Last news in Fakti

29 Март, 2023 22:12 1 132 9

Ковачевски: Промените в конституцията няма да бъдат отлагани

  • димитър ковачевски-
  • стево пендаровски-
  • северна македония-
  • вмро-дпмне

По-рано днес и президентът на страната Стево Пендаровски посочи, че конституционните промени трябва да се случат и вписването на българите в основния закон няма да пропадне от това

Ковачевски: Промените в конституцията няма да бъдат отлагани - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Конституционните промени, които според записаното в преговорната рамка с ЕС Република Северна Македония трябва да направи, за да продължи след края на скрининг процеса с отваряне на преговорните глави, няма да бъдат отлагани. Със сформирането на експертната група и тяхната работа, на практика ще започне процесът, който след това ще влезе в предписаните от закона процедури, каза днес премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски, който заедно с министъра на икономиката Крешник Бектеши посети една от компаниите производители на яйца в Северна Македония "Везе шари", съобщава БТА.

„Смятам, че страната ни има преди всичко демократичен, но и европейски капацитет и визия, и решението ни да продължим европейския си път няма да бъде заложник на личната кариера само на един човек, който е готов заради личното си кресло да рискува да прекъсне процес, който означава осигуряване на пълноправно членство на страната в ЕС. То води със себе си увеличени инвестиции, заплати, по-висок стандарт на живот на гражданите, европейско законодателство, защото нашите граждани искат и заслужават да живеят в ЕС, но тук, у нас, а не в чужда държава”, заяви Ковачевски в изявление след посещението.

По-рано днес и президентът на страната Стево Пендаровски посочи, че конституционните промени трябва да се случат и вписването на българите в основния закон няма да пропадне от това, а президентът на Австрия Александър Ван дер Белен, който е на посещение в Скопие каза, че промените в конституцията не трябва да се драматизират.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мдда

    4 1 Отговор
    Да да... сложи си жилото отзад.. да видиш какво те чака в Македония! Там ВМРО е силна не е като в миша дупка както тук.. Ще се поизпотиш още бая дълго. Да не говоря, че такова вписване само ще ощети България и българския интерес.
  • 3 Записването на българите

    3 1 Отговор
    В македонската конституция е някаква перверзия
    Българи населяват тази държава в която има значителна част албанци и по малко турци цигани
  • 4 Тоя

    3 0 Отговор
    И след 2 години сигурно все същото ще говори !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КАНАС ЮВИГИ

    0 0 Отговор
    И СЛЕД ЗО И 10О Г ПАК ТАКА ???? МАКАДОНИЗМА СИ ЗНЕЕ СВОЕТО ?? СМЪРТ НА ФАШИЗМА / БЪЛГАРИТЕ/ СМОБОДНО ИЗПОВЯДМАНЕ НА МАКЕДОНИЗМА / кумонизма / ЗАЕДНО С РУСИЯ И ВСИЧКИ ПРОТИВ ФАШИЗМА / БЪЛГАРИЯ / ТОВА Е МОЗАЧНО НЕДОРАЗВИТ ЧОВЕШКИ ЕМБРИОМ ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ НА ТАЗИ АНТИЧНА НАЦИЯ ?? ЗАПАДА / САШ / НИ НАТИСКА ДА ДАВАМЕ РУСКИ ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА А МА ТЕ СА МУЗЕЙНИ ЕКСПОНАТИ И МАЛКО ОТ ТЯХ СТАВАТ КОЛКОТО ЗА НАС НАЩТИ СЕ ОПЪВАТ КАТО МАГАРЕ НА БАИР И ЗАПАДА /САШ / ИЗПОЛЗВА ОРЪЖИЕТО МАКЕДОНИА СРЕШУ НАС КОЕТО Е И ТАКОВА И НА РУСИЯ СРУШУ БЪЛГАРИЯ МНОГО ЯКО НАЛИ ???? КОЙ ПЕЧЕЛИ А АХА СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО ??? Е ОЩЕ ЩЕ ИМАТЕЛИ ДОВЕРИЯ НА ТЕЗИ БГ ПИШМЯН ПОЛИТИЦИ ??? ДОВИЖДАНЕ БЕГЕ !!! А МА КАТО ХЛЕБАРКИТЕ СМЕ НЕМРЕМ ЛЕСНО !! ГОСПОДИН ЕДНООКИ !!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 КАНАС ЮВИГИ

    1 0 Отговор
    А МИ ТОЯ ВЯРВА ЛИ СИ ФУРНАДЖИСКА ЛОПАТА МИЖАЙ ДА ТЕ ЛАЖИМ ???
Новини по държави: