случи.

    Коментиран от #37

  • 12 Да си спомним думите на Апостола

    44 26 Отговор
    „А ти какъв ще да станеш, бай Василе, когато се освободим?” – попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли: Ангел Кънчев, Димитър Общия и Сава Младенов
    – „Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви” – отговорил той
    – „Тогава аз ще да ти отида в Русия да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.”.....
    „Никому не се надявайте – говореше той
    – Ако не сме способни да се освободим сами, то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство...”

    Коментиран от #117

  • 13 Иван

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Поне":

    Вица на деня! Не са Били…. А кой е бил?
  • 14 Ами

    17 4 Отговор
    ... това не е никаква тайна, но е хубаво да се припомня, за да се знае за какво става дума.

    Коментиран от #24, #35

  • 15 Петьо Петров

    24 26 Отговор
    Знам, че тук предимно пишат недорасляци експерти. Колко от тях биха анализирали думите на Си Дзипин на прощаване с Путин, че се случва нещо, което не се е случвало от 100 г. Китайците никога не говорят празни приказки. Та какво се е случило преди 100 г.? Ленин 1922-а г. вече е на легло повален от сифилиса. На пленума на Централния комитет на РКП -Б(Руска комунистическа партия-болшевики) на 3 април 1922 г. Сталин е избран за Генерален секретар на Централния комитет на РКП (б). Поради задълженията си за финансовата помощ от САЩ, Англия и Германия за Октомврийската революция(едрият капитал), в СССР вече шетат и изсмукват ресурси "специалисти" от САЩ. Сталин поемайки властта строго се противопостява на това. Той е руски патриот, макар и да е грузинец. Започва леко полека да гони нашествениците и се оказва първият враг опълчил се на САЩ. Премахва понятието демократи от официалната партия на болшевиките и оставя само социалисти. А това е недупостимо за хегемона. Създават социалиста националист Адолф за да премахне пречката, но неуспешно. Нямат избор и едва когато СССР е на прага на Полша на 05.05.44 г. се включват реално с десанта в Нормандия, за подялбата на плячката. Дотогава са помагали и на двете страни. Сталин дали е бил патриот или сатрап оставям всеки сам за себе си да отсъди.
    Продължава...

    Коментиран от #97, #120, #162

  • 16 “Когато се почувстваш

    39 21 Отговор
    нещастен, иди в Русия. Всеки, който опознае тази страна, ще разбере, че е истинско щастие да живее в което и да е друго кътче на света.” Казал го е известният френски пътешественик, журналист и писател маркиз Астолф дьо Кюстин в книгата си “Русия през 1839”. Маркизът е поканен от руския император Николай I да посети Русия и я опише, за да излъска имиджа ѝ, значително пострадал в Европа след жестокото потушаване на полските бунтове от руските казаци. Императорът обаче яростно захвърля книгата след като прочита в нея, че Русия е “затвор за народите”.

    Коментиран от #38, #44, #52, #93

  • 17 УКРАЙНА🇺🇦

    37 25 Отговор
    Рашистан е едно блато и кочина справка YOUTUBE

    Коментиран от #25, #46, #66

  • 18 Петьо Петров

    19 16 Отговор
    Старият принцип "Разделяй и владей!" е от времето на Римската република. Принципът на убийците на любимеца на народа и армията Гай Юлий. Наследниците им са живи и продължават да действат по същия принцип. Издигат първо диктатори и после вдигат народите срещу тях. Примери много. Хо Ши Мин, лидер на Демократична република Виетнам, Ким Ир Сен, лидер на Корейска народно-демократична република, Пол Пот, лидер на Демократична Кампучия. За създаването на Осама, Кадафи, Саддам, Арафат, Пиночет и много други ще оставя на фантазията ви, ако ви мързи да четете.
    Давам само нишка за размисъл какво е казал Си Дзипин. След 100 г. трети човек се осмелява да се опълчи на хегемона. Първият е Цезар. Путин не е Сталин. Не е и никой друг от изброените. Той за някои киномани е Нео, за историците Цезар, за фобите Дарт Вейдър. За свободните хора освободител от нацизма. Но да не го мислим толкова много, той си знае играта. Си също. Само ние не знаем къде сме. На пътя на феникса или на пилето на грила.
    Всички прилики и събития в описаното са случайни.
  • 19 цяла Африка боготвори Русия

    24 20 Отговор
    Както отбеляза министърът на външните работи на Уганда Джедже Одонго в тази връзка, сега колонизаторите искат от нас да бъдем врагове на Русия, която никога не ни е колонизирала."Това честно ли е? Не за нас. Техните врагове са си техни врагове. Нашите приятели са си наши приятели", подчерта министърът.
  • 20 Руснаков

    15 17 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Да припомниш коя година беше това...и да припомниш тези рускосъвеЦки дивотии кога са ставали....изкъпан...

    Коментиран от #27

  • 21 По лесно

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Е и за тебе , да се посочи един единствен път , когато си казала нещо умно , но не се сещам !
  • 22 Тиква

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Така и нищо не разбрахме, от много акъл българКе!

    Коментиран от #69

  • 23 Руските загуби са около

    26 16 Отговор

    До коментар #1 от "фашисткият живот не струва":

    хиляда на ден ! Това ле ще пресмятаме, вместо да подкрепим жертвата и да осъдим агресора - империалист!?

    Коментиран от #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Му Хъл

    14 17 Отговор

    До коментар #17 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    И защо в тубата бе овчи ? Защото трият руските клипове и лансират украинските ли ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ТаУмВзе

    7 8 Отговор

    До коментар #20 от "Руснаков":

    Всичко си знаете бре фобчета, кво да ви се припомня? Бухахах

    Коментиран от #62

  • 28 Само питам

    22 16 Отговор

    До коментар #23 от "Руските загуби са около":

    А що не осъдихте агресора като нападна Ирак ,Сирия ,Либия ,Афганистан ......
  • 29 Мохамед Али

    24 19 Отговор
    "Русия ме плаши. Хората в автобуса изглеждат така, все едно пътуват към електрическия стол." 1978 г.

    Коментиран от #55, #199

  • 30 Тия измикяри да

    21 11 Отговор
    са благодарни на Сталин, че им е оставил държавата.
    Щото са били основният човешки ресурс за "славните" балтийски есесовски легиони.
  • 31 Като гледам

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Тиква":

    Колко знае.Най вероятно е завършила изгорялата гимназия.
  • 32 Истината за русия

    28 19 Отговор
    Руският академик Д.Лихачов преди години каза следното:
    " Русия никога не е имала и няма никаква особена мисия. Не трябва да се търси никаква национална идея за Русия - това е мираж.
    Животът с национална идея отначало ще доведе до ограничения, а след това ще възникне нетърпимост към друга раса, към друг народ и друга религия. Нетърпимостта непременно ще доведе до терор. Не бива да се допуска връщането на Русия към единна идеология, защото тя рано или късно ще доведе Русия до фашизъм”.
    Днес мнозина го наричат РАШИЗЪМ.

    Коментиран от #42

  • 33 американче,от племето апачи

    25 20 Отговор
    Маро,куха си като градинска лейка!Я погледни юнайтед стейд оф америка!За 200 години успяват да изтребят 20 милиона индианци!Сегашните законни наследници на американските земи са не повече от 1 милион,набутани в гета и резервати.Не ми се вижда като пример за зачитане на човешкият живот!Но ще се съглася с теб-истината е такава,каквато каже американския господар!Който плаща-той поръчва музиката

    Коментиран от #58, #65, #163

  • 34 Ами

    10 13 Отговор

    До коментар #24 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ... сигурно са напомнили ... в Раззия. Диктаторите обичат да си пропомнят за "добрите стари времеа" преди да имат присъда от международен трибунал.

    Коментиран от #48

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ПЪГУОШ

    19 13 Отговор
    Би било интересно да ни информирате и за дългата история на НЕЗАЧИТАНЕ на човешкия живот и от американците ! Например за изселванията на индианците от родните им земи в резервати/концлагери/. Или пак преселването на роби от Африка , по плантации , за безплатна работна ръка , като живота им е бил по-евтин от цената на щипка тютюн. Или за грабежа на територии от Мексико с цената на война ! ЩЕ БЪДЕТЕ ЛИ ТАКА ДОБРИ ДА НИ ИНФОРМИРАТЕ И ЗА ТОВА ? Или сега това не е правилната партийна линия ?
  • 37 много си умен

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "ПУ васал на СИ":

    А деменцията като му отидоха на посещение в Капитолия , защо го криха цяла седмица в бункера ?
  • 38 Аха, значи кво било през

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "“Когато се почувстваш":

    1839 година трябва да е и сега, така ли?

    Коментиран от #45

  • 39 ⚜️Просветен⚜️

    19 11 Отговор
    За разлика от Щатите, които не са изтребили цял континент и не са прибрали малцината оцелели , като добитък в резервати! Също така, добродушните и зачитащи живота щати, никога не са мятали две атомни бомби по цивилни! Да не говорим, че за 300 години Щатите май не са учавствали и в 100 войни !

    Коментиран от #47

  • 40 Теле

    17 8 Отговор
    Виждаме и филми от дивия запад, не сме толкоз прости маро
  • 41 Ами

    7 3 Отговор

    До коментар #35 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ... отрано си започнал с алкохолните фантазии. В Морската градина толкова ли отрано се събирате?

    Коментиран от #57

  • 42 а стига бе

    20 5 Отговор

    До коментар #32 от "Истината за русия":

    Джорж Вашингтон .
    Това не е нация а сбирщина от конекрадци ....

    Коментиран от #56

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Барабанче, какво ни интересува

    11 10 Отговор

    До коментар #16 от "“Когато се почувстваш":

    как живеят руснаците?
    Или американците?
    Интересува ни как засягат нашия живот.
    Или живота на другите.
    Ти не ги ли виждаш американците как шетат по целия свят?
    Или правиш каквото ти казват или следва преврат или инвазия.
    И затова примери има много.

    Коментиран от #59

  • 45 “Там нищо не е

    20 16 Отговор

    До коментар #38 от "Аха, значи кво било през":

    ставало и не е плод на историческо развитие. Там всичко става по волята един самодържец. Лицемерие цари от низините, от последния мужик , до върха на управлението, имитация на европейска култура и ценности . По една единствена причина – честолюбие и ненавист към Европа. С една единствена цел– да станат могъща нация, да завладеят света. Тиранията и робския характер на руснаците водят до една всеобща жестокост – от царя над подчинените му, до мужика, до всеки един над друг в семейството. Това е нация жадуваща за господство над другите и което е тревожно – тя е способна да го направи. Ако мерим величието на целите с количеството на жертвите , готови да се дадат за постигането им, то тази нация е способна да завладее целия свят и да разруши цивилизацията му. Страна , чиито морета не са обхванати от лед само по няколко месеца в годината, а обитателите и – сковани в леда на душата целогодишно. Страна , обхваната от “небитност” не само по отношение на Европа, а изостанала даже и от Азия. Страна на безполезните формалности, където богатите не са съграждани на бедните, където няма правосъдие, а в армията цари страшно зверство, а полицията винаги е готова да измъчва, но никога да помогне. Страна на нищожно, излишно, безконечно множество чиновници.”
    Маркиз Астолф дьо Кюстин твърди, че буквално се е задушавал в Русия и чак когато пресякъл границата и влязъл в Източна Прусия усетил , че отново може да диша.

    Коментиран от #54, #164

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Индианците

    15 18 Отговор

    До коментар #39 от "⚜️Просветен⚜️":

    са били изтребвани през 17-18 век. Русия изтребва цели народи в 21ви век. Русофилите твърдят, че това е "същото". Това е ДОКАЗАТЕЛСТВО, че за русофилите времето е спряло.

    Коментиран от #63, #68

  • 48 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 6 Отговор

    До коментар #34 от "Ами":

    Я пак ❗"... това не е никаква тайна, но е хубаво да се припомня, за да се знае за какво става дума."

    Та кои са диктаторите, на които им беше хубаво ❗❗❗
    Защо на нас , членовете на НАТьО не ни напомниха за "подвига" на НАТьО❗
    Не се напъвай, ставаш смешен ❗

    Коментиран от #51

  • 49 Сиво Искърско

    12 13 Отговор

    До коментар #43 от "Теле":

    ..много трябва да ти е увреден мозъка,.....така надъхано да защитаваш московските алкаши...
  • 50 ами

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    това е фейк, подобни цитати са се появявали много преди да се роди Жуков...в спомените на Айзенхауер има такъв епизод, но странното е, че двамата с Жуков се запознават след войнатаи няма как да го пита за освобождаването на Потсдам
  • 51 Ами

    15 11 Отговор

    До коментар #48 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "Та кои са диктаторите, на които им беше хубаво" Саддам, Кадафи, Милошевич, Путлер, Асад, и т.н. и т.н. Всички до един доказани военопрестъпници извъшили престъпления срещу Човечеството. Това също е добре известно.

    Коментиран от #64, #76

  • 52 хахаха

    15 9 Отговор

    До коментар #16 от "“Когато се почувстваш":

    байнооооо....сега сме 2023 година, а не 1839...той и в българските земи да беше дошъл, щеше да напише същото...а и защо ми цитираш френски русофоб, на когото още му държи влага фактът, че руските войски са били в Париж? :))))))))))))

    Коментиран от #98

  • 53 Раша на бунището на историята

    17 12 Отговор
    Затова се разпадна и беше изтрито от географските карти СССР,раша я чака същата съдба, неизбежно е
  • 54 гола вода си

    14 13 Отговор

    До коментар #45 от "“Там нищо не е":

    Руснаците ли ходиха в Европа или Наполеон и Хитлер ходиха в Русия ? Трябва ли руснаците да обичат такава Европа ?
    Оланд и Меркел - излъгахме Путин за Минските споразумения !!!
    Е трябва ли още да ги харесват руснаците ?

    Коментиран от #77

  • 55 Ричард Естес

    8 8 Отговор

    До коментар #29 от "Мохамед Али":

    Това нормални думи ли са от устата на негър , който е пътувал и в рейсовете в САЩ , където е имало места за бели и черни ? Човек , който се е отрекъл от име и вяра , за да поеме пътя на бунтар !

    Коментиран от #61

  • 56 За руския ум

    15 8 Отговор

    До коментар #42 от "а стига бе":

    Руският академик Иван Павлов за начина на мислене на
    руснаците:
    „А руската мисъл изобщо не прилага критиката на метода, т.е. ни най-малко не проверява значението на думите, не влиза зад кулисите на словото, не обича да гледа истинската реалност. Ние се занимаваме с събиране на думи, а не с изучаване на живота. И това е обща, характерна черта на руския ум…
    Руският ум не е обвързан с фактите. Той обича повече думите и оперира с тях.“
    Същото се отнася и за нашите русофили!
  • 57 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Ами":

    Ами...
    Това , че ти НЕ знаеш нещо, не означава, че то е фантазия! Още по-малко алкохолна ❗❗❗

    Но за теб е нормално да се ИЗХОЖДАШ НЕПОДГОТВЕН ❗❗❗

    Коментиран от #67

  • 58 Само питам

    15 12 Отговор

    До коментар #33 от "американче,от племето апачи":

    А според теб всички народи населяващи земите от Москва до Владивосток са се присъединили към Русия доброволно и с радост? За генерал Ермолов унищожил десетки села в Кавказ чувал ли си?
  • 59 Ако не шетат

    9 2 Отговор

    До коментар #44 от "Барабанче, какво ни интересува":

    американците ще шетат други. Дано си по-млад да се нагледаш как ще шетат тези които ще ги изместят. В природата вакуум не съществува, ако не са те ще са други. Пожелавам ти началник китаец.

    Коментиран от #83

  • 60 Да се знае !

    9 8 Отговор
    От първите петима президенти на ФАЩ трима са били робовладелци. А според тринайстата поправка на конституцията ИМ робството все още е законно.
  • 61 Мохамед Али

    6 4 Отговор

    До коментар #55 от "Ричард Естес":

    Точно защото е бил такъв, думите му за тях звучат още по-стряскащо.

    Коментиран от #71

  • 62 Руснаков

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "ТаУмВзе":

    Нещо неправилно се усмихваш...както обикновенно....
  • 63 ами

    5 3 Отговор

    До коментар #47 от "Индианците":

    щатите са създадени в края на 18-ти век....и те създават резерватите за индианци... кой е извън времето, че не разбрах? :)
  • 64 много си готин

    9 9 Отговор

    До коментар #51 от "Ами":

    А кои амерски президенти извършиха престъпление срещу човечеството в Ирак ,Сирия ,Либия ,Афганистан ,Йемен, Сърбия .

    Коментиран от #72

  • 65 Фридрих Енгелс

    15 8 Отговор

    До коментар #33 от "американче,от племето апачи":

    Русия извършваше всяко завземане на територия, всяко насилие, всяко потисничество само под предлог на просвещение, либерализъм, освобождение на народите.
  • 66 Ей ти

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    а как е там в твоята кочина .
  • 67 Ами

    10 6 Отговор

    До коментар #57 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    .. ще те оставя да фантазираш. Такива сте неспасяеми. Само разпада на матушката ви ще ви изтрезви.

    Коментиран от #85

  • 68 разбирач

    6 8 Отговор

    До коментар #47 от "Индианците":

    И какво значение има кой кога е изтребен . А руснаците са депортирали - не изтребили . Има малко разлика .

    Коментиран от #78, #165

  • 69 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Тиква":

    С акъла който имаш...толкова...
  • 70 Сащ са зло

    8 9 Отговор
    200 г. история = 200 войни! Без Сащ ще има мир!

    Коментиран от #75

  • 71 заинтригуван

    6 1 Отговор

    До коментар #61 от "Мохамед Али":

    Та кога викаш се е возил Мохамед Али в автобус в Русия ?

    Коментиран от #74

  • 72 Ами

    8 2 Отговор

    До коментар #64 от "много си готин":

    ... оценката на привърженици на диктатори не ми е интересна. По-интересно ми е защо всички страни, които споменаваш са били водени от диктатури с вождове престъпници по време на проблемите им със САЩ? Без изключение.

    Коментиран от #103

  • 73 Истината

    15 10 Отговор
    Русначе пита майка си:
    -Мамо, как е правилно, расизъм или рашизъм?
    - Синко, ако мразиш негрите, то това е расизъм, а ако ненавиждаш целият свят, тогава е рашизъм.
  • 74 Мохамед Али

    3 4 Отговор

    До коментар #71 от "заинтригуван":

    Въпроса ти показва, че не си подготвен за никакъв разговор по темата.

    Коментиран от #79

  • 75 Затова ли

    12 5 Отговор

    До коментар #70 от "Сащ са зло":

    " Без Сащ ще има мир!" Съюзниците Сталин и Хитлер си спретнаха най-кървавото клане на 20 век.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Обичат я.

    15 9 Отговор

    До коментар #54 от "гола вода си":

    Голяма част от руските войници във Франция не искат да се връщат в Русия и остават там. Когато 400000 съветска армия се изнесе от ГДР жените на руските офицери са плакали на глас. Руска поговорка: Добре се живее не там където сме били, а там където още не сме ходили. Сега 5млн. руснаци живеят в САЩ и още толкова в ЕС, у нас имат 400 000 купени имота. На по-будните руснаци никак не им се живее в Русия.

    Коментиран от #87

  • 78 Индинаците

    12 7 Отговор

    До коментар #68 от "разбирач":

    "И какво значение има кой кога е изтребен" Нарича се еволюция, но разбирам защо русофилите не осъзнават защо има проблем със сравнението им. ТЕ живеят още в 17ти век.

    Коментиран от #82

  • 79 заинтригован

    5 3 Отговор

    До коментар #74 от "Мохамед Али":

    Ами за това искам да ме просветиш .
    Та кога викаш Мохамед Али се е возил в градския транспорт в Русия ?

    Коментиран от #150

  • 80 Ами

    1 3 Отговор
    дано хората с белите престилки по-бързо наминат през Морската градина.
  • 81 ЯЗЪК

    7 6 Отговор
    Освен да попитаме какво мислят виетнамците , афганците , иракчаните , либийците , сирийците , сърбите ? Какво ли ще отговорят ? Как мислите ?

    Коментиран от #88

  • 82 Му Хъл

    8 5 Отговор

    До коментар #78 от "Индинаците":

    Еволюция ли ще бъде ако сега дойда в дома ти и те изсела в столипиново ?
    Знаеш ли как ще еволюираш ако ти нацеля задните части .

    Коментиран от #86

  • 83 При нас шетаха руснаците

    12 10 Отговор

    До коментар #59 от "Ако не шетат":

    и въпреки ограниченията оставиха нещо построено.
    Сега шетат западняците и ни затвориха това което имахме.
    За тях ние сме едни туземци, които трябва да бъдат използвани по един или друг начин.
    Виж украинците как са използвани.
  • 84 кютук

    12 7 Отговор

    До коментар #7 от "Поне":

    Само комунисти най долното и продажно племе! Кажи комунист и все едно си изброил всички гадории на света с една дума!
  • 85 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 4 Отговор

    До коментар #67 от "Ами":

    Ами ...
    защо не се опиташ да потърсиш информация , за да разбереш истината ❓
    Не ти ли дават ❓❗
    Жалко ❗
    "1984" -
    "Незнанието е сила "
  • 86 Индианците

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Му Хъл":

    Виждам, че си схванал какво казвам, и сега само вдигаш пара.
  • 87 много си готин

    8 1 Отговор

    До коментар #77 от "Обичат я.":

    то в щатите всичките са чужденци , преселници . Само индианците са на мястото си !
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Сандо

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "тая тема е спорна":

    Добави и другите европейци - холандци,белгийци,италианци,германци,португалци - че ще се засегнат хората,че не им признаваме заслугите в изтребването на "лошия човешки материал"!
  • 90 писна ми от глупава пропаганда

    13 7 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    е безпрецедентно в пускането на две атомни бомби над Хирошима и Нагасаки през 1945 г. ОТТОГАВА досега няма такъв прецедент!!! Защо си мълчите???? Ако Русия беше направила това, как ли щяха да пищят краварите и джендърите.

    Русия, както каза Хенри Кисинджър пред публиката в Давос, е и ще остане важен елемент в европейската държавна система и един траен мир трябва да отчита този незаобиколим факт.
    Stonewall Jackson:

    Когато краварите дестабилизират чужди правителства, организират преврати и " нежни революции" - това е демократизиране. Когато Русия има активна политика, това е хибридна война.

    Коментиран от #94, #166

  • 91 Тва е нищо

    13 5 Отговор
    А тук преди 33 години до сега американците с плана си Ран-Ът, депортираха 3 000 000 българи по света.
  • 92 значи

    9 7 Отговор
    коя е Кая Калас...баща и е бил член на КПСС от 1972 до 1991 година...кая е родена през 1977...т.е. в семейството на комунист...
    наистина дядото и бабата на Кая са депортирани в Красноярския край, но през 1959 година се връщат в Талин....защо са депротирани? защото дядото е служил в "Омакайте", организация, изтребила доста евреи, комунисти и етнически руснаци...пак меко са се отървали...пустата мека душа на руснаците...те и бандеровците амнистираха през 1953...сега внуците необандеровци се мъчат да унищожат всичко руско...дано тоя път няма прошка...

    Коментиран от #100

  • 93 Сандо

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "“Когато се почувстваш":

    Е,те тоя француз си е бил малко обратен,а от такива знаем какво може да се очаква.
  • 94 ТаУмВзе

    0 1 Отговор

    До коментар #90 от "писна ми от глупава пропаганда":

    Поради что, ми се караш на мен са. Ясно е.

    Коментиран от #102

  • 95 трябва да благодарим

    5 2 Отговор
    за такава пропаганда!!! Толкова плоска е, че уврява и тези, които имат някакви съмнения в ИСТИНСКАТА роля на обора на света.
  • 96 Русия

    10 5 Отговор
    ... има дълга история на фашизъм. Всъщност .. .цялата й история е на властването на ткъв в страната под предлога, че се бори срещу него.
  • 97 Урюрвкос

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Петьо Петров":

    думата "Ленин" я има в китайската Конституция
  • 98 „Ако заспя и се събудя

    14 10 Отговор

    До коментар #52 от "хахаха":

    след сто години и ме питат, какво мисля, че става сега в Русия, аз ще отговоря: Пият и крадат". (М. Салтиков-Щедрин).
    „Народ, който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши, унищожи, ей така, само за развлечение“. (Достоевски).
    „Не народ, а скотове, мръсници, дива орда, душегубци и злодеи“. (Булгаков).
    „Най-важният забележим успех на руския народ е неговата садистична жестокост“. (Горки).
    „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят“. (Тургенев).
    „Ако Русия се провали в дън земя, това няма да бъде никаква загуба, нито ще предизвика някакво вълнение в човечеството“. (Тургенев).
    „Аз, разбира се, ненавиждам моето отечество, от главата до петите.“. (Пушкин).
    „Народ, който ненавижда волята, обожава робството, обича веригите на своите ръце и крака, грозен физически и морално… готов във всеки момент да угнетява всички и всичко“. (Шмелев).
    „Аз плюя на Русия, защото съм болшевик!“ (Ленин).
    „Аз се убедих че учението на руската православна църква е теоретически коварна и вредна лъжа, на практика събрала най-грубите суеверия и магьосничества, скриващи целия смисъл на християнското учение“. (Лев Толстой).
    „Има в руския човек безкористна любов към подлостта. Той нищо общо с това няма, но винаги ще направи гадост на ближния“. (Гогол).

    Коментиран от #101, #105

  • 99 стар чобанин

    8 2 Отговор
    Някои индиански племена вярват, че ако ядеш мечка, ще бъдеш силен и смел.
    Ако ядеш пума ще бъдеш хитър и бърз.
    Може би ние прекаляваме с овчето и свинското...

    Коментиран от #106

  • 100 Само

    5 5 Отговор

    До коментар #92 от "значи":

    "пустата мека душа на руснаците.." като го прочетох това вече знаех, че си наясно какви касапи са руските режими.
  • 101 Мър Сол

    10 8 Отговор

    До коментар #98 от "„Ако заспя и се събудя":

    И къде са блуждаели Руснаците в Европа ? Освободили са ни от турско робство ? Това ли е блуждаенето бе овца ?

    Коментиран от #113

  • 102 не ти се карам

    2 0 Отговор

    До коментар #94 от "ТаУмВзе":

    подкрепям те и развивам по-нататък изложението

    Коментиран от #134

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Лекар с престилка

    1 0 Отговор
    Колеги, в коя алея да търсим?
  • 105 по-добре е

    6 2 Отговор

    До коментар #98 от "„Ако заспя и се събудя":

    да не се събуждаш. На човечеството му трябват умни и обективни хора.

    Коментиран от #109

  • 106 Абе ти ял ли си пума?

    2 1 Отговор

    До коментар #99 от "стар чобанин":

    Е, аз съм ял и тре да я киснеш три дена в оцет да омекна, иначе е много жилава.
    А за мечка кво да ти кажа, аз и едни приятели тамън да сготвиме една, бяхме запалили огъня, котлето, и мечката не дойде.
    Така че всинско и се добре.
  • 107 Груйчо

    8 11 Отговор
    Руските велможи никога не са мислили,че хората от народа са нещо!
    Напротив, човекоубиецът Сталин използваше максимата" има човек ,има проблем.Няма човек,няма проблем".
    Това работи,обаче и в България навсякъде.Тук философията е точно такава.
    Колко струва човешкия живот ,моралът,човеколюбието,обичта към хората!? Кой позволи на тези предатели като Борисов,Радев,Нинова,Копейкин и др. Да лъжат,да крадат и да опростачват българите.
    Сега вече стават много факти ясни.Българите са в протрация,нямат сила,воля и желание да променят нещата.
    Трудно подвижен и трудно мислещ е българина,затова сбогом на България!

    Коментиран от #111

  • 108 Царска в Русия и СССР са различни неща

    5 2 Отговор
    Бащата на народите е грузинец а след Втората световна Война нещата са много мътни
  • 109 Чети всичко.

    4 4 Отговор

    До коментар #105 от "по-добре е":

    Това са мисли на руснаци за собствената им страна.
  • 110 Мандо

    6 2 Отговор
    Американците щяха да имат по-дълга история , ако не бяха на 300 години държава. 17 април 1958 Белгия открива зоологическа градина , като експонати сред животните има и деца от Африка , да види белгииеца , що е чернокож . Тези статии могат да минават само при ниско интелигентни четатели ...факти

  • 111 златното руно

    11 2 Отговор

    До коментар #107 от "Груйчо":

    Къде са 3 милиона българи бе Груйо ? След две поколение няма да ни има като нация . Да в имам демокрацията .

    Коментиран от #112

  • 112 Абе

    1 2 Отговор

    До коментар #111 от "златното руно":

    кажи колко пъти ти е отговаряно на този въпрос?

    Коментиран от #116, #118

  • 113 След Кримската война

    5 8 Отговор

    До коментар #101 от "Мър Сол":

    руснаците разбират, че не могат да превземат Проливите по море въпреки разгрома на турския флот от Нахимов в Синопското сражение и затова тръгват по суша да ни "освободят" и да превземат Цариград. Спира ги английския флот разположен в Босфора. Иначе щяха да демилитаризират и деосманизират Истанбул.

    Коментиран от #115

  • 114 Гошо

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Генерал-лейтенант Сър Ейлмър Гулд Хънтър-Уестън :---Загуби? Защо изобщо трябва да мисля за загуби?
    ,1 юли 1916, след загуба за деня на 57470 британски войника Също и прочул се с военните си "успехи" в битката при Галиполи
  • 115 ти от кои Българи си

    10 2 Отговор

    До коментар #113 от "След Кримската война":

    И трябва да се радваме на англичаните ли ? Тия англичани с турски имена и званието паша . Тия дето са водили пълчищата които са ни клали ...
  • 116 шморци

    2 0 Отговор

    До коментар #112 от "Абе":

    Ти нищо не си ми отговарял .
  • 117 Гошо

    10 5 Отговор

    До коментар #12 от "Да си спомним думите на Апостола":

    А не е ли казал ,че ще отиде в САЩ да освобождава нег.р.ите от робство
  • 118 шморци

    10 0 Отговор

    До коментар #112 от "Абе":

    Има един клип в тубата . Мисля че е част от някакво предаване . Май ничия зема .
    Българин от малцинствата .Заминава пак човека в чужбина . И реве човека . Реве за държавата , за нацията за близките .
    И обеснява как цужденците ни имат да добитък там .
  • 119 избирател

    10 8 Отговор
    Гласувайте за ПП, ДБ, ГЕРБ, СДС 45 години ви стигат, но 500 са ви малко... Ще получите безплатен еднопосочен билет до украйна!
  • 120 Ех Петльо

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Петьо Петров":

    Тия конспирации наследствено ли ги имаш, или от задругата на таксиджиите я научи. Сипвай си бързо нов стимул и давай продължението, любопитно ми е
  • 121 Кирпича

    8 9 Отговор

    До коментар #6 от "тая тема е спорна":

    Индианците живеят като белите хора и не плащат такси , имат казина , аз работя в такова в Ниагара , ПАЛЯЧОООО.

    Коментиран от #124, #125, #159

  • 122 Том Сойер

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Наркос":

    Чичо Томовата колиба вече не се ли изучава?
  • 123 стоян георгиев

    10 10 Отговор
    Ссср депортира по същия начин кримските българи през 1944.после избива таврииските българи завърнали се в българия,после подлага на гладомор бесарабските българи.днес путлеровите фенове благодарят за това на путлер.именно неговата служба извършва депортациите.
  • 124 умряла циганката дето те фали

    7 2 Отговор

    До коментар #121 от "Кирпича":

    Ра ботиш брат , на полето с ягоди в англето .
  • 125 Алиса

    6 4 Отговор

    До коментар #121 от "Кирпича":

    Викаш преуспял си вече , а щом работиш в казино ,а хахахахах. Аз на твое място не бих споменавала къде работя.
  • 126 БАРС

    7 6 Отговор
    Единпът не прочотох за зверствата на латыши литовци и естонци които са били най жестоки по времето на втората световна война като са изгаряли живи старци жени и деца в конюшните по селата на белорусия и росия.Същите изверги са биле и бандеровците от Украина .Защо не пишете за тях .Та причина да ги изселват е имало разбира се Сталин изобщо не е бил глупав та вижте кого са депортирали но не са убивали като тях .«Операция по выселению кулаков, бандитов, националистов и их семей была начата органами МГБ на периферии с 6 часов утра, а по городу Таллин с 4 часов утра 25 марта 1949 г.Даже са проверявали рашките паспортите им пред вагоните именно да не би по погрешка да изпратят невинни хора.А цифрите са завишени умишленно от Естонците.

    Коментиран от #128

  • 127 Алекс

    5 5 Отговор
    Само смърт и разруха са дали крепостните селяни на света.

    Коментиран от #130

  • 128 БАРС,чо

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "БАРС":

    Не прочетох за българите депортирани по времето на княжество Българиа в руската степ.

    Коментиран от #142

  • 129 Хахаха

    3 4 Отговор
    Русия си има дълга история, по принцип. И самичка я гради, своята история. Тя е субект в геополитиката. Ти си обект. На кого зяпаш, му х. Ль о
  • 130 Те ако бяха хора

    7 4 Отговор

    До коментар #127 от "Алекс":

    Нямаше да убият освободителя си император Александър II.

    Коментиран от #158

  • 131 Те така им харесва

    3 1 Отговор
    Нека се трепят
  • 132 Алиса

    4 9 Отговор
    Оставете, Русия на мира бе лешояди, денонощно плюете по Русия не ви ли е срам бе. Мръсни подлоги.

    Коментиран от #137

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 ТаУмВзе

    3 7 Отговор

    До коментар #102 от "не ти се карам":

    Много добре! Краварчето води 192 войни, след 2ра световна включвам и цветните пучове, съответно Губи! За последно Афганистан бегаха.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Пламен

    2 5 Отговор
    Обичам Русия,завинаги.

    Коментиран от #188

  • 137 Ами ти ма алисо

    10 4 Отговор

    До коментар #132 от "Алиса":

    Да се грижеш за руски интереси не ви ли е срам бе. Мръсни предатели.

    Коментиран от #138

  • 138 Алиса

    3 7 Отговор

    До коментар #137 от "Ами ти ма алисо":

    Ами всички като нападат,Русия трябва някой да я защити от агресорите.

    Коментиран от #139

  • 139 Ами алисо

    3 2 Отговор

    До коментар #138 от "Алиса":

    Ако за теб истината е нападение, продължавай да се оправдаваш по този начин.

    Коментиран от #141

  • 140 А къде човешкия живот има значение

    4 8 Отговор
    В САЩ още по малко където има над 40 милиона бездомни и клошари

    Коментиран от #143

  • 141 Алиса

    3 4 Отговор

    До коментар #139 от "Ами алисо":

    Абе тоя па, крака ти не е стъпвал в Русия ама дай да плюеме, видиш ли лошата Русия тя е виновна за всичко ,че.си и толкова ограничен сигурно пак Русия е виновна. Нали ,че нямаш две капки мозък , а имаш една колкото да плюеш , да бе извинявай тя Русия ти е виновна за всичко хахахахах.
  • 142 БАРС

    4 5 Отговор

    До коментар #128 от "БАРС,чо":

    Ами защото и през 1 и 2 св. война сме на непрвилната страна даже станахме врагове на тия дето са ни освободили.А благодарение през първата св.война като участие на страната на Германия сега сме как раз като княжество болгария а не велика България.Друго през 2 рата св. плащахме репарации на Гърция и Югославия та особенно Сърбите от тогава толкова много ама толкова много ни обичат та беднати е фантазията

    Коментиран от #144

  • 143 Намали малко пипера че краставицата иде

    8 4 Отговор

    До коментар #140 от "А къде човешкия живот има значение":

    Пак надуваш теци цифри, като цените в магазина. А знаеш ли, че в твоята русия все още има селища без ток!
  • 144 Не ми е бедна фантазията

    1 1 Отговор

    До коментар #142 от "БАРС":

    Знам и съм изпитал сръбската обич.

    Коментиран от #145

  • 145 Алиса

    3 4 Отговор

    До коментар #144 от "Не ми е бедна фантазията":

    А ти знаеш, ли че в САЩ има хора с неопределен пол?

    Коментиран от #146

  • 146 Алисо ма,

    1 3 Отговор

    До коментар #145 от "Алиса":

    ти от четвъртия ли си? лумнахте, вече сте са хапове.

    Коментиран от #148, #151

  • 147 Факт

    5 4 Отговор
    А сега пуснете и Англия колко деца е депортирала в Австралия.Нали сме за безпристрасното излагане на факти?Германия колко евреи е депортирала (и не само)Робовладелските пазари на Испания,Протугалия,Холандия и др.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Тези руснаци

    4 3 Отговор
    да не са избили индианците в Северна Америка?
  • 150 С леко допълнение:жулик

    1 2 Отговор

    До коментар #79 от "заинтригован":

    Не се казва русиа,понеже тогава беше едно.И,ако не изядеш дръвцето на улицата,то в автобуса всяко заглеждане през прозореца водеше до раздяла ссъа съдържанието на кармана.
  • 151 Алиса

    4 1 Отговор

    До коментар #146 от "Алисо ма,":

    А ти колко ваксини си наби, че си много неориентиран.
  • 152 Киро Брейка

    1 0 Отговор
    Уот абаут Америка ?
  • 153 А като учехме "висшото"

    6 4 Отговор
    Един шебек,по научен комунизъм беше,та разправяше за балтийските страни как със смесени бракове ще бъдат погълнати тия народи от съветската нация.Не се случи.Бракове имаше,но желание за присъединение не само,че няма,ами ревностен стремеж към независимост-Естония,Латвия,а Литва,където руснаците/всъщност казва се рускоговорящи са най-малко(около 6 процента,като поляците не ги броят за рускоговор.) даже отказа на съветското ръководство да придобие Калининградска област(която е 1/3 от някогашна Източна Прусия,а другите 2/3 отидоха в Полша),както Украйна придоби Крим,за да не се вдига процента на руско и рускоговорящи население сред литовския народ.И в Латвия и в Естония докарваха белоруско,украинско население,а с отделянето през 91-ва пак беха заляти от бежански вълни-Кавказ,Рус,Беларус и т.н.
  • 154 Татунчо

    6 4 Отговор
    Първо:: Скоро по една от телевизиите даваха филма,, СИНИЯТ ВОЙНИК,, нека байданофилчетата да го гледат да видят дядовците на розовите дупенца кво са правили. Или да видят как англетата са потушавали въстание във Индия. За Хитлер няма кво да кажа почти всяка вечер дават документални филми за ВСВ и концлагероте. Да попитам евро жълтопаветните юнаци знаят ли че във 85% от физическите убийци във концлагерите и във окопираните от немците територии са били украинци от западна Украйна. Знаят ли нашите жълтоцентристи че Хитлер се е шокирал от жестокоста на украинците. Знаят ли че у нас не е влязал нито руски, нито беларуски а 3ти украински фронт съставен от почти 90% украинци и че кражбите на кокошки, сланина, пиянството, закачането на жени е дело на любимите ви хахоли

    Коментиран от #160, #171

  • 155 Руззия

    4 4 Отговор
    Най мразената държава от съседите си в света, просто факт, обичана само от никарагуански сирийски и прочие африкански племена
  • 156 Ало Ало

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "тая тема е спорна":

    Само руският отпадък обаче избива собствения си народ, което може би не е толкова лошо като се има предвид в какво са се превърнали ватенките.

    Коментиран от #157

  • 157 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 4 Отговор

    До коментар #156 от "Ало Ало":

    Алоооооу,
    Ти сега ли падаш от Марс❗🤔
    Осем години украинци избиваха украинци ❗
    Не са ли ти казали на Марс за това ❗
  • 158 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #130 от "Те ако бяха хора":

    Те щото онези дето си убиха ДОКАЗАНО четирима Президенти и за още двама НЕДОКАЗАНО ,
    явно са БАШ хора ❗❗❗

    Коментиран от #168, #173

  • 159 Гоооооост

    4 1 Отговор

    До коментар #121 от "Кирпича":

    Индианците живеят като белите хора и не плащат такси , имат казина , аз работя в такова в Ниагара , ПАЛЯЧОООО.
    ПП
    да разбирам ли че
    другите азиатки,африкански и.....
    немогат и ли не трябва да живеят добре щото не са бели
    или само белите могат да живеят добре?
  • 160 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #154 от "Татунчо":

    Сега кой век е бе.
  • 161 Ха така

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "тая тема е спорна":

    Прав си че няма по добри и хуманни от нашите руски разбойници
  • 162 Ха така

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Петьо Петров":

    И кой все пак направи индустриализацията на феодална русия бе умник.Кой спаси ссср през ВСВ за да не го размаже хитлер.Ти знаеш ли мащаба на военната помощ и храни която руснаците усилено крият.Но вече западняците разбраха какво означават червени диктатури.Да знаеш руснаци някога да са помагали на сащ
  • 163 Ха така

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "американче,от племето апачи":

    Ти можеш ли да ни просветлиш твоята любима раша как се сдоби с тази голяма територия.Вероятно е подарена от многото народи населяващи тази територия
  • 164 Ха така

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "“Там нищо не е":

    Няма да е зле да ни опишеш всички руски нашествия и как винаги се правят на жертви
  • 165 Ха така

    6 1 Отговор

    До коментар #68 от "разбирач":

    Няма да е зле да прочетеш каква мизерия е било в китай след като руснаците бяха разнесли и там червената чума.И какъв е днес китай след като там влязоха западни технологични фирми.Всеки разумен човек може да прецени.И че с голи лозунги може само червени примати да зарибите
  • 166 Фоки

    4 2 Отговор

    До коментар #90 от "писна ми от глупава пропаганда":

    И тия две бомби накараха японския император да заповяда на близо1милионната японска армия в манджурия да се предаде.Руснаците обаче го описват като голяма победа
  • 167 Ами

    3 1 Отговор
    Що не напишете за незачитането на човешкия живот от така наречената западна цивилизация и търговията с роби и годините на колониализма, който продължава и досега.

    Коментиран от #169, #170

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Абе амито чети, или си тролчик

    4 4 Отговор

    До коментар #167 от "Ами":

    Съвременна Русия се превръща в своеобразен световен феномен – най-богата на природни ресурси територия е с бедно, маргинализиращо се население, което се разкапва от алкохолизъм и тежки патологични заболявания. Науката в тази страна е останала повече в полето на фантазията. От спомените за руската душевност и култура са останали само митове и образи на демони. Поривът за свобода и независимост се е трасформирал в 95% одобрение на режима на Владимир Путин. Имперското чувство, поддържано дори с кръв и насилие, се приема като еманиция на патриотизъм и родолюбие. Корените на тази съвременна руска катастрофа вероятно могат да бъдат обяснени с битието на тази територия само преди 150 – 200 година. Учените доказаха, че клетката има памет, а вероятно вековете, през които хората в Русия са продавани като добитък, е един от възможните отговори на днешната разруха.
  • 170 Колко 30 рубли нали, цената ти падна

    3 1 Отговор

    До коментар #167 от "Ами":

    При царуването на Екатерина, а дори и преди нея започва да се развива търговията с крепостни души със земя и без земя; цените били твърди или държавни, и свободни или дворянски. В началото на царуването на Екатерина, когато се купували цели села – един селянин заедно със земята се оценявал на 30 рубли. Със създаването на банки, които отпускали вече кредити, през 1786 г., цената на една душа се повишила до 80 рубли, въпреки че, ако имението било заложена, цената падала до 40 рубли. 
  • 171 Роко

    4 1 Отговор

    До коментар #154 от "Татунчо":

    Татунчо ама нацизма е осъден.Време е болшевизма да седне на подсъдимата скамейка
  • 172 Като глупаци...

    6 3 Отговор
    Никога Русия не е печелила война сама, камоли да са победили Хитлер сами . Първо това е СССР и са 15държави с централно командване Москва. Във войната срещу хитлер участват не са о СССР а и Америка, Британия, и един куп партизански отряди от цяла Европа, та тека че ватенките да ме си предписват победата над фашизма.
  • 173 Ти адекват ли си

    4 3 Отговор

    До коментар #158 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Кой американски президент, освободил робите е убит от робите? Американските роби са се борили за свободата си. А руските крепостни послушковци, император Александър II им дарява свободата и те го убиват. Абе байо не лъжи българския народ то руския си го знае. Путлера как ли мечтае да има такива като теб!
  • 174 Пловдив 1912

    2 4 Отговор
    Казаха тия , където имаха роби до преди няколко години и в държавата им всяка минута става убийство...каква мерзост само ...да не говорим за индианците и тн...и тн...

    Коментиран от #179, #180

  • 175 НикогаПовечеСДС-Чума

    3 1 Отговор
    Най- много са "зачитали" и продължават да "зачитат" с "демократичните"си и "хунанитарни" бомби и бацили англо-краварете: стотици милиони демократично избити, осакатени,заразени, отвлечени, изтезавани,безследно изчезнали индианци,роби от Африка,корейци,виетнамци,иракчани,либийци,Югославия и,българи и пр..За "демократичните" краварски атомни бомби дума да не става .Русия ряпа да яде.
  • 176 Революция 97.

    5 3 Отговор
    Преди години докато бабите и дядовците ни бяха живи и разказваха как са посрещнали съветската армия в нашите градове и села. Установих че това е най мизерната и варварска армия която съществувала по това време. Мизерни дрехи дрипльовци крадящи всичко което може да се яде и пие. Без да питат грабят и взимат от бедното местно население. Разстрели и изнасилвания на кметове и съветници необразовани командири с офицерски пагони и пияници в целия числен състав от офицер до редник. В отстъпващата немска армия старците разказваха как немските войски били спретнати чисти ониформи с сдисциолина и отношение не само към местното население с уважение и достойнство на цивилизована армия която дори си е плащала на местното население квартири и сгради който са ползвали за щабовете и подразделенията ккато и храни каквито материял ни нужди са имали да разказваха го след 1989г и падането на комунизма в България . Разказваха тия хора дето са го преживели, не да го знам от комунистическите учебници а от хора преживяли този исторически момент. Та паметника ви... На съветската армия не да го местим а трябва да го направим на обществена тоалетна зада се ,,сс.е р .е..МММ там..
  • 177 ПП+дб

    0 0 Отговор
    до 12 ако можеш да покажеш къде е написано това,ще ти повярвам,ако не значи си жълтопаветен кретен,точно като чехльо!
  • 178 Войводата

    5 2 Отговор
    Кадето има мизерия и промити мозаци значи са минали и управляват ватенките. С подкупи убийства, корумпирани местни политици в който наливат милиони зада работят в полза за руски олигарх в миналото ги наричаха агенти на КГБ, сега незнам защо им викаме илигарси. Ето текава е инашата корумпирана политическа власт и държавна администрация която служи на Бога наречен Путин. Кланяхте се офце комундели ще купуваме руски нефт и газ още сто години бедност и мизерия и пак няма да ви се одмият комунистите мозаци . Още по бедни да станете част от руската федерация и да целувате дъртата задница на вуйна ви митрофанова
  • 179 Абе майно, нали та си викате в Пловдив

    2 0 Отговор

    До коментар #174 от "Пловдив 1912":

    Я ми напиши до коя година е имало робство та да ти постна скрийшот за последна продажба на крепостен в твоята русия.
  • 180 Страни същества са българските русофили

    3 3 Отговор

    До коментар #174 от "Пловдив 1912":

    Ами ти майно, какво общо имаш Пловдив и русия? Или си лъже "свидетел"?
  • 181 нормален

    3 3 Отговор
    Както и украинските нацисти през 2014 година в донбас когато избиха суматия си цивилни и дечица справка алеята на ангелите

    Коментиран от #184

  • 182 Мекия брус

    4 3 Отговор
    Всъщност наследниците на естонските нацисти нямат морално право за претенции. Относително последователна денацификация е имало само във Франция,Югославия и Гърция. В СССР денацификацията се провежда до смъртта на Сталин. Хрушчов през 1955г. дава амнистия на всички колаборанти с нацистите и чак сега се вижда,че и в СССР нацистите са погалени с мекия брус. Дори главният екзекутор в Хатин, бандеровецът Гриторий Васюра е амнистиран и чак 1986г. се разбира,че точно той е организотор и пряк изпълнител не само на изгарянията в Хатин, но и на още над 10 места в Белорусия.

    Коментиран от #183, #186

  • 183 Абе мекия брус, много лъжеш, пропаганда

    3 3 Отговор

    До коментар #182 от "Мекия брус":

    На 30 август 1941 година се стига до ключовия момент в живота на Бандера: в окупирания от нацистите Лвов поддръжниците му провъзгласяват възстановяването на Украинската държава, която той трябва да ръководи. По това време Бандера е в Полша и германските власти не му позволяват да се върне в Украйна. На Хитлер не му се нрави идеята за независима Украйна и Бандера е арестуван и пратен в концентрационния лагер Заксенхаузен, където остава през повечето време до края на войната. ОУН продължава да се бори за независимостта на Украйна. Но германците постепенно започват да преследват и убиват украински националисти. Самият Бандера живее в Мюнхен след края на войната. Застрелян е през 1959 от агент на КГБ.

    Коментиран от #190

  • 184 Какво ти е нормалното

    5 4 Отговор

    До коментар #181 от "нормален":

    С тази пропаганда, защитнико на руски интереси за тази алея на ангелите? Самия пантион е построен с пропагандна цел с имена измислени. Както за запаления българин инж. Иван Милев. След справка се установява че няма инж Иван Милев, който е бил или е в Украйна. Айде стига лъжи с цел разделяне на българския народ. Ето това е факт че служите на путлериста а не на българските интереси. Съд за вас предатели на България.
  • 185 Болярин

    1 3 Отговор
    Арогантно, агресивно, опростачено и алкохолизирано племе ! От такава природна аномалия, нищо друго не може да се очаква !!!
  • 186 Абе лъжливия брус

    3 3 Отговор

    До коментар #182 от "Мекия брус":

    Бандера убит от КГБ, и мероприятия за почерняне на имиджа му, и ти продължаваш разпоредбите на КГБ.
  • 187 Абе бг грижовници на РФ

    4 5 Отговор
    Да изброявам ли колко хора са убили и опити за убийства са направили руснаците извън русия ?
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Руснаците да правят каквото си искат

    4 2 Отговор
    Но защо нашите тъй наричащи се русофили така неистово защитават путлера? Не е ли България тяхната родина ?
  • 190 Така се бореха

    3 4 Отговор

    До коментар #183 от "Абе мекия брус, много лъжеш, пропаганда":

    От ОУН се формира SS дивизията Галичина и десетки SS наказателни батальони. ОУН участва в изтреблението в Бабин Яр , извърши Волинското клане и изгори близо 10 000 села в Беларус . Така се "бореха "бандеровците.

    Коментиран от #191

  • 191 Е не

    2 2 Отговор

    До коментар #190 от "Така се бореха":

    Малко са горели.

    Коментиран от #195

  • 192 Октай Мамедов

    2 0 Отговор
    А я азербайджанец. Здоровья желаю и украинцам и белорусам, и русским и армянам, и казахам и молдованам! И вообще всем здоровья, мира и добра! Будет МИР - будем жить долго и счастливо!
  • 193 Тамара Сергеева

    3 1 Отговор
    Теперь мы можем сравнить жизнь до перестройки и после. Я выбираю мою лучшую Родину СССР. Я другой такой страны не знаю, Где так вольно дышит человек. Над страной весенний ветер веет, С каждым днем все радостнее жить.
  • 194 Владимир Путин

    0 1 Отговор
    Президентът на Русия Владимир Путин пред в. Билд:
    “ "В международните отношения е друго – там не съм нито приятел, нито невеста или жених". „
  • 195 Не,не малко... много са горили

    2 0 Отговор

    До коментар #191 от "Е не":

    Истината за Хатин излезе чак през 2008г.,доста след съветските времена. Селото е изгорено и хората доразстреляни от 118-ти полицейски наказателен батальон съставен от украинци - бандеровци с главен организатор и изпълнител Григорий Никитович Васюра /на украински: Григорій Микитович Васюра/ От есента на 1942 г. до юли 1944 г. батальонът провежда десетки големи наказателни акции, включително операции Хорнунг, Драуфгенгер, Котбус, Херман и Вандсбек, които са част от политиката на „мъртвата зона“, насочена към унищожаването на стотици беларуски села, за да да изчистят тези земи от цивилното население и в бъдеще да се населят с немски колонисти.В горите край село Каминская слобода, след кланетата, извършени в съседните селища, се укрива голяма част от еврейското население. Когато наказателите ги откриват, Васюра, заедно с подчинените си Мелешко, Катрюк и други, лично разстрелват жителите и хвърлят гранати в землянките, където се крият хората.

    В село Нова Вилейка наказателите прогонват всички жители от домовете им, след което, за да разминират, Васюра ги принуждава да бягат през минно поле. Тези, които не могат да бягат или бягат бавно Васюра убива без жал и милост. Веднъж, когато батальонът стои близо до жп. гара Новоельня, Васюра вижда как едно дете се опитва да намери храна, приближавайки се до влака. Той го хваща за яката и след това го прострелва...
  • 196 Не ,не малко

    2 0 Отговор
    Васюра е роден е на 9 февруари 1915 г. (според други източници 1913 г.) в град Чигирин (сега Черкаска област, Украйна). Преди войната работи като училищен преподавател а после завършва авършва Киевското военно свързочно училище през 1936 г
    По време на нахлуването на нацистка Германия в СССР през юни 1941 г. Васюра командва комуникационния отдел на укрепения район на 67-ма пехотна дивизия с чин старши-лейтенант. На 28 юни 1941 г. се предава доброволно по време на боевете за Лиепая и става колаборант на нацистите и завършва пропагандно училище и след завършването е назначен в 118-ти полицейски наказателен бантальон съставен от украинци-бандеровци. Васюра е главният екзекутор в Хатин.Васюра продължава по-нататъшната си служба като част от 118-и батальон в Беларус: на 13 май той командва батальон в битките за село Далковичи срещу партизаните, където дава заповед да се изгори селото. На 27 май неговият батальон разстрелва 78 души в село Осови. Това е последвано от наказателната операция „Котбус“ и избиването на жителите на село Нова Вилейка и околностите му, където Васюра заповядва на селяните да преминат през минното поле. Няколко дни по-късно в село Стара Вилейка той заповядва 17 деца, 7 жени и 6 мъже да бъдат изгорени живи в два хамбара.След това батальонът на Васюра изгаря селата Маковие и Уборок, без да остави жив никой от жителите, а след това и в село Каминская слобода събира 50 евреи и ги разстрелва. Такава биография имат хиляди украински нацисти
  • 197 Не малко

    2 0 Отговор
    Във филтрационния лагер Васюра крие факта на службата си в СС .През 1952 г. е арестуван,осъден но нищо от службата му в SS не се разкрива и през 1955г. Хрушча го амнистира.
    Васюра се премества в село Велика Димерка (област Бровари, Киевска област) и става директор на икономическата част на совхоза Великодимерски. Под негово ръководство совхозът постигна високи резултати. Понякога работниците се оплакват от грубите методи на управление на Васюра – той жестоко бие служителите си, но това се приписва на суровия му характер по отношение на слабата работа. Многократно е насърчаван за добра работа, членува в Комунистическата партия, построява голяма къща, има държавни награди и дипломи, включително медал „Ветеран на труда“. Освен това Васюра придобива удостоверение за участник във Великата отечествена война и в нахалството си иска да го наградят и с "Орден Отечествена война"... и чак тогава чорапът започчва да се разплита. При проверка за удостоявяне с ордена се разбира,че е служил в SS,че е главният екзекутор в Хатин и десетки други престъпления. Арестуван е през 1986г. съден в дълъг мъчителен процес и е разстрелян през 1987г. И тук идва най-отвратителното в цялата история - делото се провежда при закрити врати. Само двама кореспонденти – от в . „Известия“ и агенция „БелТА“ – са назначени да правят репортажи за процеса. Когато материалите вече са готови за публикуване, авторите са информирани, че публикацията е отменена
  • 198 Не малко ,а много

    2 0 Отговор
    По отношение неразгласяването на присъдата на Васюра, съдия Виктор Глазков се аргументира, че това е решено след пряката намеса на първия секретар на Комунистическата партия на Украйна Владимир Шчербицки и първия секретар на Комунистическата партия на Беларус Николай Слюнков. И двамата са загрижени, че публичен процес срещу украински военнопрестъпник ще подкопае официално декларираната атмосфера на братство между съветските народи. Днес орди от анаблизатори анаблизират като как така се случиха събитията в Украйна? А тия събития не започнаха нито в 2014г. ,нито в 2008г.,нито през 1991г. а си имат дългата опашка от амнистията на Хрушча към украинските нацисти криещи се 10г. след войната в горите и такива разтворили си като Васюра по-умело в обществото. Сега руснаците гълтат нацистки жаби завещани им от глупака Никита Хрушчов. Оценена днес, тази политкоректност на номенклатурата е досущ същата либерастна целесъобразност на американците към нацистите избятали в САЩ. То и затова СССР пропадна - номенклатурата му по манталитет и ценности беше станала либерастка ,лицемерна и глобалистична където етносът няма никакво значение.
  • 199 Блогър от Москва

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Мохамед Али":

    Това е истинското исказване на Али а не тази фантазия която си качил Я немного нервничал, когда приземлился в СССР. Я думал, что, возможно, увижу задрипанную страну с толпой мрачных людей, мыслящих, как роботы, и агентами спецслужб, прослушивающими мою комнату. Я увидел страну ста национальностей, живущих вместе в гармонии. Никакого оружия. Никакой преступности. Никаких проституток. И ни одного гомосексуалиста», — одобрительно отозвался о Советском Союзе мусульманин Мохаммед Али.
Новини по държави: