Last news in Fakti

21 Юни, 2023 07:57 2 473 8

Франция намали възрастта за получаване на шофьорска книжка

  • шофьорска книжка-
  • шофьори-
  • франция-
  • автомобили

Париж се опитва да помогне на младите хора да станат по-мобилни

Франция намали възрастта за получаване на шофьорска книжка - 1
Снимка: Shutterstock

Франция иска да позволи на младите хора да се учат да шофират по-рано, за да ги направи по-пригодни за пазара на труда, съобщи ДПА, предаде БТА.

"Потвърждавам ви, че от януари 2024 г. ще можете да получите шофьорска книжка и да шофирате от 17-годишна възраст", заяви министър-председателката Елизабет Борн в интервю за онлайн списанието "Брют".

Нейният пресцентър отговори утвърдително на въпрос дали тогава младите хора ще могат да шофират без придружител. Според действащото френско законодателство младите хора могат да шофират под надзор, преди да навършат 18 години. Чрез тази стъпка Париж се опитва да помогне на младите хора да станат по-мобилни и да подобри достъпа им до обучение и работа.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛГБТКЮ+

    17 0 Отговор
    Раздели хората на нормални и различни, за да се карат помежду си, а не да протестират срещу богатите.
  • 2 Българин

    12 9 Отговор
    Направо го направете от 12 да могат да карат, м@йк@ ви либер@лск@ 🤬
  • 3 Квооо

    4 2 Отговор
    Стааа с ЮРУША
  • 4 редник

    12 2 Отговор
    На колко години са пълнолетни във Франция и как ще ги съдят при произшествие?...

    Коментиран от #6

  • 5 Пенсионер

    16 0 Отговор
    Франсетата имат синдикати, за разлика от нас.Видяхте какво стана като им дигнаха с 2год. и отиват на 63 за пенсия.А тука ни мачкат и си трайкаме и отивате на 65 минимум, ама си трайкате,младите ще разберете след време много неща

    Коментиран от #8

  • 6 Соваж бейби

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "редник":

    Хубав въпрос на 18 г могат да ги съдят по малките чакат ,системата е много тромава може и на 20 г да започне делото до тогава ще направи още бели или убие някой както имахме случай с хлапе рецидивист на 15 г случая с малката Роза .Не им трябва от малки да карат на 17 г. правят инциденти по улиците със скутерите ,тротинетки не спазва кода на улицата пътя е техен а с кола и телефоните още по зле.Разстоянията са големи за нещастие автобусите не са редовни и 20 часа мисля че е последният.Дъщерята я прибираме кога е вечер нямам и доверие върви и с телефона не гледа улицата със слушалки с кола или ел .колело още първия ден инцидент.
  • 7 ДАНС

    0 0 Отговор
    Французите са много назад! В България всеки може да вземе книжка на 16г.и да кара с придружител, защото има и л.к.!!!
  • 8 Експерт

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пенсионер":

    Пенсиооо, цяла Европа работи до 65г, а Севера и до 67г, а хитрите франсета мързелуват и Макрон влиза в разход, защото дефицита им вече е 108%, нашия е 27% и познай кой живее по-добре?
Новини по държави: