Last news in Fakti

5 Юни, 2023 23:25 1 374 4

Индия е в траур! Роднини се опитват да разпознаят телата на близките си

  • индия-
  • влак-
  • калкута-
  • нарендра моди

Оцелели, които се лекуват в болници, казаха, че все още се опитват да осмислят ужасяващото влаково бедствие

Индия е в траур! Роднини се опитват да разпознаят телата на близките си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Семействата на жертвите в най-смъртоносната влакова катастрофа в Индия от десетилетия насам, при която загинаха 275 души, препълниха днес болница в град Бубанесвар, за да се опитат да разпознаят телата на близките си, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Разстроените роднини на загиналите в катастрофата се събраха пред индийския институт по медицински науки. В същото време оцелели, които се лекуват в болници, казаха, че все още се опитват да осмислят ужасяващото бедствие.

Пред болницата на два големи екрана се показваха снимки на телата, като лицата на хората бяха толкова окървавени и овъглени, че почти не се разпознаваха. Към всяко тяло имаше закачен номер и близките стояха около екраните и следяха снимките, за да разпознаят своите близки по детайли, например по дрехите им.

Много от чакащите казаха, че са прекарали дни в отчаяно пътуване от съседните щати и са пътували с по няколко влака, автобуса или коли под наем, за да разпознаят и да приберат телата, въпреки че този процес се проточва вече трети ден.

До момента само 45 тела са били разпознати и 33 са били предадени на техните близки, каза Маюр Соряванши, служител, който контролира процеса по разпознаване в болницата в столицата на щата Одиша, на около 200 км южно от мястото на катастрофата в Баласор.

Упендра Рам започнал да търси сина си Ретул Рам вчера, след като пропътувал около 850 км от съседния щат Бихар. Пътуването му с кола под наем продължило цял ден и му е струвало около 35 000 рупи (423 долара). 17-годишният Ретул е пътувал към Ченай, за да търси работа, каза Рам.

След като прекарал часове, гледайки изображения на загиналите, Рам разпознал дина си днес по обяд.

"Просто искам да взема тялото и да се прибера вкъщи. Той бе много добър син", каза Рам. Той допълни, че Ретул е прекъснал училище и е искал да изкарва пари за семейството си.

"Съпругата ми и дъщеря ми у дома не могат да спрат да плачат. Искат бързо да върна тялото", каза той, докато бършеше сълзите си с червен шал, увит около главата му.

Това е една от най-тежките железопътни катастрофи в историята на Индия. Разследващите заявиха, че възможна причина би могла да бъде повреда в сигнализацията. При катастрофата пътнически влак се удари в товарен влак, дерайлирал е на релсите, след което е бил ударен от друг пътнически влак, движещ се в обратна посока по паралелен коловоз.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Край

    8 2 Отговор
    Не са тия за големи машини. Опасно е. Каруцата, коня, кучето, огъня са за тях. Триколка най-много.
  • 2 БЪЛГАРИЯ Е В ПО - ГОЛЯМ ТРАУР

    3 0 Отговор
    ЕДИНИЯ ГАЛЕВ СИ ОТИДЕ - БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЕ Е СЪЩАТА ! НА КОЙ НИ ОСТАВЯШ БЕ ГАЛЕЕЕЕВ ? НА ШАЙКАТА ЛИ КЪМ КОЯТО СЕ ЧИСЛЕШЕ И ТИ ?

    Коментиран от #3

  • 3 Братство

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "БЪЛГАРИЯ Е В ПО - ГОЛЯМ ТРАУР":

    Ако ще и другите да идат да му правят компания!
  • 4 Роза

    2 0 Отговор
    Индия е страна с древна култура и много мъдреци,но мои близки ,които са ходили там,казват, че социалните контрасти са огромни и в крайните квартали на големите градове бедността е ужасяваща.Хората се раждат и мрат като мухи.В един филм видях,че за тях е нещо обикновено дори върху покривите на влаковете да се настаняват хора и да пътуват така.Съжалявам за загиналите хора във влаковата катастрофа.Но в такива страни бедствията и катастрофите са нещо обичайно!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания