Last news in Fakti

17 Юли, 2023 14:14 1 325 9

Затягане на коланите в Париж! Франция съкращава правителствените разходи

  • франция-
  • елизабет борн-
  • еманюел макрон-
  • бруно льо мер

В усилията си да предпази потребителите от рязко нарастващите сметки за енергия правителството въведе масивни схеми за субсидиране на цените на горивата и електроенергията

Затягане на коланите в Париж! Франция съкращава правителствените разходи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френското правителство очаква да похарчи 4,2 милиарда евро по-малко през 2024 г., тъй като намалява мащабните потребителски субсидии за горива и електричество. Това предаде агенция Ройтерс.

За първи път от почти десетилетие разходите ще намалеят в сравнение с предходната година: 4,2 милиарда евро надолу, посочи бюджетният министър Габриел Атал. Това би означавало намаление от 3,5% на годишна база, коригирано с инфлацията, поясни той.

В усилията си да предпази потребителите от рязко нарастващите сметки за енергия правителството въведе масивни схеми за субсидиране на цените на горивата и електроенергията.

По думите на Атал тъй като цените на енергията отново са започнали да се понижават, тези мерки ще бъдат премахнати през следващите месеци, което ще доведе до намалени разходите. Прекратяваме извънредните разходи в кризата и правим спестявания, за да финансираме зеления преход, добави той.

Правителството на Макрон бе подложено на натиск да балансира финансите си, след като Fitch през април понижи рейтинга си до AA- поради опасения за потенциална политическа парализа и социални вълнения след приемането на непопулярната пенсионна реформа.

Финансовият министър Бруно льо Мер поиска от всяко министерство да определи съкращения на стойност 5% от бюджета си.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Северен Алжирски Халифат

    22 0 Отговор
    Да питам третополовите, това не трябваше ли да става в Москва ?

    Коментиран от #7

  • 2 Пи Нис

    24 3 Отговор
    Франция никога не е била по-обеднена и французите с радост ще работят няколко години повече до пенсия, за да плодължат да спонсорират украинския фашизъм
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Урсула

    17 1 Отговор
    Санкциите работят!Хи хи хи хи
  • 6 Последния Софиянец

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Германско":

    А в Чехия даже се убиват с ножове.
  • 7 Третополовите мълчат-с биберон в устата

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Северен Алжирски Халифат":

    От 1 март надбавката от 15% върху помощите за хранителна помощ, която съществуваше през последните две години, престанс да действа във всички щати на САЩ, съобщава CBS News: този месец на ръба на възможна „гладна скала“.

    Помислете само - повече от 30 милиона (всъщност повече от 40) получават програма за допълнително хранене. "Най-богатата" държава в света, хаха!
  • 8 Франция

    10 0 Отговор
    съкращава правителствените разходи, а в БГ катуна пишман популистполитиците раздават на калпак
  • 9 бай Иван

    16 2 Отговор
    Затягане на коланите в Париж! Франция съкращава правителствените разходи.
    това е само началото на скъсяването на колана .Айде ,че Украйна чака парички.Работете французи да помагате за заплатите и пенсиите в Украйна.
Новини по държави: