Last news in Fakti

3 Август, 2023 19:28 1 371 12

Още стрели по Доналд Тръмп: Той отлично знаеше, че е загубил изборите!

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • рон десантис-
  • уилям бар-
  • републиканска партия

Според федералните прокурори, работещи по случая, 77-годишният милиардер многократно е излъгал, че има масови изборни измами, и е притискал държавни служители да променят резултатите, за да остане на власт

Още стрели по Доналд Тръмп: Той отлично знаеше, че е загубил изборите! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп "знаеше добре, че е загубил изборите", заяви днес бившият главен прокурор на САЩ Уилям Бар, който бе назначен на поста именно от предишния президент на страната. Бар каза това в ефира на американската телевизия Си Ен Ен броени часове преди републиканецът Тръмп да бъде изправен през съд по обвинения в заговор да издейства неоснователно анулиране на резултатите от президентските избори през ноември 2020 г., на които бе победен от демократа Джо Байдън, съобщава БТА.

Според федералните прокурори, работещи по случая, 77-годишният милиардер многократно е излъгал, че има масови изборни измами, и е притискал държавни служители да променят резултатите, за да остане на власт.

Очаква се Тръмп да пледира невинен, когато се яви пред съд във Вашингтон в 16 ч. източноамериканско време (23 ч. българско време), отбелязва Би Би Си.

Един от адвокатите на предишния американски президент определи обвиненията срещу клиента си като атака срещу свободното слово. "Няма нищо по-защитено според първата поправка (в американската конституция, провъзгласяваща правото на свобода на словото) от политическата реч", подчерта Джон Лауро.

Уилям Бар, който се оттегли като главен прокурор на САЩ малко след победата на Байдан на президентските избори, обаче каза, че този аргумент на защитата не е основателен

"Те не посягат на негово право в съответствие с първата поправка (в американската конституция). (Тръмп) може да каже каквото си поиска, може дори да лъже. Той даже може да каже на хората, че изборната (победа му е била) открадната, въпреки че е знаел добре, (че това не е така). Това обаче не (го) предпазва от (повдигане на обвинения) в заговор", обясни Уилям Бар пред Си Ен Ен.

Тръмп вече обяви, че ще се бори за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в Съединените щати през ноември догодина.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕРВЕНАТА ,Прея ,Кент

    8 4 Отговор
    АМЕРИКА НАД ВСИЧКО ,СЛЕДВАЩИЯ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА, ПРЕЗИДЕНТ НА РЕД АМЕРИКА Ю ЕС ЕЙ ,ЩЕ БЪДЕ 47 ЛИБЕРАЛЕН ДЕСЕН ОТ ЧЕРВЕНАТА РЕПУБЛИКАНСКА АМЕРИКАНСКА ПАРТИЯ ,а зеленушките зеленулки гринговци демократи ще бъдат ИЗПЕЧЕНИ И ИЗЯДЕНИ ОТ РЕДНИЦИТЕ ЯНКИ ,СКОРО ЩЕ Е ,УСКОРИЛ СЪМ ВРЕМЕТО НАПРЕД
  • 2 на100%

    11 7 Отговор
    Янките искат войната да продължи ,за да поробят и ограбят изцяло Украйна !
  • 3 истината

    13 4 Отговор
    Чудят се какви дивотити да му спретнат за да не спачели изборите . Обаче Тръмп не се спира .

    Коментиран от #11

  • 4 Мосад

    10 2 Отговор
    Верно, че ги е "загубил" особено от пуснатите в нета стотици клипове, където се фалшифицират изборите от ПРАВИЛНИТЕ хора на ДЕМОНИЧЕСКАТА партия, също така имаше и огромен брой свидетели, чийто показания не бяха признати, и бяха заплашвани с убийства.
    Така работи ДЕМОНИЧЕСКАТА държава Сащ.
    А над 50 служители на Клинтън и Обама са загинали "случайно" при различни обстоятелства, като няколко от тях са гледали клип със Клинтънова, на който е имало такъв ужас, че някои от тях са повръщали, а после след като са се съгласили да дадат показания, мистериозно са загинали от различни видове смърт!
    Какво ли е имало на клипа – пиене на прясна кръв от току що заклано дете на сатанински ритуал...
  • 5 демокрацията в действие

    7 4 Отговор
    Готови ли са американските гробища за междинните избори утре?

    Последните президентски избори в Америка можеха да влязат в Книгата на рекордите Гинес, ако там бяха решили да ги включат в класациите си. На тях, с помощта на огромно количество починали отдавна американци, някои от които на по 200 години, беше свален републиканския президент Тръмп и победиха либерал-глобалиста Джо Байдън и неговата Демократическа партия, която оглави и двете камари на Конгреса.

    Коментиран от #12

  • 6 Да ама не

    9 1 Отговор
    Трудно ще осъдят бай Тръмп, а пък ако вземе властта жална им майка на либерали Сороси и други измислени герои
  • 7 Българин

    8 1 Отговор
    Всички обвинения срещу Тръмп са скалъпени, за да не бъде допуснат да стане Президент, защото дълбоката държава е в паника от разкритията, които може да станат и Джефри Епстийн ще изглежда като любящ децата възпитател в детска градина – който се "самоуби" след като се съгласи да даде показания.
  • 8 Сандо

    8 1 Отговор
    Свобода за Тръмп!Всички свободни и демократични страни да наложат санкции на САЩ заради гоненията от властта на политически опоненти!Нарушени са всички човешки права,а евроатлантическите ценности са стъпкани от днешната вашингтонска клика!Нашето НС да се събере но извънредно заседание и да заклейми това отвратително действие на самозабравирата се власт.
  • 9 Пълна нагласня

    4 0 Отговор
    Също като Буш младши и изчезналите гласове във Флорида навремето.
  • 10 Ъхъ!!!

    6 0 Отговор
    То си беше и самата истина. По най - циничен и левашки начин победата на Тръмп беше открадната от байДънарите. Сума ти и видеа заливаха мрежата. Големи наглеци.
  • 11 един

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "истината":

    И как да се спре като знае/като наш Боко/,че само властта го спасява от затвор и падение!
  • 12 Майстор готвач

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "демокрацията в действие":

    Ти самия не вярваш на това което си написал защото знаеш, че е кристално чиста лъжа. Чиста пропаганда в подкрепа на Тръмп от твоя страна. А той никога няма да спечели втори мандат за президент!!!