Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Юли, 2023 20:10 31 242 109

Украйна е бясна на Полша заради решение, свързано и с България

  • украйна-
  • полша-
  • русия-
  • война-
  • зърно-
  • зърнена сделка-
  • българия-
  • износ-
  • ес

В този ключов момент Полша възнамерява да продължи да блокира износа на украинско зърно за ЕС

Украйна е бясна на Полша заради решение, свързано и с България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският премиер Денис Шмигал заяви днес, че предложението на Полша за удължаване на забраната за износ на украинско зърно е "неприятелски и популистки ход", предаде Ройтерс.

"В този ключов момент Полша възнамерява да продължи да блокира износа на украинско зърно за ЕС. Това е неприятелски и популистки ход, който ще засегне сериозно световната хранителна сигурност и икономиката на Украйна", написа Шмигал в туит. Пет страни от Централна и Източна Европа, включително България, настояват ЕС да удължи забраната за внос на украинско зърно поне до края на текущата година. В момента се предвижда забраната да действа до 15 септември.

Полша е сред петте граничещи с Украйна държави, които подписаха съвместна позиция за удължаване на забраната за внос на четири вида зърно от Украйна до края на 2023 г., съобщи полският министър на земеделието, цитиран от полската новинарска агенция ПАП, предаде БТА.

Роберт Телус заяви вчера, че петте държави - Полша, България, Унгария, Словакия и Румъния, остават отворени за транзита на украинско зърно.

Тези държави са обезпокоени от наближаващото изтичане на забраната на ЕС за продажба на украинско зърно в държавите, намиращи се на предна линия, в непосредствена близост до бойните действия в Украйна. Преди въвеждането на забраната някои страни, включително Полша, наложиха едностранни ограничения върху украинската продукция в отговор на вълна от протести на земеделски производители, които се оплакаха, че украинските стоки са понижили местните цени и са затруднили продажбата на собствената им продукция.

След края на разговорите между министрите на земеделието на петте държави членки на ЕС Телус заяви: „На срещата изготвихме и подписахме съвместна позиция, на петте държави, намиращи се на предна линия, отнасяща се преди всичко до удължаване на забраната за внос в нашите страни на четири вида зърнени култури след 15 септември... Но споразумението съдържа и общата ни декларация, че сме категорично отворени за транзит“.

Той посочи, че на разговорите са били поканени и министрите на Украйна и Молдова. „Министрите не дойдоха поради други причини. Надяваме се да се срещнем с тях в бъдеще“, каза Телус и добави, че петимата министри искат да помогнат на Украйна при транзита на селскостопанската ѝ продукция.

На 5 юни 2023 г. Европейската комисия издаде регламент за въвеждане на превантивни мерки срещу вноса в ЕС на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна. Забраната на ЕС за внос на тези агропродукти в Полша беше удължена до 15 септември, въпреки че транзитът им през Полша все още е разрешен.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксанибa

    243 23 Отговор
    Беснтите кучета се лекуват. Като бандеровците - с отстрел.

    Коментиран от #41, #45

  • 2 Вашето Мнение

    215 12 Отговор
    Незабавно сичкото жълтопаветен шебек да плюят полша и родината си, че не угаждат на тоз когото славят.
  • 3 Да, бе

    136 7 Отговор
    Бесните кучета се отстрелват, а не се пълнят с пари и оръжия, но от друга страна пък са нашите бесни кучета... Тогава се отстрелват ръката, която ги храни.
  • 4 Онзи

    179 9 Отговор
    Наша продукция кой ще е копува. Браво за забраната трябва и местния бизнес да се пази

    Коментиран от #102, #108

  • 5 пешо

    227 6 Отговор
    тия боклуци да не си мислят че целия свят им са длъжници
  • 6 ⛔⛔⛔⛔⛔

    272 11 Отговор
    Почти ни обявяват за неприятелска държава, защото сме защитили интереса на България-НАГЛОСТ.
    Вкарват български граждани в списъци за убийства-Наглост.
    Незабавно спрете помощите за Украйна.
    Незабавно спрете помощите за Украйна-това е неприятелска държава.

    Коментиран от #36, #53, #62

  • 7 Русия Боклук

    24 141 Отговор
    Разпадат и бесилото за дребният страхливец наближават

    Коментиран от #12, #14, #98

  • 8 да разлаем кучетата

    163 7 Отговор
    Зельоното жуже да си пие валериана и да си зоба хормоните с тестостерон и бело дето му ги сипват господарите от ПР Краваууд да изглежда "мъжествен и страшен" и да си наляга зелените парцалки, клун!

    Коментиран от #56

  • 9 Калпазанин

    162 4 Отговор
    Евреин колкото и каквото да му дадеш, все ще е недоволен. Тоз иска да каже че са висша класа хора, типично за племето им сатанинско. Жал ми е за подведените украинци че още ги търпят да го водят за носа
  • 10 хммм

    17 163 Отговор
    България трябва да отблокира украинското зърно!

    Коментиран от #20

  • 11 Да са бесни

    132 5 Отговор
    На себе си и глупостта си! Полските хиени гледат интереса си и скоро когато и на останалите абдали им писне от наглостта на Зелената марионетка ще видим какво ще правят тогава(
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Историк

    108 4 Отговор
    Ескалиращото в последно време разцепление в част от съюзниците от НАТО от една страна и Украйна от друга набира шеметна скорост ,която рискува да остави Украйна в позиция "партер"...Но не това е най-важното...проблема е там,че два от лидерите в НАТО се хванаха как да го кажа "за шиите"! Взривявайки моста на Крим онзи ден,британските служби го направиха зад гърба на Чичо Сам и проблемите започнаха като първа жертва е британския военен министър който подаде оставка! Ще има още наказани британци но едно е ясно-скоро ще станем свидетели на грозни скандали в НАТО...Борба за геополитическо влияние,и там няма свой-няма чужд...

    Коментиран от #84

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Русия гори

    7 149 Отговор
    Русия се разпада, очаквайте тълпи от рускини по подлези надлези магистрали и околовръстни

    Коментиран от #31, #39

  • 16 Е тези поляци

    86 3 Отговор
    Не искат да разберат че Украйна не иска транзит не искаме транзит да разберете

    Те искат пазар а не транзит
  • 17 Бгг

    138 5 Отговор
    Укрите още не са разбрали , че на никой не му пука за тях. Просто ги използват за определени цели.
  • 18 Сийка

    21 98 Отговор
    Нашите зърнари нали плачеха,че украинската зърно им пречело. Сега,като го няма , какво им пречи? Аз пък искам украинска такова, защото е по евтино и хляба също.

    Коментиран от #34

  • 19 Пантагрюел

    103 4 Отговор
    ,, Това е неприятелски и популистки ход, който ще засегне сериозно световната хранителна сигурност и икономиката на Украйна", написа Шмигал в туит."
    -------
    Укрите се държат като петгодишно разглезено дете,което ,след като е получило най-скъпия сладолед се тръшка и реве още по-силно ,защото няма дъвка.
  • 20 оня с коня

    74 3 Отговор

    До коментар #10 от "хммм":

    Пак не си разбрал - НИКОЙ не блокира безпрепятствения Украински износ на Зърно по суша,така че Транзитът му през Петте държави вкл. и БГ е абс. безпрепятствен!

    Коментиран от #63

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Наблюдател

    108 5 Отговор
    Истинският автор на войната не е този, който я обявява, а този, който я прави необходима“.
    Това го казва прз 1824 г. Франсоа Огюст Мари Минье, френски историк, журналист и член на Френската академия.

    А пък това се казва днес...
    По време на речта си във Върмонт на която Робърт Кенеди младши обяви официално кандидатурата си за президентската надпревара в САЩ през 2024г.от демократическата партия Кенеди каза следното пред граждани и медии-Ако бъда избран първото нещо е да прекратя кървавата война в Украйна която подпалихме ние,а не Русия.Тази война се превърна в кладница за украйнците които загубиха над 360 хиляди млади мъже на фронта.Това са реалните загуби които нашите медии не споменават.Няма да ви изненадам,че всекидневно и американски мъже които се отишли като доброволци там ги връщаме тук в Америка в ковчези.Немислимо е в 21 век да разпалваме такава война .трябва веднага да се прекрати това безумие в Украйна и да се седне на масата за преговори с руснаците и китайците,иначе светът може да бъде изправен пред още по страшна световна ядрена война .,,,

    Коментиран от #68

  • 23 джони инглиш

    89 6 Отговор
    Окрайна е бясна от момента в който бе ухапана от "великата"британия и САШтисаните. Русия има два варианта, Да я ваксинира или да я елиминира.

    Коментиран от #27

  • 24 среднощен

    49 2 Отговор
    "...Това е неприятелски и популистки ход, който ще засегне сериозно световната хранителна сигурност и икономиката на Украйна..."

    Суперлативи към автора! Да, "всичко опира до икономиката"...
  • 25 азов

    74 4 Отговор
    Браво на ПОЛША защото тия фашиски бандери ще ви включат и вас в сайтове за убиване дано дребното зелено го застигне
  • 26 1944

    15 66 Отговор
    важното е че продължаваме да изнасяме 155мм подаръци за украйна. те ги пращат по въздушната поща връз главите на северомонголските варвари.
  • 27 Сус

    63 3 Отговор

    До коментар #23 от "джони инглиш":

    С тия измислени Укро Македонци требва да се приключи кардинално
  • 28 Сега ще видим местните послушковци

    63 3 Отговор
    В парламента какво ще направят
  • 29 Нагли до безкрай

    69 4 Отговор
    Настояват всички да са зле, а те да добруват върху гърбът им. Един през друг говорят примерно американският слуга Зеленски, че Украйна ще бъде готова за преговори с Руската федерация, след като украинската армия излезе на границите от 1991 г. А кога ще стане това, на върба.
  • 30 ГОРСКИ

    74 4 Отговор
    Украинците са много злобни крадливи познавам им кътните зъби!!!!!!!!!!

    Коментиран от #35

  • 31 Хахаха!

    38 2 Отговор

    До коментар #15 от "Русия гори":

    Очаквайте..., ма немое се доредат от украинките.
  • 32 от Уикипедия

    39 1 Отговор
    "Бесът (на латински: Rabies, Lyssa; на английски: Rabies; на немски: Tollwut и на руски: Бешенство) е остра заразна болест, която засяга бозайниците и човека. Заболяването се предава чрез ухапване и по-рядко чрез слюнка, попаднала върху открита рана. Протича с тежки нервни смущения, проявяващи се с възбуда, парези и парализи. Ако до няколко часа след ухапването заразеният не се ваксинира с противобясна ваксина по строго определена схема, настъпва мъчителна смърт. "
  • 33 куку

    61 3 Отговор
    зърно ли..утре всичко ще е въглен..Одеса затвориха.Съсени държави не искат да фалират заради една измислена кауза..украйна в нато..никой не иска пропаднала държава..
  • 34 Упс!!!

    37 2 Отговор

    До коментар #18 от "Сийка":

    Най-евтино ще ти е да си го произведеш. Нивата, копаш и жънеш.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 нашите управляващи

    82 5 Отговор

    До коментар #6 от "⛔⛔⛔⛔⛔":

    са марионетки - изпълняват каквото им се каже от джендър съвета. Затова и не понасят Радев - той има ГЛАВА на раменете и доблест!
    Жалкото е, когато скоро се обърне палачинката - няма да можем да се доредим от паситовци и тагеровци да поздравяваме победителите - Русия.

    Коментиран от #44

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Урюрвкос

    50 6 Отговор
    Молдова е аграрна страна и има потенциала да спаси украинския износ. Молдова има излаз на Черно море но иска наем на пристанищните съоръжения а Зеленски иска подарък.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 зеленото трябва да

    51 2 Отговор

    До коментар #37 от "Жададык":

    се съобразява с Минските международни споразумения, които е ПОДПИСАЛ. Съзнателно се прави, че няма такова нещо. Бай дънчо го научи да не спазва правилата, защото териториално е далече от Обора. Ако това беше на границата на обора, какво щеше да стане? Ако Канада извърти такъв номер на САЩ?
  • 41 Помак

    55 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ксанибa":

    Украна скоро няма да я има ! ..та каквото и да правят 5 крадливи нацисти никои не ги бръсне
  • 42 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    8 57 Отговор
    Няма по пропаднал и рродажен от съдрания ватник и гладната копейка!
  • 43 Адам Хилтън

    6 63 Отговор
    Недоеволюиралите , Алкохолизирани, Генетично обременени и Ментално увредени Сибирско-Азиатски Дегенерати, Примитиви и Полухора, са най-долното, противно, гнусно, племе обитавало планетата Земя. Този крив клон и задънена улица от човешката еволюция, трябва да бъде затворен в резервати и зоологически градини, където хората да могат да наблюдават живота на примитивните диваци от разстояние.

    Коментиран от #50, #52, #64, #99

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ХАХАХА

    52 3 Отговор
    Абе този дзелен пигмей много си повервА . Дреме му на фащ и марионетките му за пигмея. Контранастъплението нали стана отстъпление ,приключват с вас . Сега и русите съвсем като ви подпукат ,едва ли ще дочакате ефките .
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ДжанамХанам

    20 0 Отговор

    До коментар #45 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❕❗":

    Денисчьо, знам баба. Ползвай корега , помага
  • 49 123456

    3 23 Отговор
    Абе ,нападай ги директно , Зелен, няма кво да ги бавиш , щял да му се опъва оня
  • 50 Упс!!!

    37 2 Отговор

    До коментар #43 от "Адам Хилтън":

    Идеално си описал украинците. Бравос!
  • 51 Помак

    12 0 Отговор

    До коментар #45 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❕❗":

    Къде съ zлагаш ма? Аz zъм първа!
  • 52 Жададык

    27 2 Отговор

    До коментар #43 от "Адам Хилтън":

    Ти кой от 57-те пола представляваш, за протокола?

    Коментиран от #54, #55

  • 53 Аре ве 😅🤭

    0 25 Отговор

    До коментар #6 от "⛔⛔⛔⛔⛔":

    Ти първо спри пърцуцата с която се наливаш.
  • 54 Упс!!!

    22 0 Отговор

    До коментар #52 от "Жададык":

    Е, как кой? 57-мия, най-висшия.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Тома

    38 1 Отговор
    Поляци и украйнци са най наглите интересчии сред нациите
  • 58 Стършел

    51 1 Отговор
    Зеленото чудовище трупа милиони долари на наш гръб и сега ни хока!
    Няма ли някой да го озапти тоя провален клоун?
  • 59 васИк атанасова

    38 1 Отговор
    полша отдавна вдигна ръце от украинците
    нагли че нагли
  • 60 Жададык

    41 0 Отговор

    До коментар #56 от "Анонимен":

    Объркаха се говедарите в преценката, но по-скоро беше проверка на боеспособността на РФ...За сметка на пушечното украинско месо и деградиралият наркоман и провален актьор... Все едно да пуснеш 20 бели мишки в клетка с два 7-метрови питона и да очакваш мишките да изядат питоните....А трагедията е, че същите безмозъчни бели мишки са начело на ойроатлантическото гъзодавно правителство на населяваната територия.
  • 61 Българин

    35 1 Отговор
    Зеленски УКРАЙНА Нахалници нагли и рекетьори
  • 62 Калпазанин

    30 0 Отговор

    До коментар #6 от "⛔⛔⛔⛔⛔":

    Наглост безочие лицемерие е типично определение за еврейскато племе
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ХАХАХА

    24 2 Отговор

    До коментар #43 от "Адам Хилтън":

    Ти кои описваш ?,престъпниците отвъд голямата вода ли ? Добре си ги охарактеризирал ,нищо не липсва.
  • 65 Ццц

    38 1 Отговор
    Абе това жито не беше ли за бедните народи по Африка? Защо Шушумигал недоволства, че няма да ходи в ЕС и, че Украйна ще фалира? Пропагандата претендира за океан, а е просто леген.
  • 66 Механик

    52 2 Отговор
    Зеленски е мозъчен пигмей. Или поне така му оттърва.
    Полша абсолютно никога не е била приятелски настрена към Украйна. Поляците смятат укрите за свои роби. А та са били имено такива и то доста дълго време. Полша смята половината Украйна за своя земя. И това си е точно така. Поляците ще хапнат половината Украйна и вече са нагласили трапезата.
    Украйна при всички положения си отива. Народ, който се отрича от създателите си и не почита тия който са му подарили толкова много, заслужава съдбата си.
    И по-важнтоо е, че тия никога няма да асимилират това. Все руските ща са им виновни.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 сноу

    18 1 Отговор

    До коментар #22 от "Наблюдател":

    И тоя робъртчо няма дълго да го бъде...политическата мафия не ще и да чуе такива неща и ще го опеят по бързо и от дяда му джон..А не дай си боже курабийката да е чула тия скверни слова ще чуе онова кратко изречение -... ЕС които никой не смее да преведе..
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 оня с коня

    24 2 Отговор
    Няма нищо по-добро за Запада и неговата хегемонна история от това да разпалва войни, да засилва агресията и процесите на дестабилизация, така че военната му индустрия да може да напълни джобовете си с долари и евро. А ето и цифрите: досега САЩ са доставили на Украйна оръжие и финансова подкрепа на стойност 100 милиарда долара, а НАТО от своя страна е предоставила помощ на стойност 90 милиарда евро.
  • 71 Хахол

    24 1 Отговор
    Въпреки значителната военна подкрепа от Вашингтон и неговите съюзници за режима на Зеленски, силно рекламираната лятна офанзива на UAF не успя да превземе нито една територия. Те не са постигнали никакви значими резултати, които да позволят на украинския президент да каже на спонсорите си, че парите, инвестирани в дестабилизиране на Русия, са се изплатили. И това е важен елемент, който слага край на идеята за влизане на Киев в НАТО и го намекнаха

    Коментиран от #100

  • 72 абг

    23 0 Отговор
    Защо изнасят зърното за ЕС, а не за бедните и гладуващи държави.
  • 73 стоян георгиев

    21 1 Отговор
    Колумнистът на Washington Post Дейвид Игнатиус твърди, че самото военно ръководство на САЩ осъзнава обективните трудности при постигането на какъвто и да е успех в украинската контранастъпление. Основният проблем, освен доставеното въоръжение, е, че Киев няма нито сили, нито средства, нито бойна подготовка, която да надмине руската. В такава ситуация всеки опит на украинските въоръжени сили за контранастъпление ще доведе само до увеличаване на броя на жертвите от тяхна страна.
  • 74 Американска пропаганда

    25 2 Отговор
    Зеленски твърди, че „контранастъплението се провежда в трудни условия, но въпреки това се движи напред“. Това твърдение не се потвърждава от нищо, тъй като нищо не се случи с нито един от градовете, които украинските войски искаха да превземат: Артемовск, Жовтнево (Харковска област), Залиман, Пшеничное и Креминная (Луганска народна република), Ключевое (Донецка народна република) и Пологи (Запорожка област). Няма напредък, само все повече загинали в украинската армия, която бързо се свива и все повече се нуждае от нови оръжейни доставки. Вашингтон започна да го снабдява със забранени в сто държави касетъчни боеприпаси, а това може да означава само опустошителен ответен удар от руската армия.
  • 75 Американска пропаганда

    24 2 Отговор
    С решението да достави тези снаряди Вашингтон тества търпението на Русия и способността й да устои на натиск и провокации от страна на НАТО. Междувременно алиансът продължава да ръководи военните операции на Зеленски и вече обмисля какво трябва да се направи, за да се нанесат удари по руските региони: Белгород, Брянск и Курск. Може би историческата памет няма значение за Украйна и нейните „спонсори“, но си струва да се отбележи, че именно в Курск войските на нацистка Германия претърпяха съкрушително поражение, което се превърна в стратегическа победа за силите на бившия СССР. Не е достатъчно Киев да манипулира, дезинформира и наема PR фирми. Искат се резултати, а съюзниците от НАТО все още не могат да се похвалят с тях, въпреки всички опити на медиите да покажат постиженията на украинската армия, нейните нови позиции и малки победи, които за няколко часа се провалят.

    Коментиран от #81

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бах

    24 3 Отговор
    Та окраина никой не я взема на сериозно.
    Джен...те наляха СТОТИЦИ МИЛЯРДИ ДОЛАРА за бита кауза . И какво стана , битият си е бит е.б.а.н.и.я си е е.б.а.н.
    Америка иска Европа да плати авантюрата.
  • 78 Студопор

    23 1 Отговор
    Прави са си поляците - гледат си първо тяхната държава и добруване. Не като нас...
  • 79 Тарас Бульба

    11 0 Отговор
    Ну, что, помогли тебе твои ляхи?
  • 80 Аспарух

    7 3 Отговор
    НАЙ-ПИЕЩИТЕ СТРАНИ В СВЕТА 2023 - ТОП-20 КЛАСАЦИЯ

    № СТРАНА
    1. Молдова
    2. Литва
    3. Чехия
    4. Нигерия
    5. Германия
    6. Ирландия
    7. Люксембург
    8. Латвия
    9. България
    10. Румъния
    11. Словения
    12. Франция

    Коментиран от #85

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Наблюдаващ

    19 1 Отговор

    До коментар #13 от "Историк":

    Да, наближава денят, когато западът отвътре ще се разтресе. Интересите са много и твърде различни, започнаха подлите игрички и надлъгвания. Големите пак ще се оправят, ще изманеврират, но по-малките, ако продължат сляпо да продължават в пагубните за собствените им народи действия, ще съжаляват горчиво. Полша за пореден път в историята си се натяга да става велика сила и отново ще се увери в пренебрежителното отношение на господарите на света. За жалките напъни на нашите тъй наречени политици няма какво да говорим. Накрая, когато всички други се усетят какво става, ние ще се озовем в плачевно състояние.

    Коментиран от #93

  • 85 поправка

    9 2 Отговор

    До коментар #80 от "Аспарух":

    Класацията ти е менте.
    Примерно, Нигерия въобще не е в топ 10. Там повечето са мюсюлмани и сещаш се, че пиенето не им е най-голямото хоби.

    Иначе, ние сме в топ 10, да. Но всъщност имаме почти еднакви показатели с 25 държави - ако броим само мъжете. За гордост женките ни отсрамват и ни пращат в челото :)
  • 86 Българка

    16 2 Отговор
    В каква позиция е тоя просяк Зеленски,че само иска и критикува. Трябва всички да внимаваме,че руската мечка само се е подала от бърлогата,ако излезе става страшно.
  • 87 Българка

    16 2 Отговор
    В каква позиция е тоя просяк Зеленски,че само иска и критикува. Трябва всички да внимаваме,че руската мечка само се е подала от бърлогата,ако излезе става страшно.
  • 88 Перо

    17 1 Отговор
    Путин излезе прав, това зърно не отива в Африка и Азия! ЕС и ние ли ще го плащаме и ще си го чукаме в главата, за да му е добре на циониста в Киев, който провокира войната с военни преврати, неизпълнение на договори и геноцид! Ние ли ще му плащаме сега войната?
  • 89 Аз аз аз

    18 1 Отговор
    Тази Украйна вече писна на всички,даже и на Ес и "САШТ".Благодарение на ситуацията,обаче има нещо положително.А именно,че се видя,че повечето политици са безгласни и безмълвни относно истинските проблеми и ние можем и без тях-политиците.Когато даден орган си загуби функцията,той атрофира и изчезва.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 резервист

    15 1 Отговор
    Не си спомням някой да се е съгласявал да купува украинска пшеница. Беше въпросът да се транзитира към умиращите от глад страни някъде по света. Нали само нея чакат като манна небесна?! В Европа никой не гладува, доколкото знам. Само че на украинците им е по-изгодно да я пласират на нашия пазар, поради което значителна част от зърното оставаше тук. И изведнъж побеснели, моля ти се. На тия нищо не им стига и всички са им длъжни!
  • 92 Дежавю

    13 0 Отговор
    Няма как всички в Европа да работят за Украйна и да са доволни.След войната пак ще трябва да помагаме и резултатите отново ще бъдат негативни за нас. Както обикновено. Толкова печелим след всяка война, че основната е средния пръст.
  • 93 за полша

    5 0 Отговор

    До коментар #84 от "Наблюдаващ":

    До си пазят комините и да са готови да ги пробват....
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Пак ли.

    12 1 Отговор
    Стига с тези украинци. Да бъдат изгонени от България, където искат да ходят. Това е един не благодарен и само забравил се народ. Когато убиват се радват и тържествуване, а когато тех ги убиват вой до небето. Нагли укри.
  • 96 Матей преображенски

    12 1 Отговор
    И с цялото си нахалство ще ангажират ЕС с техните собствени проблеми,укрите стават толкова нагли,ес ли ще им бере кахъра за всичко и да ги носи на гърба си?Както виждаме,не само България се е отказала от украинското жито,тук също се произвежда за износ,укрите по-добре да си ги държат тези количества,защото войната е лошо нещо,ако изнесат всичко ,може да стигнат и до глад.
  • 97 Безпристрастен

    1 12 Отговор
    Аз съм категорично За внос на зърнени култури от Украйна.Най много да се внася жито и слънчоглед.Това е истинска помощ за братския украйнски народ.Във пари,с който ще продължат битката,а не само със оръжие.Що не протестират оръжейните производители? Само зърнените барони ( точно в тези пет държави). Държаха жито, слънчоглед ,силозите преливат,но не продават.Заради тях, олиото скочи над 6,50 бутилка.А хляба не мърда.Жито да изхраним 3 Българии,но трябва да печелим на лев,поне три отгоре.Е,сега,като тръгне до седмица и новата реколта,ще им гледаме цирка.Затова- внасяне без ограничения.Хем ще помагаме с твърда валута,хем тук няма да ни кроят шапката с изкуствени дефицити.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ха ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Адам Хилтън":

    Абе последно проучване по алкохолизъм ,
    Ние сме на трето място руснаците на осмо . Мале .мале това пияниците все друг им е виновен.
  • 100 Не така

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Хахол":

    Сирски докладва че , са върнали 30 кв/ км . Или 10 км . На 3 км. И то на 1000 км . Фронт .
  • 101 Феникс

    5 0 Отговор
    Монсанто и баерн нEма да са доволни че добичетата не си получават дневната доза с пестициди!
  • 102 БЕЛ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Онзи":

    Когато и да те ...все ще е късно!
    (щото български се учи в годините преди 17)
  • 103 Пълнa зaбрaнa зa вноc

    6 0 Отговор
    Трaнзит може. Имaме cи предоcтaтъчно нaшa продукция и то кaчеcтвенa, зaщо ca ни боклуци. Нaли получaвaт железо, хрaним им нaборниците в петзвездни хотели... aйде и доброволци дa им cтaнем, тa дa не беcнеят. Дa cи изнacят зa aфрикaнци и други глaдувaщи, ние продоволcтвенa кризa нямaме. Те и cирийците от войнa бягaт aмa ги тъпчем по фургони и cе зaдушaвaт по кaмиони.
  • 104 Стършел

    4 0 Отговор
    Ембаргото за зърнена зделка от страна на Полша е приятелско а от страна на Русия е некоректно. Смях в залата!
  • 105 Вис

    3 0 Отговор
    Полша чака в засада...Ще прилапа половината Окраина....
  • 106 Къв е тоа

    3 0 Отговор
    Бе? Смешник?
  • 107 Зе незнаещите

    4 0 Отговор
    Урок зърно е собственост на Биг Брадър и трябва да се продаде. Нема нищо общо с урковците.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Нафталинка

    0 0 Отговор
    Тоя неграмотен властелин на пръстените какво точно иска от България ние не сме гладни за неговото зърно да си помага на бедните страни в оон където нещасника дори не е регистриран
Новини по държави: