Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Август, 2023 12:35 6 506 93

Метежът на Пригожин срещу Путин е бил театър?

  • вагнер-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • евгений пригожин-
  • метеж-
  • преврат

Украйна не е единственият субект, който се съмнява в автентичността на събитията от 23 юни

Метежът на Пригожин срещу Путин е бил театър? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британското министерство на отбраната миналата седмица заяви, че е напълно възможно Русия вече да не финансира дейността на частната военна компания "Вагнер". Ведомството каза, че руската страна е предприела действия срещу някои бизнес интереси на собственика на "Вагнер" Евгений Пригожин, след като той оглави неуспешен бунт срещу руската армия през юни, предаде Ройтерс, пише БТА.

В днешно време обаче е почти невъзможно да се определи автентичността на това, което се случва в Русия заради продължаващите от десетилетия дезинформационни войни на Путин, посочва списание "Форбс". На пръв поглед това, което се случи там през юни - безпрепятственият поход на "Вагнер" към Москва, приключил със сделка, по силата на която Пригожин се пенсионира в Беларус - изглежда крайно невероятно. Трудно може да се повярва, че е възможно подобна хаотична последователност от събития да е била хореографирана.

Още новини от Украйна

Министърът на отбраната на Украйна, Олексий Данилов, обаче неотдавна направи изказване по телевизията, в което заяви: "Днес вече можем да кажем, че това е била специална операция, координирана с Путин, за да бъдат разобличени онези генерали, които не са били напълно лоялни към Путин и неговото обкръжение". В подкрепа на тези твърдения последваха съобщения, че Евгений Пригожин след "изгонването си" от страната многократно е пътувал до Русия и дори е присъствал на тайна среща с Путин, на която висшият команден състав на наемническата му група се е "заклел във вярност" към Путин. Неотдавна Пригожин дори бе заснет на среща с африкански лидери в Санкт Петербург, която Путин организира, за да спечели подкрепа от тях.

Украйна не е единственият субект, който се съмнява в автентичността на събитията от 23 юни. "Цялата афера с Пригожин, дори преди бунта, ми се стори като някаква бурлеска, инсценирана от Путин и близките му съветници за консумация от Запада", заяви в интервю за сп. "Нюзуик" Алексей Павленко, който е преподавател по руски език в Колорадския колеж. "Целта на този фарс беше да се объркат западните анализатори и военни експерти и след това да се злорадства над предсказуемите им прогнози за предстоящата гибел на Путин", добави той. "Целта на тази инсценировка беше както да се държат на нокти генералите от официалната армия, така и да се насади объркване в разузнаването на противниците", каза още Павленко.

Ребека Кофлър, бивш служител на агенцията за разузнаване на американското министерство на отбраната, стигна дотам, че написа статия за неуспешния преврат и разкритикува Запада, твърдейки, че се е хванал на фарса. "Изглежда никой не осъзнаваше очевидната истина: превратът беше инсценировка и напълно фалшива операция под фалшив флаг. Помислете за това: Една армия нахлува в Русия, стига до Москва и никой не е пострадал? Само с няколко хиляди души тя постига това, което Хитлер с почти един милион души не е в състояние да направи? И Путин държи армията си настрана? И след това, когато Москва уж е на една ръка разстояние от него, Пригожин решава: "Е, добре, няма значение" и се отправя към Беларус?", пише Кофлър.

Според нея целта е била Путин да убеди руснаците преди изборите през 2024 г., че без него те са заплашени от нашествие от страна на Запада и хаос. В свой материал във в. "Киев пост" Стив Браун също се пита дали бунтът може да е бил "още един пример за дезинформация на Путин". Според него метежът може да е бил "претекст за чистка на онези, които Путин смята за нелоялни". Руският опозиционен политик Иля Пономарьов, чиято група "Конгрес на народните депутати" се стреми да свали от власт режима на Путин, наскоро заяви пред "Нюзуик", че смята, че руският лидер е знаел за плановете на Пригожин и ги е използвал в своя полза.

Идеята за режисиран бунт набира популярност сред коментаторите, въпреки че все още има въпроси, относно това как Путин е могъл да знае за операция, която според мнозина го е оставила отслабен. Като се има предвид обаче значимостта на "Вагнер" в Африка, може да се заключи, че Кремъл се нуждае от Пригожин, за да продължи да прокарва интересите на Русия на този континент, коментира американският в. "Хил". "Вагнер" действа в Африка като квазидържавен агент за влияние на Кремъл. Пригожин умело използва своята наемническа група, за да създава стратегически предимства за руското правителство на африканския континент.

"Вагнер" просто има силно присъствие на африканския континент и Кремъл не разполага с лесно достъпен заместник със същото ниво на покритие. В известен смисъл това е функция на начина, по който наемническата групировка е организирана и разгърната. Когато започва влошаването на отношенията на Русия със Запада, руското правителство решава да си възвърне статута на велика сила, като съживи старите съветски връзки в Близкия изток и Африка. Кремъл инвестира значителни ресурси в преразглеждане на приятелствата си на африканския континент и избира наемническата група "Вагнер" за осъществяване на външнополитическите си цели. Обхватът и проникването на услугите, предлагани от групата, както и взаимосвързаният характер на множеството групи и лица, които предоставят тези услуги, обясняват защо Кремъл не може просто да се отърве от "Вагнер" или нейния ръководител. Ако изиграе правилно картите си, Пригожин е в добра позиция да поддържа присъствието на "Вагнер" в Африка и да разшири още повече своето влияние.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Убийствен Пъзел 8

    7 45 Отговор
    АМЕРИКА НАД ВСИЧКО, НЕКА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ДА ДАДАТ ОТ СВОЯТА ЧЕРВЕНА,БОЯ НА ЦЯЛ СВЯТ
  • 2 Едва

    9 7 Отговор
    ли е репетиция .
  • 3 КОТарАК

    12 67 Отговор
    голям театър..да станеш за посмешище пред целият свят...вече и теории има как уж проверявали лоялните към режима))сигурно са чели нашата история за един хан там и василевса )))

    Коментиран от #7, #14, #70

  • 4 Онзи

    95 6 Отговор
    Ами само глупак би повярвал,че човек с армия от 25хил души без авиация ще вземе Москва

    Коментиран от #90

  • 5 Зеленски - развинтена матрьошка съм

    63 6 Отговор
    Е, тва за театрото и Мемедчо от Шекер маала го разбра, само от Фатки се напъват с разни въпросителни по заглавията.
  • 6 Факт

    48 4 Отговор
    Никога Пригожин не е стигала с ,,хилядната си армия до Москва"Растоянието до Москва беше 1300 км по суша и 920 по въздух.
  • 7 Българин

    58 7 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Има едни та станаха за смях в Афганистан. Даже коалиции от държави с трилиони военен бюджет. Мухахаха

    Коментиран от #25

  • 8 Да да за това ли

    8 43 Отговор
    Вагнеровци сваляха руски самолети наред и копаха ли копаха московието????

    Коментиран от #20

  • 9 Деций

    51 3 Отговор
    То страшно прозрение след два месеца време.Голямо разузнаване е паднало!Още на вторият ден се изрази тази хипотеза като основен възможен ход и вариант!
  • 10 Тед

    6 22 Отговор
    Без жертви?
    В деня на юетежа бяха свалени няколко вертолети и един ИЛ-22М, в който загинаха
    В Ивановската и авиационната общественост е публикуван списък с данните на осем военнослужещи, които се наричат загинали в Ил-22М:



    Заместник-началник на 610-и ППИ и ПЛС (АП ВТА) за ВПР подполковник Артьом Михайлович Милованов
    Командващият ВВС капитан Артьом Юриевич Шароглазов
    Навигатор на самолета (старши щурман инструктор) майор Генадий Михайлович Белякин
    Борден инженер капитан Виктор Сергеевич Попов
    Борден инженер капитан Игор Иванович Волочилов
    Старши въздушен радист, старши офицер Сергей Николаевич Старушок
    Старши въздушен радист старши сержант Виктор Николаевич Подрепни
    Старши бордови механик старши сержант Алексей Александрович Скриков.

    Коментиран от #92

  • 11 Чичо

    42 4 Отговор
    Марче, то требва да си голема шамандура за да не си разбрал още, че всичко беше театър за да се предислоцира една армия и тежка техника на по-подходящо място, чакаща команда за влизане в Киев.
  • 12 Развеселен

    8 39 Отговор
    Надценяват и Путин и руснаците!
    В Русия никога нищо не е наред и не може да бъде наред!
    Самият народ е умствено повреден и дори ако искаха да направят постановка и тя нямаше да се получи!
    Все едно Запада да се чуди, защо Лада не пали от първият път и да търси изкуствен интелект зад това!

    Коментиран от #85

  • 13 Хахха

    32 2 Отговор
    Те много хора се усетиха ама не им се чу гласът от тези заслепени от надежда за така бленуваната победа.Но то в животът не е като във видео игра както си мислят много така наречени лози.

    Коментиран от #21

  • 14 Спомени, спонени

    38 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Спомням си как един наш бълг котарак и един стоян георгиев цял ден препи....в@ха тук
    Всички крави мучаха в хор как готвача щял да свали Путин. 🤭.
    Готвача надмина като актьор зеления 🤡. Взе парите от запада и фъсна.

    Ак@л море, глава шамандура, /лаф са кравороби./
  • 15 ТАМ НА БЛАТАТА ВСИЧКО Е .ТЕАТЪР

    8 25 Отговор
    ОТ ИЗМИСЛЕНАТА И ФАЛШИФИЦИРАНА ИСТОРИЯ НА .. КНЯЖЕСТВО МОСКОВИЯ ( РАЗПОЛОЖЕНО НА НЯКОЛКО БЛАТА ОКОЛО ДНЕШЕН МОСКАЛ) ДО...КАПИТАНЧЕТО-ПОЩАДЖИЯ ИТ КГБ В ДРЕЗДЕН (ГДР)..."ФАСА"!!!😂
  • 16 Абее

    21 2 Отговор
    Ще сетите вие ...!
  • 17 Мишел

    36 5 Отговор
    Бунтът бе пиеска, режисьор Путин, изпълнител Пригожин и трупа Вагнер.
    Гладните за разпад на Русия шарани налапаха голата кука.
    Сега се усетиха, колко смешни са били , когато пак са възприели желаното за действително.

    Коментиран от #26, #83

  • 18 А добър ден

    23 4 Отговор
    Само не познах, че оот Белорус няма да превземат Лвов. Но не е късно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хахаха

    18 2 Отговор

    До коментар #8 от "Да да за това ли":

    Тебе като не метнат, кой? Пак не разбрал, че на запад го опровергаха.
  • 21 стоян гейоргиевски

    22 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хахха":

    То от бурята не можеше да се вземе думата. Беше изпаднал в екстаз и еуфория. Спорих с него, но все едно със стена да говориш.
    След няколко дни се покри, изпаднал в депресия, болен бил.
    Хихихи.
  • 22 Дали

    10 5 Отговор
    Може да са го направили, за да нахендрят беларус с издръжката на пригожинската шайка. Или пък путин се чувства застрашен наистина. Кои генерали се оказаха в тюрмата след това? Във всеки случай пригожин не може да разчита на приятелства, ако е изпълнил такава комедийка по нареждане на путин.
  • 23 ха сега де,

    8 14 Отговор
    Ако всичко това е сценарий, заедно със сваления самолет - летящ команден пункт и 6 бойни вертолета, това още веднъж доказва колко струва живота на няколко войника за руските лидери. Освен ако и това е фалшива новина от Кремъл, но едва ли е възможно да остане незабелязано от външни наблюдатели или руски опозиционери в чужбина, които още по лесно биха се добрали до вярна информация.
  • 24 Театрото

    6 17 Отговор
    Ма така и требе, бе! Тва,че Вова избега по гащи посред нощ със самальота, че Шайгу и Герасимаааав избегаха за да не ги набара ГОТВАЧО,..че некви си..6 вертушки и 2 самальота дадоха Фира, че и Московия копаеха траншеи и окопи, че прекопаха пътищата и магистралите на входа на Маскал, че събориха 2 Моста в Центъра пред Кремля....
    ТВА Е ИСТИНСКИ.."ТЕАТЪР" 😂👍

    Коментиран от #27, #28

  • 25 Да знам

    5 15 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Да руция стана за смях в афганистан :) за това ли говориш

    Коментиран от #44

  • 26 РИСТЕ КЬОРАВОТО

    8 16 Отговор

    До коментар #17 от "Мишел":

    РАЗКАЖИ НИ ПАК , КАК ЗА ...3 ДНИ ,..64км. КОЛОНА ЩЕ ДЕФИЛИРА В КИЕВ!
    КАК...ВЕЛИКИТЕ (ТИК ТОК амуджи ЩЕ ЗАДЪРЖАТ ЗЕЛЕНСКИ И 16 БАНДЕРИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО!
    ЗА ДА СЕ ПОСМЕЕМ...ОТ СЪРЦЕ ...
    ХАХАХАХАХА.
  • 27 А ти беше...

    13 3 Отговор

    До коментар #24 от "Театрото":

    ...почетен зрител на театрото и всичко това го разиграха пред теб,та така добре си запознат...?!
    Ай бегай от тука...😝🤣😝!

    Коментиран от #33

  • 28 хахаха

    16 6 Отговор

    До коментар #24 от "Театрото":

    Кравешки илюзии!!!
    Кой ги казва? Галя ли? Бая са те метнали. Лесен си за обработка.
    Чети сериозни сайтове, не еднодневки за рейтинг.
  • 29 От целия

    6 2 Отговор
    Публикуван бълвоч
    . Вярно е само заглавието
  • 30 Тъй де

    6 16 Отговор
    То руското разбиране за величие изисква резил след резил явно. В сценката с пригожин, шойгу преглътна най-много резил. Така им тръгна от началото с тая операция сво((лоч), така ще продължи. Че даже и луната ги опозори.

    Коментиран от #36

  • 31 А бе не знам...!

    19 1 Отговор
    Театро ли бе,или не,но знам,че радостта на враговете на Путин бе огромна и нескрита...!
    НО!
    Трая само два дена...и после посърнаха като напи...но мушкато...!
  • 32 Знайко

    18 5 Отговор
    Театър, неТеатър вагер се предислоцираха в Беларус а от там накъде....никой не разбра! Някои разказват как пирожката е взел към 7 млрд от кравария и после е направил двойна врътка. Ако е така появам да смятам с тия милиарди колко оръжие може да се купи за да се оперира в африка!

    Коментиран от #37, #40

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Иванушка🇺🇲

    7 17 Отговор
    Стига тъпи анализи. Путин си е едно тъпо ченге от КГБ. Той няма такъв интелект че да измисля "гениални" ходове. Просто Запада трябва да даде мощни оръжия на Украйна. Зеленски знае как да довърши злото джудже.
  • 36 Щърбел

    15 8 Отговор

    До коментар #30 от "Тъй де":

    Поне опитаха за Луната. А кравите казаха преди 1 год., че нямат все още космически знания и готова техника. Смешници.

    Коментиран от #45

  • 37 Малииии що си про'ЗДТ

    5 9 Отговор

    До коментар #32 от "Знайко":

    ХАХАХАХА ...7 милиарда не можеш да ги напишеш с цифри, травестит МАЛОУМЕН!
    ХАХАХАХА.. просто Пусин върна 23 Милиарда РУБЛИ на ГОТВАЧА, които бяха конфискувани! Нещо повече, докато пусин ТВТРДЕШЕ,че РФ НЯМА и НЕ ФИНАНСИРА ЧВК "МЕНДЕЛСОН"...ИЗВАДИХА ДОГОВОРИ ЗА...87 650 000 000 РУБЛИ С РФ!
  • 38 Дедо ви...

    15 4 Отговор
    Добро утро мароооо...! Побара ли се!!!!!

    Коментиран от #39, #46

  • 39 ТЕ ПОБАРАТ..МАН'АФЕТЕ, ПЕ'НД'ЕЛ ГЛИСТАВ

    5 15 Отговор

    До коментар #38 от "Дедо ви...":

    Я МЕЦНИ , КОГИ ВАТИРАНИТЕ ПЕДЕРАСЕ ШЪ ВЛЕАТ У КИЕВ, ДОЛБОЕБ ?
    😂

    Коментиран от #42

  • 40 Зайо пак не разбрал. Вече 2 товарни само

    11 1 Отговор

    До коментар #32 от "Знайко":

    Зайо пак не разбрал ами що си спал! Вече 2 товарни самолена Ил 76 натоварени с Вагнеровци кацнаха в Мали!
  • 41 РУСКА 🐻

    6 0 Отговор
    А НЕ БЕ ШВЕПС
  • 42 Я пак

    8 2 Отговор

    До коментар #39 от "ТЕ ПОБАРАТ..МАН'АФЕТЕ, ПЕ'НД'ЕЛ ГЛИСТАВ":

    Повтори, че на хората с килийно образование нищо не им се разбира.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Българин

    13 5 Отговор

    До коментар #25 от "Да знам":

    Не говоря а пиша. Драги, в Афганистан ссср воюваше срещу нато както днес го прави в Украйна. Сащ и нато воюваха в Афганистан срещу самите талибани които никой освен Пакистан не ги подкрепяше. Талибаните са бившите муджахидини, които сащ ги създаде да воюват срещу ссср. Учи , чети и мисли.

    Коментиран от #61

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Тя тогавашната статия

    8 1 Отговор

    До коментар #38 от "Дедо ви...":

    Беше на Джамбобей. И той бая се е побарвал.👍
  • 47 торба лъжи

    2 2 Отговор
    Няма по големи циркаджии от тях
  • 48 браво бе факти

    11 1 Отговор
    абе марче ти сега ли разбра та ние не ядеме портокали с корите им мила
  • 49 И това какво го интересува

    2 4 Отговор
    Целокупният български народ?
  • 50 Педро

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "ХАХАХАХА ХАХАХА":

    Бяха на Мук. Ама ти като си прозззд и не си чел достатъчно как да знаеш. Сами си написаха в книга, че е било фалш.

    Коментиран от #51, #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Вярно е

    13 1 Отговор

    До коментар #50 от "Педро":

    През 1970 г. (т.е. година след "триумфа") излиза книгата на математика Дж. Крайни "Did man land on the Moon?" ("Кацна ли човек на Луната?"), в която поставя под съмнение самия факт на кацането. Така че официалната версия започва да се пука по шевовете още от самото начало.
  • 53 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    15 0 Отговор
    Госпожи и господа соросоиди-дебилоиди, т.н. от вас „режим на Путин” НЯМА,
    има президент, избран на свободни и демократични избори, за ваше съжаление..
  • 54 Читател и зрител

    12 0 Отговор
    Здрасти. Сега ли разбрахте?
  • 55 Мнение

    18 0 Отговор
    Естествено, че беше театър, но тогава всички вярваха, че е метеж и бързаха да се радват и се изприказваха един куп глупости ... какво винаги става.
  • 56 ТЕАТЪР

    0 10 Отговор
    Както и клането в Донбас.
  • 57 Мухаа,хаа!

    14 1 Отговор
    Графоман,на квартално ниво,тръгнал да се мери с Достоевски! Че това беше финален завършек на сценарий,от две части , и без да си супер мупер разведка,пролича още в началото на пиесата.Когато Пригожин " побеснял" се възпротиви на Генщаба,че не го захранват с боеприпаси.След което " уплашеният Суровикин" изведнъж го затрупа с оръжие.Но световните лапни шарани глътнаха куката до сливиците,очвакващи едва ли не- военен преврат.Финала, беше с бунта.Гениален ход,да отидат безпрепятствено в Белорус. Какъв бунт,какви пет пробити цента,бе л,ъ,хмани- пишман спецслужби? Такъв филм няма,и всеки в РФ го знае.Ако на някой му хрумне подобна самоубийствена мисъл,Россгвардия ще го смели, като кайма за часове.Това са елитни бойци - над 180 х души.Подчинени единствено на Главникомандващия.Оборудвани от Калашник,през броня,до самолети.Сега са пред вратата на шляхтата.Пробват ли да влязат,ще има Вагнерови нощи"
  • 58 Ха ха хи хи

    2 12 Отговор
    Удоволствие беше да гледаш копейкаджийте русофили пребледнели като тебешир Някой от по заблудените се изтърваха в гащите
  • 59 Доб'р ютро

    15 1 Отговор
    А че от кога ви казвам, че това си беше капанче за мишки...
  • 60 Родител 2

    6 0 Отговор

    До коментар #51 от "Лапай ку - ро":

    Ми да ти е сладко ма. Ко да ти направя, че обичкаш да ла- пкаш. Че са и фалиш. Ти от кой пол си ма травис? Нервна ми изглеждаш. Днес на сухо ли си край сметището?
  • 61 КОТарАК

    2 11 Отговор

    До коментар #44 от "Българин":

    правилно- ако СССР не беше нахлул в Афган , нямаше да има муджахидини и радикален ислям !а щатите натикаха талибаните в пещерите. просто им писна да пръскат пари и се прибраха
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ако всичко е театър...

    3 8 Отговор
    То това говори още по-лошо за Русия, защото двама души разиграват и манипулират цяла държава както си поискат. Това да не ви е селската кръчма, бе, господа.... това са милиони хора, и вие се появявате в национален ефир и с най-голямата сериозност говорите за бунт, метеж, предателство и се подигравате с чувствата и емоциите на народа все едно е някаква шега.....
  • 64 Прост Гост

    11 1 Отговор
    Ще се сетите ама късно. Такъв финт ви извъртя Путин, че още дълго ще анализирате.....
  • 65 Историк

    5 0 Отговор
    Много ясно беше това от самото начало?
  • 66 Зеленски

    0 7 Отговор
    Скоро жанра на театърът там , ще бъде от сорта на трагикомедията !
  • 67 загадки за "умници"

    11 1 Отговор
    Защо се чудите? Нали имате шпиони навсякъде? Нали от ЦРУ заявиха, че са знаели предварително за "метежа"?
  • 68 Никой

    1 9 Отговор
    Ако ,приемем ,че това е умишлено дело от страна на Путин и Пригожин за отстрелване на несъгласни генерали с т.н. ". специална операция " ,то още веднъж потвърждава напразно погубените животи на войничетата изпратени да окажат отпор на " Вагнер ". Загинаха напразно около 20 военослужещи от руската армия както 6 хеликоптера и един разузнавателен самолет за едно пошло театрално изпълнение. Човешкия живот в Русия струва един дамски кожух или един автомобил Лада.
  • 69 в руСССия

    2 7 Отговор
    Всичко е театър. Най-вече бутафорията на тяхното въоръжение.
  • 70 русофил

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    и аз съм против театъра, но публиката кълве на такава работи, кво да ги праиш, а демократичните западни медии не искат да признаят, че и те се излагот като кифладжии, чак на луната кацнаха в холивуд
  • 71 Ксаниба

    11 2 Отговор
    а не биее! на промитите им написах тук същият ден, че е постановка!! Каква е била целта ли??? Понеже всичко се следи от спътници, това е била скрита передислокация на войските!!!!

    Коментиран от #75, #78

  • 72 Кую

    8 1 Отговор
    Сега ако при знаете, че и събарянето на кулите е постановка ще стане интересно.
  • 73 Учуден

    0 0 Отговор
    А де бе?
  • 74 Генерал Армагедон

    2 0 Отговор
    На мен друго ми казаха...
  • 75 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ксаниба":

    Точно!
  • 76 Слепото

    1 9 Отговор
    Не знам какъв театър е но истината е...Отчайваща: 680 К ... Ватенки фира!
    До Коледа ще минат Милион !
    И това ми било..".Втората в Света"...
  • 77 Читател

    7 1 Отговор
    А добър ден,аз писах тогава че е постановка но ти ме триеше Мария.

    Коментиран от #80

  • 78 Тъ'п ли си?

    1 6 Отговор

    До коментар #71 от "Ксаниба":

    Бягството след Поражение на фронта не е предислокация!
    Ще ни припомниш ли Кой Областен град е завзет от Предислоциращите се .. матрьошки ? Само 1 ..покажи ))))))
  • 79 Чисто и просто...!

    4 0 Отговор
    Заглавието на темата трябваше да завършва не с това...-,,?"...
    А с това...,,!"...
  • 80 И мен!

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "Читател":

    Също...!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ццц

    7 0 Отговор
    Че това беше театър беше ясно още когато украинците и британското разузнаване, глупашки повтаряни от нашите медии, се радваха на скорошната гибел на Путин 🤣 Всички родни експерти по всичкология се изредиха да дават прогнози. Форумите бяха пълни с шаран-коментатори. А беше ясно, че Вагнер в Беларус нямаше как да се случи безпроблемно и ще е достатъчно, за да се ограничат голяма част от бандитите на Киев и ресурс на НАТО. Ето че трябваха 2 месеца на евроатлантиците, за да достигнат до мислите на мислещите. 🤣 Пак добре. Американците ще го проумеят след ноември най-рано 🤣

    Коментиран от #84

  • 83 Брилянтна операция!

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мишел":

    На двамата стари Приятели-Путин и Пригожин...!
    Да дислоцират Елитната бойна ЧВК-,,Вагнер",само на 100км. от Киев...!
    А ония баламурници се радваха и скачаха във възторг повече от Стефка Костадинова...
  • 84 С една дума...!

    5 0 Отговор

    До коментар #82 от "Ццц":

    Пак го разбраха...!
    НО!
    По трудният начин...!
  • 85 Гошо

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Развеселен":

    Българският народ е умствено повреден … от 30 години е предател и поклоник на запада за жълти стутинки …. И ограбван и всичките му залежи раздадени на концесии
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 12"12

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Женя съм":

    500+
  • 88 Данъкоплатец

    1 0 Отговор
    Е кво, накрая се оказа поредния Пъклен План на Путин, накартко още едно ППП
  • 89 Тити

    1 0 Отговор
    Много ясно рашиститеса големи артисти.
  • 90 Ало, ало...

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Онзи":

    Бая глупаци се изказваха по бг телевизиите този ден. Единствено Вацев по БНР позна.

    Коментиран от #93

  • 91 Аха

    2 0 Отговор
    "ФАКТИ" - НАЛИ СТЕ БАВНОЗАГРЯВАЩИ РЕОТАНИ! -
  • 92 Забравил

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тед":

    си и бордните стюардесИ

    Соня Василевна Ивановна
    Наташа Леонидова Брежневна
    Варя Сергевна Хрушчова
    Галя Владимировна Андроповна
    Ала Петровна Пугачовна
  • 93 Радо

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Ало, ало...":

    Ама най - надъхан този ден беше Асан Ага , че и много образно говореше !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания