Last news in Fakti

4 Юни, 2023 15:33 3 766 13

Катастрофата на века! Причината и отговорните за влаковата трагедия в Индия са установени

  • индия-
  • влакова катастрофа-
  • калкута-
  • делхи

Предварителната оценка за жертвите на сблъсъка между три влака, станал в петък близо до Баласор, в щата Одиша, в източната част на страната, е за най-малко 288 загинали

Катастрофата на века! Причината и отговорните за влаковата трагедия в Индия са установени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на железопътния транспорт на Индия обяви днес, че причината и отговорните за най-тежката железопътна катастрофа в страната от десетилетия са установени, като посочи за причина електронна система за сигнализиране, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Установихме причината за инцидента и хората, отговорни за него“, каза днес министърът на железопътния транспорт на Индия Ашвини Ваишнав пред агенция АНИ и добави, че „не е уместно“ да оповестява допълнителни подробности преди окончателния доклад за разследването.

Предварителната оценка за жертвите на сблъсъка между три влака, станал в петък близо до Баласор, в щата Одиша, в източната част на страната, е за най-малко 288 загинали.

Министърът каза, че "пренасочването, настъпило по време на задействането на електронното блокиращо устройство, е основна причина за катастрофата", имайки предвид сложен набор от сигнали, управляващи движението по релсите, за да се предотврати сблъсък на влакове.

„Виновникът и начинът, по който е станала катастрофата, ще бъдат установени след съответното разследване“, допълни той.

На този етап цари объркване за причините на катастрофата, но в. "Таймс ъв Индия", цитирайки предварителния доклад от разследването, съобщи днес, че „човешка грешка“ може да е причинила сблъсъка между три влака - една от най-тежките влакови катастрофи в историята на страната.

Експресният влак "Коромандел", пътуващ от Калкута за Мадрас, е получил в петък зелена светлина да се движи по главната линия, но е бил пренасочен поради човешка грешка на коловоз, на който вече е бил спрял товарен влак, според вестника.

Тогава пътническият влак се врязва в товарния конвой със скорост около 130 км/ч. След това три вагона паднат на съседния коловоз, удряйки задната част на експресен влак, който пътува от Бангалор за Калкута.

Именно този сблъсък е причинил най-много жертви, допълва "Таймс ъв Индия", позовавайки се на предварителния доклад.

Главният секретар на щата Одиша Прадип Джена потвърди, че около 900 ранени при катастрофата са били откарани в болница.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Навремето Британия им построи железни-

    13 10 Отговор
    ците, изградиха им пътна инфраструткура, с общ език обединиха 2000 етнически групи, индустриализираха Индия и т.н. и т.н. Днес индийците си спомнят само лошото и вижте ги в Травел, плюят британското "робство".
    Всичко иска подръжка и качествен персонала, не ци---ски мурафети !

    Не стига че са случили на поробител, но днес министър - председател на Британия е индиец- Сунак, кмета на Лондон е пакистанец - Хан, а министър - председател на Шотландия е мюсюлманин!

    Коментиран от #5, #9, #11

  • 2 Винкело

    12 0 Отговор
    Още мигам парцаливо - в двата влака е имало към 3000 пътници...

    Коментиран от #6

  • 3 Циник

    13 4 Отговор
    Причината е ясна- и там е демокрация, досущ като нашата.
  • 4 Еееееее

    6 1 Отговор
    Теа не можа ли ги демократизира Англия....тцъ тцъ тцъ....
    Нищо де,сега те я демократизират...
  • 5 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Навремето Британия им построи железни-":

    Когато теа във Столипиново се демократизират,тогава и поданиците ба Радж махала ще се демократизират....
    Не ти го казвам за лошо.Една рода са бате 😁
  • 6 Пернишки

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Винкело":

    Не мигай.Когато има избори БГ,само в една къща живущите са толкова,ти за един влак се притесни.
  • 7 дддд

    5 1 Отговор
    причината е че Путин е виновен :ДДДД

    Коментиран от #8

  • 8 Индийците и те се писая у БРИКС !

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "дддд":

    Доскоро се тепая индийци и китайци ! В Бразилия и ЮАР комуняги управляват, мой състудент в СУ на 24 години бе майор в АНК - пълни марксисти! Ние докато направим 2 обиколки на студ. стадион, он правеше по 4. На въпроса, откъде има тези умения, той отговаряше:
    Като те подгонят белите...., трябва да ги скъсаш от бягане!
  • 9 Построила е железници

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Навремето Британия им построи железни-":

    За да може да изнасят по-ефикасно краденото.
  • 10 Риши до коментиращият 1

    18 2 Отговор
    А бре,ти чел ли си колониална история на Британската империя?Ясно е,че историята не е твоята сила!180 години английските колонизатори плячкосват и изнасят от Индия.Индийските роби са били принудени да работят до припадък за англичаните.Продължителността на живота е 28-30 години,защо ли?Най-ценният диамант в короната на английската кралица днес се нарича Кохинор и познай от къде е откраднат?Правилно-от бившата колония Индия!Лондонските музеи са пълни с артефакти,плячкосани от Индия,редно е да ги върнат на законните им собственици
  • 11 Ти остави премиера и кмета...!

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Навремето Британия им построи железни-":

    Ами и жителите на Англия вече не са англичани...
  • 12 Калпазанин

    2 0 Отговор
    В 8 див се говори ингилизки, значи Путин или Ердоган е виновен, защо няма санкции за индия, защото ингилизите са лицемери каквито винаги са били отровата остава за робите чистия продукт бензин и дизел го зареждат в Лондон досущ като нас
  • 13 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    1 0 Отговор
    Как може да пишете "Катастрофата на века", като до края му остават 76 години и половина...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания