Last news in Fakti

7 Юли, 2023 21:09 1 772 12

Париж: Не приемаме съвети за действията на полицията

  • франция-
  • полиция-
  • еманюел макрон-
  • дидие рейндерс

Миналата седмица говорител на Службата на ООН по правата на човека призова Франция сериозно да се заеме с дълбоките проблеми на расизма и дискриминацията в правоприлагането след убийството на Нахел

Париж: Не приемаме съвети за действията на полицията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция бе разкритикувана от еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс за действията на полицията, довели до безпрецедентните безредици в Париж и други френски градове, но френското правителство не закъсня с отговора си - "Това не е Ваша работа!", пише европейската редакция на "Политико"

"Ще бъда много ясен", каза френският държавен секретар за Европа Лоранс Бун пред френския Сенат, става ясно от видеоклип, публикуван в петък в акаунта на Бун в Twitter. "Не е работа на (комисаря по правосъдието) Дидие Рейндерс или от Европейската комисия да се интересуват от начина, по който Франция управлява своите полицейски сили."

В интервю за белгийското радио в сряда Рейндерс каза , че трябва да се "размисли върху (френската) полиция", като се има предвид "поразителното ниво на насилие", на което страната беше свидетел през последните няколко години, което завърши с едноседмични бунтове след смъртта на тийнейджъра Нахел М., който беше прострелян от полицай по време на полицейска проверка на автомобил.

"Трябва да проучим много високото ниво на насилие, защото понякога представлява предизвикателство в поведението на определен брой полицейски служители - както видяхме от драматичните ситуации, които се случиха", каза Рейндерс.

Това се отнася също, добави той, за "поведението на хора, които имат право да демонстрират свободно - това е основно право - но не и да плячкосват магазини, да унищожават бизнеси или да унищожават обществена собственост".

Това е поредната ескалация на продължаващия спор между Париж и международни организации относно управлението на френската полиция.

Миналата седмица говорител на Службата на ООН по правата на човека (OHCHR) призова Франция "сериозно да се заеме с дълбоките проблеми на расизма и дискриминацията в правоприлагането" след убийството на Нахел М.

Френското външно министерство реагира бързо - и отрече всякакви случаи на расизъм във френската полиция.

"Всяко обвинение в расизъм или системна дискриминация от правоприлагащите органи във Франция е напълно безпочвено", се казва в изявление на министерството.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    26 2 Отговор
    Полицията е прекалено заета да гони хора които пишат обидни коментари, за "специалните хора" в интернета, вместо реални престъпници на улицата.
  • 2 Луи дьо Фюнес

    30 0 Отговор
    По мое време нямаше такива работи, ейй развалиха я тая държава
  • 3 знаем

    21 0 Отговор
    приемате само африканци
  • 4 Калпазанин

    41 3 Отговор
    Ама давате акъл за полицията на Иран Турция Венецуела Русия. Френски наглеци
  • 5 ЕСССР

    37 1 Отговор
    С две думи европейските "ценности и права" са за балъците!

    Коментиран от #6

  • 6 Оная кривоустата го беше

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЕСССР":

    казала:
    " Ако си мислите че договорите за присъединяване на България и западните страни са еднавки, се лъжете".
  • 7 ООН

    12 2 Отговор
    Кои са да ги слушаме? Франция е голяма защо да се съобразява с тях. Макарон слуша баба:)
  • 8 .../..\..

    31 5 Отговор
    Това нещо с подаряването на реакторите от АЕЦ Белене ако беше станало в Гърция или Сърбия ,Атина и Белград щяха да излезнат поне 200 хиляди души по площадите да искат обяснение от правителството си ,но тук в София няма проблеми всичко е спокойно. Европа е решила да затрие окончателно България от картата на света до 5-7 години и всеки си мълчи и се прави на приятно разсеян и се чуди къде ще ходи на море в БГ или в Гърция .

    Коментиран от #12

  • 9 Не приемате съвети

    19 0 Отговор
    Ама давате на другите....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Съд за расистите.

    6 1 Отговор
    Макрон на ТРИБУНАЛА в Хага за човешки престъпления.Как може да убива деца без причина.Да бъде съден от МС.
  • 12 Прав си ама, а де !

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от ".../..\..":

    Българина е несолидарен ,апатичен човек.Грците са за пример в това отношение-един да скочи става национална стачка.Кой каквото си заслужи в крайна сметка. Ние сме свикнали да ни тъпчат и освен да мрънкаме по м/у си друго не правим,за това ще ни тъпчат.
Новини по държави: