Last news in Fakti

23 Април, 2023 05:46 720 5

Въоръжени стреляха по качващи се в микробус в Ямайка, ранените са седем

  • ямайка-
  • стрелба-
  • пострадали-
  • банди

В столицата е въведен полицейски час

Въоръжени стреляха по качващи се в микробус в Ямайка, ранените са седем - 1
Снимка: jamaica-star.com

В южната част на столицата на Ямайка беше въведен полицейски час, след като въоръжени лица стреляха по хора, качващи се в обществен микробус, и раниха седем души, включително три деца, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Полицията не даде информация за състоянието на пострадалите при дръзкото нападение, което се случи в петък по обед в "Сийвю гардънс" - беден район на град Кингстън. Към момента няма информация и за мотивите за атаката.

Властите разпоредиха двудневен комендантски час в "Сийвю гардънс", а полицията съобщи, че издирва двама мъже за разпит във връзка със стрелбата.

Според статистиката за престъпността, водена от силите на реда, през първите три месеца на тази година на острова са убити 303 души, което е с 20 % по-малко, отколкото през същия период на миналата година.

Насилието в страната се дължи до голяма степен на конфликти между съперничещи си банди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    2 1 Отговор
    В Ямайка има ли българи ,че ни уведомяваме кой с кого и кои са били стреляли и ранени? Дали има нужда от тази информация как мислите?
  • 2 СЗО

    0 0 Отговор
    Винаги се чудя на такива новини... дали в Ямайка пишат в новините когато в България пребият някой пенсионер на село за 20лв?
  • 3 Нали

    0 0 Отговор
    знаете, че Ямайка, Акапулко и Ню Орлиънс са свърталищата, където краварските "туристи" ходят да се друсат на воля и да се чифтосват със "жрици на любовта". Естествено, че ще има съперничещи си банди.
  • 4 Дрън дрън та пляс

    0 0 Отговор
    Много неточни стрелци, само ранени имало
  • 5 Ямаеца

    0 0 Отговор
    Към коментар 1: Да, има. Живея и работя в Монтего Бей, Ямайка. Не чета местните новини но преглеждам българските редовно.