Last news in Fakti

15 Май, 2023 15:05 1 281 1

Арестуван кандидат за кмет спечели изборите от затвора

  • албания-
  • кмет-
  • затвор-
  • фреди белери-
  • химара-
  • корупция

Той беше арестуван по обвинение за „съучастие в активна корупционна дейност“

Арестуван кандидат за кмет спечели изборите от затвора - 1
Снимка: Shutterstock

Кандидатът за кмет на община Химара в Южна Албания Фреди Белери, който беше арестуван два дни преди местния вот в Албания, печели изборите "от затвора", съобщи Евронюз Албания, предаде БТА.

На 13 май съдът във Вльора постанови Белери, който е от гръцки произход и кандидат на албанската опозиционна коалиция „Заедно печелим“, да бъде задържан под стража.

Белери беше арестуван на 12 май по обвинение за „съучастие в активна корупционна дейност“ по време на предизборната кампания. Той беше освободен, след което задържан отново, преди да му бъде определена мярката за неотклонение, отбелязва гръцката агенция АНА-МПА.

По информация на Евронюз Албания Белери е получил 19 гласа повече от опонента си Йорго Гаро от Социалистическата партия (СП) на Албания. Очаква се скоро да бъде проведен съдебен процес срещу Белери, който ще определи дали Белери ще заеме кметския пост в Химара или ще трябва да бъдат насрочени нови избори в общината.

Междувременно преброяването на гласовете в цяла Албания продължава. По най-нови данни от албанската ЦИК СП води в албанската столица, като информацията е на база преброени гласове от 398 от общо 941 избирателни секции в Тирана.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааммм

    1 1 Отговор
    Само балканец може да гласува за и да избере престъпник да го управлява.После се чудят що така са бедни.Манталитет!
Новини по държави: