Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Май, 2023 10:47 7 677 125

Русия може да претърпи унищожително поражение във войната

  • бахмут-
  • евгений пригожин-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • вагнер

Байдън най-накрая се съгласи да обучи киевските пилоти, за да помогне за спечелването на въздушната война в Украйна

Русия може да претърпи унищожително поражение във войната - 1
Снимка: Пресс-служба Пригожина

Дни след като обяви победа в Бахмут, частната военна компания "Вагнер" започна да изтегля от разрушения град в Източна Украйна своите бойци, които ще бъдат заменени от редовни руски войски, съобщи във видео клип нейният лидер Евгений Пригожин, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА в преглед на печата.

Американският вестник отбелязва, че ако изтеглянето се потвърди, то може да открие нов етап от продължилата месеци наред борба за града и да провери дали руската армия ще бъде в състояние да задържи трудно извоюваните позиции срещу украинските сили, които напреднаха в покрайнините на града и се готвят да започнат по-широка контраофанзива.

В. "Ню Йорк таймс" посочва, че във видеото се вижда как Пригожин посещава позиции на "Вагнер" в Бахмут, за които твърди, че са негови, и казва на своите бойци да предадат позициите си на руските войски.

"Оставете им сапун, но си вземете четките за зъби", казва той. В приблизително триминутния видео клип не се виждат войници на руската армия, отбелязва вестникът и припомня, че Пригожин, олигарх, близък до президента Владимир Путин, е сред най-яростните критици на руското военно ръководство. Той го обвинява в некомпетентност и корупция, въпреки че не е критикувал лично Путин.

Очевидно Пригожин е окуражен от бруталната ефективност на своите наемници в Бахмут, където зле обучени бивши затворници организираха почти самоубийствени сухопътни атаки срещу украинската отбрана. В дълга, изпълнена с нецензурни изрази реч преди дни той предупреди, че Русия може да претърпи унищожително поражение във войната, ако цялата страна не премине на военна нога, коментира "Ню Йорк таймс".

Британският в. "Гардиън" цитира думите на Пригожин, който, имайки предвид руската армия, казва: "Ще предадем позициите си, боеприпасите, всичко, включително сухите дажби, на войските". След това, наслаждавайки се на поредната възможност да осмее военните, основателят на "Вагнер" заявява, че ще им остави два от изтребителите си, в случай че нещата станат "твърде трудни".

По този повод в. "Уолстрийт джърнъл" коментира перспективата, че президентът Байдън най-накрая се съгласява да обучи киевските пилоти, за да помогне за спечелването на въздушната война в Украйна. В мнение на анализатора Холмън Дженкинс младши, озаглавено "Бахмут и битката за Москва", авторът отбелязва, че елитът на Путин е престанал да се интересува дали Западът знае, че нещата се провалят.

В същия дух в. "Ню Йорк таймс" разглежда ситуацията около Бахмут в друг материал, озаглавен "Групата на "Вагнер" прогнозира катастрофа, ако Русия не премине към тотална война". Докато Русия обещаваше да реагира "изключително сурово" на необичайното двудневно нахлуване на проукраински бойци по границата, лидерът на най-голямата руска наемническа сила предупреди, че я очакват нови неуспехи, ако управляващият елит не предприеме драстични и вероятно непопулярни мерки за спечелване на войната, коментира вестникът.

Според "Ню Йорк таймс" много анализатори и други наблюдатели се учудват на редовните изобличителни речи на Пригожин срещу руския елит в едно строго контролирано общество и особено на целенасочените му критики към руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

"Той играе много опасна игра", казва за Пригожин в интервю за в. "Ню Йорк Таймс" в края на март един от богатите московски бизнесмени, пожелал анонимност заради това, че обсъжда видна личност, свързана с Кремъл. "Ако не спре, той ще свърши като Алексей Навални", отбелязва той.

Но неотдавнашната обявена победа на "Вагнер" в Бахмут след изтощителна продължила месеци битка даде на Пригожин политически картбланш, казва Дмитрий Орешкин, руски политолог и критик на Кремъл, цитиран от в. "Ню Йорк таймс".

"Дава ти се всичко, разрешение да нарушаваш закона, да вземаш хора от затворите, без да искаш разрешение от никого, да убиваш тези хора, ако не ти харесват заради лоша дисциплина", коментира Орешкин условията на сделката между Путин и Пригожин. "Ако не беше обявил тази победа, той щеше да бъде разкъсан" от елитите, които пренебрегваше. "За него това беше въпрос на живот и смърт", заключава пред вестника руският политолог.

Американският в. "Вашингтон пост" също разглежда положението в Украйна, като отбелязва, че скоро след като обяви победа при превземането на украинския град Бахмут, руският наемнически бос Евгений Пригожин предупреди, че бруталната война на Москва може да потопи Русия в сътресения, подобни на революцията от 1917 година, ако откъснатите от обществото богати елити не се ангажират по-пряко с конфликта.

Вестникът цитира пространно интервю на Константин Долгов, политически активист и провоенен блогър, според което Пригожин, основател и лидер на наемническата групировка "Вагнер", твърди също, че войната e имала зрелищен обратен ефект, тъй като не е успяла да "демилитаризира" Украйна - една от заявените от президента Владимир Путин цели на инвазията. Пригожин също така призовава за тоталитарна политика.

"Намираме се в ситуация, в която можем просто да загубим Русия", казва Пригожин, като използва нецензурен израз, за да затвърди тезата си. "Трябва да въведем военно положение. За съжаление... трябва да обявим нови вълни на мобилизация; трябва да впрегнем всички, които са способни, да работят за увеличаване на производството на боеприпаси", казва той.

"Русия трябва да живее като Северна Корея за няколко години, така да се каже, да затвори границите ... и да работи усилено", смята основателят на "Вагнер", цитиран от в. "Вашингтон пост".

Британският в. "Индипендънт" също коментира интервюто на Пригожин за известния руски провоенен блогър Константин Долгов, като посочва, че шефът на наемническата група "Вагнер" Евгений Пригожин е отправил нова язвителна атака срещу стратегията на Владимир Путин за инвазията с твърденията, че Русия може да се сблъска с революция, подобна на тази от 1917 година, и да загуби войната в Украйна, ако не бъдат направени промени от ръководството на Кремъл.

Шефът на "Вагнер" заяви, че руското нашествие е довело до това, че Украйна е събрала "една от най-силните армии в света" с подкрепата на Запада, отбелязва британският вестник.

"Ние превърнахме Украйна в нация, известна на всички по света", казва Пригожин в интервюто си за Долгов. "Те са като гърците в своя разцвет, или като римляните", допълва той.

Пригожин заяви, че сега Украйна разполага с повече танкове и повече военнослужещи, отколкото в началото на войната. "Ние я милитаризирахме до краен предел", казва шефът на "Вагнер" в интервюто за руския блогър, поместено в "Индипендънт".

"Мисля, че днес украинците са една от най-силните армии в света. Те разполагат с високо ниво на организация, обучение и военно разузнаване", заключава Пригожин, цитиран от британския вестник.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ВСЕ ОЩЕ

    72 21 Отговор
    НЯМА ЗАБРАНА ЗА МЕЧТИТЕ.

    Коментиран от #35, #70

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българин

    47 88 Отговор
    на всички беше ясно,че Русия ще загуби войната

    Коментиран от #53

  • 8 Фани Мазауя

    88 15 Отговор
    Страна която се гордее с нацистките си престъпници не може да спечели.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    92 38 Отговор

    До коментар #1 от "ДДРОнег":

    САЩ ще загубят и тази война! Също като в Афганистан, Ирак, Либия....след тях ще остане само пепел. Марионетките им ще висят пи колесниците на самолетите. Демократите ще загубят изборите. Плащат милиарди за победа, а резултати няма, даже и контрарезултати няма. Санкциите не работят, Германия официално от вчера е в рецесия, САЩ са пред дефолт ......

    Коментиран от #63, #85

  • 11 Българин

    44 80 Отговор
    Русия ще се разпадне след поражението

    Коментиран от #51

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ДДРОнег

    46 70 Отговор
    В световната история няма такъв срамен провал като путинската СВО !!!

    😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

    Коментиран от #16

  • 14 Джо Дайбън

    67 24 Отговор
    Щом Бай Пън лично се заел да обучава укропилоти най вероятно ще са неотразими.Трябва да ги научи също да се здрависват с призрака от Киев.

    Коментиран от #25

  • 15 умни и добре въоръжени

    42 70 Отговор
    Украинците си бяха умни ,сега са и добре въоръжени. Путинчо потъва!

    Коментиран от #17, #125

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Доротея

    41 13 Отговор
    Унищожително поражение ще е, ако допуснете Еврогабриел да оглави правителството на България! Радостин Василев, Крум Зарков и ДПС няма да го допуснат!

    Коментиран от #27

  • 19 Пригожин лъже

    49 22 Отговор
    Че е превзел целият град бахмут
    В околностите на бахмут има един земеделски имот който той все още не е успял да превземе този имот се състои от две бараки за инструменти една кучешка количка и един кокошарник
    Украинските бойци са заявили че ще защитават тази територия до последния войнит

    Коментиран от #37

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ДДРОнег

    28 44 Отговор
    То, че московия е загубила война, не е нищо ново !!!

    В своята история това войнолюбиво племе е показало много некадърност във военното дело !!!

    И московия често е губила срещу далеч по-малки страни като Япония, Полша, Финландия !!!

    😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сандо

    16 7 Отговор
    Може!А може ли на кьосето да поникне брада?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Kирил

    21 36 Отговор
    Никакво съмнение нямам, че русия ще претърпи не само поражение а и край на държавността. За това е нужно Путин да остане до край. Няма друг който така успешно да провали русия

    Коментиран от #28, #36

  • 27 Бухаха

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Доротея":

    Бухахахаха..Радо гела..айде бе
  • 28 Това е безспорен

    4 8 Отговор

    До коментар #26 от "Kирил":

    Факт.
  • 29 друг гост

    14 4 Отговор

    До коментар #23 от "Дрочер":

    Че как иначе ще вървят грантовете.
  • 30 Русия най-могъща

    25 15 Отговор
    Няма шанс. Руската армия е непобедима. Мечокът гази наред.

    Коментиран от #103

  • 31 Краят на войната се вижда

    12 6 Отговор
    Преди няколко дни започна унищожителното контра настъпление на украйна което се предвижда да завърши утре след обяд към 17:00 и 13 минути на червения площад в москва
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Смешници

    14 4 Отговор
    И баба ми може да стане мъжка .
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ,,Може би"

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "ВСЕ ОЩЕ":

    Ще ми се падне шестица от тотото...!Но най няма да е в този живот...🙄😖🥺😔😪😖🤐!
  • 36 Кико, Кико

    20 8 Отговор

    До коментар #26 от "Kирил":

    Нищо не си научил в Харвард, само си бъркал под полите на скумриите. Даже не знаеш къде е Русия на картата.
  • 37 Пирожкин истината

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Пригожин лъже":

    Пазя си го този имот специално за ресторант зарди гледката
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Сега

    8 13 Отговор
    Бахмут ще го брани безсмъртният полк и нощните вълци.Другите ще спасяват Белгород.
  • 41 Българин

    19 11 Отговор
    Русия не е Сащ .Сащ са по губенето на войните ,всъщност Сащ има ли спечелена война до сега последните 100 години????Не се сещам .....

    Коментиран от #44, #73, #119

  • 42 Така де

    16 16 Отговор
    Целта на Русия значи е да достигне стандарта на Северна Корея. Браво! А целта на русофила е България да бъде като Русия!
  • 43 Г-ца каприз

    22 11 Отговор
    "Русия може да претърпи унищожително поражение във войната"....
    Хипотетично да....може ....
    Но по същата логика хипотетично София прилича на ню йорк......,🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 44 Руснак

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Няма, няма!
  • 45 САЩ са зло

    24 12 Отговор
    Американската пропаганда се прави от платени ненормалници…

    Коментиран от #61

  • 46 ТОЧНО ТАКА...!

    11 9 Отговор

    До коментар #9 от "ДДРОнег":

    СВО=Силна Военна Ованзива!
    А ...,,КонтраОфанзивата...- Никва я нЕма...!!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 експерта от хоремага

    9 5 Отговор
    Ххаххх, наредиха се джендотроловете, барабар с Марийка на опашка за Букър, ама свърши тя, Гошо го зима !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Кво стана

    7 8 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    С укрите? Или последния е забравен в полето на Артьомовск…?

    Коментиран от #82

  • 52 Блатна работа

    12 21 Отговор
    Украинската армия се преоборудва..персонала набира опит в работата с новото оръжие..тренират ги най-добрите пехотински части по света..днеска испанските им инструктори плачеха като ги пращаха на фронта..акумулират се все повече високо технологични средства..термокамери дронове радиостанции..страните от НАТО започват да бълват боеприпаси..оня ден гледах екипажа на панцерхаубице бяха всичките компютърни специалисти по анцузи в танка..руската армия с допотопната си военна доктрина и остаряло въоръжение няма никакви шансове..снарядите ще падат в окопите и ония ще мрат без нужда това ще се случи

    Коментиран от #55, #68

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Това е безспорен

    4 6 Отговор

    До коментар #52 от "Блатна работа":

    Факт.
  • 56 От българите за МИР🇧🇬

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Хихихи..":

    И аz дуя!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Русняшки ратай

    7 11 Отговор
    Идва време розделно за нас тъпофилтаците,българите се усетиха, че сме руски слуги и ши ни правят на създърма, вече си стягам чемодана за тайгата обещаха ми брезов мезонет с голяма тенекиена кофа за тоалетна марка Юнус !
  • 59 От извора

    5 0 Отговор
    Ето интервюто на Пригожин пред Долгов. Доста е колоритно:

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Пригожин

    14 11 Отговор
    Сега, що се отнася до демилитаризацията. ...

    - Ако в началото на специалната операция украинците имаха 500 танка, сега те имат 5000 танка. Ако са имали 20 000 души, сега имат 400 000 души. И така, как сме го демилитаризирали? Оказва се, че напротив - милитаризирали сме го по дяволите ....

    - Мисля, че днес украинците са една от най-силните армии. Те имат високо ниво на организация, високо ниво на обучение, високо ниво на разузнаване, разполагат с различни видове въоръжение, и нещо повече - те оперират с всяка система, съветска, натовска, каквато и да е, със същия успех.

    Коментиран от #74

  • 63 От трибуните

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    САЩ кога ще идват да воюват?
  • 64 Хаха, хохо, хихи

    12 9 Отговор
    Тоя за пореден път се бъзика, а краварите и евротроляка отново му вързват.
  • 65 Тургенев

    10 15 Отговор
    „Ако Русия се провали в дън земя, това няма да бъде никаква загуба, нито ще предизвика някакво вълнение в човечеството“.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Истината

    13 11 Отговор
    Всички мечти за величието на Русия винаги завършват с купони за хляб.
  • 68 Ами памперси и черни чували

    12 9 Отговор

    До коментар #52 от "Блатна работа":

    Доставиха ли на укрите, защото като излязат срещу блатните ще са им страшно нужник.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ясно защо

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "ВСЕ ОЩЕ":

    Защото са безплатни 🤣
    Моят въпрос е : Авторът на статията наистина ли е Мара или Джамбаски ползва псевдоним😜⁉️ При всички случаи който и да е от двамата, информацията е абсолютен фейк, както винаги🤥
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Цайса....

    5 4 Отговор
    Тези на снимката...Тримата от запаса ли са?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Много точно

    10 7 Отговор

    До коментар #62 от "Пригожин":

    Казано от Пригожин.
    Ама родния Русофляк , не може да повярва
    Едва ли не Пригожин е агент на Сорос .
    Хаха
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ха ха ха

    5 5 Отговор
    Западнали боклуци
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Аватар

    3 3 Отговор
    Може да претърпи,може и да не претърпи.Зависи от сценария и дали сценаристите няма да го променят,докато сериалът се снима.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ти кажи

    7 5 Отговор

    До коментар #51 от "Кво стана":

    За Залужний ,дето му палихте свещи.

    Коментиран от #84

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Доктор Лудников..

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    В шкафа са лекарствата, второто чекмедже от горе на долу.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Каза си го

    11 11 Отговор
    "Русия трябва да живее като Северна Корея за няколко години, така да се каже, да затвори границите ... и да работи усилено", смята основателят на "Вагнер"
    Това ще бъде Русия!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 На снимката

    9 8 Отговор
    Олигарх без душа красив такъв какъвто трябва да бъде всеки бизнесмен. От ляво путинофила дончо. От дясно путиногила ванюшка. И двамата знаят че няма да излязат живо от Бахмут

    Коментиран от #91

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Извънредно!

    4 0 Отговор

    До коментар #89 от "На снимката":

    Бахмут ще го брани безсмъртният полк!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Малко са тези, които помнят

    5 4 Отговор
    Гьобелс, публикувано във вестник Зора, 1942. Свети, лети и поразява - фау-2. Тенекията F-16 (1975) с всички подобрения е 42% общо от 31-ците и подобренията им (специалисти го казват)

    Коментиран от #94, #101

  • 94 Помним

    0 1 Отговор

    До коментар #93 от "Малко са тези, които помнят":

    И кво?
  • 95 Тия двамата

    5 2 Отговор
    И оня, третия, Много ме плашат.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Дааа

    4 5 Отговор
    Марике, може ама няма да претърпи
  • 98 Видно е че редакцията

    6 5 Отговор
    Ще замине на фронта и ще срази омразната и Русия
  • 99 ФАКТИ ИСТИНСКИ

    5 5 Отговор
    много разнопосочна ви е информацията кое е истина от писаниците ви
  • 100 Жоро

    4 2 Отговор
    Нови чували трябват за фронта.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 стоян георгиев

    9 6 Отговор
    Пригожин е единствения високопоставен руснак дето редовно ходи до фронта.след последното интервю цитирано в статията журналиста дето го направи го уволниха.пригожин разкри че не е верно че украйна е загубила повече хора и техника както и че русия няма големи загуби.

    Коментиран от #121

  • 103 На могъщия

    7 5 Отговор

    До коментар #30 от "Русия най-могъща":

    На мечока тоз път ще му оскубят яко козинката!
  • 104 Тва не са факти

    2 6 Отговор
    А изтърбушена и смешна пропаганда от 19 век.
  • 105 Aлфа Bълкът

    3 1 Отговор
    ХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХА
    ЗАВАЛИИТЕ, ЗА 200ГР ВОДКА И ЕДНА ЧИНИЯ МАНДЖА НА ФРОНТА! ЧЕ НА ТИЯ КАСКАТА ИМ ТЕЖИ!
    НА ЕДИНИЯ МУ Е ДОРИ МУ СТОИ
    КАТО КАПЕЛА🤣🤣🤣
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Ей сега

    5 1 Отговор
    Киро и Бойко като на направят о
    правителство, да пратят една рота соросоиди да докладват директно от фронта, че факти мн лъжат вее
  • 108 АРЕС

    5 1 Отговор
    Болната пак се изказа.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 пахахах

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "Две клипчета от "Телеграм"":

    И като се събуди облян в пот.....
  • 112 Рико

    1 2 Отговор
    Четки и паста за зъби, сапун, шампоан, душ гел, парфюм, лак за коса и гел за брада ... в клоаката на окопите. И украинците търпеливо чакат руснаците да си направят тоалета.
  • 113 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 5 Отговор
    Вярвайте на руска пропаганда и на това кремълско мекере!!!Дали щеше да се изтегли,ако всичко бе както го казва...........Мислете,мислете,мислете.......колкото и да ви е трудно ,Ганчоовци.........Мислете
  • 114 Вирус

    3 1 Отговор
    Марийке разходи ли се по околовръстното да видиш парцелите хахаха
  • 115 Артьомовск

    5 3 Отговор
    е руски много отдавна. И ще остане такъв завинаги.

    Коментиран от #124

  • 116 Ами да

    3 3 Отговор

    До коментар #73 от "Българин":

    Попитам: Ти като си русофоб и откровен американофил, как смееш да си слагаш този ник?
    И още да питам добре ли е на вкус това което остава по езика ти след ли. за. нето на краварски г. @.з?
  • 117 Шаро

    4 4 Отговор
    Луди калинки ви направи само с приказки Пригожин, краварофилииии... 😂😜🤣😅
  • 118 пенко

    3 2 Отговор
    ДНЕС НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА " ДЕСЕН СЕКТОР " С ВСИЧКИТЕ МУ РЕПРЕСИВНИ ДЕМОНСТРАЦИИ --- ХИТЛЕРИСТКИТЕ МУ СИМВОЛИ И ПОЗДРАВИ И УБИЙСТВА !?!?!? Е ПЛАТИХА СИ В МАРИУПОЛ !
  • 119 Хм...

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Гражданската? Или тя беше преди повече от 100 години?
    А, сетих се- тая срещу Гренада! Там великата американска армия, практически с голи ръце, въоръжена само с хеликоптери, самолети, кораби и оръдия геройски преодоля съпротивата на цели 200 въоръжени до зъби с палки и пистолети гренадски полицаи.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 да пригожин

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "стоян георгиев":

    изрично спомена 50 000 убити украинци и около 50000-70000 ранени. Своите загуби оцени на около 20000, но с ранените.
    За твое сведение, уволнения журналист, се уреди с по-добра работа, като изтече инфо, че новият му работодател е поръчал интервюто. Старият му работодател го е уволнил, защото не е знаел, че онзи работи за конкуренти. Всички в Русия коментират колко нелоялно е постъпил, но май не му е за първи път. Няма трягедия в това уволнение.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Селянин

    3 1 Отговор
    Руските помешчици си вкараха автогол с тази война. Украйна ще е началото на края на Руската империя.
  • 124 Като

    2 0 Отговор

    До коментар #115 от "Артьомовск":

    херсон! Моли се от русия да остане поне московията ил поне Останкино!
  • 125 КовидманЯк

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "умни и добре въоръжени":

    Леопардите и брадлитата горят като кибрити.😂
Новини по държави: