Last news in Fakti

16 Август, 2023 23:11 1 726 5

Анкара към Стокхолм: Не сте удовлетворили нито едно от исканията ни

  • швеция-
  • финландия-
  • нато-
  • реджеп ердоган

Миналия месец на срещата на върха на НАТО във Вилнюс - Анкара се съгласи да вдигне ветото си върху приемането на Швеция в алианса

Анкара към Стокхолм: Не сте удовлетворили нито едно от исканията ни  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Швеция все още не е удовлетворила нито едно от 28-те искания на Турция за екстрадиция на терористи. Това заяви турският министър на правосъдието Йълмаз Тунч пред телевизия А Хабер, цитирана БТА.

Изпратили сме 28 искания до Швеция за екстрадиция на лица, свързани с терористични организации. За съжаление 22 от тях бяха отхвърлени. Девет от исканията се отнасяха до членове на Кюрдската работническа партия (ПКК), осем - до терористичната организация ФЕТО (Фетхуллахистка терористична организация), а пет - до членове на други групировки. Три искания бяха отхвърлени поради смъртта на лицата или подобни обстоятелства. Три искания са в процес на разглеждане. Но шведската съдебна система вече е съобщила за отрицателно решение по тези искания, заяви Тунч.

В дневния ред на нашия парламент ще бъде включен въпросът, свързан с искането на Швеция за присъединяване към НАТО. И парламентът ще вземе под внимание всички нюанси при обсъждането му. Нашите очаквания от Швеция са ясни: очакваме Стокхолм да екстрадира терористи. Но по този въпрос няма никакво движение, каза министърът на правосъдието.

Миналия месец на срещата на върха на НАТО във Вилнюс Турция се съгласи да вдигне ветото си върху приемането на Швеция в НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    13 1 Отговор
    Пътя на Швеците към НАТО минава през Босфора,ама те и власите се давят на края на Дунава .
  • 2 Певачката каза

    5 2 Отговор
    Стокхолм, Стокхолм - имам този синдром.... така казала Анкара
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДонКокорко

    1 0 Отговор
    Хайде да видим какво ще стане Ердоган даде съгласие сега да видим кои ще е диктатора ЕС, НАТО, САЩ или някой друг.
  • 5 Българин

    0 0 Отговор
    Слава на великата украинска армия,преграда пред ордата на мрака . Поклон!!!❤
Новини по държави: