Last news in Fakti

8 Август, 2023 14:23 2 515 38

Британското разузнаване: След заплахата от Пригожин - Путин залага на Руската гвардия

  • русия-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • евгений пригожин-
  • вагнер

На 4 август президентът на Русия Владимир Путин е подписал закон, предвиждащ снабдяването на Руската гвардия с тежка военна техника, включително артилерия и ударни хеликоптери

Британското разузнаване: След заплахата от Пригожин - Путин залага на Руската гвардия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 4 август президентът на Русия Владимир Путин е подписал закон, предвиждащ снабдяването на Руската гвардия с тежка военна техника, включително артилерия и ударни хеликоптери, съобщи в своята ежедневната тема в социалната платформа X (бившият Туитър) военното разузнаване на отбраната на Обединеното кралство.

Решението за това е взето след бунта на Пригожин. Въпреки изявленията на ръководителя на руската гвардия Виктор Золотов, че тя се е представила "отлично" по време на тези събития, няма обективни доказателства за ефективността на нейните действия. И това е именно такава заплаха за вътрешната сигурност на режима, за чието потушаване е създадена Националната гвардия, пише разузнаването.

Но това, очевидно, не притеснява Кремъл: той полага още повече усилия за осигуряване на ресурси за Националната гвардия като "една от ключовите организации, гарантиращи сигурността на режима".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А според мен

    23 7 Отговор
    Британското разузнаване пак са зобили кисели круши
  • 2 Асан от Руската Федерация

    22 14 Отговор
    Путин е велик човек лидер на православните народи
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Русия е колос на глинени крака!

    11 20 Отговор
    Малко му трябва да се срине! Големият въпрос е - кой ще контролира бомбите - алкохолик или друга откачалка!

    Коментиран от #7

  • 5 явер

    4 4 Отговор
    Този малоумник имали представа от нещо. Те хеликоптерите и друга модерна техника се купува в аптеката. Тоз идиот имали представа как се произвежда нещо.
  • 6 Хихихи..

    12 0 Отговор
    Айде бее.. Женя Пригожин завладя Африка за Русия,"гвардията" е мирисала барутя само по салютите.Нещо друго измислете..
  • 7 Ку-ку..Ку-ку

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русия е колос на глинени крака!":

    Кукуригууууу...
  • 8 Санкт-Петepбург ⚓️🇷🇺

    18 3 Отговор
    Обяснете защо, когато НАТО бомбардира Сърбия - нямаше бойкот, когато бомбардира Багдад - също нямаше бойкот. И сега - педерастичната западна воня на Русия по целия свят.
  • 9 Любо Питков

    6 1 Отговор
    Имтересно, какви ще ги бълва "британското разузнаване", ако Пригожин подпука Украйна от Север, а РФ си я работи от юг? Язък за таланта на толкова сценаристи от Холивуд! Всъщност, дали в общественото пространство не се пропуска селективно само това, което то трябва да знае? Независимо дали е вярно или е лъжа?
  • 10 пешо

    11 0 Отговор
    стигате с това британско разузнаване , една жена каза на женския пазар
  • 11 Последния Софиянец

    5 2 Отговор
    В САЩ залагат на Националната гвардия.Които са банда башибозуци.
  • 12 Баце ЕООД

    2 1 Отговор
    Хари Потър знае ли?
  • 13 Извод

    5 1 Отговор
    Британското разузнаване досега нищо не позна.
  • 14 Британското разузнаване!

    9 1 Отговор
    ,,Украинското КонтраНастъпление се забавя,поради гъстата и висока тревна растителност...!"
    А аз си мислих,че само Зеленски е Професионален Комик...!
  • 15 оня с коня

    2 2 Отговор
    Ама нали Русофилите тука УСЪРДНО И ВИСОКОПАРНО обясняваха на Нефелното Простолюдие че "Бунтът " на Пригожин е просто Театър между Пригожин и Путин за да проличи колко е ПРОСТ И НАИВЕН запада,а всъщност всичко е за да се изкарат На светло всички Противници и Нелоялни Управленци на Путиновия режим?Пък то излезе че всичко си е било БАШ Истински Военен Преврат,но в последния момент се е появил Пробив и нещата са се Объркали.И тук не е въпроса дали Гвардията ще получи съобразно Заповедта на Путин Тежко въоръжение, а дали ЛОЯЛНОСТТА на Руските висши Военни ще се ориентира в Негова или "Нечия друга" Полза.
  • 16 Истината

    2 5 Отговор
    Когато някоя клета скъсана рубашка Ви говори за руска икономика, вижте данните на Световната банка, съставени от данните, които предоставят националните банки.
    Брутният вътрешен продукт (производство) на Руската федерация, сравнен с този на Германия, Франция, Обединеното кралство и Италия.
    Въпреки, че разполага с огромна територия и ресурси, Русия има тройно по-малко производство.
    Разликата е още по-голяма, защото всъщност от тези 1,5 милиарда БВП на Русия, 95% са от суровини, от които 70% са нефт и газ и само 5% от промишленост, вкл. оръжейна.
    Годишните приходи на компанията Уолт Дисни са по-големи от приходите на цялата руска оръжейна индустрия.
    Мнозинството от руснаците всъщност живеят от подаянията на централната власт чрез преразпределение на полученото от суровините.
    Да не говорим, че това е брутална форма на паразитиране на една империя, която е завладяла и поробила 200 народа, чиито земи днес експлоатира.
    Аз лично не мога да се сетя за някаква руска стока, било то телевизор, смартфон, компютър, автомобил, климатик, храни, лекарства, дрехи, парфюмерия и козметика, които мои близки, познати или колеги да са ползвали през последните 30 години.

    Коментиран от #29

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 На другия бряг

    1 0 Отговор
    На кой десен бряг? По посока на течението или в обратната посока?
  • 19 Сводка

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Свотка":

    Загубите на въоръжените сили на Украйна в шест направления - Донецк, Южнодонецк, Краснолиманск, Купянск, Херсон и Запорожие - възлизат на 685 войници на ден, съобщи полското издание на 8 август
  • 20 Сводка

    3 1 Отговор
    Руските бойци „принудиха врага да бяга“, докато отразяваха ново настъпление на въоръжените сили на Украйна срещу село Урожайное. Това написа в своя Telegram канал Александър Ходаковски, заместник-ръководител на управлението на Националната гвардия на Донецката народна република.
  • 21 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 0 Отговор
    НЕ РАЗПАЛВАЙТЕ ВРАЖДИ МЕЖДУ НАРОДИТЕ, ЧЕ ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА

    Кои от народите в САЩ да мразим ? - Индианците, десетките милиони поляци, руснаци, БЪЛГАРИ, шведи, сърби, чехи, гърци, италианци и др. ?

    Че САЩ били враг на Русия и ние трябва да ги мразим ? –Ами това не е вярно.

    Много пъти САЩ и Русия са били приятели, започвайки от подкрепата на САЩ за Русия по време на Кримската война (1853) , после по време на гражданската война в САЩ пък Русия изпраща флота си в подкрепа на законното правителство (свободолюбивите северни щати) .

    ПРЕЗ 1930-ТЕ ГОДИНИ НАЙ-ГОЛЯМИТЕ ИНДУСТРИАЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ В РУСИЯ СА ПОСТРОЕНИ ОТ ОГРОМЕН БРОЙ АМЕРИКАНСКИ ИНЖЕНЕРИ И ФИРМИ, привлечени да работят там през Голямата депресия, защото пък и в Русия, след избиването на интелигенцията по време на комунистическата революция, няма такива кадри .

    През Втората световна война САЩ пак оказват голяма военна ( 20 % от всички оръжия на фронта) и хранителна помощ на Русия , а без нея и направена от САЩ тежка индиструализация на Русия, тя надали щеше да се справи с Германия .

    Отклонението на голями германски сили за морската и сухопътната война с САЩ също немалко помага на Русия .

    След Първата световна война България не е разкъсана само заради намесата на САЩ, които се противопоставят на това .

    Американецът Макгахан е този , който смело описа варварското потушаване на Априлското въстание и цяла Европа го чете и се надигат гласове за решаването на българския въпрос .

    Коментиран от #30

  • 22 Сводка

    1 0 Отговор
    Една от основните заплахи за бойците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са руските БПЛА Lancet, пише британският вестник The Telegraph.
  • 23 Аспарух

    2 0 Отговор
    В Краснолиманско направление екипажът на ударно-разузнавателни хеликоптери Ка-52 "Алигатор" от групата войски "Център" унищожи бойна машина на пехотата (БМП) на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).
  • 24 Сводка

    2 0 Отговор
    В официалния си канал в Telegram Владимир Салдо заяви, че руските войски са отбили десанта на въоръжените сили на Украйна, които се опитали да кацнат в района на казашките лагери в Херсонска област. Под прикритието на нощта две лодки се опитаха да стигнат до левия бряг на Днепър.
  • 25 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    почти две години след налагането на западните санкции руската икономика расте, докато европейската пада. Ситуацията в Европа се влошава, а руснаците продължават да живеят все едно нищо не се е случило. Написано от полското издание
  • 26 Американска пропаганда

    3 0 Отговор
    Говорител на Байдън Псаки 28 февруари 2022 г.: „Използването на касетъчни боеприпаси е военно престъпление.“ Година и половина по-късно съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан на брифинг в Белия дом обяви намерението да изпрати на Украйна касетъчни боеприпаси.
  • 27 Калпазанин

    2 1 Отговор
    Тва британско разузнаване само са вкарали някой черен англичанин шпионин в Кремъл за са знае толкова много, само така ше има толкова много информация
  • 28 Мосад

    2 1 Отговор
    Най-краткия виц. "Британско разузнаване".... хахахахахахахахаха
  • 29 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    С дълг от над 4 трилиона, ако се наложи да ги изплати, голямата икономика Германия ще фалира на мига, и не само тя, целокупния Запад е задлъжнял с над 100 000 000 000 000, но живеят добре не защото печелят, а защото ГРАБЯТ бедните държави, които негласно вече не се водят колонии, а партньори, които дотират господарите.
  • 30 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Сащ не оказват никаква помощ за Русия през ВСВ, а ПРОДАВАТ на Русия, защото в главите на Запада няма приятели, а само пари, които са заменили мозъкът им.

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Помагат САЩ на Русия , чрез заем-наем, от който заем подлежат на плащане само оцелялите оръжия и Русия почти нищо не плаща .
  • 33 Московийски пропагандатор

    0 0 Отговор
    И Садам имаше федаини, но накрая го извадиха от землянката... На "Високия" ампулката му е в джоба. Ще остане в историята като най-трагичния диктатор предизвикал разпада на Московия.
  • 34 Американска пропаганда

    0 0 Отговор
    Подобно на войната в Ирак, за САЩ това е военен конфликт "по желание", тъй като никой не напада членове на НАТО. Точно както някога ни казаха, че Саддам Хюсеин създава ядрена бомба, сега ни предупреждават, че руският президент Владимир Путин планира да нахлуе в Полша. Нито едно от тези твърдения няма реално основание. Както в Афганистан, това е поредният „вечен конфликт“, за който данъкоплатците се насърчават да харчат все по-големи суми „стига да е необходимо“.
  • 35 Болгарин

    0 0 Отговор
    Конфликтът в Украйна е платена военна конфронтация, която Америка планира преди повече от десетилетие. Как биха реагирали САЩ, ако Русия разположи постоянна армия на нашата граница? Мисля, че се досещате: военни действия. Америка провокира този конфликт и използва Украйна като щит срещу Русия. Докато американските либерали радостно заявяват: „Това не е нашият военен конфликт!“, безброй войници и цивилни са загинали и от двете страни.
    Виждането на този конфликт като битка за Украйна като такава, а не като прокси война на великите сили, е най-голямата грешка.
  • 36 И после

    0 0 Отговор
    Руската гвардия ще го свали от власт
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 путин всеки ден

    1 0 Отговор
    праща сводка в българия какво прави и къде ходи и с коя точно , праща и голи снимки съответно за интимните си близости !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания