Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Април, 2023 17:41 4 918 134

ISW: Путин облага руснаците с военен данък

  • русия-
  • украйна-
  • войници-
  • владимир путин

Съобщава се, че Кремъл фактурира на руската държавна енергийна компания "Газпром" усилията за набиране на доброволци в окупираната Донецка област, като предлага на доброволците 400 000 рубли (приблизително 4900 долара) заплата на месец

ISW: Путин облага руснаците с военен данък  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Представител на руската Държавна дума предложи въвеждането на нов 2-3% "военен данък" върху доходите на руските граждани.

Това би позволило на Путин да намали тежестта върху съществуващите федерални фондове, но вероятно ще разгневи повече руснаци.

Още новини от Украйна

Това пише в дневния си анализ за ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).

Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) твърди, че е идентифицирала лицата, за които се предполага, че са отговорни за убийството на военния блогър Максим Фомин (известен под псевдонима Владлен Татарски) на 13 април.

ФСБ твърди, че предполагаемите агенти на Украинската служба за сигурност (СБУ) Даря Трепова и Юрий Денисов са работили със сътрудниците на Руския антикорупционен фонд Леонид Волков и Иван Жаданов - и двамата намиращи се в чужбина - за да проследят Фомин в продължение на месеци и в крайна сметка да го убият.

ФСБ заявява, че е добавила Денисов в списъка на международно издирваните лица, след като той е избягал от Русия.

На 13 април директорът на Фондация "Антикорупция" Иван Жандов заяви, че ФСБ е публикувала тази версия на събитията, за да оправдае удължаването на присъдата на основателя на Фондация "Антикорупция" и руски опозиционен политик Алексей Навални.

Кремъл обаче все още не е предприел необходимата реорганизация на военните си усилия, за да използва ефективно икономиите от мащаба в подкрепа на широкомащабното генериране на руски сили.

Настоящите руски половинчати мерки и децентрализирани усилия за набиране на нови сили, като например криптомобилизация, разчитане на регионите на Русия за генериране на доброволци, разчитане на нови малки ЧВК и оказване на натиск върху различни руски държавни предприятия да спонсорират и плащат за кампании за набиране на войници, целят да прехвърлят тежестта на ресурсите за генериране на сили между различни силовици и елементи на руската държава.

Съобщава се, че Кремъл фактурира на руската държавна енергийна компания "Газпром" усилията за набиране на доброволци в окупираната Донецка област, като предлага на доброволците 400 000 рубли (приблизително 4900 долара) заплата на месец.

Представител на руската Държавна дума предложи въвеждането на нов 2-3% "военен данък" върху доходите на руските граждани - разпоредба, която би позволила на Путин да намали тежестта върху съществуващите федерални фондове, но вероятно ще разгневи повече руснаци.

Ресурсите на тези различни руски групи са ограничени. Неустойчивите в момента усилия на Кремъл да ги командва ще се изчерпят без фундаментална реформа в генерирането и разпределението на ресурсите. Тези настоящи усилия със сигурност ще генерират известна допълнителна бойна мощ в краткосрочен план, но ще го направят с намаляваща пределна възвръщаемост при нарастващи разходи.

Сегашният модел на руската държава за разпределение на ресурсите и икономии от мащаба не синергизира разединените усилия за използване на отделни ресурсни басейни. Решението на Кремъл да продължи да разчита на финансовото стимулиране на доброволните наборници както с еднократни плащания, така и с натрупани пожизнени ползи, ще създаде големи дългосрочни структурни разходи и няма да бъде устойчиво за неопределено време.

Високопоставен украински служител предупреди, че Русия може да се превърне в сериозна заплаха за Украйна в дългосрочен план, въпреки че в момента има сериозни проблеми с генерирането на сили. Заместник-началникът на Главното оперативно управление на украинския Генерален щаб бригаден генерал Олексий Хромов заяви на 13 април, че руските усилия за криптомобилизация са в застой поради нарастващото съзнание на руснаците, че процентът на причинените вреди на руските войници в Украйна е висок.

Хромов заяви, че Волгоградска и Саратовска област са изпълнили само седем процента (134 от 7800 наборници) и 14 процента (270 от 7600 наборници) от регионалните си квоти за набиране на военнослужещи съответно за първото тримесечие на 2023 г.

Хромов също така заяви, че Москва създава "алтернативни" частни военни компании (ЧВК), за да запълни тези пропуски, но че тези ЧВК няма да бъдат толкова мощни, колкото Групата "Вагнер" в близко бъдеще, което отчасти подкрепя предишните прогнози на ISW.

Хромов отбеляза, че Украйна и нейните съюзници не трябва да подценяват руските възможности за генериране на сили в дългосрочен план за една продължителна война на изтощение. ISW и преди е предупреждавала, че САЩ и НАТО не трябва да подценяват руските способности в дългосрочен план, тъй като Русия може да се регенерира, като използва населението си и отбранително-промишлената си база (ОППБ), за да заплашва Украйна и НАТО, ако руският президент Владимир Путин реши да промени из основи разпределението на стратегическите ресурси на Русия в дългосрочен план.

Така например руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви на 17 януари плановете си да формира 12 нови маневрени дивизии в рамките на няколко години.

Украинските оценки потвърждават дългогодишната оценка на ISW, че в момента Русия не може да провежда множество настъпателни операции едновременно.

Заместник-началникът на Главното оперативно управление на украинския генерален щаб бригаден генерал Олексий Хромов заяви на 13 април, че руските сили са разгърнали неуточнени руски сили от района на операцията в Авдийвка, за да подсилят настъпателните операции около Бахмут, и че Русия е загубила около 4000 души от "Вагнер" и конвенционален персонал в Бахмут от около 30 март насам.

Изявлението на Хромов подкрепя дългогодишната оценка на ISW, че руските военни сили - в сегашния си вид - не са в състояние да провеждат широкомащабни, едновременни настъпателни кампании по няколко направления.

Съобщава се, че руският президент Владимир Путин лично е одобрил ареста на кореспондента на Wall Street Journal Еван Гершкович.

На 12 април агенция Блумбърг съобщи, че Путин лично е одобрил ареста на Гершкович по обвинение в шпионаж, преди руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) да арестува Гершкович в Екатеринбург, Свердловска област, на 30 март за събиране на информация, представляваща държавна тайна, за дейността на предприятие от руския военнопромишлен комплекс.

Съобщението за личното участие на Путин в ареста подсказва, че арестът вероятно е бил ответна реакция на ареста на руския гражданин Сергей Черкасов, извършен от САЩ на 24 март по обвинение в действие като агент на чужда сила.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече Путин да е разпоредил ареста на Гершкович и заяви, че руските специални служби самостоятелно са взели решение за ареста на Гершкович.

Основни изводи

Високопоставен украински служител предупреди, че Русия може да се превърне в сериозна заплаха за Украйна в дългосрочен план, въпреки че в момента има сериозни проблеми с генерирането на сили.

Кремъл все още не е предприел необходимата реорганизация на военните си усилия, за да използва ефективно икономиите от мащаба в подкрепа на голямото руско генериране на сили.

Украинските оценки потвърждават дългогодишната оценка на ISW, че в момента Русия не може да провежда множество настъпателни операции едновременно.

Съобщава се, че руският президент Владимир Путин лично е одобрил ареста на кореспондента на "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович.

На 13 април руската Федерална служба за държавна сигурност (ФСБ) идентифицира лицата, за които се предполага, че са отговорни за убийството на милиблогъра Максим Фомин (с псевдоним Владлен Татарски).

Руските сили продължиха ограничените сухопътни атаки по линията Сватово-Кремине.

Руските сили продължиха да постигат успехи в Бахмут и продължиха сухопътните атаки по линията Авдиевка - град Донецк.

Руските сили продължават да подсилват и укрепват позициите си в Южна Украйна в подготовка за евентуално украинско контранастъпление.

Финансистът на "Вагнер груп" Евгений Пригожин и неговите поддръжници продължават да враждуват с властите в Санкт Петербург и с рекламни компании, за които се твърди, че възпрепятстват усилията за набиране на персонал на "Вагнер груп".

Съобщава се, че Wagner Group обучава украински деца да използват оръжие като част от Националното движение на кадетите на руската млада армия (Юнармия) в окупирана Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофила проф. Иво Христов го каза:

    66 18 Отговор
    „Русия навлиза в привичният за нея в исторически план, режим на страна военен лагер. Русия не може да функционира в друго състояние.“

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Странен народ са руснаците!

    78 20 Отговор
    В германските заводи бъхтят около 4 милиона руски роба. В германските бардаци бъхтят още около 1 милион рускини. Карат немски коли. Но иначе развяват руски знамена в Германия и крещят: „ Слава путину“, " Слава России"!
    Някаква руска умствена перверзия!

    Коментиран от #46, #114, #128

  • 5 кгб джуджето

    55 16 Отговор
    Колкото по-рано го опраскат толкова по-бързо света ще.се върне към нормалноста.

    Коментиран от #28, #105

  • 6 Руска мания за величие!

    62 18 Отговор
    Манията за величие на руснаците винаги в историята е завършвала с мизерия!

    Коментиран от #129

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сменям си ник-а

    13 65 Отговор
    Путин е велик.
    Прави каквото трябва и цяло НАТО и ЕС се съобразява.
    ТОЧКА!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 5000 доларес и палто

    34 6 Отговор
    150 малиона доброволци чувам..

    Коментиран от #60

  • 11 ламтят за още и още

    46 6 Отговор
    Късия психопат съвсем превъртя.
  • 12 Българка

    61 17 Отговор
    Всичко написано доказва, че Русия е Империя на злото. И питам защо подкрепата за руските фашисти от български политици, журналисти не се ква;ифицира като заплаха за националната ни сигурност и преследва от НК. Та нали РФ ни обяви за неприятелска държава
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    34 5 Отговор
    Подготвя се закон...главният дояч да продължава законно да дои стадото...ама то пък няма нищо против...барана си е баран...
  • 15 Русофил

    48 4 Отговор
    Немат паре. Не са платили дроновете на чалмите и сега изнасят
    дизел за Иран. И китайците си искат парите за стоките, ама газта за тях не може да
    покрие дълга. Новият военен данък е 3% за сега. Всички викат дружба,
    ама искат паре.
  • 16 Сатаната

    40 7 Отговор

    До коментар #7 от "Отец Дионисий":

    Е в Кремъл .
    Но малко остана и неговия край е неизбежен.
    Място в ада .
  • 17 Шейтан

    25 3 Отговор

    До коментар #7 от "Отец Дионисий":

    Чакам те при мен скоро
  • 18 Достоевски

    43 7 Отговор
    "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението”
  • 19 Ами то

    44 7 Отговор
    Беше ясно .
    Еднократно от всеки учител по 2000 рубли .
    От всеки ученик по 500 рубли .
    Уж било някакво дарение за Ушанкен Вафе.
    Хаха
    Сега вече всеки ще плаща .
    Измъкване няма .
    Хаха
    Руски Zоопарк .
    Хаха
  • 20 Сменям си ник-а

    8 44 Отговор

    До коментар #8 от "Сменям си ник-а":

    Бившият офицер от ВМС на САЩ Байрън Кинг пише в статия за The Daily Reckoning , че Вашингтон е на ръба на геополитическото фиаско в Украйна .

    „Нито Съединените щати, нито страните от НАТО разполагат с достатъчна военно-промишлена база, за да постигнат обемите, които Русия може да осигури постоянно“, пише Кинг.

    Според него Вашингтон трябва да се подготви за поражение в Украйна, сравнимо с Виетнам и Афганистан

    Коментиран от #25

  • 21 Русофил

    36 6 Отговор

    До коментар #13 от "Путиноид":

    При Вагнер са двойно. Затова има бунт на руските лейтенанти и руснаците пращат спецотряди да ги ликвидират.
  • 22 копейко

    35 5 Отговор
    Като вземем цялата власт и вие ще плащате. Трябва да се помага на великия Пудткин.

    Коментиран от #38

  • 23 Тоя на снимката

    38 5 Отговор
    Пак ли са му сложили
    Ботокс и Филъри .

    Мумията пак е ходила разкрасителни процедури .

    Офофоф
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 фантазий

    39 5 Отговор

    До коментар #20 от "Сменям си ник-а":

    Разликата между колективния запад и РФ е че първите никога не самохвалстват за разлика на вторите.

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ами

    37 2 Отговор
    Така става, когато на власт дойде психопат! А народът е зомбиран!
  • 30 Сменям си ник-а

    7 33 Отговор

    До коментар #25 от "фантазий":

    Да да. Американците кацнаха на луната ама друг път.

    Коментиран от #68, #125

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Жоро

    35 3 Отговор
    Почнахме да го позакъсваме май? И рублата не се движи добре. Тц тц.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 центо,

    6 32 Отговор

    До коментар #22 от "копейко":

    я се яви при новия амбасадор на Козяк да те поошлайфа малко. Зер слуги сте му, ама малко поне ниво покажете. И не се ПРЕСТАРАВАЙТЕ.
    Русия има инфлация по време на война 3.5%, а ние - без война 18-216%.

    Стига сте ми говорили за Путин. Искам да ми хвалите зеления клоун. Защо си трайкате за него? Гузни или неуверени сте?

    Коментиран от #72

  • 39 Това е само началото

    35 3 Отговор
    Тепърва пияните мужици ще изпитат последствията от малоумната и неадекватна политика на Путлер и скоро ще има бунтове на червения площад.
  • 40 Сибирски крепостен

    35 4 Отговор
    Какви още данъци какви още 5 рубли, зимата изядойме коня и кучето от колхоза, чакаме копривата ,ама тя тук в Сибир никне чак май месец. Тия тарикатиобирджий от Кремля не стига ,че ни обраха природните богатства ама са по алчни и от вашия НАП. Учим вече усилено китайски, партийният секретар ни каза ,че ставаме от болшевики китайски комунисти, будисти или бахайци или незнам вече какво и ще има мега индустрия в нашата сибирска пещера Китайците ще възстановят тока и ще правим пластмасови или дървени пирони за новите феодали от Пекин. Пазибоже от комунизъм.

    Коментиран от #48, #49

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Полк.Марков

    6 13 Отговор
    Това е по моята специалност.След малко ще ви кажа какво мисля по въпроса.Само да ми дойде нещо в празната тиква.

    Коментиран от #131

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Севан

    19 14 Отговор

    До коментар #37 от "Ами":

    Щом трябва ще се плаща !.Важното е да се спре кръвожадния агресор,че може и нас да "освободи",както през 1944г

    Коментиран от #50

  • 45 Гориил

    6 27 Отговор
    Нека ви напомня, че данъчната тежест в Русия е една от най-ниските в света. Инициативите на ястребите в руския парламент не могат да се приемат сериозно. Два процента от данъка обаче са 800 нови завода на военно-промишления комплекс. Какво да правим с тези заводи след поражението на Украйна?

    Коментиран от #57, #69

  • 46 В ютюб има

    42 6 Отговор

    До коментар #4 от "Странен народ са руснаците!":

    много клипове където руснаците се оплакват, че не ги искат за квартиранти, не им дават работа и социални, гонят ги от университети, отнасят се с тях като хора втора ръка. Казвали им: "стойте си в хубавата Русия, какво идвате в джендърския гнил запад, обиждате ни строя и начина на живот, а не можем да се отървем от вас".
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Другарят Си

    26 2 Отговор

    До коментар #40 от "Сибирски крепостен":

    Споко ,работим по въпроса .
    Скоро нашите изконни територии ще бъдат върнати на Китайската Империя .

    Коментиран от #126

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Още,ли не си изкарал

    21 3 Отговор

    До коментар #45 от "Гориил":

    За един козунак от 3 лева?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 горе-доле

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "5000 доларес и палто":

    Само че без палто и доларите друг път.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 стоян

    25 2 Отговор

    До коментар #48 от "сбъркан джендърмене,":

    До 48 ком - путинофилчо - в Америка негрите са роби а в московско руснаците са робите на помешчиците - правиш ли разлика
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ще си

    25 3 Отговор

    До коментар #56 от "Електра":

    Плащат и въздуха който дишат Блатниците.

    всё идёт по плану.

    Както обича да вика Владолф
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Аспарух

    25 2 Отговор
    Направо десятък., крепостните холопи са свикнали да го стрижат до голо.В крепостна Русия руснаци са продавали руснаци.
    Обява в руски вестник от 1862г." Продаю не дорого семейство сапожник и кухарка 1300 рублей "
    Това и в Османската империя го е нямало в тези години.

    Коментиран от #77

  • 67 Айде русоро6ове

    20 2 Отговор
    Вадете кашетата и на другара слънце ги предайте да нема разстрели😂😂😂
  • 68 Ааа не

    15 13 Отговор

    До коментар #30 от "Сменям си ник-а":

    И какво от това като са кацнали първи на Луната руснаците? Те на Земята не знаят какво да правят, какво остава на Луната?
  • 69 Констатирал

    19 1 Отговор

    До коментар #45 от "Гориил":

    Поражение на Украйна няма да има, Китай ще ги използва!

    Коментиран от #75

  • 70 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    29 2 Отговор
    Какво стана с "Богатата"русия???Ще вземе на босия цървулите и на пияницата ,пърцуцата............С данък и без данък русия е заминала в историята!Ще се появи московия!

    Коментиран от #73

  • 71 НАБЛЮДАТЕЛ

    20 2 Отговор
    E все от някъде трябва да се почне. В края на краищата всичко е пари. Как ще се формулира - си е проблем на пропагандата. Те също вземат пари за това. какъв коментар ще дадат нашенските :копейковци, рублъовци и сие близачи на съветски задни части - няма абсолютно никакво значение. Имя блато и др. крещи "давай вперед" а отзад са неговите и стрелят по тези дето мислят. Война с предизвестен край и неясни загуби за крепостните все още. За да влязат в цивилизования свят трябва да си платят. Поняли?

    Коментиран от #74

  • 72 Копейко

    18 2 Отговор

    До коментар #38 от "центо,":

    Бамбук и талаш, като основен хранителен ресурс, при това внос, не могат да предизвикат инфлация! Инфлацията действа, там където има изобилие на производство и продукция !

    Коментиран от #112

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Заглавието

    4 17 Отговор
    Путин облага руснаците с нов военен данък

    Съдържанието
    "Представител на руската Държавна дума , ПРЕДЛОЖИ въвеждането на нов 2-3% "военен данък" върху доходите на руските граждани" -

    ДЕ ЯМБОЛ ДЕ Е СТАМБУЛ

    Карай да върви важното е да се демонизира путин

    Коментиран от #80, #85, #92

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Що ли ги бавят

    17 2 Отговор
    НАТО трябваше да ги отърве от мъките до сега.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Колко много коментари

    2 18 Отговор

    До коментар #76 от "Заглавието":

    От едно измислено заглавие
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 тиквенсониада

    18 3 Отговор
    Защо не пишете , че и България бе обложена дълги години с данък БАЙ ГАНьО ? И този данък пълнеше чекмеджетата на една ШАЙКА и предимно на нейния ГЛАВАТАР !
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Индиго

    3 16 Отговор
    Тъпият Путин не знае че наближава Армагедон и че след него хората няма да живеят в държави и няма да има държави , няма да има пари няма да има магазини , няма да има бизнес и купуване и продаване няма да има , също така не всички ще преживеят Армагедон а само достойните , миротворците и няма вече хората да остаряват , няма да има деца вече , горкият Путин прави такива безсмислени усилия за да открадне малко парче земя за да го владее още може би 10-20 години до армагедон
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Вирус

    1 14 Отговор
    Института хахаха дори и така да е вас какво ви пука или продължавате да облъчвате с лъжи
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Данък путлер

    17 0 Отговор
    Да плащат да им дойде в главата
  • 92 Заглавието е да се чете

    17 0 Отговор

    До коментар #76 от "Заглавието":

    Пари няма действайте
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Агитпроп

    2 14 Отговор
    Това не е данък , а благодарност от народа към управляващите. Инициатива идва от името на трудещите се.Всеки руски гражданин е длъжен да помогне на държавата в борбата срещу нацизма.

    Коментиран от #96

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Русофил

    14 2 Отговор

    До коментар #94 от "Агитпроп":

    Направо ватенките, купоните и да бачкат без пари по 18 часа.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ТаУмВзе

    17 1 Отговор
    Хахаа, данък кабаева и данък ботокс, няма
    по пошли, проскубани и гладни от алкохолните вати!
  • 101 Един българин

    14 2 Отговор
    Путлер ще наложи на руснаците и терористичен данък.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Българин

    4 2 Отговор
    Днес за втори път благодаря на съдбата, че не съм се родил в русия:) хахахаха

    Коментиран от #111

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Слава России!

    3 3 Отговор
    Русия си е в границите, хамерите не са. Майка си ли търсят хамерите далече извън техните граници? Какво търсят в Европа и целия свят? Да не са си въобразили, че е техен? Няма страшно тя Русия ще ги върне където им е мястото и никога повече няма да си покажат носа извън техните граници. И още нещо да се молят Русия наистина да не реши да премине границите, че тогава изобщо няма да са в състояние да направят каквото и да било.

    Коментиран от #118

  • 108 Квазимодо

    1 1 Отговор
    Военната повинност е заложена в много Конституции.... Ако няма какво да се коментираш-пропускаш!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #105 от "имаш предвид":

    Ти освен груби неистини друго можеш ли да ръсиш.Границите на Украйна са признати през 1991гЗа това си предава ядреното оръжие на Рассия .Бил Клинтън сега съжалява ,че ги е убедил в това.Дали рассия щеше да нападне ядрена държава.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ало, центовче,

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Копейко":

    простено да ти е. Като си от субсидираната заетост, имаш ли поне трето отделение? По правило всички любители на краварника са примитивни и неграмотни. Само такива могат да бъдат прилъгани за центове да майцепродават.

    Коментиран от #115

  • 113 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #109 от "Слава на Путин!":

    А бре каква е тая раддия ,държава на олигарсите.За толкова години ,освен да се пбогатяват политици и военни др.няма.10г.се готвят за война и накрая извадиха оръжие от ВДВ смешници.Корумпирана олигархична държавица.С БВП колкото на средна европейска държава с три пъти по малко население и 1000пъти по малко ресурси.Тая държава освен да продава ресурси др .няма.

    Коментиран от #117

  • 114 а ти колко НЕстранен народ си

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Странен народ са руснаците!":

    и какво ти е предимството, след като щрапаш по клавиатурата да ги ругаеш????
    Ти пък КОЙ СИ??? Порд, крупен бизнесмен, аристократ????
    Я си виж продънените гащи и сравни икономическите и социални показатели на тези в другите страни от ЕС - най-бедни и нещастни сме!!!!
    Седнал да коментира руснаците при ОТКРОВЕНИ белези, че ХАЛ ХАБЕР си нямаш нито от история, нито от икономика, нито от човешка логика, освен да мучиш.

    Коментиран от #116

  • 115 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #112 от "ало, центовче,":

    Русофилите продават в омето на рассия от над 100г.Но ще дойде време като преди 9ти.Тогава Цвятко Радойновците си го получиха.Осъдени предатели в полза на рассия,това са русофилите.
  • 116 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #114 от "а ти колко НЕстранен народ си":

    А бре ти ходил ли си в Рассия на 50км от Мацква попадаш в кал и средновековие.Другарю.

    Коментиран от #119

  • 117 много си завеян, "българино",

    1 2 Отговор

    До коментар #113 от "Българин":

    точно ти ли се намери да търси сметки на олигарсите в Русия???? А нашите как са???? Или ти се ЕДИН ОТ ТЯХ, но за разнообразие пишеш в сайта?????
    И нашите показатели не са НАЙ-НИСКИТЕ в ЕС откакто сме там????? Румъния беше с нас и ни изпревари, след като пратиха няколко управници в затвора. У нас това няма да се случи. Тлъстата фигура от Банкя явно не я броиш. Нито политическият им чадър на каскета, пардон - Каренин.

    Коментиран от #120

  • 118 Кой бе

    3 2 Отговор

    До коментар #107 от "Слава России!":

    Ватенките ли.Ти може да им видиш армията на какво прилича.Разчита на масовост ,високоточни оръжия зеро.

    Коментиран от #121

  • 119 ходил съм и в Русия

    2 2 Отговор

    До коментар #116 от "Българин":

    за около година - обикалях навсякъде, и в САЩ - обикалях в седем щата. Университетски преподавател.
    Зависи какво търсиш. Щом някой ми заговори за изостанала Русия, МИ Е ЯСЕН.
    А западняците какво казват за България???? И за тебе???? Ти мислиш ли, че си ОК за тях, освен да те презират? Стой си на мястото и се оритваой да защитиш това, което искаш да си.

    Коментиран от #122

  • 120 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #117 от "много си завеян, "българино",":

    Ти ми даваш за пример расдия .Държава с огромни ресурси ,а народа беден.Мин пенсия и заплата по ниска от България.Сега разбра ли за какво иде реч.Най бедната държава в Европа има по високи мин.заплата и пенсия от Великата Рассия ,.Сега разбра ли другарю.
  • 121 Скоро пак се установи, че

    1 4 Отговор

    До коментар #118 от "Кой бе":

    Путин е шеф на велика и огромна държава, която тепървa ще поставя условията си. САЩ е умираща и залязваща империя.А безмозъчни като тебе винаги е имало.За твое сведения САЩ вече са в технически фалит. Крепи ги само страхът на запада от тотален срив.Просто всичките им резерви, събирани в долари, може за една нощ да се превърнат в тапети.Затова и подпират САЩ .Само че това няма да е вечно.

    Затова краварите са дошли от мамината си...., за да ръчкат, убиват, рушат и т.н. А тъпите и лековати слуги им се хващат.

    Коментиран от #123

  • 122 Българин

    0 2 Отговор

    До коментар #119 от "ходил съм и в Русия":

    Ти сега започна да сравняваш малка България с Велика Рассия ,това е добре. Лато си обикалял толкова видя ли колко ребята има в САЩ ,а сега е страшно като скакалци ,през мексиканската граница.
  • 123 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #121 от "Скоро пак се установи, че":

    Ти гледаш ли руски експерти.Тъй наречената федерация започва да се разпада.Знаеш ли как се подържат Кавказките републики и Чечня верни с пари.Парите почнаха да намаляват и се започна оня ден се стеляха в Чечня ,започват и в Дагестан.Рассия я чака разпад.И не мисли ,че китайците са им приятели.И те ще приберат Сибир,щото и без това икономически е техен.Видя ли новия масвич ,китайска кола с руска емблема.
  • 124 богати са

    1 0 Отговор
    да си плащат данъка
  • 125 Смених го отдавна

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Сменям си ник-а":

    Перви бяха ушанките
  • 126 Мао

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Другарят Си":

    Не си в час...отдавна са върнати
  • 127 Фекалиооо

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Дефекирал":

    Колко дена даваш сега пак 3 ли?
  • 128 Зелю

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Странен народ са руснаците!":

    Украинки са бе но си плямпат на руски , не им разбират иначе.
  • 129 Ахмет

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Руска мания за величие!":

    Ще туриш Феса скоро .
  • 130 Есо бесо

    0 0 Отговор
    Държи укрофашистите на системи , яде им житото с отрови и им налива трилиони от данъците си . Да живее САЩ .
  • 131 Споко

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Полк.Марков":

    Ще ти ,,дойде,, ако ти не дойде : посети генеколога си .
  • 132 Русофил

    1 0 Отговор
    Тези данъци са малко Трябва поне двадесет и пет -тридесет процента
  • 133 Гларуса

    2 0 Отговор
    Ватенките пак основно ще ядат "картошки"(компири) и ура пак ще има
    ефтини руски девашки за българските гларуси на "слънчака"
  • 134 Ъхъъ

    0 0 Отговор
    Путин облага руснаците с военен данък. А в Украйна всич няма нали ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания