Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Май, 2023 08:22 6 310 64

"Следващата война на Русия ще е с Казахстан"

  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • казахстан-
  • игор гиркин

Гиркин далеч не е първият, който говори за нападение над Казахстан

"Следващата война на Русия ще е с Казахстан" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Казахстан трябва да сложим правителство, което да е напълно лоялно към Русия. Това заяви бившият силов министър на т.нар. Донецка народна република и осъден за тероризъм Игор Гиркин (Стрелков) в ефира на руско пропагандистко телевизионно предаване. По думите на Гиркин, ако Русия спечели войната в Украйна, следващата ѝ цел трябва да бъде да нападне Казахстан, предаде Actualno.com.

„Предстои много сериозна борба за Казахстан, независимо от това как ще завърши тази война в Украйна. Руската федерация трябва да победи в тази война, защото ако ние не победим, то Руската федерация изобщо няма да се съхрани, ние няма да имаме абсолютно нищо. А след това ни предстои сражение за Казахстан. Без да постигнем установяването в Казахстан на правителство, напълно лоялно към Русия, рискуваме да получим още един фронт. Дори още по време на тази война, дори в близко бъдеще“, каза Гиркин, като отрязъкът от видеото е публикуван в канала "Сеятель ветра" в Telegram.

Още новини от Украйна

Всъщност Гиркин далеч не е първият, който говори за нападение над Казахстан. Още в края на 2022 г. в пропагандисткото предаване на главния рупор на Кремъл Владимир Соловьов по "Россия 1" бе изказана тезата, че след Украйна следващият проблем за Русия ще бъде Казахстан.

"Там също могат да започнат „нацистки процеси", както в Украйна. Там също живеят много руснаци и границата ни е най-дългата, и ядреното гориво за целия ни "Росатом" идва също оттам", каза тогава в ефира на предаването един от гостите на Соловьов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Руснаков

    80 28 Отговор
    Миролюбивите Освободители...дали има още наивници да вярват...
  • 4 Голям зор

    12 7 Отговор
    Е те тоя ще ги опраят
  • 5 Пълни

    28 27 Отговор
    Глупости
  • 6 Ксаниба

    18 40 Отговор
    Че има там конфликт от 2-300 години е факт. Само благодарение на Руска Империя той бе туширан. След като Русия се изтегли от там, от 30 години назрява нов такъв за водни ресурси и енергийните източници. Така че афтутите почти са познали. Единственотверно е, че 5тте държави в Каспйският регион ще започнат война с Казахстан, а Русия по традиция ще я приключи.

    Коментиран от #8, #64

  • 7 аааахахахааа

    59 21 Отговор
    Абе Гиркин ли си Мисиркин ли си не те знам, ама чакай първо Московията да превземе сокаците на бахмут и тогава сънувай за война в Казахстан бе нашто момче.Абе вий с два сокака не можете да се оправите за нова война мислите,Тцтцтцтц....сладури.

    Коментиран от #23

  • 8 Ксаниба

    35 18 Отговор

    До коментар #6 от "Ксаниба":

    Голяма традиция...все във войни да се забърква...който не и играе по свирката...

    Коментиран от #20

  • 9 еокал

    16 42 Отговор
    Клевета, статията е лъжа и клевета. Каква ли е целта на тези големи и опашати лъжи? Кой ли ги поръчва? Дали се заплаща на аворите на тези лъжи срещу Русия и колко? Как не ви е срам да лъжете така обикновените българи?

    Коментиран от #12, #13, #15, #26

  • 10 Ъхъ

    31 15 Отговор
    Вчера беше Полша, днес Казахстан, нацистките пропагандисти съвсем се оплескаха!
  • 11 Демократ

    43 18 Отговор
    Русия е заплаха за всички съседни страни, особено тези с богати природни ресурси, затова всички се страхуват от силното ядрено плашило. Освен това са яли попарата на безмилостния съветски ботуш и знаят какво ги чака,ако не се подчиняват на безмилостния диктатор Путин или който КГБ реши да постави на поста. Когато КГБ управлява няма милост, има насилие и беззаконие, а в Русия е така вече 100 години.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ...

    34 13 Отговор

    До коментар #9 от "еокал":

    Уникални сте . Има го на записи и пак някой друг ви срал в гащите. Явно щото като уж русофили грам идея си нямате ит руски език което е позорно.

    Коментиран от #24

  • 14 Параной Патологин

    9 18 Отговор
    Една жена казала на пазара.....
    Идва новия ковид. Този път е руски. Ваксина няма. Ще засяга само говорещи урду ,суахили и английски с холандски акцент.

    Коментиран от #22

  • 15 Сефте

    16 20 Отговор

    До коментар #9 от "еокал":

    "Това са лъжи на соросоидите. Те лъжат и за войната в Украйна.Там война няма.Просто руснаците изтрелват заря,но за съжаление пада в градовете и има жертви.А тов а в украйна бе са руски воиски ,а местни и играят пейнтбол
  • 16 Гост

    19 2 Отговор
    Стига, стига, Токаев има много акъл в главата няма да позволи това.
  • 17 Така така

    11 18 Отговор
    Има луди навсякъде, но защо им се дава гласност явно някой търси келепирец някъде на Запад. Няма да има война с Казакстан
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Плашат

    10 5 Отговор
    Гаргите
  • 22 Бай Ламби

    22 10 Отговор

    До коментар #14 от "Параной Патологин":

    Паранойчо, и на мене преди време една жена на пазара ми каза че московията ще нападне Украйна и аз и се изсмях амаааа.....сега вече ги слушам женичките на пазара какво казват.От многото клюки все неква истина ще излезне.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Запознат

    12 18 Отговор

    До коментар #13 от "...":

    Има го на запис ама соросоидчетата ви е хубаво да преиначавате фактите - кога е записано. Това беше когато господарите ти се опитаха да направят поредния "Майдан" в Казахстан - уви неуспешен.

    Та ако беше успешен щеше да се отвори втори фронт за Русия. Много са добри господарите ти признавам в организирането на "оранжеви" революции и назначаването на марионетки на власт. После тези марионетки са готови да унищожат собствения си народ за интересите на американците както се случва в Украйна.

    А интересите на американците са да унищожат главния си военен опонент в лицето на Русия и като бонус да заграбят ресурсите им. С това окончателно ще станат световен хегемон и цял свят ще работи за тях - уви Путин не е съгласен и може да им се опълчи.

    Коментиран от #28, #37

  • 25 д-р Косев

    17 11 Отговор
    Ключовият момент тук е "ако Русия спечели войната в Украйна". Раша не просто не може да спечели войната в Украйна, но вече я загуби. Наблюдаваме финалното боричкане на омаломощените съперници преди да се подпише примирието. Следва период на тлеещ с десетилетия конфликт, терористични актове, бунтове, мизерия и всякакви други изтъпления, по времето на които на Раша въобще няма да ѝ е до казахите. Да не говорим, че в Казахстан интереси има големият жълт брат, който сега е единствената гаранция въобще за съществуването на Раша.
  • 26 Мито

    15 9 Отговор

    До коментар #9 от "еокал":

    Вярно е че на Гиркин, не може да му се вярва, обаче като казваш клевета си длъжен да ни светнеш каква е истината.
    Наскоро четох че Казахстан се отказва от кирилицата като официална азбука. Лека полека се отдръпват от московията.
    Русия би нападнала Казахстан, ако можеше. Сега имат едно друго проблемче. А и когато свърши тази СВО, кой ще се бие в Казахстан - някоя тьотя?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ...

    10 5 Отговор

    До коментар #24 от "Запознат":

    Би ли ни обяснил ЧЕРВЕНАТА РЕВОЛЮЦИЯ и тя ли от СОРОС е направена. Значи за вдни може, ма щом е против идеите на ШАЛОМОВ - то е лошо. вЕрно ли бе?
    За едните е освобождение на народа, за другите поробване. КОЙ? КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ТОВА? ШАЛОМОВ ЛИ?

    Коментиран от #35, #43

  • 29 Ти да видиш

    15 6 Отговор
    Сигурно на руснаците им хареса специалната военна излагация, че мислят за още. Хи,хи...
  • 30 защо

    1 0 Отговор
    Копирах "ю ер ел"-а на статията, която четем и с пост 27, попитах защо не е премахнат според правилата. Поста ми изтриха веднага, а статията си стои??
  • 31 ройтерс

    7 14 Отговор
    В Казастан яко са ги налазили сащисаните ,много усилия полагат да наложат русофобия и там , но факт е , че са присъствали на парада в Москва , значи нямат желание да стават втора Окрайна, Армения също е под голям сащисан натииск . Краварите летят като пчелички около бившия СССР , но политическата ситуация в света се промени , а Окрайна е пример за всички , така че надали ще имат този успех , както преди 32г. в държавите от Изт. Европа .
  • 32 аааахахахааа

    11 5 Отговор

    До коментар #23 от "Тя ги":

    Абе фиданке зелена,нали ако московията ги беше превзела тия сокаци щяха да тръбят наляво и надясно бе сине майчин.Те откога чакат да ги превземат двата сокака че да се похвалят че спечелили войната... ааахахахааа....горката блатная.
  • 33 Руснаците са 1/3

    20 6 Отговор
    от населението на СССР, което беше 290млн. Сега РФ е 146млн., а руснаците са не повече от 80-90млн. Другите са чеченци, дагестанци, якути, чукчи, буряти, тувинци... общо 84 автономни области. Докато всички си живеят в областите руснаците живеят навсякъде, във всички републики, области, окръзи и краища са определен процент от населението. Заемат всички управленски постове заедно с местните колаборационисти в държавната администрация, полиция, армия и други силови структури. Държат се и живеят там като господари и колонизатори, каквито са всъщност. Затова в другите републики, видяли какво е без руснаци - Казахстан, Азербейджан, Прибалтийските, Украйна и др. са нежелани и гонени. Ето това те смятат за фашизъм и национализъм и тръгват към реваншизъм. Затова и тъгуват за СССР и искат СССР2.0 да си дерибействат пак на воля. Това е пропито вече в техния национален характер - високомерни, нагли и нахални, всеки им е длъжен и трябва вечно да им е благодарен.

    Коментиран от #36, #51, #59

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Запознат

    9 10 Отговор

    До коментар #28 от "...":

    Каква "червена революция" те гони и кога е било това. Пък американците къде ли не опитаха "оранжеви революции" и то в последните години. То не беше "арабски пролети", то не беше "майдани" то не беше преврат в Турция, или пък в Беларус, то не бяха размирици в Казахстан или пък в Узбекистан и още много други къде напълно успешни къде неуспешни. Като сложиш и колко държави нападнаха само последните 30 години е ясно кой е агресора.

    Значи казваш за едните може а за другите не може а каква е разликата тогава - защо Русия е лошата а САЩ да са добрите след като правят по-лошо и от Русия.

    Коментиран от #41

  • 36 Запознат

    6 11 Отговор

    До коментар #33 от "Руснаците са 1/3":

    Така ли а колко са англосаксонците в САЩ защо не ни светнеш.

    "Това е пропито вече в техния национален характер - високомерни, нагли и нахални, всеки им е длъжен и трябва вечно да им е благодарен."

    Все едно ми говориш за американците - те са "най-великите" и "Америка е фърст". Те могат да нападат когото си искат (но другите не могат), те могат да се месят по целия свят (но другите не могат), те могат да имат бази във всички държави но Русия или Китай не може.

    Обвинявате Русия за същото което американците постоянно правят - защо двойни стандарти. Защо САЩ могат да нападнат например Ирак, Либия, Сирия, Югославия, Афганистан и други а руснаците не могат да нападнат Украйна.

    Коментиран от #39, #45

  • 37 Най-смешното

    15 2 Отговор

    До коментар #24 от "Запознат":

    е, че някой си въобразява русия може да бъде военен опонент на САЩ. В момента "безаналоговата" се пече на бавен огън, жестоко и мъчително е, но заслужено.
  • 38 Значи

    8 3 Отговор
    Казахите да побърза с членство за НАТО.
  • 39 Руските

    8 3 Отговор

    До коментар #36 от "Запознат":

    нацисти винаги си търсят оправдание за свинщините, които непрекъснато творят. Последователите им, не могат да разберат, че живеят в пълна заблуда за цивилизацията.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Путинче

    8 4 Отговор

    До коментар #35 от "Запознат":

    Така е но има 1 "малка" разлика между войните на САЩ и Русия/СССР - САЩ не заграбва чужди територии! Докато руснаците в цялата им история са ограбили територии от съседите си и са порибвали съседите си като финландци, поляци, Балтийските републики и т. н. И в този момент пак правят същото - заграбва чужди територии избивайки цивилни и разрушавайки градове. И причината да нямат толкова бази и войски по света колкото САЩ е че са 10 пъти по слаби икономически и 2 пъти по малко като население.
  • 42 дзверо

    5 2 Отговор
    Тия руснаците стават бетер американците! То по тая логика ще трябва да обявят война на две трети от държавите в световен мащаб, които не са лоялни към тях!?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ха,ха

    6 2 Отговор
    То в Украйна го обръснахте ,че сега и Киргизстан. Май и там ще ви счупят рогите.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 защо ли ми напомня за Украйна

    5 1 Отговор
    Там също могат да започнат „нацистки процеси", както в Украйна. Там също живеят много руснаци и границата ни е най-дългата, и ядреното гориво за целия ни "Росатом" идва също оттам", каза тогава в ефира на предаването един от гостите на Соловьов

    Май им трябва ядреното гориво .......

    Коментиран от #49

  • 48 Лаврентий Берия

    6 2 Отговор
    Ето го истинското лице на руския империализъм. Днес Русия напомня оная Русия която по времето на Екатерина Велика прегази Кавказ с огън и меч! Вчера им се привидяха нацисти в Украйна. След повече от година война - подчертавам - война срещу украинския народ, те наистина създадоха в украинците омраза която ще доведе до нацизъм или нещо подобно. Вече им се виждат нацисти и в Казахстан! Истината е, че искат да сложат ръка на украинските и казахстанските ресурси и да са Империя. Дълго култивирания комплакс от Запада, които е всичко което руснаците не постигнаха изби и ги направи това - агресори!
  • 49 Лаврентий Берия

    5 2 Отговор

    До коментар #47 от "защо ли ми напомня за Украйна":

    Разбира се, че им трябва ядреното гориво! И Байконур им трябва! И украинския газ, въглища и стомана им трябва! Путин никога не създаде смислена икономика с високо-технологични производства. Отколе руския "стандарт" се подържа с износ на суровини. Има си израз за това - "ресурсно проклети икономики"! Но пък създаде олигарси, държащи всички "кранчета" и зависими от "ръката която ги храни"! Но през цялото време е таял в себе си злоба и завист към Запада, осъзнавайки превъзходството му. Затова сега развихри тази война, възползвайки се от имперския манталитет на руснаците и лекотата с която "попиват" пропагандните внушения.
  • 50 факти само истински

    3 2 Отговор
    има ли тук още вярващи на такива инсинуаций ,които ни поднасяте като новина-факт
  • 51 невий

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Руснаците са 1/3":

    А колко държави и острови са в състава на Великобритания , над 60 , като само 16 от тях са самостоятелни държави , Австралия , Канада , Нова Зеландия, Шотландия и другите не ги знам , всички тези 60 държави ( даже са над 60)
    са владение на Великобритания и поданици на крал Чарлз 3 . Обаче вие броите само руската територия и правите световни заговори срещу СУВЕРЕННА държава , както вие обичате да се изразявате .
  • 52 Ахмат-

    3 1 Отговор
    Сила, стойте и гледайте! СКОРО
  • 53 Сър Пичук

    6 2 Отговор
    Самото мислене им е дефектно на рашистите. Те все още си мислят, че могат с лека ръка да сменят правителства и да управляват когото си поискат. Времето на СССР отдавна мина и днес реалностите са други.
    На тяхно място бих мислил за оцеляване на Русия, преди всичко.
  • 54 акъл

    3 0 Отговор
    те положени на дръвника, нож точат...
  • 55 Ха ха ха ха

    5 0 Отговор
    Този осъден на доживотен затвор престъпник не знае ли, че Китай е поел ангажимент за сигурността на Казахстан. Да ги разправя тези на баба си.
  • 56 И с какво

    2 1 Отговор
    И с какво ще нападате с кирки и лопати ли? Смешник.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 НЯКОЙ ИСКАТ НАТО ДА ЗАГРАБИ СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Руснаците са 1/3":

    ТОГАВА РФ ИСКА ДА ЗАГРАБИ САЩ ! .................ИЗЯЖ ИЛИ ЩЕ ТЕ ИЗЯДАТ !
  • 60 запознат

    4 0 Отговор
    Това ще е края на Русия що руски войници ще лежят из казаските степи
  • 61 Истината

    2 0 Отговор
    Ушанки там вече ще се сблъскате директно с поднебесната империя Китай!
  • 62 Диди

    1 0 Отговор
    Русия беше и ще си остане суровинен заден двор на България.
  • 63 Дядо Йоцо

    1 0 Отговор
    Русия ще загуби и тази война.
  • 64 Китай не позвилава вече

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ксаниба":

    Квото било било и квото беше,беше.Сега Китай командва там и не позволява да има конфликти.Руснаците пак в килера.Хахаха
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания