Last news in Fakti

7 Юни, 2023 21:11 1 091 7

Под пълна упойка! Папа Франциск претърпя успешна коремна операция

  • папа франциск-
  • херния-
  • ватикан

Хирургическата намеса беше предприета за отстраняване на херния, която Франциск най-вероятно е получил вследствие на белези от предишна операция, която той претърпя през 2021 година

Под пълна упойка! Папа Франциск претърпя успешна коремна операция  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Римският папа Франциск претърпя коремна операция. Интервенцията беше извършена в лечебно заведение в италианската столица и премина „без усложнения“, съобщи пресслужбата на Светия престол, цитирана от агенциите, пише БТА.

„Операцията приключи. Тя премина без усложнения и продължи три часа“, посочи ватиканската пресслужба.

Хирургическата намеса беше предприета за отстраняване на херния, която Франциск най-вероятно е получил вследствие на белези от предишна операция, която той претърпя през 2021 г.

Осемдесет и шест годишният папа беше приет в болница днес след края на седмичната си обща аудиенция на площад „Свети Петър“, където не даде никакви признаци, че предстои да бъде настанен в лечебно заведение за планирана манипулация.

Очаква се по-късно да излязат по-подробни медицински данни.

Операцията беше направена в католическата болница „Агостино Джемели“ в Рим, която се намира близо до Ватикана и на чийто десети етаж има стая, запазена за папи.

Това е трети болничен престой на аржентинеца Франциск, откакто през 2013 г. кардиналите го избраха за първия папа от Латинска Америка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен

    7 2 Отговор
    Кво роди?:- Момиче, момче или близнаци?
  • 2 Католик

    7 2 Отговор
    Присадили са му детеродни органи! Тоя е от модерните
  • 3 Да, бе

    7 2 Отговор
    Що не се уповава на Господ... Ама, като знае какъв папа е как да се уповава! Ватикански гризачи, сър!
  • 4 Локсли

    6 2 Отговор
    Не е посетил или е прекалил с постното. Това Прошуто с тънко бяло вино такива мехури прави, че задържането на газовете е противопоказно. Най- богата "институция" в Света- католическата....
  • 5 Ла фет е фини

    7 2 Отговор
    Ако беше истински божи човек нямаше да се лекува а да се моли за изцеление но тича у болницата.
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 5 Отговор
    Три часа за херния..........
  • 7 Аз съм от ссср

    1 0 Отговор
    Боли ме У-я за Папата.