Last news in Fakti

9 Май, 2023 13:18 4 571 95

Владимир Путин на 9 май: Срещу Русия отново е започната война

  • владимир путин-
  • украйна-
  • кремъл-
  • война-
  • нато

Всяка идеология на превъзходството е по своята същност отблъскваща, смъртоносна и престъпна, подчерта Путин в речта си на Парада на победата на Червения площад

Владимир Путин на 9 май: Срещу Русия отново е започната война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин заяви днес в реч, която произнесе на парада по повод Дена на победата, че светът се намира в ключов преломен момент и че руснаците водят патриотична борба за бъдещето на страната си. Това изявление Путин направи в деня, в който страната отбелязва годишнината от победата над нацистка Германия във Втората световна война, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

"Днес цивилизацията отново е изправена пред решаващ повратен момент. Срещу нашата родина е разгърната истинска война. Ние отблъснахме международния тероризъм, ще защитим жителите на Донбас, ще гарантираме нашата сигурност", заяви Путин на празника.

Всяка идеология на превъзходството е по своята същност отблъскваща, смъртоносна и престъпна, подчерта той в речта си на Парада на победата на Червения площад. В същото време той отбеляза, че западните елити "продължават да говорят за своята изключителност, да настройват хората едни срещу други и да разделят обществото, да провокират кървави конфликти и преврати, да сеят омраза, русофобия, агресивен национализъм, да унищожават онези семейни, традиционни ценности, които правят човека човек".

Всичко това, според Путин, западните страни правят, за да "продължат да диктуват, да налагат волята си, правата си, правилата си на народите - по същество система на грабеж, насилие и потисничество".

"Изглежда, че те са забравили до какво доведоха безумните претенции на нацистите за световно господство. Забравили са кой победи това чудовищно, тотално зло, кой бранеше родината си и не пожали живота си за освобождението на европейските народи", подчерта президентът.

Паметта на защитниците на родината е свещена за Русия, Москва отдава почит на борците срещу нацизма от САЩ, Великобритания и други страни, увери Путин. Той изрази увереност, че "опитът на солидарността, партньорството в годините на борба с общата заплаха е безценно наследство, солидна основа във време, когато набира скорост необратимото движение към един по-справедлив многополюсен свят, основан на принципите на доверие и неделима сигурност, равни възможности за самобитно и свободно развитие на всички страни и народи".

Той подчерта, че Русия, както и абсолютното мнозинство от хората на планетата, иска "да види бъдеще, което е мирно, свободно и стабилно", отбелязва ТАСС.

В 10-минутната си реч на Червения площад президентът повтори познати послания, които е отправял многократно през близо 15-те месеца на войната на Русия в Украйна. Той заяви, че "западните глобалистки елити" сеят русофобия и агресивен национализъм, а украинският народ е станал "заложник на държавен преврат" и на амбициите на Запада, отбелязва Ройтерс.

Путин не спомена предизвикателствата, пред които е изправена Русия, докато силите ѝ се подготвят за очакваната мащабна контраофанзива от страна на Украйна, нито очерта някакъв път към победата.

Речта, последвана от огромен военен парад на Червения площад, бе произнесена след серия от удари на територията на Русия този месец - включително предполагаемата атака с дрон срещу самия Кремъл, извършена преди по-малко от седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    24 16 Отговор
    Весь мир идет на меня войной

    Коментиран от #68

  • 2 ТТТ

    64 55 Отговор
    Дребен идиот.

    Коментиран от #92

  • 3 Айде бе!

    65 44 Отговор
    Крадеца вика - "Дръжте крадеца"!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Така,де

    37 34 Отговор
    "Всяка идеология на превъзходството е по своята същност отблъскваща, смъртоносна и престъпна, подчерта Путин..."
    А ако съседите Ви не искат да са Ви "анексирани с референдум"???
  • 6 СЛАВА

    52 69 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!

    СЛАВА НА ПУТИН!

    СЛАВА НА РУСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ!

    Коментиран от #11, #37

  • 7 НЯКОЙ

    49 40 Отговор
    Е това е да се объркаш тотално - СРЕЩУ Русия се водела война ? Значи думичката ВОЙНА най-после беше произнесена, но нещо ПОСОКАТА не е тази, защото не е СРЕЩУ, а ОТ ???
  • 8 Гледайте ушанки

    34 28 Отговор
    Тия дигнали гаубицата от музейната експозиция..добра работа Вовчик
  • 9 Абсурдистан

    40 39 Отговор
    Психопатът се разпра от лъжи!
  • 10 Бау

    49 29 Отговор
    Великата Червена Армия днес изкара на парад:
    Танкове - 1 (един), модел T-34/85
    Бронетранспортьори - 4 броя BTR-82
    Бронирани пехотни машини - 3 броя Бумеранг
    Евала

    Коментиран от #95

  • 11 Браво

    49 41 Отговор

    До коментар #6 от "СЛАВА":

    Браво на Украйна, ликвидаторът на терористична Русия!
  • 12 Срещу русия се води война ли?????

    57 38 Отговор
    🙈🙉, по голяма наглост никой лидер не е изричал, да нападнеш необосновано суверенна страна без причина, да избиваш безогледно мирни хора, деца, старци, да изнасилваш, да рушиш и да грабиш....и накрая да се изцепиш че срещу русия се води война, е такова безумие няма никъде по света, сега разбира колко прави са били онези които твърдят че руснаците са биологичен отпадък, и русия е едно диво и варварско зло изпълзяло от азиатските степи.

    Коментиран от #55

  • 13 Наблюдател

    30 12 Отговор
    На 9 май 1945 г. в Берлин началникът на генералния щаб на Вермахта фелдмаршал Кайтел отделно подписва германската капитулация САМО с СССР. Адмирал фон Фридебург за военния флот и генерал Щумпф за Луфтвафе също подписват документа, както и съветският маршал Юрий Жуков от името на Сталин. Британският маршал Тедър за Айзенхауер. Американският генерал Шпаац и френският генерал Латр слагат подписите си като СВИДЕТЕЛИ

    Обърнете внимание подписа ли като
    СВИДЕТЕЛИ

    Коментиран от #26

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тошко

    31 19 Отговор
    Джуджето верва ли си...?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Е тва е....

    28 19 Отговор
    Невменяемост и алкохол до това водят, точно до такива изказвания.
  • 19 Пучо Капучо

    41 26 Отговор
    "Изглежда, че те са забравили до какво доведоха безумните претенции на нацистите за световно господство. Забравили са кой победи това чудовищно, тотално зло, кой бранеше родината си и не пожали живота си за освобождението на европейските народи", подчерта президентът.

    ФАЩ задлъжняха, Владимирич, много задлъжняха!
    И хванаха едно зелено продажно канарче да им върши черната работа. Но нищо ново под слънцето, фашистите са си фашисти, както и да ги преименуват.

    Честит 9-ти май на Русия, с Деня на победата!
  • 20 И........

    7 9 Отговор

    До коментар #17 от "Парадът на Срамът":

    Двете....
  • 21 Ела да ти кажа

    30 14 Отговор
    Мани го тоя пак лъже. Това не е война. Това е спецялна военна операция.
  • 22 СВД

    34 29 Отговор
    Поклон, освободители на непризнателна Европа! Защо САЩ не въоръжи поляци, чехи, словаци, гърци, югославци, келяви франсета, датчани, холандци, белгийци..... и те да сразят Хитлер? Срази го Альоша!

    Если завтра война,если враг нападет,
    Если темная сила нагрянет,
    Как один человек, весь советский народ
    За свободную Родину встанет

    Россия - Слава!

    Коментиран от #28

  • 23 Българин

    24 21 Отговор
    Путин ще ходи в Хага

    Коментиран от #94

  • 24 Българин

    26 18 Отговор
    този съсипа Русия

    Коментиран от #76

  • 25 СВД

    18 10 Отговор

    До коментар #15 от "РуспИслав":

    Само Т-34, защото само Т-34 е победител! Другите марки като победят, тогава да правят парад!

    Коментиран от #38

  • 26 СВД

    21 4 Отговор

    До коментар #13 от "Наблюдател":

    .....И Кайтел като видял там и французина нареден, възкликнал - ,,Нима тези са ни победили!!!???".
  • 27 еокалм

    24 21 Отговор
    Браво бре. Учудващо е че пуснахте речта на Владимир Путин. Браво някакъв лъч надежда. Както винаги малко сте я по изкривили с разсъжденията си, но общо взето така звучеше. Хубаво е всеки да я прочете дори и тези дето плюят по Русия та поне малко да се запознаят с истината. От истината понякога боли но си е истина. Браво на Владимир Путин, браво.

    Коментиран от #33

  • 28 аххаха

    21 15 Отговор

    До коментар #22 от "СВД":

    Пропуснали са да ти кажат. Че Альоша го въоражиха и снабдиха тия дето са снабдяват и въоръжават Украйна .Альоша беше пътник ако не му бяха дали ленд-лиз. Приятеля му без лимити Германия беше решил да го анексира.
  • 29 Този ще го бесят

    25 16 Отговор
    Ако не глътне дулото първо . Ама по-скоро ще умре от естествена смърт , подпомогната от някоя ампула или нещо подобно . Не вярвам да се остави да висне , по-скоро сам ще умре от "естествена" смърт . Напред братя украинци ! Смачкайте тия песове
  • 30 Глупаци

    20 14 Отговор
    Рузки шизофреници.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Будали

    19 11 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца
  • 33 То от истина да !

    11 3 Отговор

    До коментар #27 от "еокалм":

    Те затова и не говорят за жертвите дето са дали през тази " война срещу запада"
  • 34 Путин:

    22 10 Отговор
    Мразя живота, обичам разрухата
  • 35 Българин

    28 21 Отговор
    Нападнахте СУВЕРЕННА УКРАЙНА, а ревече, че срещу вас имало война ! Това е чиста проба ФАШИЗЪМ !
  • 36 ДДРОнег

    24 17 Отговор
    московия беше привилегирована държбава в световната търговия !!!
    Допреди 24.02.2022.
    Тогава тя сама си сра в гащите , като нападна независима Украйна !!!
    И се оказа, че могъществото на московия са празни думи, а самата московия е една терористична държава, населена от впиянчени крепостници !!!
  • 37 Лъжеш

    17 19 Отговор

    До коментар #6 от "СЛАВА":

    Слава на Зеленски
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ако някой мисли

    19 10 Отговор
    Какво са замислили и изпълнили демократите от Янкия….
    Какво повече да се каже... те сами си го казват!!!

    Алън Дълес 1945 г. реч с която очертана стратегията на САЩ за ерозирането на Съветския съюз...
    „ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството – с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на ч

    Коментиран от #47, #53, #65

  • 40 Дългият

    20 16 Отговор
    Много кратка и точна реч. Умните ще си направят изводи. То е ясно, че останалите ще плюят и повтарят русофобски лозунги.
  • 41 Лара

    17 14 Отговор
    Безочливо лъжливо същество
  • 42 ДДРОнег

    16 16 Отговор

    До коментар #31 от "Сталин":

    Не е "священная вайна", а просто междусъюзническа !!!
    Хитлер и сталин започват ВСВ като нападат независима Полша !!!
    После двамта диктатори се сбиха, но САЩ и Великобритания решиха да подпомогнат впянчените крепостници, които бяха загинали, ако не беше ЛЕНДЛИЙЗ-а !!!
  • 43 Украйна

    15 15 Отговор
    Разгроми “Ден пабедъй”. “Империята на злото” - РУХНА.
  • 44 Филантроп Евреич

    12 13 Отговор
    Браво чичо Влади!!! И няма да спираш до Киев... Одеса, Одеса ни е важна.
  • 45 Как ли пък не

    16 15 Отговор
    Да водиш война да избиваш мирни хора и да казваш че срещу Русия се води война е ГОЛЯМА НАГЛОСТ Дали си вярва
  • 46 Ха-ха

    13 12 Отговор
    Нацизма се е разраснал! Станал и американски, според Путин! Зиг, зиг: Хайл USA
    Товарищ Путин, съвсем е мръднал. Сигурно и извънземни му се привиждат, как го зяпат нощем през комнатата
  • 47 Ако някой мисли ... продържение

    16 5 Отговор

    До коментар #39 от "Ако някой мисли":

    Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене – всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел…честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото… Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извърш

    Коментиран от #51

  • 48 Пръцко

    14 12 Отговор
    Дребният сбърканяк пак не си е пил апчетата, а и половината от тук драскащите - тия дето нямат време да си дигнат главата от близане на на непредните му части :))
  • 49 Констатираща

    17 11 Отговор
    Това, което казва Путин в речта си, е самата истина, която е ясна на всички справедливи, безпристрастни неподкупни и трезво мислещи хора на земята. Няма как да се оспори и да се докаже обратното, колкото и някои да се опитват да го правят. Не може да се търси вина в този, който участва във войната, а в този, който я предизвиква и на всички ни е ясно кой е той, защото не му е за първи път и на първо място по света.
    Нека обаче, на този ден си спомним за ужасите от ВСВ и да помислим дали трябва да подпомагаме, предизвикваме и продължаваме ТСВ!!! Тя вече е на прага ни и никой не може да отрече това, след като толкова много държави от различни континенти участват в конфликта между Русия и Украйна, който назряваше дълги години и биваше поддържан умишлено.
    ХОРА, БЪДЕТЕ РАЗУМНИ И НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ПРОВОКАЦИИ!!!

    Коментиран от #62, #73

  • 50 Дедо

    12 13 Отговор

    До коментар #31 от "Сталин":

    И сега като чуя тази песен настръхвам. Много експресивна и емоционална сила. Лошото е, че днешните еврогейци никога не са я чували защото не е включвана в класациите.

    Коментиран от #57, #60

  • 51 Браво

    7 4 Отговор

    До коментар #47 от "Ако някой мисли ... продържение":

    Россия, много добре си я описал!
    Молодец
  • 52 Путинче

    20 15 Отговор
    Путин е новия Хитлер! Фюрера анексира Австрия защото била изконна немска територия. Путин анексира Крим със същия аргумент. Хитлер заплаши с война Чехословакия като ги обвини че малтретиран елзаските немци на тяхна територия. Путин приложи същата тактика в Донбаска и Луганск области. Навремето Запада отстъпване и даваше на Хитлер каквото поиска само да има мир. Само че мир нямаше и знаем как продължи Хитлер. Както казва Чърчил за споразумението в Мюнхен:"Великобритания избра унижението пред войната но накрая получи и двете." Запада помни тоя урок но действа прекалено мудно. Ако беше помогнал навреме с разпасаната руска армия щеше да е приключено в Украйна и щяха да се водят преговори а не да умират още хора.
  • 53 Така е

    16 9 Отговор

    До коментар #39 от "Ако някой мисли":

    ЗАЩОТО Съветския съюз а сега и Русия са световна заплаха И то заедно с братската С Корея и Беларус
  • 54 тъп_сайт

    14 11 Отговор
    по-тъп народ от тия ватници няма на тоя свят
  • 55 Тези се някой нги напада,

    15 8 Отговор

    До коментар #12 от "Срещу русия се води война ли?????":

    Все някой иска да им вземе нафтата и кюмра ....И всички им завиждали!

    Коментиран от #59

  • 56 Обяснението

    10 8 Отговор
    най ще ви стане ясно за манталитета на този специфичен вид наречен гражданин на рф е като си пуснете компилации видеоклипове от камери в колите и по пътищата, заснемащи пътно транспортни произшествия из рф!! начина на шофиране на орките ще ви даде много ясна представа защо живеят и воюват по този начин, който поради социално антропологични различния ни е трудно да разберем

    Коментиран от #72

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Що Алън Дълес е замислил и изпълнил

    12 3 Отговор
    Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза:
    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
  • 59 Тази опрка

    2 4 Отговор

    До коментар #55 от "Тези се някой нги напада,":

    Не важи защото нали трябва и някой да извади и обработи нафтата и кюмуру а бай западяк мързел като цяло ама пари има и като цената е ок най ефективно е да купи наготово
  • 60 Додо

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Дедо":

    Гаранция, че се и подмокряш
  • 61 генчп

    11 6 Отговор
    путкаин е яко изперкал тоя човек е вече за дом за хора с умствени проблеми дмек лудница, и да смени черената книшка с жълта такава
  • 62 Путинче

    6 8 Отговор

    До коментар #49 от "Констатираща":

    Значи според теб създаването на антихитлериска коалиция ВСВ е грешка защото ескалира войната в световна? Трябваше да оставят Хитлер да действа спокойно на изток за да не ескалира войната. Не трябваше да помагат на руснаците а да ги принудят да седнат да преговарят защото особено в началото на войната са били в трагично положение. Или тия аргументи са ок само когато обслужват Русия 😉👎

    Коментиран от #71

  • 63 стоян георгиев

    10 10 Отговор
    По правилното е че русия отново нападна съседите си с цел да ги окупира.
  • 64 Механик

    11 9 Отговор
    Путин ви прави да си говорите сами. Въртите се, сучете се и все Путин ви е в главите. Морите го, свършвате му ракетите, а той си ви прави на "шарен Пипи".
    Днес до сега колко помия избълвахте, направо не е истина. А до довечера, някои от вас може и инсулт да получат от злоба и напъване.
    СЛАВА РОССИИ!
  • 65 Констатираща

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ако някой мисли":

    Всяка държава и общество си има и известна част агресивни и недостойни граждани, които създават напрежение, размирици и престъпления, именно с тези хора работят враговете на човечеството и мира, точно чрез тези хора промъкват всички извращения и престъпления, за да постигнат коварните си цели, но рано или късно биват разконспирирани и получават заслуженото си наказание. Доброто винаги побеждава, дори понякога и с много жертви.

    Коментиран от #67

  • 66 ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ😁

    2 3 Отговор
    АБЕ,НА ФИГ.1
    И ТОЯ 😎...НА ГОРНЯ РЕД
    И ТОЙ ЛИ Е...ВЕТЕРАНЪТ ОТ
    ТАКА НАРЕЧЕНАТА.
    .„.отечествена война”..😁....
  • 67 Днес в русия

    5 4 Отговор

    До коментар #65 от "Констатираща":

    агресивната съставка преобладава, както в Германия преди 80 години. Това там днес е масова лудост. Дано тя да не ни зарази...
  • 68 Пиши

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Пиши на български бе девствен!
  • 69 Брат Румен Ралчев

    0 1 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 70 Тарамтарам

    3 4 Отговор
    Айде сега възражданята да вземат отношение! Може и с ГЛАВНИ БУКВИ.

    Коментиран от #85

  • 71 Констатираща

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Путинче":

    Зависи от мотивацията на коалицията и чии интереси защитава - дали е на страната, която се бори за справедливост или е на страната на агресора, който води завоевателна и античовешка политика и война. Трябва да умеем да правим разлика.

    Коментиран от #81

  • 72 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "Обяснението":

    Най ще е интересно да се заснема какво се случва по нашите пътища,начин на шофиране,манталитет на индивида.Ете това ще даде ясна представа за Европейският Българин за който Алеко писал.

    Коментиран от #74

  • 73 генчо

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Констатираща":

    той е меката на корупцията ве всяка една сделка в РФ трябва да се одобри от него и само него, за което и той получава процент не държавата ТОЙ ! не ми слага в едно изречение честност и путин ама въобще
  • 74 Какъвто бащата

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "🤣🤣🤣🤣🤣🤣":

    Такъв и сина
  • 75 Московски Прайд 2023

    7 3 Отговор
    Кой казва че в Русия нямало джендъри, третополови и травестити..???

    Дори на парада руснаците ясно показаха цели батальони от много сбъркани руски жени с неизяснен пол, обичащи да да се показват като мъже и да се обличат и носят мъжките военни униформи...!!!

    Коментиран от #87

  • 76 Вярно е..

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Съсипая, и аз се кефя на това.
  • 77 Руснаков

    6 2 Отговор
    Дано да не се пръква друга такава нация.....
  • 78 Казуар

    7 3 Отговор
    Според руската пропаганда, Украйна е нападнала Русия.
  • 79 Демократ

    5 5 Отговор
    Путлер започна война срещу Украйна и света, но и срещу руския народ.1.5 млн. руснаци избягаха от Русия от него за 1 г., превърна държавата в концлагер, напълни затворите с хора несъгласни с братоубийството в Украйна, беларуският народ не иска да се бие срещу Украйна, въпреки послушника на путлер лукашенко. Путлер изтри руската култура от световните сцени, надмина учителите си Ленин и Сталин, изтри руските спортисти от световните състезания. Унищожава 3 братски държави едновременно и превръща народите им във вечни врагове - Украйна, Русия и Беларус. Тези грандиозни успехи трябваше да отчете световния военнопрестъпник.
  • 80 Хомосапиенс

    2 1 Отговор
    Рузия във война ли е , от кога.

    Коментиран от #83

  • 81 Путинче

    5 4 Отговор

    До коментар #71 от "Констатираща":

    Е в момента чия армия е на чужда територия и руши чужди градове и убива цивилни? И ако ще ми изкараш аргумента че Русия е притисната и затова напада - това същото го е говорил и Хитлер 🫤

    Коментиран от #88

  • 82 Артилерист

    5 4 Отговор
    От всяка дума от словото на Вл. Путин блика самата истина. Американците непрекъснато подчиняват нови васали на агресивната си бухалка НАТО. Те бяха на път да обградят Русия, да подредят по границите й ударни системи и механизирани съединения за пробив, също както хитлеристките фашисти се бяха подредили на 22. 6. И тогава фашистите бяха подписали договор за ненападение със Съветския съюз, но брутално го нарушиха, както сега американците са дали дума да разпуснат НАТОто си заедно с Варшавския договор, но не само го запазиха, ами го и увеличиха и то по границите на Русия. Въпрос на време беше американците, в "коалиция на желаещите", да започнат да бомбардират масирано Русия, вкл. и ядрено, както навремето го направиха с Япония. Това беше съвсем реална перспектива, ако Русия не беше започнала превантивната специална операция. Сега цялото НАТО нагло, открито и безкруполно води ВОЙНА срещу Русия. То, НАТОто, е АГРЕСОРА, но получи ясно предупреждение, че Русия ще смени СВО с ВОЙНА и ще удари с цялата си военна мощ. Така че, американци и западни подлоги, ПРЕДУПРЕДЕНИ СТЕ!
  • 83 Как от кога бе......

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "Хомосапиенс":

    От третата бутилка...
  • 84 Бе нещо

    4 2 Отговор
    се е объркал Владолф Путлер. В Украйна летят руски ракети, а не украински в Русия. Агресорът, злото е Русия.
  • 85 Теб пак ли те

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Тарамтарам":

    изтърваха от психодиспансера? Ако не знаеш пътя за обратно помоли хората да те откарат в полицията. Там ще те оправят. И да не се криеш в казаните за боклука.
  • 86 РУСИЯ СЕ САМОУБИВА КАТО ДЪРЖАВА И НАЦИЯ

    3 4 Отговор
    От 105г на болшевишката революция с най чудовищния в Света, комунистическо диктаторски експеримент на насилие и кървав терор в Русия , Путин все още не е разбрал, че когато всичките държави от целия Свят на цивилизацията, отхвърлят руската диктатура като начин на живот и затова са против Русия и срещу още няколко диктаторски режими, това означава че вината си е в самата диктаторска Русия че не желае и не иска да се приспособи към хуманността на демокрацията и страните от цивилизования Свят, затова си въобразява че все срещу Русия е разгърната някаква война и плаши руския народ с комунистическата идеология на "вечния враг" отвън ...!
  • 87 Не се прай на интересен.

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "Московски Прайд 2023":

    Те прайдовете и останалите бесовщини са си от ваЩе, западни, деМУкратични ценУсти. Ай гъч на прайда. При руснаците те са наказуеми, със закон.
  • 88 Да бе умник деМУкратичен

    2 3 Отговор

    До коментар #81 от "Путинче":

    Ако някой се самонастани у вас и ти тръгнеш да го гониш, това агресия ли е от твоя страна? Както на пример в Северозападналата България. С тези кухи лозунгчета се мислиш за неотразим0? Тичкай към козяк за центовете и после беж на прайда да празнуваш. И да не забравяш в тик ток-а да се изпедепцаш. Голема вървела ще си там.

    Коментиран от #90

  • 89 Прокопий

    3 1 Отговор
    Сенилният дядя с ботокса съвсем изби гарнитурата - живее си в някакъв псевдореален свят, затворен в кошмара на собственото си междуушието!
    Требе си специалист от Курило за него, ама нищо, поне погреба за дълго самая могучая... Та изигра ролята на полезния и.D.ио..t за доразпада на СЕСЕРЕТО, жалко само за невинните жертви на спихнатия му кагабейски мозък.
  • 90 Прокопий

    3 2 Отговор

    До коментар #88 от "Да бе умник деМУкратичен":

    Дрончо, той Путлер се настани непоканен у друга държава, не стопляш ли? Всъщност, територията на оркистан е открадната над 2/3 от чужди държави от 17 век насам, та примерът ти е като теб - ялов и комичен...
  • 91 “Империята на ЗЛОТО”

    3 0 Отговор
    Се въргаля в Кочината на Историята.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Иван

    3 3 Отговор
    Чета коментари на разни "военни стратези и специалисти" тука как Русия изнемогвала в Украйна.
    Идиоти малоумни,молете се да не е така и да се наложи Путин да сложи край на войната защото ще стане по един начин а той е като реши да заличи половин Европа!
    Както беше казал "защо ни е свят без Русия"
    Тъпи,промити хомосексуални мозъци,мислете с тея кратуни понякога
  • 94 оркестр Прощание славянки

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Може би така

  • 95 Алкаш с калаш

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бау":

    Еми това е останало. Тези от парада отиват директно на фронта. 6536
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания