Last news in Fakti

28 Август, 2023 13:33 772 1

Северно Косово е сред основните приоритети на посредника в преговорите между Белград и Прищина

  • косово-
  • сърбия-
  • мирослав лайчак

Лайчак заяви във Фейсбук, че въпреки факта, че темпото в Брюксел се забави през лятото, предизвикателствата в Западните Балкани не са изчезнали

Северно Косово е сред основните приоритети на посредника в преговорите между Белград и Прищина - 1
Снимка: Shutterstock

Специалният пратеник на ЕС в преговорите между Белград и Прищина Мирослав Лайчак заяви след среща със заместник-помощник държавния секретар на САЩ Габриел Ескобар, че предизвикателствата в Западните Балкани не са изчезнали и че ситуацията в Северно Косово е на първо място в неговия дневен ред, съобщи Танюг. Лайчак заяви във Фейсбук, че въпреки факта, че темпото в Брюксел се забави през лятото, предизвикателствата в Западните Балкани не са изчезнали, информира БТА.

"Специална област, която остава на първо място в моя дневен ред, е ситуацията в Северно Косово“, добави Лайчак. Той подчерта, че е поканил Габриел Ескобар в Брюксел за подробни дискусии и срещи, "за да се подготвим за следващите месеци и да засилим още повече съвместните усилия".

"Заедно с нашите екипи обсъдихме подробно въпросите, свързани с диалога, споделихме оценки за текущата ситуация, събитията от последните месеци и очакванията за следващия период. Също така се погрижихме да съгласуваме необходимите следващи стъпки и приоритети“, заяви Лайчак.

Специалният пратеник на ЕС в преговорите между Белград и Прищина каза още, че ще посети Алпбах (Европейския форум в Алпбах), Блед и Белград, където ще се срещне с президента на Сърбия Александър Вучич и премиера на Косово Албин Курти, "както и с редица партньори, приятели и експерти по Западните Балкани и световните политически събития".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Търновец

    0 0 Отговор
    Вучич вече обяви че в България имал Сръбско малцинство и Сърбите отварят консулство в Благоевград. Ние можем да имаме големи проблеми - и с Русите за Камчия и рафинерията и със Сърбите