Last news in Fakti

14 Октомври, 2013 11:45 1 804 0

И Борис Джонсън откри тайния чар на китайките

  • борис джонсън-
  • китай-
  • визи

Великобритания улеснява издаването на визи за китайци

И кметът на Лондон Борис Джонсън не остана равнодушен към пленителния дискретен чар на жените на Китай, обобщава в. „Дейли мейл“.

По време на срещата си с кмета на Пекин Борис Джонсън с нескрит интерес огледа девойката, която поднесе чая на двамата политици. Ван Ан Шун. Кметът на Лондон спечели сърцата на китайците като яхна велосипед, заявявайки че обича и в столицата на Великобритания да използва този алтернативен метод на транспорт.

От своя страна финансовият министър на Албиона Джордж Озбърн заяви пред студенти в Университета на Пекин, че няма ограничения върху броя на студентите и туристите от Китай, които могат да посетят Великобритания.

„Нека кажем ясно, няма ограничение за китайските студенти, които искат да учат във Великобританя, няма ограничения за туристите, които искат да ни посетят или бизнесмените, които искат да работят с нас“, каза Озбърн.

По време на бизнес форум в Китай финансовият министър отбеляза перспективите и възможностите за инвестиране на Острова, съобщи Би Би Си. По време на своята едноседмична бизнес визита той обеща 20% за китайските компании в бизнес парка в Манчестър.

Както всички страни извън ЕС, китайските граждани трябва да получат виза отделно за Острова.

210 000 визи са били издадени от Великобритания на китайски граждани миналата година, като те са внесли в местната икономика 300 млн. лири.

Специална мобилна визова система вече беше отворена в Шанхай и Пекин. Тя ще помогне процесът по подаване на документи отнема 5 минути, а служители по-късно минават по домовете за взимане на биометрични данни и документите.

Преди седмица в. „Файненшъл таймс“ съобщи за идеята на Борис Джонсън за издаване на визи на заети във високите технологии и висшата мода.

Според идеите на кмета столицата трябва да има запазена квота от 100 визи от програмата на правителството за привличането на 1000 специалисти, творци и артисти от света. Експерти от Tech City, Fashion Council и London Design Festival ще помагат на властите на Лондон да изберат нужните им специалисти.

Основателят на Wikipedia Джими Уейлс подкрепи идеята на Борис Джонсън с мотива, че британската визова система трябва да направи следващата стъпка и да стане по-проста, за да може Лондон да се конкурира със Силиконовата долина за най-добрите умове на Индия и Китай.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА