Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Юли, 2023 20:40 3 073 74

Володимир Зеленски: Путин няма да използва ядрени оръжия

  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • ядрено оръжие-
  • русия-
  • украйна

Украинският президент заяви, че не изпитва никакъв натиск да постигне успех по-бързо, тъй като някои западни служители съобщават, че са разочаровани от бавния темп на контраофанзивата

Володимир Зеленски: Путин няма да използва ядрени оръжия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В обширно интервю за Ей Би Си Нюз от Киев украинският президент Володимир Зеленски повтори, че "никога" няма да се съгласи да отстъпи каквато и да е територия на руските нашественици, включително незаконно анексирания Кримски полуостров, но призна, че е възможен друг край на 500-дневната война, съобщава БТА.

В разговора с Марта Радац Зеленски не оспори информацията на “Вашингтон пост”, че украински официални лица са казали на директора на ЦРУ Уилям Бърнс при неотдавнашното му посещение в Киев, че целта на новата контраофанзива е украинските войски да се приближат до границата на Крим и след това руският президент Владимир Путин да бъде принуден да започне преговори.

Запитан дали това е "осъществимо", Зеленски отговори: "Ами, абсолютно ясно е, че в този момент, когато Украйна достигне административната граница с временно окупирания украински полуостров Крим, е много вероятно Путин да бъде принуден да потърси диалог с цивилизования свят…"

Зеленски отговори и на въпрос за стойността на продължаващата американска подкрепа за страната му въпреки това, което той нарече "опасни сигнали" в американската политика за намаляване на помощта за Украйна в критичен момент от конфликта.

"Това е вътрешен, вътрешнополитически въпрос. Американците трябва да го решат и аз не бих искал да се намесвам", каза Зеленски. "Но за нас е важно да се запази двупартийната подкрепа за Украйна ... Разбираме, че от определени политици в САЩ идват опасни сигнали относно намаляването на помощта за Украйна."

Украинският президент заяви, че не изпитва "никакъв натиск" да постигне успех по-бързо, тъй като някои западни служители съобщават, че са разочаровани от бавния темп на контраофанзивата.

"Днес инициативата е на наша страна", каза Зеленски. "Напредваме, макар и не толкова бързо, колкото ни се иска. Но напредваме."

Запитан както за касетъчните боеприпаси, така и за Ф-16, Андрий Ермак, ръководител на президентската канцелария и един от главните съветници на Зеленски, заяви пред Ей Би Си Нюз, че Украйна може да успее и без самолетите, но с цената на повече жертви.

Зеленски заяви, че не вярва Путин да прибегне до използването на ядрени оръжия - макар че предупреди, че украинското разузнаване смята, че Русия може да е минирала Запорожката атомна електроцентрала, най-голямата в Европа, в подготовка на инсценирана експлозия, за да спре напредъка на украинските сили.

Зеленски определи предстоящата среща на върха на НАТО във Вилнюс, Литва, като "много важна".

Той обаче не потвърди дали ще присъства, а главният му съветник заяви пред Ей Би Си, че Зеленски "все още мисли върху това". Противопоставянето на членството на Украйна в НАТО, каза Ермак, се основава на това, което той определи като погрешни възгледи за Русия като рационален фактор и риска от ескалация на конфликта.

"Някои страни, за съжаление, не разбират реално сегашната Русия. Това не е страната на Пушкин, Чайковски, руския балет, една от най-силните армии в света. Това е страната [на] терористите", каза Ермак. "Ако слушам някакъв разговор за ескалация, за нас, украинците, той звучи малко странно. Какви още ескалации [ни] трябват? Мисля, че е време да се вземат исторически решения."

"Войната трябва да приключи със справедливост и мир и с възвръщане на териториалната ни цялост", каза той. "Защо?" Защото краят на горещия етап на войната и замразяването на конфликта няма да означава край на войната.»

Зеленски говори оптимистично и за бъдещето на страната си - когато и да приключи кръвопролитието.

"Украйна вече има място в света за себе си. Смятам това за факт", каза той. "Вече сме страна, която е уважавана, страна, която наистина се бори за човешки ценности, за човешки права, за свобода, за демокрация."


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 8 Отговор
    Трябва Дипломатичност Преговори За Постигане На Мир

    Коментиран от #5, #45

  • 2 Галфон

    60 9 Отговор
    Много ясно , че няма да използва той да не е терорист като теб.
  • 3 Ми да..

    58 6 Отговор
    Ако беше някой като Пригожин нямаше да се шляеш насам-натам.Благодари на Яхве че Путин е на трона с куфарчето..

    Коментиран от #25

  • 4 великият диктатор

    55 6 Отговор
    Потника по цял ден стои пред огледалото и репетира речи . За пет пари работа не върши .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния Софиянец

    46 7 Отговор
    В момента 100 000 българи в София на похода за мир и неутралитет и 1 млн в 50 града в страната и в чужбина.

    Коментиран от #20, #23, #27, #28, #46

  • 7 Тото кратуно

    48 7 Отговор
    Махай се бе наркоманче. Дойде ограби бедна България( с продажни политици) и замина да се молиш на Ердоган. Ама той майче ти духна под опашката.

    Коментиран от #29

  • 8 За начало вакуумни и късетъчни бомби

    10 30 Отговор
    Ако му писне може и неутронни бомби и след това атомни бомби. Всички руснаци да се махат от окрайна

    Коментиран от #13

  • 9 руските терористи

    9 36 Отговор
    ще бъдат изритани от Украйна

    Коментиран от #18

  • 10 Споко

    40 6 Отговор
    Срещу територията на бивша Украйна, няма да използва, много е близо. Но срещу страни от НАТО, със сигурност.

    Коментиран от #22

  • 11 Да няма

    30 4 Отговор
    Да използва но вие подли укри ще се възползвате от касетъчните бомби.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 разбирасе бе

    36 7 Отговор

    До коментар #8 от "За начало вакуумни и късетъчни бомби":

    Каква окрайна бе ? Кога си чул за такава държава ? Това си е руска територия . А бандерите да се изнасят от там.

    Коментиран от #30

  • 14 Госあ

    41 6 Отговор
    нацистите забраниха руското изкуство и език. За какъв Чайковски ми говори тоя укрк. Репресираха малцинствата. Включително българите. Не знам защо Радев не го подхвана тоя клоун по темата. Аз щях да го направя, тона му беше такъв и нямаше смисъл от никаква дипломатичност.

    Коментиран от #48, #56

  • 15 Ръмпези

    8 5 Отговор
    СПОКОЙНО ЗЕЛЕНСКИ...АКО АМЕРИКАНЦИТЕ СПРАТ ДОСТАВКИТЕ НА БОЕПРИПАСИ НИЕ НЕ СПИРАМЕ..НАШИЯ ВПК РАБОТИ НОН СТОП 24 ЧАСА...ТАКА, ЧЕ СПОКОЙНО...ИМАЙТЕ НИ ДОВЕРИЕ...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 за това нашия отец ги ана темоса

    29 2 Отговор
    То хунтата изгони и поповете и изнесе икони и реликви от Украйна . Това е територия , без култура ,език , история.....
  • 18 Айде бе

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "руските терористи":

    Няма изритване,омбре - от Владивосток до немската граница ще е,оттам нататък започва Халифата.Мисли поне с три години напред..
  • 19 Мое мнение

    33 3 Отговор
    "Володимир Зеленски: Путин няма да използва ядрени оръжия"....Вие още помпайте укрите с оръжия. Снарядите с обеднен уран са вид ядрено оръжие. Сега и касетъчни бомби. Продължавате да ръчкате мечката, а клетката е паянтова. Ще дойде момент когато ще и писне и тогава ще съжалявате, ама ще е късно. Вече беше използвано ядрено оръжие от американците и какво? Ами нищо, който умрял - умрял. Путин каза, че вече е използвано такова оръжие и не е проблем да се използва пак. Ако го притиснат още то просто не му оставят избор и ще ги изпепели.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 шааа

    19 0 Отговор
    Еугленски това, еугленски онова ... спрете се бе, не си струва парите, които получавате, да товарите поколенията си с тежка карма...
  • 22 РЕАЛИСТ

    31 2 Отговор

    До коментар #10 от "Споко":

    Не става дума за мощни ядрени удари, а за ТЯО, които са ядрени заряди с малка мощност, предназначени за унищожаване на военни обекти и вражеска армия. Путин е единственият , който засега спира генералите, да не ги използват, но наглеците дами си го търсят. Бяха снаряди с обеднен уран, сега касетъчни бомби и тестват нервите на Путин.

    Коментиран от #57

  • 23 Посмали

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    м а н г о!
  • 24 Ихтамнет

    0 12 Отговор
    То е ясно ни кураж има ни възможности дъртака от кремъл

    Коментиран от #26

  • 25 Значи

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ми да..":

    Ако беше някой като пригожин сега щяхте да сте я за Китай я за Северна Корея я за Зимбабве
  • 26 сорос.нет

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ихтамнет":

    Сбъркал си и влака и посоката.

    Коментиран от #33

  • 27 Иркутск

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Хахахахахахахааха
  • 28 отегчен

    4 27 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Участниците в похода за руския мир, трябва да бъдат заснети, изложени на стена на срама и заклеймени като лица подкрепящи тероризма.
  • 29 Хахахаха

    4 17 Отговор

    До коментар #7 от "Тото кратуно":

    Ама ердоганя пусна нацистити от Азов заради които започна сво-то ердоганя не спази уговорката с Путин никой не взима на сериозно Путин никой някой
  • 30 Така е

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "разбирасе бе":

    Прав си
  • 31 Госあ

    17 0 Отговор
    Има и неутрон ве ! Аз се чудя що не го ползват ? Сатанистите вече са ползвали не една, а две атомни бомби и бяха на крачка от ядрена война заради Куба.
  • 32 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Псст":

    Да Се Върне На Подателя
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Сократ

    14 0 Отговор
    Путин няма, затова пък ти се опитваш да взривиш аец-а, както взриви стената на вец-а.
  • 35 Пешо

    8 0 Отговор
    Абе този е много зле.
  • 36 Даааааааа

    14 1 Отговор
    Володимир Зеленски: Путин няма да използва ядрени оръжия======да се надяваме че няма много да го ядосате само........щото иначе няма да имаш възможност да си признаеш че си грешил нали ?

    Коментиран от #37

  • 37 Роко Шифреди

    2 5 Отговор

    До коментар #36 от "Даааааааа":

    500 дни вече не спират да му лазят по нервите а щяха да са само 3 дена само 3 дена щяха да го ядосват и дразнят горкия президент

    Коментиран от #39

  • 38 Дааааааааа, няма за сега

    8 0 Отговор
    А с Термобарично оръжие........ конвенционално взривно устройство с голяма мощност....... Може ли да ви прасне ???? А ?
  • 39 Добре че Путин е добряк

    11 0 Отговор

    До коментар #37 от "Роко Шифреди":

    И са му здрави нервите.... Това им е късмета на урките в случая

    Коментиран от #49

  • 40 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    2 14 Отговор
    Путлер не може сам да си избърше зад@ ник@ камо ли нещо друго плъха много добре знае какво ще го сполети ако използва ЯО

    Коментиран от #43, #47

  • 41 Матей преображенски

    17 1 Отговор
    Клоуна нещо много се бабани напоследък,успял да примами и Ердоган.Слушам някакви хвалебствия за него колко добре се справял дипломатически.Тоя ли баш,шеметлИ бенджедИт,може и така да се представят нещата,но основното според мен е ,че една невидима ръка му разчиства пътя и допълнително го тика мощно като булдозер.Голяма подкрепа отвсякъде му се предоставяла,гаранции и пропуск за влизане в нато.Но това са глупости,шемета не е направил нищо лично,мърмори на изкълченото си наречие празнословия и баналности,втръсналите си евроатлантически лъжи.Американците го задвижват като марионетка,дават му да чете речи ,пращат го на подготвена почва ,колкото да скандализира и да компрометира до крайност ,страните в които го изстрелват ,той се явява тяхното оръжие за масово поразяване,тъй като страни като България се превръщат във вражески на Русия и потенциален фронт.
  • 42 дано

    13 2 Отговор
    Ако руснаците утрепят зеления - всичко приключва.
    Така че - по-добре един, отколкото стотици хиляди.....
  • 43 Госあ

    13 2 Отговор

    До коментар #40 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Кремъл се съобразява единствено с Пекин относно ползване на тактическо ядрено оръжие. Си не иска да започва ТСВ. Прегракналия кървав клоун на запада знае това, но не бива да прекалява, защото има червени линии.
  • 44 Естествен Интелект

    2 1 Отговор
    Цайсатия продажник отгоре пише с чужди никове.
  • 45 Естествен Интелект

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Цайсатия продажник отгоре пише с чужди никове. Даже и твоят - старият.
  • 46 Естествен Интелект

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Цайсатия продажник отгоре пише с чужди никове. И твоят.
  • 47 Естествен Интелект

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Ходи да го олижеш.
  • 48 Естествен Интелект

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Цайсатия продажник отгоре пише с чужди никове. Твоят също, за да те компроментира.
  • 49 Бат Мишо

    10 1 Отговор

    До коментар #39 от "Добре че Путин е добряк":

    Путин чака няколко неща
    1 Беларуската групировка да се приготви
    2 да се защитят силозите там с ПВО
    3 Китай да се дефинира и подготви за разтръщане на 2 ри фронт на НАТО
    4 да се заложат и останалите посейдони по крайбрежието на САЩ а не само заложените 2- 3 до момента
    5 тактически ядрени удари по полша и за съжаление България изглеждат все ро реаални-
    днес имаше много притеснително изказване в тая посока на Медведев което полит коректните ни ЕА медии ни спестиха
    АКО ИМА УДАР ПО АЕЦ Запорожие - Русия ще отговори с удари по АЕЦ в Украйна И ИЗТОЧНА ЕВРОПА
    Тасъв удар е много съблазнителен по Козлодуй щото вади и мамалигите и нас от играта за 150 години и снабдяването на Украйна с българско оръжие - а НАТО вското свърши , поне това което може да се докара н разумен срок БЕЗ ДА СЕ ОГОЛВА
    И ЩЕ БЪДЕ СИЛЕН И ЯСЕН СИГНАЛ ЗА ПУДЕЛИТЕ откъдето ще завалят искания с вчерашна дата НАТО да се изнася оттам ВЧЕРА
    След като НАТО вското ПВО ДОКАЗА БЕЗСМИСЛЕННОСТТА СИ срещу Руски ракетни удари
    и ако УКрайна я лупкат с калибри щото там има руснаци ,на нас ще ни връчат ТОПОЛАТА
    заедно с свързаните с нея НЕПОВТОРИМИ ИЗЖИВЯВАНИЯ ЗА НАС И ДЕЦАТА НИ

    Коментиран от #73

  • 50 за Путин питайте

    12 1 Отговор
    Зеленски. ТОЙ ВСИЧКО ЗНАЕ за него. Не знае нищо за себе си, защото е кукла на конци, дърпана от бай дънЧО, а онзи пък - от военно-промишления комплекс на Обора..
  • 51 Слепок

    10 1 Отговор
    Тоя тюфлек дали си вярва или така му говорят извънземните? Време е руснаците да им пратят някакво количество малки, тактически ядрени бомбички. Ама само малко и само временно...

    Коментиран от #61

  • 52 Радев

    11 1 Отговор
    Когато Зеленски е казал, ако вие сте на мое място ще отстъпите ли територии.
    Радев му е отговорил, да но ще запазя живота на народа си.
    Браво на Радев.
    Нокаутирал е дребното чифутче 6/35

    Коментиран от #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Естествен Интелект

    1 7 Отговор
    Постановки ще има още бая, ще падат самолети в блатницата и няма да има кой да ги спре, Залужни бавно и методично унищожава втарая, остана само леш и сркап, а онова с ботокса не смее да излезе от калното мазе, а Зеленски си обикаля света!
  • 55 Госあ

    2 8 Отговор
    Нямa по пропаднaли и прoдaжни от вaтниците и бегерaбитe им!
  • 56 Последния Софиянец

    3 8 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Всичката вата е в чувалите, товарищ копейка, спират денгите!
  • 57 РЕАЛИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    Колега ти един път пишеш против оркландия, друг път ги хвалиш, продаваш и децата си за тия копейки пропадлък
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Адам Хилтън

    2 3 Отговор

    До коментар #52 от "Радев":

    И къде ще живее тоя народ и какво ще ядат, подлога кална и малоумна!
  • 61 А50

    1 4 Отговор

    До коментар #51 от "Слепок":

    Зеленски размаза подлата мутра на продажния фатмак, това е важното!

    Коментиран от #64

  • 62 защо така

    2 1 Отговор
    Атлантиците съвсем ме объркаха.
    По тяхно мнение Путин ще признае провал, ще отиде зад Урал и Украйна ще е в Нато....
    Така разказано от атлантиците, звучи почти като реално.
    Направо ме объркват тия хора.

    Хахахаха.
    то всичко е ясно. Ако не се хвърли атома сега в Украйна, тази война ще се проточи десетилетие, и накрая пак Русия ще си вземе своето
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Слепок

    8 1 Отговор

    До коментар #61 от "А50":

    Зеленото Джудже с белото и евро-атланто-ейска техника за милиарди бяха размазани от един готвач и шепа затворници. Русия размаза икономиката на тъпия ЕС и на световния терорист САЩ. Справка - виж галопиращите лихвени проценти и инфлация която скоро ще стигнат Голямата Депресия. ТЕ ТОВА е ВАЖНОТО. А "фатмака" е единствения или поне от малкото български МЪЖЕ работещи за родината си. За разлика от крадливите ГРОБ работещи за себе си и предателите ДапродадемБългария , КироТъпото и Кочкорчо работещи СРЕЩУ България.

    Коментиран от #68

  • 65 преди година

    0 0 Отговор
    още преди година мнението ми беше за локален атом в Украйна. Да си изберат руснаците ненаселена площ.
    По добре ужасен край, отколкото ужас без край.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    0 5 Отговор

    До коментар #64 от "Слепок":

    Всичката вата е в чувалите, товарищ копейка, спират денгите!

    Коментиран от #70

  • 69 Слепок

    5 1 Отговор

    До коментар #66 от "Делю Хайдутин":

    "Груз 200 вече са около 280 000, груз 300 е над 450 000, дезертирали и пленени около 30 000 " - нещо грешка с цифрите. Доста повече са бандеровците. Руснаците буквално им нулираха мъжкото население способно за размножаване... И по-лошо ще става за окраинците.
  • 70 Слепок

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Бандера, така е. И тази вечер към 1000 окраинеца полетяха в Космоса или станаха на барбекю с американски сос... Да ти е сладко!
  • 71 Мухарем

    1 0 Отговор
    Надай се, ти на пияни жени....
  • 72 доктор кука

    1 0 Отговор
    докато путин кара влака няма как русия да употреби първа ядрено оръжие ще са беларус или зеления наркоман ,наркоманите са непредвидуеми и нагли лъжци
  • 73 И като тръгне

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Бат Мишо":

    Великата китайска армия да спасява Путин от лошото НАТО ще стигне до границите на Украйна и ще забрави да се върне обратно.
  • 74 Гръч

    1 0 Отговор
    По тая логика и сегашната Украйна няма нищо общо с предишната на фермери и отрудени украинци.Сегашните са сбирщина от няколко съседни държави говорят на шльокавица и се кълнят в Бандера
Новини по държави: