Last news in Fakti

28 Юли, 2023 22:00 3 737 4

Високо потребление на ток! Държавните служители ще работят дистанционно един ден в седмицата

  • египет-
  • електричество-
  • режим на тока-
  • жега-
  • климат-
  • глобално затопляне

Продължителните горещини, които не подминаха Египет, наложиха планирани спирания на тока заради претоварване на системата

Високо потребление на ток! Държавните служители ще работят дистанционно един ден в седмицата - 1
Снимка: Shutterstock

През август служителите в египетските държавни институции, които не обслужват директно граждани, ще работят от вкъщи всяка неделя, която е първият ден от работната седмица в Египет. Целта е да се намали натоварването на електропреносната система, обяви министър-председателят Мостафа Мадбули, цитиран от в. "Ал Ахрам", пише БТА.

Премиерът призова частните компании да последват примера на кабинета и да позволят на служителите си да работят дистанционно, когато е възможно.

Продължителните горещини, които не подминаха Египет, наложиха планирани спирания на тока заради претоварване на системата. От началото на горещата вълна на 17 юли потреблението е достигнало почти 36 гигавата дневно, информира Мадбули.

Той заяви, че правителството предвижда още мерки за справяне със ситуацията. Една от тях е нов график за спиране на електрозахранването по квартали, който ще бъде публикуван на 31 юли. Министерството на младежта и спорта пък ще насрочи всички спортни прояви преди залез слънце, за да се намали консумацията на електричество.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ти ли, Стайков?

    2 0 Отговор
    И ти ли не различаваш мощност от енергия? Какви гигавати са били потребявали дневно?
  • 2 Въй Въй

    3 7 Отговор
    Навремето като не бяхме с Европа,а бяхме с Русия във всяка една къща е България висеше газена лампа, защото не се знаеше колко пъти ще спира тока на вечер,в повечето случаи поне 2 часа всяка вечер нямаше електричество

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рафи

    1 0 Отговор
    И да не работят никой няма да разбере.