Last news in Fakti

17 Май, 2023 09:15 1 395 5

Два локомотива се удариха в Румъния

  • влакова катастрофа-
  • катастрофа-
  • влакове-
  • румъния-
  • ранени

Разследването на инцидента продължава

Два локомотива се удариха в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Железопътен инцидент с участието на два локомотива стана през изминалата нощ в окръг Гюргево (Южна Румъния) между населените места Топору и Кириаку. Ранени са двамата машинисти, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Единият от мъжете е бил под влияние на алкохол. Инспекторатът за извънредни ситуации на Гюргево съобщи, че двамата машинисти, на възраст съответно 55 г. и 58 г., са хоспитализирани.

Инцидентът е станал на около километър от гара Топору. Релсите не са пострадали, щети са нанесени само на локомотивите. Разследването на инцидента продължава под координацията на прокурор от съда в Гюргево.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    8 1 Отговор
    Не може да бъде! Такива неща стават само в Русия.
    Румъния е натовска държава и там има ред.
    Предполагам ,че това е дело на Баширов и Бошаров. Снощи са ги забелязали вда пият новичок в една румънска кръчма в близост до катастрофата. На масата е имало и трети. Предполага се че е бил Путин.
    п.п.
    СанкцЙ !
  • 2 Начи близо до реката

    0 0 Отговор
    и бълг.граница-окръг Джурджу.
  • 3 Проблясък

    3 0 Отговор
    В България това не може да се случи,защото единият от двата локомотива ще се подпали ,докато стигне мястото на сблъсъка.
    А и си отдъхнах,като прочетох,че релсите не са пострадали.
    Така,де,релсите не могат да се повредят при катастрофа,но могат сериозно да пострадат.
    Марче,Марчеее...
  • 4 ямайка

    2 0 Отговор
    Релсите не са пострадали, а само двамата машинисти са пострадали. Щях да се учудя,ако релсите бяха вкарани на топло,в бальниците.
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Като гледам снимката локомотивите им са същите като нашите "Шкоди" от 1972 г.
Новини по държави: