Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Август, 2023 11:28 5 456 54

Путин и Ердоган - спешно по телефона - Август 2023

  • русия-
  • украйна-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • зърнена сделка

Планира се двамата да обсъдят редица въпроси, сред които възможността за възобновяването на действието на споразумението за износ на зърно от украински пристанища

Путин и Ердоган - спешно по телефона - Август 2023 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин днес се очаква да проведат телефонен разговор, предава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Планира се двамата да обсъдят редица въпроси, сред които възможността за възобновяването на действието на споразумението за износ на зърно от украински пристанища.

Още новини от Украйна

Миналия месец Москва преустанови участието си в т. нар. зърнена сделка.

Очаква се днес Ердоган и Путин да разговарят и за плановете за създаване на газов хъб в Турция, както и да обсъдят усилията за постигане на трайно примирие във войната между Русия и Украйна.

Предвижда се двамата лидери да дискутират и възможността за посещение на Путин в Турция.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много странно

    53 17 Отговор
    Че то останаха ли украински пристанища? Най-вероятно нещо друго ще обсъждат.

    Коментиран от #23

  • 2 ХАХАХА

    62 18 Отговор
    Путин е непреклонен за зърнената сделка ,че докато не се изпълнят исканията на Русия, сделката ще бъде кауза пердута. Нали Хърватия ще изнася токсичното зърно какъв им е проблема на укрите? Путин ще разговаря единствено и само по газовия хъб в Турция,другото е измислица.

    Коментиран от #5

  • 3 Валери

    51 26 Отговор
    На турчин вяра да нямаш, това са най-големите лицемери в света - продажно племе са!

    Коментиран от #37, #50, #53

  • 4 Аха

    12 25 Отговор
    Путилифона значи !
  • 5 ХОХОХО

    5 23 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    а евреите пак ви се иzтропаха в zypлата 😆

    Коментиран от #6

  • 6 ХАХАХА

    30 6 Отговор

    До коментар #5 от "ХОХОХО":

    Ти ли си със зурлата ,че те само .... имат такива ! ХАХАХА явно краварските ти господари не са те предупредили с какво ги пълнят на ратаите.
    Н
  • 7 2020

    29 14 Отговор
    След много небивалици,писани за силата на еничарина Ердоган,стигам до заключението,че ще преклони пред Вл. Вл. Путин. Ердоган, може за се зъби на наркоманските и сектански сащ,но е кротък пред Вл. Вл. Путин.От Путин зависи изхранването на турчолята от Анадола,а и газ,петрол, търговия,посещение на курортите от руснаците.Не сме идиоти.Знаем,че водата се мъти от ПП, ДБ, СДС, Герб,ДПС/ДС. И, това ще ни струва навлизане на турци през Черно Море,потурчване,а това се дължи на ЕС, Нюланд, Алцхаймера,които искат България,като територия,за да нападат Русия.Наркоманът Зеленски,обаче ,го чака смъртна присъда,от окраинците,и то много скоро.

    Коментиран от #13, #17

  • 8 Човек с очи

    21 9 Отговор
    Украински пристанища няма. Може от руски пристанища.
  • 9 Гост

    27 5 Отговор
    Турция продава дронове на Украйна с които бомбят руска техника и войници..Но Турция не е обявена за неприятелска държава дори напротив .. Ъъъ?!
  • 10 Схемата е

    12 14 Отговор
    ясна - ще бомбандираме украинските пристанища да няма откъде да изнасят зърното, ще го откраднем и продадем на гладуваща Африка, а оттам ще ни заринат със злато и диаманти.
  • 11 Ердоган е велик

    16 30 Отговор
    Черно море е турско! Жужето губи по всички линии!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българските турци

    33 2 Отговор

    До коментар #7 от "2020":

    Хайде на всичко друго да кажем "таман верно е" , ама туй "навлизане на турци през Черно Море,потурчване" и прочие е типична фобия !...Защо да навлизат турци в страна от НАТО когато безтуй са там !...И какво толкова ценно, което турците го нямат , има там, че да си струва риска ?!...За да потурчват ли ?!... Няма логика !... Тя Турция е многонационална от векове насам и никой там няма нищо против другите, стига да не се вирят със сепаратизъм и да вдигат оръжие срещу турската държава !
  • 14 ДДРОнег

    13 22 Отговор
    кремля остана без съюзници, и Турция, и ЮАР, че и останалите Африкански държави разбраха, че московия са терористи и ще ги оставят гладни !!!
  • 15 Аххаа по телефона,значи.

    9 3 Отговор
    Нали щеше да има среща в Цариград?

    Коментиран от #20

  • 16 Да ходи

    7 12 Отговор
    до Турция и от там направо в Хага.
  • 17 Нещо

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "2020":

    си слънчасал, ако във ферматазатроли може да се слънчасва.
  • 18 Чалмата ще клекне..

    12 12 Отговор
    Както в 1878.Тогава пак ги отърваха англосаксите,тоя път отърване няма..

    Коментиран от #24

  • 19 Ал Бунди..

    9 4 Отговор
    Ами ето защо ще разговарят по телефона..свършвали турските домати по руските пазари... а за руските туристи и поведението им е бонус към темата

    Коментиран от #30

  • 20 точно така

    13 14 Отговор

    До коментар #15 от "Аххаа по телефона,значи.":

    Среща в Цариград няма да има щото пишман султаня пак нещо почна да се прави на велик и Вовата му резна квитанциите! Сега Путин ще бъде твърд и хич няма да му пуска фъндъци на тоя фес, Ердоганя ще има да се усуква и да се моли щото ако Русия му врътне кранчето и реално Турция загива!

    Коментиран от #21, #54

  • 21 Да ти кажа ..

    11 7 Отговор

    До коментар #20 от "точно така":

    Ха..пич...много филми гледаш..а от къде денги за Русията, ммм. До сега Турция бе единствена, която не бе налагала санкции от каквото и да е естество...ами ако реши да затвори проливите за руски търговски кораби..тогава? И не ми разпраай смешки за уширяване и удълбочаване на Босфора...видя се, че дори гемиите не бръснат руския ЧФ... изобщо..русите имат един много хубав, почти непреводим термин за себе си- изгои...
  • 22 нено

    6 9 Отговор
    Двуликият Ердоган, да не се хваща Путин на лъжите му! Този продава "баряктар" на украинците ,ще строи завод за производството им в украина, печели от износа на зърно , но заблуждава Путин да му строи АЕЦ"Акую" да лапа пари от газопровода Южен поток! Пълен лицемер"! Ние ще духаме супата му с високите цени на горивата!

    Коментиран от #25

  • 23 Дааа

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Много странно":

    Ще обсъждат въпроса с турските домати, че след предаването на азовците, взеха да се скапват по складовете и митниците!
  • 24 Да ти кажа ..

    7 8 Отговор

    До коментар #18 от "Чалмата ще клекне..":

    Бацеее..мнооо си са филмирал нещо..я стани от мисловната гънка на която си седнал и остави мислите ти да литнат кат"бели гълъбета...Като гледам състоянието на турската армия и на руската...за един месец аскеара ще е в Магадан..нали си виждал оная карта за Ана ватан- от Истанбул до Магадан, дето Девлет Бахчели подари на Ердоган..;да не земе да стане действителност,,,

    Коментиран от #27

  • 25 Ганьо

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "нено":

    Ние това можем, това ще правим...
  • 26 Хаха

    7 2 Отговор
    Малките руснаци са бесни в коментарите . Май Путин не действа така ,както очаквате . И ако решат да възстановят и зърното ще ви видим тогава .
  • 27 ехааааа

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "Да ти кажа ..":

    явно е много слаба !!!!!
    то НАТО, Литва, Естония и д-р.
    ще я разбират!???
    няма лошо!???!
    Но защо никой не смее да пробва!!!!!!!?!

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Да ти кажа ..

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "ехааааа":

    Ами можеш и сам да си отговориш на въпроса..иначе..защото живеят в 21 век, когато империите вече са на умиране..Е, Русия нали пробва..и се вижда резултата..между другото- един факт , който за празноглавец като теб може нищо да не означава, но ще го изнеса наяве..Бразилия, като основател на БРИКС е КАТЕГОРИЧНО против разширяването с която и да е друга държава..защо ли? аз имам отговор, а ти..едва ли.

    Коментиран от #31

  • 29 Бойко Борисиенко

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "ехааааа":

    Как да не смеят бе? В Украйна 50 държави се пробват на партия срещу Красная и ядат бой та се кинат. Милиони укри мъртви, гробница на натовка и турка техника икономика и инфрструктура на чакъл, идва зима, глад, студ и дрога... Нито една от хилядите ракети размазвщи натото не беше с ядрена глава, а заряди има за всички, две тактически връз Диарбекир и аскера е в колапс!

    Коментиран от #32

  • 30 Ал Бунди..

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ал Бунди..":

    Между другото..влязох в рбк.ру от любопитство....сайта си е руски и не е лош, обективен е в голяма степен..и там по темата има много хубава и изчерпателна информация.. и нещата за РФ са доста по-зле от описаните в това клипче...

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Един съвет..

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бойко Борисиенко":

    Пич...не кихай, че ше земе да ти гръмне главата....

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бойко Борисиенко

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ал Бунди..":

    Що нещата в ЕС са цъфнали ли? Франция ли та Германия ли? Ти ме виждаш ли масовото обедняване бе, Месечните сметки задминават доходите нвсякъде! Руснаците били зле, ами не са! Те свикнаха да си купуват джипове и путьовки работейки като дребни бизнесмени, сега реват, щото в Петербург и Москва са прогресивни интелектуалци, ама за папкне имат, парно и ток стотинки. Еми като свърши войната ще се види кой къде е. ЕС го няма никъде, Сахалинското находище ще си остне извън неговата реритория, дори и да приемат Львов. А приемат ли Львов дълга ти става троен, лихвите петорни!

    Коментиран от #38, #40

  • 35 Да ти кажа ..

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Бойко Борисиенко":

    Бе..ти от коментарите под клиповете ли си правиш заключенията...не е лошо да се прегледаш, че си скъсал връзката с реалността..май че си класически циклофреничен случай.. живота тече не според желанията на коментиращите, а по съвсем други закони..но, както виждам, няма как да го разбереш ..няма с какво да го разбереш...

    Коментиран от #41

  • 36 Бойко Борисиенко

    1 4 Отговор

    До коментар #32 от "Един съвет..":

    Туко що кихнах и си сипах кафенце. Разбирам, че не ти се пише ама трябва...
  • 37 Мдаа

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Валери":

    Как са пропуснали османлиите 500 години да те хранят лицемери са османлиите
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Бг Турист...

    5 4 Отговор

    До коментар #34 от "Бойко Борисиенко":

    Много здраве имаш от поп Гундяев. Папкане, ток и парно били стинки, така е..били са. Ама вече не са.Пък ти що щеш в ЕС бе, сладур, що не отпараш в Раша, като там е сичко мед и масло ?? Какво висиш тука като миньорски потник на върлина, ама не отиваш да се възползваш от рушките благинки??? Щом е толкова добре, ко кесиш тука??

    Коментиран от #43

  • 41 Бойко Борисиенко

    5 5 Отговор

    До коментар #35 от "Да ти кажа ..":

    Няма клипове. Х е платформа за мнения. Президентството на САЩ има официален акаунт на тази платформа и побликува постове ежедневно. Народът на САЩ "американците" коментират под тези постове. Та народът на САЩ не ще и да чуе за Украйна, България и Полша. Хората искат да им атигат парите, а те не стигат. Интози нартив за борбата на Украйна е изчерпан, който го раздува губи изборите в САЩ през 2024. Хедж фонда койтонвинплащ за постовете започн да си хеджира загубите по Украйна и тая история зимата приключва. Който иска да инвестира, гарантирам ти, че американски бюджетни средства няма да им за 2024. Ти да познаваш някой, който ще ти даде 20 лева за патрони с обещанието за процент от Сибир като бутнете Путин? Защото в щатите будалите свършиха, сега сметката ще ти я хеджнат на тебе и на ЕС.

    Коментиран от #44

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Да ти кажа ..

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Бойко Борисиенко":

    ....в две изречения- 202 правописни грешки..мислиш ли, че някой ще се върже на глупостите ти..дори и да има нещо вярно в тях. Неграмотник като тебе има право на мнение..но от неговото мнение нищо, ама абсолютно нищо не зависи..хахахах..айде , бай , нямам време за губене да се занимавам с бръкочите на някакъв неграмотен маргинал..

    Коментиран от #47, #49

  • 45 Да ти кажа ..

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Бойко Борисиенко":

    Ич не ми дреме къде си, личи си че не си я забравил Ганьовщината, а си я взел със себе си... не само че си типичен Барба Гканьос , ами си и неграмотен Барба Гканьос..а от такива акъл не взимам..
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бойко Борисиенко

    1 3 Отговор

    До коментар #44 от "Да ти кажа ..":

    От моето мнение всичко зависи. А тази укро-савцка историйка си е ваша и не интересува ни българи ни американци. Пробваха от цереу и държавният департамент да бутнат власта в Москва, не стана... Сега си воювайте с ватата до 2224 ама нас ни оставете на мира, пара нема!
  • 50 На руснак

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Валери":

    Пък ли да вярваме .

    Както викаха ,че няма да нападат Украйна.
    Целия Кремълски Змиярник , го твърдеше
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ДОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Валери":

    БЕГАЙ И СЕ КРИЙ ЗАД ХРАСТИТЕ ДА НЕ УСЕТЯТ, ЧЕ СИ ГУЛУПАВ. АМА БЪРЖЕ.
  • 54 Вальо

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "точно така":

    Ще има среща.Путин ще клекне пред Великият Султан.На бас се хващам