Last news in Fakti

14 Април, 2023 13:59 1 417 12

Анкара: Жертвите на земетресенията в Югоизточна Турция са 50 500

  • земетресение-
  • турция-
  • рихтер

Щетите от природното бедствие надхвърлят 100 милиарда долара, съобщиха по-рано турските власти

Анкара: Жертвите на земетресенията в Югоизточна Турция са 50 500 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Разрушителните земетресения през февруари в Турция отнеха живота на 50 500 души, съобщи днес турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от турската телевизия ТРТ, информира БТА.

„В резултат на земетресенията, чийто епицентър беше в окръг Кахраманмараш, загинаха 50 500 души“, каза министърът.

По-рано Сойлу бе съобщил за 50 400 загинали.

Земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 разлюляха Югоизточна Турция на 6 февруари. Трусовете бяха усетени в 11 турски окръга и в съседните страни, от които Сирия пострада най-много. Щетите от природното бедствие надхвърлят 100 милиарда долара, съобщиха по-рано турските власти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИРбушон

    1 6 Отговор
    Трагедия, разбира се, но твърдението за 100млрд🤔

    Коментиран от #12

  • 2 ПалавНИК

    1 10 Отговор
    Трябва им оправдание за голямата инфлация.

    Коментиран от #4

  • 3 В България

    4 6 Отговор
    Жертвите са 6 милиона🤐🤐🤐

    Коментиран от #5

  • 4 смешко

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "ПалавНИК":

    Така е. У нас две села се наводниха и вече втора година висока инфлация ,а ако имаме земетресение с размерите на Турция,?

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПалавНИК

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "смешко":

    Не знам къде е това у вас. Не живея от години в България.
  • 7 Дано са само толкова

    3 8 Отговор
    Но от близо месец цифрата не е променена, а се твърди, че едни 300 000 са безследно изчезнали. Най вероятно ще си гласуват на изборите за airdogan и след това евентуално ще бъдат обявени за загинали. От баце доги всичко се очаква особенно, кога го грози загуба на избори. Аирдоги големия мюсулманин, защитника на крадци и педофили имами.

    Коментиран от #8

  • 8 Ердо

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дано са само толкова":

    А ве вие от CHPPkK то всичките ли сте неграмотни ве чоджум
  • 9 eЧеТо

    1 2 Отговор
    Е че то официално са около 8000 жертвите (Цивилни) в Украйна за година война ... а там претенциите за млрд. са още повече, така че не се нахвърляйте на Турция. Не и симатизирам заради интересчийския си интерес, но даже и те са цвете в сравнение с други народи.
  • 10 ИВАН

    3 2 Отговор
    Турци бол, не ги жаля, ама българите намаляваме, кофти са ни политиците - все продажни душици, как нямаме един Орбан - мъж на място.
  • 11 бай Даньо

    1 4 Отговор
    Време е турците е добре да си огледат добре държавата преди да дават акъл за България. 50 000 загинали не беше природно бедствие беше си точно катастрофа създадена от човек ...
  • 12 Българските турци

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТИРбушон":

    Погледнете картата !...Става въпрос за територия по голяма от България и пострадало по един или друг начин близо 25 милиона население ! Такова нещо е в състояние да срине всякаква европейска икономика ! Турция понесе най големия удар от близо век насам !...Наред с многото добри и състрадателни хора за съжаление едно значително мнозинство съвсем искренно очаква Турция да затъне в социален и икономически катаклизъм ! Съзнателно или несъзнателно и вие там правите всичко възможно за да привлечете омраза към България и българите !... Дори в такива моменти търсите как някак си да навредите,да злепоставите и оплюете...Защо сте станали толкова зли бре хора ... че дори една огромна трагедия не е в сътояние да ви погаси злобата ??!...
Новини по държави: