Last news in Fakti

29 Март, 2023 19:23 13 343 83

Дания: Открихме обект в близост до тръбопровода "Северен поток 2"

  • дания-
  • газ-
  • газпром-
  • северен поток-
  • балтийско море

За откриването на този обект съобщи преди две седмици и руският президент Владимир Путин, който заяви, че е възможно обектът да е бил използван в рамките на операцията по взривяването на тръбопровода

Дания: Открихме обект в близост до тръбопровода "Северен поток 2" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дания намери цилиндричен обект в близост до взривения тръбопровод "Северен поток 2", който е идентифициран като плаващ димен сигнал, съобщи днес датската Енергийна служба, цитирана от Франс прес, пише БТА.

"Обектът бе намерен с участието на представител на дружеството "Северен поток 2", се казва в съобщението на датската служба.

Операцията, извършена под ръководството на датското министерство на отбраната на дълбочина от 73 метра, е завършила вчера.

"От изследванията става ясно, че обектът е плаващ димен сигнал", се пояснява в съобщението.

За откриването на този обект съобщи преди две седмици и руският президент Владимир Путин, който заяви, че е възможно обектът да е бил използван в рамките на операцията по взривяването на тръбопровода.

"Специалисти са на мнение, че може би става дума за предавател, който е бил използван за получаването на сигнал, с който е било задействано взривното устройство, за което се предполага, че е било прикрепено към тази част от тръбопровода", каза тогава руският лидер пред телевизия "Россия 24".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дарт Вейдър

    102 5 Отговор
    Сигурно е НЛО.

    Коментиран от #53

  • 2 И извънземните се умориха

    43 194 Отговор
    от руските простотии! Следващият път ще оставят визитна картичка!

    Коментиран от #70

  • 3 Русофил

    45 225 Отговор
    Руснаците взривиха газопровода да поставят Европа на колене. Няма какво
    да го усукват.

    Коментиран от #24, #33, #37, #43, #44, #55, #77

  • 4 Чичак

    117 6 Отговор
    За откриването на този обект НЕ е съобщил преди две седмици руският президент Владимир Путин, а коментира съобщение !!!!!!
  • 5 ти да видиш

    139 17 Отговор
    Ко пише на него Made in USA или Made in UK?

    Коментиран от #25, #31, #45

  • 6 Друга е новината!

    121 10 Отговор
    Херш обясни в  публикация  , озаглавена „Прикриването“, че американските и германските разузнавателни агенции са пуснали историята, за да опровергаят неговия собствен подробен доклад, обвиняващ Байдън и американското правителство за атаките на Северен поток. Точно това се случи на срещата между Байдън и Шолц, която се проведе при недопускане на публика. Херш пише:„Оттогава не е имало изявления или писмени договорености, оповестени публично от нито едно от правителствата, но ми беше казано от някой с достъп до дипломатическо разузнаване, че е имало обсъждане на изобличението на газопровода и в резултат на това някои елементи в Централното разузнавателно управление бяха помолени да подготвят прикритие в сътрудничество с германското разузнаване, което да предостави на американската и германската преса алтернативна версия за унищожаването на „Северен поток 2“. Според думите на разузнавателната общност агенцията трябваше „да пулсира системата“ в опит да се отхвърли твърдението, че Байдън е наредил унищожаването на тръбопроводите.
  • 7 да позная

    29 37 Отговор
    Паспорта на Путин?
  • 8 Дедо Бидон

    65 4 Отговор
    Сигурно е НЛО или АЛФ.
  • 9 Друга е новината!

    128 11 Отговор
    Ако докладът на Hersh е верен, германското правителство не само знае, че САЩ са извършили атаката, но и активно участва в нейното прикриване. И това въпреки факта, че унищожаването на тръбопроводите всъщност е терористичен акт срещу германо-европейската инфраструктура и включва огромни икономически щети. Северен поток можеше да снабди Германия и Западна Европа с относително евтин руски газ в дългосрочен план. Само разходите за изграждане на тръбопроводите възлизат на около 20 милиарда евро.
  • 10 Тц тц тц

    92 12 Отговор
    Не знам колко си месеца не намериха нищо, имАха време да прикрият всякакви следи и изведнъж хоп и намерили обект.
    На обкта пишело "Да здраствует конгрес комунистической партии Советского Союза".
    Сега датските следователи се опитват да изяснят неговия произход.
    А, имало и скъсан етикет от бутилка, на него пишело " толичная", ама не могат да разберат какво значи това.
  • 11 Добрутру

    82 1 Отговор
    Че те го откриха преди една седмица бе, мисирки!
  • 12 Гоген

    72 1 Отговор
    Тази новина е от преди 5 дни тук с времето саа доста назад
  • 13 Търновец

    87 7 Отговор
    Това е акт на държавен тероризъм и президент
    А на САЩ знае кои са извършителите. Най много от тази диверсия спечелиха нефтените фирми на Ротшилд и Рокфелер които изблъскаха от Европа Руски фирми с преобладаващо частно участие на новобогаташи като Виктор Векселберг и Владимир Путин и други. Ние сме дълбоко губещи.
  • 14 Друга е новината!

    90 5 Отговор
    Но срещата имаше и друг, зловещ компонент. В сряда американският разследващ журналист Сиймор Херш съобщи, че Шолц и Байдън също са прикрили предисторията на атаката срещу тръбопроводите "Северен поток" на 26 септември 2022 г.

    Херш разкри в експлозивен доклад през февруари, че правителството на САЩ е отговорно за унищожаването на тръбопроводите „Северен поток“, което систематично е планирало и извършило. Няколко дни след срещата на върха Байдън-Шолц водещи германски и американски медии съобщиха, позовавайки се на разузнавателни данни, че „проукраинска група“ е унищожила тръбопроводите. 

    Коментиран от #16, #18

  • 15 Много го усукват

    56 10 Отговор
    Но са пропуснали да съобщят че при този обект е открит и американски паспорт на който е пишел от джо байдън
  • 16 Действително

    88 7 Отговор

    До коментар #14 от "Друга е новината!":

    Групата която е взривила газопроводите е про украинска но се състояла от американци и англичани които са били пряко подчинени на американския президент
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ХЕРШ

    82 7 Отговор

    До коментар #14 от "Друга е новината!":

    Журналистът Херш назова причината за взривяването на Северните потоци: Байдън беше уплашен от поражението на въоръжените сили на Украйна на бойното поле
    22.03.2023 г. 20:07 ч
    Лидерът на САЩ Джо Байдън реши да взриви газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2 " поради поражението на украинската армия на бойното поле, твърди американският журналист Сиймор Херш в интервю за CGTN .
    „Най-вероятно неуспехите на Украйна на бойното поле го накараха да се тревожи за по-нататъшно финансиране на конфликта от западноевропейските страни, особено от Германия“, каза носителят на наградата „Пулицър“ в интервю за CGTN.
    Херш отхвърли и версията, разпространявана от някои западни медии, за група украинци с фалшиви паспорти и наета яхта за милион долара, които уж са организирали диверсия. Според него тази нелепа версия няма основание и не търпи критики.
    Въпреки факта, че Вашингтон възлагаше големи надежди на версията с „украинската следа“, в крайна сметка тя „изчезна“, добави журналистът.
    По-рано Херш каза, че германският канцлер Олаф Шолц е помагал на САЩ да скрият данни за подкопаването на Северен поток от миналата есен.
  • 19 Иван Томов

    9 63 Отговор
    Някой твърдяха че за да се разбере истината трябва да се помисли кой има интерес от тези взривове
    Напоследък все по-ясно изпъква че интерес е най-голям
    На КИТАЙ разбира се
  • 20 2020

    76 4 Отговор
    Сащ,Финландия, каторжническа Канада, противна Англия участваха във взривяването на СП1 и СП2.Нищо не може Шолц да скрие,дори че е внук на хитлеристки офицер.
  • 21 Вашето Мнение

    74 5 Отговор
    Извода от тази случка е, че всички вече са наясно - шаш е треторазряден терорист.

    Коментиран от #27

  • 22 Стоян Александров

    59 5 Отговор
    Открилинса запалката на Путин и от тук следва, че руссснаците са взривили тръбите. Вече всичко е ясно. Путин докато си пали цигарката след поставянето на бомбите и си е изтървал запалката. От това 100 % - ово доказателство няма...еваллллла Западняци от Вас нищо неможе да се скрие, евалллллааа

    Коментиран от #36, #83

  • 23 Kопейкин

    8 62 Отговор
    От година и половина само...отчайващи и кошмарни новини за мойта матушка Москал! Не издържам вече и ще си вържа..сезала .Честно
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 нннн

    46 0 Отговор

    До коментар #5 от "ти да видиш":

    Вече всичко може да пише. За половин година всякакви фалшиви следи могат да се пуснат.
  • 26 И това какво трябва да значи ?

    33 1 Отговор
    "От изследванията става ясно, че обектът е плаващ димен сигнал", се пояснява в съобщението.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Уса

    59 5 Отговор
    Ако Дания се справи със задачата да дойде в сащ да разследва взривяването на небостъргачите от 11ти Септември.Ще се окаже един и същи масов убиец бомбаджия войнолюбец с пол неопределен

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 мдаааа

    6 19 Отговор

    До коментар #5 от "ти да видиш":

    Пише най-новата парола - Москва 5 ... 🤭😁 Старата Москва 4 е хакната
  • 32 мдаааа

    29 2 Отговор
    Това най вероятно е партизанска палатка ползвана от бай дън при диверсията...

    Коментиран от #38

  • 33 Българин

    40 4 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Ти у вас, когато искаш да спреш водата щранга в мазето ли взривяваш?

    Коментиран от #64

  • 34 Реалист

    45 3 Отговор
    О, да, Дания видиш ли открила нещо след 6 месеца. Ех, лицемери............

    Коментиран от #82

  • 35 Мъжа на урсула

    30 5 Отговор
    Нека позная от първия път - паспорта на Президянта Путин.
    Изпуснал го е докато лично поставял зарядите
  • 36 стоенчо георгиевски..

    35 4 Отговор

    До коментар #22 от "Стоян Александров":

    Я кво ви казах,че щази са виновни за взрива..и че бандерите днеска са се отеглили от АЗОМ в махмут..останали са две -три петлюровски отделения,,ама утре нема да ги има.
  • 37 Атлантист

    40 4 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Ми тя Европа вече си е почти на колене, така че целта май е постигната

    Коментиран от #41

  • 38 ти да видиш

    17 2 Отговор

    До коментар #32 от "мдаааа":

    В палатката е бил щаба
  • 39 да де

    21 3 Отговор
    Мисирки от сайта са го открили сега което си е направо навреме за тях.
  • 40 Жуков

    46 5 Отговор
    Тук има много заблудени поддръжници на сащ и НАТО,за какво руснаците да гърмят тръбите като крановете са при тях!сащ и ЕС са извършителите.

    Коментиран от #57

  • 41 Реалист

    12 2 Отговор

    До коментар #37 от "Атлантист":

    Особено, ако съдим по България
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Реалист

    33 4 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Абе обратното ми изглежда по-реалистично, а именно че Колективният Запад иска да постави Русия на колене
  • 45 Да ти кажа..

    4 25 Отговор

    До коментар #5 от "ти да видиш":

    Най-вероятно пише / Сделано в России/...какво има толкова да гледаш...
  • 46 един

    5 40 Отговор
    Газопроводите са взривени от руските служби,за да не бъде осъден Газпром да заплати 35млрд.$ неустойки!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 То е ясно

    22 3 Отговор
    Открили са на Тиквоча ауспуха.Има подпис от кмета на Симитли.
  • 49 Форса

    35 7 Отговор
    Точно така, гейропа е почти на колене..
    Остана само да изтече зърнената сделка. Разбраха се за 60 дни.
    15 от които минаха, след това да видим запада боб яде ли.
    За Африка не се безпокойте, Путин обещава ли,изпълнява.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Пълен бойкот и изолация на Раша

    5 40 Отговор
    Европа не иска да бъде изнудвана и да има нещо общо с една терористична държава, затова за в бъдеще ще изолира и бойкотира всякаква зависимост от газ и търговия с Русия , която реши да конфискува активите на водещи европейски фирми в Русия...!!!

    Коментиран от #58, #76

  • 52 слава Росия

    40 4 Отговор
    Дори на децата е ясно ,че америчките свинчуги направиха атентата!!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дрън,дрън,та ..пляс...!

    42 6 Отговор
    Тоя казал,оня рекъл...един видял,пък друг чул...!
    Истината е,че дори и за децата е ясно ,че под ръководството на САЩ,бе извършен този международен терористичен акт...!Всичко друго е както казва
    Буцката -,,Пунта-Мара"...!!!
  • 55 Йорго

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Извади си главата от за...ка и си включи мозъка,ако имаш такъв ?! Какалашка нещастна !

    Коментиран от #63

  • 56 По морета и океани

    5 28 Отговор
    Кръстосват руски танкери с петрол . Никой не иска да им го купи.
  • 57 Щото тръбата

    5 17 Отговор

    До коментар #40 от "Жуков":

    Няма да трябва на никой вече.Скраб.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Урюрвкос

    9 1 Отговор
    Путин каза че обекта е антена
  • 60 И това кво ни интересува?!

    7 14 Отговор
    Европа се отказа завинаги от руският газ.

    Коментиран от #67

  • 61 чиче

    7 5 Отговор
    Провинция Европа е една от 6-те провинции на Диоцеза Тракия. Неин управител е големия атлет и олимпийски шампион по бягане Аврелий Фронтон от Августа Траяна, демек Стара Загора😀 Може да се каже че първия управител на Европа си е от старозагорско😀Това доказано от археологическите находки в града и не е плод на фантазия.
  • 62 Ялова волЯ

    17 2 Отговор
    И Мата Хари откри обект , наречен ЧЕКМЕДЖЕ , в стаята на Бойко ! Та даже и го снима , за тези които не вярват !
  • 63 А ти къде

    3 4 Отговор

    До коментар #55 от "Йорго":

    си заврял главата си бе царевичак!
  • 64 Има и други неща

    20 1 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Заснети по сателити,от прелетели самолети,ама "факти" спестява писането им.Ясно е кой взриви потоците.
  • 65 Евроатлантическа ценност

    18 5 Отговор
    Когато открадна на афганистанския козар козата е добро, но когато руснака остави гладно моето говедо е лошо.
    Ха,ха,ха!
  • 66 д-р Уотсън

    8 14 Отговор
    върху обекта са открити пръстови отпечатъци на Медведев. ДНК пробите показват присъствие на алкохол, от много висок клас......
  • 67 Марко Тотев

    17 2 Отговор

    До коментар #60 от "И това кво ни интересува?!":

    Никога не казвай никога! Може да няма вечни приятели, може да няма и вечни врагове, но вечно има интереси, които се преследват.
  • 68 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 19 Отговор
    Проскубаните ватници от страх пак са си забравили галошите и лопатите след акцията‼️
  • 69 тръбата гръмна,

    9 13 Отговор
    когато в ЕС се бяха споразумяли за отказване от кремълската газ. Всички помним тоя момент, тука у нас, имаше брожения за студена зима. При спиране на извличане на газта, РФ щеше да загуби много пари при запечатване на находищата. Даже тогава се говореше за изгаряне на излишна газ в атмосферата в РФ. Така че, да зададем въпроса от Римското право - Кой имаше полза от това?

    Коментиран от #75

  • 70 Eдин

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "И извънземните се умориха":

    Ей , много си прозорлив!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 А на мен

    1 1 Отговор
    ми дреме на шнура .

    Коментиран от #73

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ДАНИЯ МОЖЕ И ВОДКА , СТОЛИЧНАЯ ДА Е ОТК

    0 1 Отговор
    РИЛА , А АКО НЕ Е ЩЕ .......... ОТКРИЕ !
  • 75 геноцид

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "тръбата гръмна,":

    Добре зададен въпрос ! И разбира се удобен момент да го направиш за да може да обвиниш за диверсията неговия собственик ( Русия ) ! Но има едно НО , за толкова време да не може да се установи кой е виновен и да отказваш достъп на руски разследващи в екипа по разследването ! А Москва иска да знае на кой да представи сметката ! Но иначе добър опит за замазване на очите !
  • 76 геноцид

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "Пълен бойкот и изолация на Раша":

    За това ли BASF уволнява 11 000 служители и напуска Европа и отива в Китай ! Там сигурно и газа е демократичен ( евтин руски газ ) и работната ръка по демократична ( по евтина за по големи печалби ) ! Не мога да ги разбера вашите работодатели ( Козяк ) как ви избират , като не можете една опорка да защитите ! И за да не ме упрекнете , че съм фоб или фил , аз съм Българин с глава на раменете и мозък в нея , който функционира без да се влияе финикийски знаци ! Моди-то може и да ме изтрие , а с това само ще покаже , колко е свободата на словото в милата ми родина !
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Кироеленкин

    2 3 Отговор
    Крадеца се върнал на местопрестъплението и открил забравеният си памперс.
  • 79 Констатираща

    3 0 Отговор
    Полека-лека престъпниците ще бъдат разкрити, макар и на всички да са известни.
  • 80 Констатираща

    3 0 Отговор
    Полека-лека престъпниците ще бъдат разкрити, макар и на всички да са известни.
  • 81 Джо Бай Дън

    2 2 Отговор
    Открихме използвани презервативи в района на взрива и ДНК анализ от вътрешната страна на презерватива установи генетичен материал на проукраинска група. Анализ на външната страна установи че участниците предишния ден са яли боб с люти чушки, което предполага източноевропейско или мексиканско участие.
  • 82 Констатираща

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Реалист":

    Ех, те така "откриха", че коронавирусът е лабораторен.🙂
  • 83 Констатираща

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Стоян Александров":

    Може и без да иска да е взривил газопровода, защото не се ползват запалки край такива места, но "руска работа" толкова ги бива за всичко! Как ще пали цигара край газопровод?!😂😂😂
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания