25 Май, 2023 18:06 1 272 2

Италия и Франция търсят път към помирение заради мигрантите

  • италия-
  • франция-
  • джорджа мелони-
  • бежанци-
  • средиземно море

Рим и Париж влязоха в спор относно миграционната политика, след като Джорджа Мелони стана италиански премиер през миналата година

Италия и Франция търсят път към помирение заради мигрантите  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианският министър на външните работи и международното сътрудничество Антонио Таяни се срещна днес в Рим с министъра по въпросите на Европа и външните работи на Франция Катрин Колона, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това става само няколко седмици, след като Таяни отмени посещението си в Париж в знак на протест срещу критични забележки на френския вътрешен министър относно миграционната политика на Италия.

Таяни разпространи онлайн снимки от срещата си с Колона. На една от тях двамата се ръкуват пред знамената на ЕС, Франция и Италия.

"Италия и Франция споделят общи интереси и отговорности в ЕС, както и в целия свят", написа Таяни в поста. "Нашето сътрудничество е от съществено значение за разрешаването на сегашните кризи, като се започне с миграцията", добави той.

Таяни внезапно отмени пътуването си до Париж на 4 май, отхвърляйки като "неприемливи" забележките на френския министър на вътрешните работи и отвъдморските територии Жералд Дарманен, критикуващ миграционната политика на Италия.

Италия и Франция влязоха в спор относно миграционната политика, след като Джорджа Мелони стана италиански премиер миналата година. Правителството на Мелони въведе твърда политика по отношение на миграцията, включително нейното противопоставяне срещу хуманитарните спасителни кораби. Миналата есен напрежението нарасна, когато Италия принуди Франция да приеме кораба "Оушън вайкинг" с 234 мигранти на борда, след като в продължение на седмици Рим му отказваше достъп до италианско пристанище.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 изкуствен интелект

    1 0 Отговор
    вие и сащ предезвикахте тези вълни, да си сърбате сега.
Новини по държави: