Last news in Fakti

15 Май, 2023 15:17 5 823 11

Часове след изборите Гърция направи остър коментар за Ердоган

  • реджеп ердоган-
  • кемал кълъчдароглу-
  • турция-
  • гърция-
  • никос дендиас

Турция трябва да се откаже от идеята си за неоосманско налагане, обяви Атина

Часове след изборите Гърция направи остър коментар за Ердоган - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция винаги се надява на по-доброто, но се подготвя и за най-лошото, заяви гръцкият външен министър Никос Дендиас по повод изборните резултати от вчерашните президентски и парламентарни избори в Турция, цитира АНА-МПА, предаде БТА.

„Изглежда, че въпреки западните прогнози, абсолютната хегемония на Ердоган не е приключила“, заяви министърът в интервю за гръцкото радио „Алфа 989". На въпрос за турските амбиции и ролята, която страната иска да играе в региона, Дендиас подчерта, че се надява Турция да разбере, че за тези амбиции необходимо условие са приятелските отношения с Гърция.

Министърът коментира, че след земетресението турската страна е променила реториката и политиката си, което е добре дошло за Гърция, но по негови думи двете страни имат да извървят дълъг път в бъдеще.

„Гърция няма какво да губи от една богата и стабилна Турция. Въпросът е, че Турция трябва да се откаже от идеята си за неоосманско налагане“, каза той. По повод социологическите проучвания Дендиас заяви, че „Турция е огромна страна с голяма дълбочина“, която трудно може да се обхване в социологическите проучвания.

Гърция е длъжна да си сътрудничи с този, който турският народ избере да бъде президент следващата неделя, заяви Дендиас пред телевизия „Скай".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стършел

    22 9 Отговор
    Ами то оставаше да се даде така лесно, за тея 20 години управление кадето и да се обърне човек все Ердоганови калинки вижда, нещо подобно като при нас с Тиквуний.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Горкия грък

    21 4 Отговор
    Тази държава с дълбочина, някога е била една част от Византийската империя!
  • 4 ..,,

    11 6 Отговор
    Вие гърция и турция що ни прогонихте от гърция, тогаваша гююрджина, беломорието преди 100 години, виж в Бг кво става и живите тракийци съжаяват за родители, деди родени на 10 км от Бяло море. И вие имате трески за дялане. Бял ден в Бълфария, на тия земи не видяхне от старобългарите, нариаха ни гелнета и кво ли не, а днес първи пред Църква в Гърция се снимали, а ние не можем от кражби и без работа болни оставени да си видим бащините места, свидетелства от съдимост чак от София по живково, големите държави са големи, защото са успели да ни вземете земята, животни, къщи и юриста 198 отиде и всичко лукс, отишъл в хотела, заключил и я върни се, тук не се заключва хохо, построили на гробищата на дедите ни еднофамилни къщи за идващите от запад гърци. Айде със здраве, имаме роднини в Комотини, леля евдокия е родена, с родител грък и майка тракийка, идват в бг млади, затварят границите и остават в Бг, омъжва се за тракиец и елате да видите в акбунар злата медсестра в каква мизерия, при наличие надядо и бабав гърция оставии ги 1923, мизерията на бкп. Получи на 3 м че баща й е починал телеграма по живково соца, бкп само знаят да крадат и да не работят... Истини, войната не ви пожелаваме тукални българи
  • 5 Византийците

    10 4 Отговор
    са Акушерка N-2,могат да се обаждат само от Миндера..
  • 6 Анонимен

    5 4 Отговор
    Гн Ердоган и Гърция, искаме да им конфискувате имотите на бкп дс в Гърция. Това са наши тракийски пари. Изкарани с много труд, овце, тюрюн, голи ни оставиха. И искат и жилището ни комунягите. 9 деца у Бг идват в Бг и оставят сите в Гърция. При Тодор Живков едно с триста зора, а днес децата ни нула деца от кражбите на бкп дс. Мързеливиии. Маджури, гелмета са били тракийците, а 1947 при смяна на парите пили студена вода тракийците от Гърция, не от кражби, а с честен труд са постигали

    Коментиран от #7

  • 7 Турчин

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Ми яла си ги земи ва,бостан, на крака ли да ти ги нося?
  • 8 Истината

    6 4 Отговор
    Много хляб ще трябва да изядете, за да сте на нивото на Гърция. Щото лошо, затова Плевнелиев и разни живки от селата си купиха България и замъци в Гърция. Знаем, че нищо против, но за утеха пишем, защото все сне били потиснати именно от вас, мили комунисти на Държавна сигурност. Тука сте си за вечни времена и в града къщи замъци от селата, и в града торбите на шефката, на село събота и неделя, така се погатее и има, а другите маджури гелмета под ножа.
  • 9 Хахихи

    0 1 Отговор
    Селяните са винаги ок в България. Кризата е за нас работливите, наказани у домовете. Били анти, чисти комундета крадливи от обикновените хора, пълнеха им чувалите, фитки, а днес кеш пара ти иска всеки умник
  • 10 Гражданин

    4 1 Отговор
    Турчина и гърка по може да ви влезе в положение, отколкото нашите заклети комуняги, с едно его, надменно от 40 години, толкова ли и бе трудно,,, здравей,,, ей тъй от уважение, сакън авторитета да не им падне на няки си коралови и др червени препратки бкпдс,
  • 11 ????!

    1 1 Отговор
    Ерго победи ли, русия ще конфискува незаконното ви сите булгар. 1944
Новини по държави: