Last news in Fakti

23 Август, 2023 08:33 2 951 2

Тежък инцидент! Два танкера се сблъскаха в Суецкия канал

  • суецки канал-
  • червено море-
  • египет

Суецкият канал е един от най-натоварените водни пътища в света и най-краткият морски път между Европа и Азия

Тежък инцидент! Два танкера се сблъскаха в Суецкия канал - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Два танкера, сингапурският кораб за втечнен природен газ BW Lesmes и танкерът за петролни продукти Burri под флага на Каймановите острови, се сблъскаха за кратко в Суецкия канал, съобщи компанията за проследяване на кораби MarineTraffic рано в сряда, позовавайки се на очевидци, цитирани от "Ройтерс".

Източниците не дават повече подробности за инцидента.

Въпреки това, в публикация в X (бившият Twitter) египетската AlQahera News цитира председателя на администрацията на Суецкия канал Осама Раби, който казва, че кораб, който се е повредил по време на навигация, започва да бъде теглен, без да дава повече подробности.

Към 5 часа сутринта BW Lesmes беше обърнат на север, но бе изтеглен на юг от два влекача, според данните за проследяване на кораба на Refinitiv Eikon. Междувременно Burri е акостирал и сочи на юг на около 12 км (7,5 мили) от южния край на канала, показват данните.

С течение на времето на картата за проследяване, споделена от MarineTraffic, се вижда, че Burri се обръща настрани и се сблъсква с BW Lesmes преди да даде заден ход и да се насочи направо.

BW Group и TMS Tankers, които управляват Burri, не отговориха веднага на искания за коментар.

Засега няма данни за изтичане на газ или петрол.

Суецкият канал е един от най-натоварените водни пътища в света и най-краткият морски път между Европа и Азия.

Около 12% от световната търговия преминава през канала. По време на силните ветрове през 2021 г. огромният контейнеровоз, Ever Given заседна, спирайки трафика в двете посоки за шест дни и нарушавайки световната търговия.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    11 0 Отговор
    Нали знаете кой е дежурния виновен.

    Коментиран от #2

  • 2 Опааа

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "шегичка":

    Путин😆