Last news in Fakti

1 Юни, 2023 16:51 1 211 2

На косъм! Германия избегна солидна глоба от ЕС

  • германия-
  • европейски съюз-
  • торове-
  • олаф шолц

През 2020 г. Германия се опита да подобри регулирането на торовете и въведе по-строги стандарти, но те бяха обозначени като недостатъчни от Комисията

На косъм! Германия избегна солидна глоба от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия е напът да избегне солидна глоба от няколко милиона евро от Европейския съюз, тъй като едногодишният спор за замърсената с нитрати вода се прекратява, каза говорителка на Европейската комисия пред ДПА днес, пише БТА.

Комисията прекрати делото срещу Германия, след като в сряда в Берлин бяха обявени нови правила относно регулациите за торове.

Спорът за торовете се води от години. През 2018 г. Съдът на ЕС постанови, че Германия не прави достатъчно, за да се бори с количеството нитрати в своите подпочвени води и по този начин нарушава законите на Съюза.

Нитратите идват предимно от селскостопански торове. ЕС има ограничения за нитратите, тъй като прекомерните им нива вредят на околната среда и създават сериозни рискове за здравето.

Ако германското правителство беше осъдено, то щеше да получи глоба от поне 11 милиона евро. Освен това би трябвало да плати наказателна глоба до 800 000 евро на ден, според германското министерство на земеделието.

Заедно с това плащането можеше да бъде наложено със задна дата от първото решение през 2018 г.

Нитратите са важни за растежа на растенията, но когато в селското стопанство се използват твърде много торове, остатъците могат да се натрупат в подпочвените води, реките и морето.

След това те трябва да бъдат филтрирани, за да отговарят на стандартите на ЕС и да се получи чиста питейна вода, което често е трудоемък процес.

През 2020 г. Германия се опита да подобри регулирането на торовете и въведе по-строги стандарти, но те бяха обозначени като недостатъчни от Комисията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от Време оно е

    12 1 Отговор
    Ясно е че ГЕрманция е една мошеническа държава
  • 2 Немците се борят с теози проблем

    8 4 Отговор
    Богатият У КраИнски чернозем заменя много успешно отровените земеделски земи в Германия и то на много изгодна цена 😉
Новини по държави: