Last news in Fakti

25 Юли, 2023 12:37 3 623 41

Завръщане на пазара! Русия ще намали отстъпката при износа на петрол

  • русия-
  • петрол-
  • нефт-
  • опек-
  • антон силуанов-
  • уралс

Президентът Владимир Путин подписа през февруари указ, с който беше въведена данъчна отстъпка при продажбата на петрола сорт Уралс, който съставлява по-голямата част от руския нефт

Завръщане на пазара! Русия ще намали отстъпката при износа на петрол - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Финансовото министерство в Москва планира да намали данъчната отстъпка при износа на суров петрол от страната от 25 долара на барел на 20 долара. Това обяви финансовият министър на Русия Антон Силуанов пред руското издание "Аргументи и факти", цитиран от Ройтерс, пише БТА.

Западните санкции срещу Русия, въведени поради нейната агресия срещу Украйна, принудиха управляващите в Москва да променят начина на облагане на продажбите на петрол, посочва агенцията.

Президентът на Русия Владимир Путин подписа през февруари указ, с който беше въведена данъчна отстъпка при продажбата на петрола сорт Уралс, който съставлява по-голямата част от руския нефт.

"В момента данъчната отстъпка (при износа на руски петрол - бел.ред.) e 25 долара за барел спрямо цената на петрола сорт Брент. Планираме да намалим тази отстъпка до 20 долара за барел. Обмисляме и други мерки, за да подобрим определянето на данъчните и акцизни ставки при износа на петрол", заявява Силуанов в интервюто за "Аргументи и факти".

Той посочва, че при средна цена от 80 долара на барел петрол тип Брент на международните пазари и при данъчна отстъпка от 20 долара върху нефта, който Русия изнася, то той ще струва средно по 60 долара за барел. Ако бъдат изпълнени тези условия, приходите на Русия от продажбата на петрол и природен газ ще достигнат 8 трилиона рубли (88,76 милиарда долара) през 2023 г., изчислява руският финансов министър.

Постъпленията от нефт и природен газ на Русия, които са изключително важни за бюджета на страната, през първите 6 месеца на 2023 г. намаляват с 47 на сто на годишна основа на фона на по-ниските експортни цени на петрола тип Уралс и на спада при износа на руско синьо гориво, отбелязва Ройтерс.

Антон Силуанов посочва пред "Аргументи и факти", че в края на тази година бюджетният дефицит на Русия "ще бъде около 2 - 2,5 на сто от брутния вътрешен продукт" на страната.

Руският министър на финансите разкрива, че валутните резерви на Москва са деноминирани основно в китайски юани и в злато.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    22 38 Отговор
    продават за без пари наследството на децата си! заради един скодоумен джудж и компания

    Коментиран от #16

  • 2 Ти да видиш

    9 25 Отговор
    Че кой ще им купува петрола тогава, бе? Пък и санкции има -не може никой да купува петрола им, пък те го дават по скъпо. Как така? Честно ли е спрямо ... нас?
  • 3 ЕСТЕСТВЕНО

    43 13 Отговор
    Западът иска да граби истински ценни ресурси безплатно. Само че свърши се в РУСИЯ. Това да не е България , където ни копаят златото и не плащат нищо. Една паница боб за миньорите

    Коментиран от #26

  • 4 Не харесват долари и евро казаха

    14 30 Отговор
    50 процента е добре..редно е руските бабички да се върнат в СССР и да нямат лекарства и пари за лекарства
  • 5 Вашето Мнение

    27 12 Отговор
    Двамат жинжъра 1 и 2 писали над мен са с гладкоизпилени от козяк мозъчета и не могат да вдянат, че само 30% от приходите в Русия са от петрол и газ. И между другото, дори и тях вече не продава с доларе.

    Коментиран от #8, #10, #18

  • 6 Болшевик

    17 25 Отговор
    Русия загива бавно. Жалко за хората там, които се оказа, че са по наведени и от нас-българите. Явно произлизат от наши Гени.

    Коментиран от #9

  • 7 Руска рулетка

    9 18 Отговор
    Играта е следната че на тия понеже им трябват пари продават повече на по ниска цена което сваля световната цена и няма как да намалят производството..общо взето руска работа
  • 8 Квиик

    8 14 Отговор

    До коментар #5 от "Вашето Мнение":

    Другите от къде идват бе от работещи руски момичета ли?

    Коментиран от #11

  • 9 Вашето Мнение

    23 12 Отговор

    До коментар #6 от "Болшевик":

    Когато Русия загине, ти ще си отдавна в историята. Наведен роб като теб, няма никакво значение нито за човечеството, нито за природата.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Вашето Мнение

    24 16 Отговор

    До коментар #8 от "Квиик":

    От оръжие, цял свят вече пазарува руско, никой не ще западни боклуци, храни, технологии - дори господарите ти пазаруват от тях. Та така.

    Коментиран от #14

  • 12 хе хе

    10 8 Отговор
    Не са деноминирани резервите, ами валютата свърши.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Предложение

    11 13 Отговор

    До коментар #11 от "Вашето Мнение":

    Абе ти що не вземеш да смениш сайта примерно
    Русия от 2 години не изнася оръжие заради войната
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хеее

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    Кой пие кафе с иди.. ти?
  • 18 Знаещия..

    12 13 Отговор

    До коментар #5 от "Вашето Мнение":

    Така си мислиш ..русията глътна вОда яко.. Да доведа до знанието ти..припосещението на Си в Москва бе подписан дългосрочен договор за доставката на 300 000 000 тона нефт на цена52 $/ барел. ДАоговорът е със срок 30 години, като основните клаузи в него са - Русия пуска тръбата до град Да цин за собствена сметка- струва към днешна дата около 30млрд $/ между другото това е същия план, който Ходорковски и Чкос искаше да осъществи още през 2005 година, само че тогава тръбата бе разчетена за около 9млрд $/ ... Освен това, Русия получава авансово 24млрд $ като подкрепа за руската икономика/ чудно...всички ни убеждават че с руската икономика нещата са ток и жица..и изведнаж..подкрепа/... И сега възникват два резонни въпроса..нали щяха да гътат цар $..а подписват 30 годишен договор, остойностен в $? И второ---де е Киро- на кирия, като никой не знае колко ще струва барелът след 5..10 или 20 години..кой губи и кой пичели...не е Русия, в никакъв случай..та такива ми ти работи..И още един въпрос..дали след толкова години изобщо ще съществува такова нещо като Русия, че да си изпълни договорът

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българка

    15 3 Отговор

    До коментар #18 от "Знаещия..":

    Уф, и тоя многознайко знае всички клаузи в договора.

    Коментиран от #23, #29

  • 21 Лудия фермер

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Вашето Мнение":

    Не ти липсва самочувствие, признавам..наш колко такива като тебе са си лягали неумити след среща с мен..прибери малко ушите, че не знаеш кво има срещу тебе...
  • 22 КОТарАК

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Вашето Мнение":

    когато кажеш-Варна , катедралата ,няма да ви търся всичките тука!!!не си крия ай-пи то /пиша от скука , без пари от вашият,,козяк измисления /вземи и 1 сламка , все на някой ще се наложи да смуче бульон от там , в реанимацията
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ХА ХА ХА

    11 6 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО .....РУСКИЯ ДЕФИЦИТ ЩЕ Е 2....2,5 % ОТ БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ ВЪОРЕКИ , ЧЕ ВОДИ ВОЙНА СРЕЩУ ЦЕЛИЯ ЗАПАД ! А НА СТРАНИТЕ ОТ ЕС , ФАЛШ ,БЪЛГАРИЯ КОЛКО ПРОЦЕНТА Е ? ТО ИЗЛИЗА ЧЕ РУСИЯ Е ГОТОВА ДА Я ПРИЕМАТ В ЕС .......АМА ТЯ НЕ ИСКА !

    Коментиран от #25, #33

  • 25 Ехааааааа

    7 5 Отговор

    До коментар #24 от "ХА ХА ХА":

    Ако я поканят ЕС и й се извинят за злото което и причиниха , за лъжите и измамите си и платят загубите които и причиниха ......може ПУТИН да се съгласи да влезе в ЕС !!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #30

  • 26 Една държава

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "ЕСТЕСТВЕНО":

    с най-голямата територия на света, с най-големите природни ресурси не трябва да има толкова нисък жизнен стандарт, по-нисък дори от бедна България. Ето арабите само с един нефт цъфтят и вържат, а РФ има и газ, дървесина, ценни метали, диаманти и много други природни богатства. Преди войната са печелили по $2млрд. на ден, но казваха на руснаците, че дават на Запада какви ли не суровини, а получават само едни хартийки. Не казваха, че с тия "хартийки" купуваха яхти, имения, футболни отбори и останалото за оръжие. Олигарсите и висшите политици плюеха запада, но всеки се беше уредил себе си, децата, роднините, любовниците в мръсния джендърски запад. Ако тия пари отиваха за хората нямаше 5млн. да емигрират в САЩ и още толкова в ЕС, напротив щеше да има емиграция към тях. Самите те казват, че трябва да са поне 650млн. за да разработят Сибир. От страх да не ги превземе запада харизаха Сибир на Китай. Избягаха от западния капитализъм и попаднаха в лапите на източния тоталитаризъм.

    Коментиран от #36

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Нормален човек

    8 7 Отговор
    Каквото и да пишете истината е една.Русия ще победи защото правдата е на нейна страна тя води освободителна война за спасяването на народа си от новият фашизам който Америка насажда.И да дадем нужното споменаване на маиките и жените на нашите политици

    Коментиран от #31

  • 29 Знаещия..

    8 5 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    А имам и други интересни факти за такива като тебе..например..за 20 и кусур години от царуването на Валодка Первий и Паследний, е преотстъпил под една или друга форма над 240 000/ ДВЕСТА И ЧЕТИРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ/ КВ.КМ т /повече от две Българий/ руска земя на Китай. И повечето е в Хабаровския край. Огромна част от тез земи са с частни собственици, но никой не си е правил труда да ги обезщети. А китайчетата не им дават да припарят до земите си..има много клипове по въпроса в тубата, можеш да ги потърсиш. Единствено успех са постигнали якутите, като са блокирали работата на един китайски завод, за около 2млрд $, на брега на Байкал..с него китайчетата бяха решили да изпият водите на езерото ..ама не им се отвори парашутът. Засега..
  • 30 Юроатлантик..

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "Ехааааааа":

    Хахаха..ЕС и Западът бяха решили да поставят Русия на колене..ама тя не поиска..по-удобно и било легнала...

    Коментиран от #38

  • 31 Ал Бунди..

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Нормален човек":

    Колкото и да се напъваш ..ми не става тая, дето ни я казваш. Имах един приятел, Асен Кисимов- бате Асен, прекрасен човек и блестящ актьор..та много пъти ми е казвал когато сме си говорели за Америка и Русия..това негово сравнение никога няма да забравя- Култура без нация и нация без култура..ха сега, познай за кого се отнасяше тази негова мисъл...

    Коментиран от #41

  • 32 БЪЛГАРИН

    2 1 Отговор
    А как е у нас?!
    Някой знае ли?!

    Коментиран от #35

  • 33 Бивш Счетовод..

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "ХА ХА ХА":

    За руската, пък и не само, стъкмистика, мене питай,да ти обЯсним некои фАтки и положения в осчетоводяването. Точно таа стъкмистика му виде сметката на СССРто..а и гърчолята се опитаха да се пробват..и ко станА..м??
  • 34 Путиноид

    3 2 Отговор
    валутните резерви на Москва са деноминирани основно в китайски юани

    Хахаха

    Нали Рублата беше много стабилна , нали всички купуваха с Рубли .

    Хахаха

    Другаря Си продължава да ги стиска за Гушата Кремълските Йордечки .

    Хаха

    Коментиран от #37

  • 35 Да ти кажа ..

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "БЪЛГАРИН":

    За у вас..не знам, знам у нас как е..и съм доволен. Па ти се опраай как си знаеш, или чакай Израждане да та опраат...имаш избор..направи го..
  • 36 Китайската Империя

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Една държава":

    Така или иначе ще си вземе Сибир..

    Да благодарят На Путаран .
  • 37 Юроатлантик..

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Путиноид":

    Шматароци, бре какви юрдечки та гонат па тебе ..то у главата на юрдечка повече акъл ше намериш, отколкото в главата на русофил бре
  • 38 По удобно

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Юроатлантик..":

    Раша Наведена към Китай .
    Китайско боцкане им правят .
  • 39 Пожара

    2 1 Отговор
    У Сибир табелите са на оризски и руски. Новини почнаа месните телевидениа да водат на мандарин! Пусю че мо прават нова операциа- за опиньяне на глазамите! Искал да прелича на Мао, Петр Велики мо вече не одговарал на ръста!
  • 40 Човек

    3 1 Отговор
    Приходите от нефт и газ са намалели двойно, а разходите за войната са в небесата. На руснаците им е бедна фантазията какво ги чака. Разпадът на СССР ще им се стори като песен в сравнение с разпада на руската федерация. Този път, обаче, Запада няма да им праща храна и хуманитарна помощ. Ще се молят на Китай да ги спасява, обаче те ще искат Русия да реже живо месо в замяна. Каквото сам си направиш, дру не може да ти направи.
  • 41 `мутофанари

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ал Бунди..":

    Я върви да си слушаш Венчърс левак
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания