27 Юли, 2023 18:36 2 023 26

Грандиозен скандал! Сръбски фенове искат връщане на армията в Косово, Прищина протестира остро

  • цървена звезда-
  • косово-
  • сърбия-
  • делие

Снощи по време на приятелски мач с италианския Фиорентина привържениците на сръбския футболен гранд "Цървена Звезда Делие" издигнаха транспарант, на който провокативно беше написано „Кога армията ще се върне в Косово"

Грандиозен скандал! Сръбски фенове искат връщане на армията в Косово, Прищина протестира остро - 1

Вицепремиерът на Косово Бесник Бислими заяви, че снощните провокации на сръбски фенове в Белград са неявни послания на сръбския президент Александър Вучич, предаде за БТА агенция КосоваПрес.

Бислими подчерта още, че всичко се е случило в присъствието на президента на Сърбия Александър Вучич, като добави, че целият държавен апарат на Сърбия е изграден да подбужда към насилие, терор и война.

В публикация в „Туитър“ Бислими написа, че „Делие" често излиза с послания, които Вучич не може или не иска да каже публично.

„Всичко това, докато Вучич също беше на трибуните. Целият държавен апарат в Сърбия е изграден така, че медии, спорт, изкуства, култура, наука да бъдат използвани за пропагандни средства и за подстрекаване на насилие, терор, напрежение и война. Той се нуждае от подобни действия, за да подхранва омразата и етническия национализъм сред общественото мнение“, пише Бислими.

Снощи по време на приятелски мач с италианския „Фиорентина“ привържениците на сръбския футболен отбор "Цървена Звезда Делие" издигнаха транспарант, на който провокативно беше написано „Кога армията ще се върне в Косово".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сърбите

    14 30 Отговор
    Сърбите искат армията да се върне в косово? А искат ли Нато ОТНОВО да Им разкажат играта?

    Коментиран от #2, #4, #9, #14, #26

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    17 7 Отговор
    Грандиозен скандал! Укро измет призовава за провеждане на контраофанзива.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван

    14 4 Отговор
    Контраофанзива бе, сор.осо.идна овца, Контраофанзива.

    Коментиран от #8

  • 6 Мдаа

    12 3 Отговор
    Косово е началото на Османската империя ,там навремето е избита християнската кръстоносна армия и 500 години региона е под османско владичество

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сърбите":

    НАТО как го закъсват с разпалването на конфликти по цял свят, скоро ще им се пречупи гръбнака някъде по тихоокеанското крайбрежие където и там си врат гагата.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иван

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мдаа":

    Фашисткия масоно-сатанински боклук във Ватикана обича Косово и Турция.

    Коментиран от #12

  • 12 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Иван":

    11 да се разглежда като допълнение към 10.
  • 13 Иван

    12 3 Отговор
    Абе, мерзавци, защо не съобщавате че българката Дилма Русев участва на срещата Русия-Африка в Санкт Петербург?

    Коментиран от #21

  • 14 Този път

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "Сърбите":

    руснаците няма да го позволят, повярвай! Такъв бой ще ядат говедарите, че ще се молят никога да не са се раждали. Избухне ли Сърбия, отиде НАТО. 8000 атома над 50 мегатона срещу НАТО с 3000 от 20 мегатона. Нека се пробват НАТОто? Само за 1 час, запада е станал на пустиня.

    Коментиран от #15, #16, #23

  • 15 Иван

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Този път":

    Боклука вярва, че щом Априлското Въстание е потушено, значи и Шипка ще бъде потушена.
  • 16 Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Този път":

    Боклука вярва, че щом Наполеон е влезнал в Москва, значи и Адолф Хитлер ще влезне.

    Коментиран от #18

  • 17 Иван

    14 5 Отговор
    Смърт на американските, английските, френските, белгийските, холандските, германските, австрийските, испанските натовски с.ви.не, които вземат страната на макетата.......и укрите!!!!

    Коментиран от #20, #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ела да ти кажа

    4 9 Отговор
    Тия какви пакости си слагат на главите постоянно. Затъркаха единствената славянска империя с тоя национализъм.Сега искат да си унищожат и държавата. Путинофила квичи тука против украинците. А тия сърби са едно към едно с тях.
  • 20 Хайван

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    А България от коя страна на бариерата е че нещо не се сещам
  • 21 Дилма Русев като е българка

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    защо участва в тая среща на руснаци и африканци? Тя Рускиня ли е в такъв случай или е Африканка или е Бразилка?
  • 22 време е ВъZраждане стане пробългарска

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    партия, ама истинска, а не просто русофилка такава. Защото това яко реване, като магарета за Сърбия е изключително Антибългарско. Защитавайки Сръбските интереси, които са изцяло сръбски националистически интереси вие работите активно против Българските интереси, които ако са националистични, то първа точка е Сърбия да я няма или да е слаба и зависима от България! Защото практически почти всички проблеми на България с Македония идват от Сръбската държава, а останалите идват от Москва. Дори в момента медиите в Македония се ръководят от старата Югославска, разбирай Сръбска УДБА И ТЕ СЪБРИТЕ НАСЪСКВАТ МАКЕДОНЦИТЕ ДА МРАЗЯТ БЪЛГАРИЯ И ГО ПРАВЯТ ВЕЧЕ 100 ГОДИНИ! Вие наясно ли сте че от Балканската война насам, през ВСветовна Война и до ден днешен Сърбите и Сръбската държава не са спирали да избиват българи и да обезбългаряват териториите населени с българи, както на територията на РСърбия, така и на територията на Македония. Освен това по чисто геостратегически причини е добре Косово да не се управлява от Сърбите, точно защото отрязва географски Сърбия от Македония, която пък влезе в НАТО, докато Сърбия не е и това е шанс на България да започне да руши отровните сръбски влияния върху македонците, които са иццяло антибългарски.
  • 23 Да попитам ти руснак ли си, сърбин ли

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Този път":

    или българин? Ако си българин, при това патриот, то няма как да си на страната на Сърбия по какъвто и да е въпрос. Много е просто!
  • 24 Не може да просперира държава

    2 1 Отговор
    като България в която е пълно със сърбомани, защото сръбската политика от създаването на Кралство Сърбия до сега е Антибългарска. Вие например наясно ли сте че близо до Ниш на по-малко от 100 километра от София е разположен военен гарнизон с въоръжение, което е много по-голямо от това на цялата българска армия и безкрайно по-модерно? Според вас срещу кого е насочен този военен контингент, дали срещу Косово което е достатъчно добре защитена от голямата американска база на негова територия или срещу България, която е разоръжена и военно безпомощна, с остаряло и негодно съветско оръжие от 85 год и без никакво НАТОвско оръжие?
  • 25 Краткият отговор е:

    0 0 Отговор
    На КУКОВО ЛЯТО!
  • 26 Май това искат

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сърбите":

    А когато много искаш нещо...то се случва!
Новини по държави: