Last news in Fakti

3 Октомври, 2013 13:01 2 945 0

Забрана на фереджетата в класните стаи в Лондон

  • бурка-
  • лондон-
  • борис джонсън-
  • училище

Борис Джонсън заяви, че подкрепя забраната за носене на бурка в класната стая

Забрана на фереджетата в класните стаи в Лондон - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

Кметът на Лондон Борис Джонсън заяви, че подкрепя забраната за носене на бурка в класната стая. Според него училищата трябва да накарат учениците си да показват лицата си на учителите, съобщава британският ежедневник „Дейли мейл“.

Този коментар дойде вчера след като в ефира на лондонско радио той се сблъсква с мюсюлманка, чиято 15 годишна дъщеря закрива лицето си от години.

Кметът на Лондон заяви, че училища трябва да имат правото да принуждават учениците да показват лицата си на учителите.

"Обикновено подкрепям свободата и правото на хората да носят каквото си искат. Къде обаче трябва да се тегли чертата?Мисля, че покриването на лицето е нещо, което затруднява работата в училище. Мисля, че учителите трябва да могат да виждат лицата на своите ученици и как те реагират. Трябва да имат възможност да участват в клас. Мисля, че това е справедливо, тъй като така те ще могат да реагират и да вземат участие. Не мисля, че може да се нарече разумна тази част от облеклото, която закрива лицето на малки момичета", обясни Джонсън пред лондонската радиостанция LBC.

Г-н Джонсън бе провокиран от жена, назована само като Милам от Южен Лондон, която каза, че 15-годишната й дъщеря доброволно носи бурка още от както е на 12.  Мюсюлманката обясни на Джонсън, че решението е изцяло на детето и става дума за свободна воля. „Аз самата нося фередже“, заяви жената

"Като родители Борис, от нас се очаква да учим децата си да се уважават един друг, да уважават училището и така нататък. Всички неща, които са ни наложени от обществото. От друга страна Борис, ти искаш от нас да тръгнем срещу училищните политики или училищните правила, ако бъде забранено носенето на бурка", заяви в ефир жената.

Джонсън обаче не отстъпи от позицията си, заявявайки: "Страхувам се, че от моя гледна точка, в местата за обучаване учителите трябва да знаят какви са реакциите на учениците им. Ако искаш от тях да участват в клас, да се забавляват заедно и урокът да върви добре – те трябва да са с открити лица.“

"Аз съм бил учител в миналото. Това е ужасно трудна работа, в която трябва да знаеш как твоите ученици реагират. И мисля, че е това, което бих искал да виждам в класовете, финансирани от британската държава.  В това вярвам аз.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: