Last news in Fakti

30 Юни, 2023 22:52 1 176 4

Говори Техеран: Израел не е заловил ирански агент

  • иран-
  • мосад-
  • израел-
  • аятолах али хаменей-
  • бенямин нетаняху

Израел съобщи вчера, че неговата разузнавателна служба Мосад е извършила операция в Иран за залавяне на заподозрян организатор на ирански заговор за атака срещу израелски бизнесмени в Кипър

Говори Техеран: Израел не е заловил ирански агент - 1
Снимка: Shutterstock

Близкият до иранското правителство информационен сайт "Нур нюз" обяви днес, че съобщенията на Израел, че е осуетил атака в Кипър, като е заловил ирански агент, е опит за отвличане на вниманието от вътрешнополитическата криза в Еврейската държава, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Израел съобщи вчера, че неговата разузнавателна служба Мосад е извършила операция в Иран за залавяне на заподозрян организатор на ирански заговор за атака срещу израелски бизнесмени в Кипър.

"Ционисткият режим, който е изправен пред влошаване на вътрешнополитическата ситуация, говори за своя провалена операция от преди една година в Иран, при която всичките му агенти до един бяха арестувани", съобщи сайтът "Нур нюз", свързан с Висшия съвет за национална сигурност на Иран.

Израел обяви вчера, че разузнавателната му служба Мосад е извършила операция в Иран за залавянето на заподозрян организатор на ирански заговор за нападение срещу израелски бизнесмени в Кипър и така е осуетила атаката.

"При уникална операция на иранска земя Мосад залови ръководителя на клетка, който по време на разследването е дал подробни признания, които доведоха до разкриването на терористичната клетка, която стои зад планираната атаката в Кипър", посочи в изявление Мосад.

Израелското разузнаване не съобщава кога е извършено залавянето, къде се намира в момента заподозреният, нито кога е трябвало да бъде извършено нападението в Кипър.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че атаката е била предотвратена, но не даде повече подробности.

Израелската разузнавателна служба идентифицира заподозрения като Юсеф Шахабази Абасалилу и заяви, че той "е получил подробни инструкции и оръжия от високопоставени служители в иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция", за да извърши нападението.

Канцеларията на Нетаняху, на която службата Мосад е пряко подчинена, публикува видеоклип, в който Абасалилу споменава за разговорите, които е водил с представители на Революционната гвардия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Трифон зарезан

    0 1 Отговор
    Щом са го хванали няма да получи заплата.
  • 3 ИРОНИЧНО😁

    3 4 Отговор
    АМИ КАТО ГО НАМЕРЯТ НА
    ЧЕТРИ РАЗЛИЧНИ МЕСТА ПО СВЕТА
    РАЗГЛОБЕН КАТО ФУГУРКА ЛЕГО...
    ЩЕ ПОВЯРВАТ...ПЕРСИЙСКИТЕ КОТКИ😁

    Коментиран от #4

  • 4 Докато се усмихнеш-

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИРОНИЧНО😁":

    Ще се Озъбиш....от страх