Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Август, 2023 12:41 2 282 65

Военните министри в ЕС обсъждат дългосрочна помощ за украинската армия

  • украйна-
  • ес-
  • военна помощ-
  • русия-
  • война-
  • оръжия-
  • жозеп борел

Целта на Борел е военната помощ на ЕС за Украйна да придобие по-структуриран вид

Военните министри в ЕС обсъждат дългосрочна помощ за украинската армия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министрите на отбраната от ЕС се събраха на заседание в Толедо, в сградата на бивш испански оръжеен завод, а сега университет, за да обсъдят дългосрочната помощ за украинската армия, предаде ДПА, съобщи БТА.

Обстановката е предразполагаща за разговорите на ръководителите на отбранителните ведомства на държавите членки, които ще разгледат по-специално предложението на дипломат номер едно на Евросъюза Жозеп Борел за заделяне на 20 млрд. евро за програми за въоръжаване и обучение на украинската армия за периода 2024-2027 г., от които ежегодно да се отпускат траншове от по 5 млрд. евро.

Целта на Борел е военната помощ на ЕС за Украйна да придобие по-структуриран вид и да бъде отделена от плащанията, които се правят по линия на така наречения Европейски механизъм за подкрепа на мира (ЕМПМ).

„Каквото и да става, помощта трябва да продължи и след войната. Тя трябва да продължи, за да се гарантира възстановяването и сигурността на Украйна“, каза ръководителят на европейската дипломация в началото на заседанието. Досега Украйна е получила 5,6 млрд. евро военна помощ по линия на ЕМПМ, който е отделен от бюджета на ЕС и възстановява разходи на държавите членки и други нечленуващи в Евросъюза страни, направени, за да предоставят оръжие на Киев.

Договорите за ЕС не позволяват средства от европейския бюджет да се отделят за военни проекти. Последните преврати в Африка, при които в редица страни от континента на власт дойдоха военни хунти, също се очаква да бъдат предмет на разговори на заседанието.

ЕС трябва да прецени как да отговори на преврата в Нигер, страна, определяна от Борел допреди около месец като „важен партньор“. Държавите от Евросъюза засега внимават с реакциите си, за да не влошават обстановката. Борел отказа да коментира възможния отговор на съюза. Германия и Франция настояват ЕС да накаже пучистите и организациите, които подкрепят режима им, казаха пред ДПА няколко дипломати. По въпроса за снощното вземане на властта от военните и в Габон Борел предупреди преди началото на срещата в Толедо, че случващото се в Африка е голям проблем за Европа и че ако се потвърдят съобщенията, че и в тази страна и извършен военен преврат, това ще направи региона още по-нестабилен, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сссссс

    62 6 Отговор
    Страхил Ангелов, депутат:
    За тези, които бяха в такава степен заслепени от злоба, омраза и най-вече от грантово американско финансиране и бълваха ежедневно призиви за унищожаване на Русия и народа й, предстоят времена на изтрезняване!
    Наистина ли, н@.уки инд@.ктринирани ж@.лки създания, си мислехте, че една вековна империя простираща се на една шеста от земната суша може да бъде победена от шепа ф@.шизоидни л@,кеи на американския глобалистки елит, събран около здрависващ се с въздуха и блуждаещ неориентирано по сцените, избран с гласуване по пощата, 81-годишен президент?
    Вярвахте ли наистина, че армията разгромила най-големите завоеватели в по-новата човешка история, като започнем от Златната орда, минем през Наполеон и стигнем до Хитлер, може да бъде победена от шепа н@,сретници с неясна идентичност, които живеят на чужда територия, с чужди пари, стъпили на чужда история?
    Ако бяхте прочели малко, поне нещичко, по темата, щяхте да знаете, че онзи народ – руският, обитава огромна територия, която се е научил през вековете да защитава до съвършенство, щяхте да знаете, че този народ притежава необятен и несломим дух и… за нищо на света той никога не КОЛЕНИЧИ!
    Руснаците винаги идват и това трябваше да ви е ясно още в самото начало на идиотската ви война, за „ползите“ от която ни продънихте ушите!

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Сссссс

    45 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сссссс":

    Страхил Ангелов, депутат:
    Само, че сега идва сметката и българският народ отново ще трябва да я плаща, а вие ще си отидете и даже няма да можем да ви намерим, за да „ни се извините“!
    Вече започва да става все по-трудно за западната пропагандна машина да скрие наближаващото пълно поражение на Украйна във войната й срещу Русия. Това е тотален крах за организаторите и плановиците на тази авантюра, в която киевският слугинаж от името на американската дълбока държава въвлече НАТО и Европа.
    Основният актьор в този зле режисиран фарс Зеленски рязко изчезна от „световния информационен поток“, а западните му куратори започнаха все повече да разясняват, че е необходимо да се търси възможност за мирни преговори и гаранции за сигурността на Украйна.
    Същите, само допреди месец, с пяна на уста обясняваха, че е въпрос на време Русия да бъде разгромена на бойното поле и срината финансово и икономически! Естествено тези опорни точки бяха подети и от родните ни фашизо-либерални политици, общественици и даже от редица „интелектуалци“. На тези ентусиасти им предстои приземяване и завръщане към реалността, а тя е, че с Украйна на Зеленски е свършено и Русия няма как да бъде победена и срината икономически – напротив!
    А преговори може и да има, но не във формата и по време предпочитано от т.нар. „колективен запад“ – от тук насетне другаде ще се решава съдбата на тази злощастна територия, а не там където забъркаха този хаос. А реалността е в общи линии следната:

    Коментиран от #5

  • 3 Мдааа

    31 2 Отговор
    До последния украинец и "победата" на наглоcaкcите над славяни и останали!
  • 4 Хихихи..

    28 3 Отговор
    Европката е "Живият труп" от Ф.М.Достоевски.Шават и още краката докато санитарите я бутат към "Гутен Морген".Ихууу...

    Коментиран от #9

  • 5 Сссссс

    48 3 Отговор

    До коментар #2 от "Сссссс":

    1. Руската армия побеждава на всички фронтове, „великото“ и окончателно украинско контранастъпление, подготвяно цяла една година, се превърна в кървава баня за Украйна и НАТО – пълен военен провал.
    2. По данни на Световната банка Руската федерация вече е петата икономика в света, изпреварвайки Германия през последните шест месеца.
    3. ЕС загуби над 100 млрд. евро от санкциите срещу Русия. Всички енергоемки предприятия се разбягват от Европа в посока САЩ и Китай и вече трето тримесечие еврозоната е в рецесия. Предстои мащабно и драматично европейско обедняване за десетилетия напред.
    Такива са фактите и то встрани от емоциите. Дали се харесват на някой или не, вече е без значение – реалностите ще отрезвят болния ентусиазъм на шепата ф@.шизирани кресливи службогонци – те ще си останат с пръст в уста. И ако са си мислели, че имената им ще бъдат записани в златните скрижали на историята, жестоко са се излъгали – там такива като тях няма и няма и да има. Време е да върнем разума като водещо начало в общественото устройство и политиката, защото както е написал Хегел „всичко действително е разумно и всичко разумно е действително“. Останалото е безпътен слугинаж и евтина пропаганда!
    Поздрави на Галя от посолството!
    Страхил Ангелов, депутат, Фейсбук
  • 6 ХАХАХА

    36 1 Отговор
    Ама тези не са добре ! Вярват ли ,че биха успели да изтощат руската армия? Най вероятно ЕС ЕС ще се изтощи ,но Русия никога!
  • 7 Механик

    39 2 Отговор
    Те хубаво подкрепят, ама няма вече човечета. Не останаха.
    Човечета от къде ще се взимат?
    Да не говорим, че за европата вече няма да има уран и злато, а от газта сами се отказаха.

    Коментиран от #15

  • 8 ПИИ

    25 1 Отговор
    Специалисти от Полския икономически институт (PIE) анализираха настоящата ситуация в Украйна и стигнаха до извода, че тази страна ще остане за сметка на Запада през следващите 25 години.
  • 9 ХАХАХА

    27 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хихихи..":

    Достоевски има друг роман "Идиот", лично на мен ми се струва ,че той по подхожда на ЕСЕС!

    Коментиран от #12

  • 10 Българин

    3 31 Отговор

    До коментар #1 от "Сссссс":

    70-годишния младеж Путин би се зарадвал на този пост! Такова феlacио скоро не бях чел!
    Крепостните не били коленичи за 200 години татарско робство... 😂

    Коментиран от #39

  • 11 Пффф

    3 32 Отговор
    Когато руската и.з.м.е.т идва уж да ни асвабаждава, а де факто, да ни окупира, е смаяна какви китни каменни къщи на по два ката с градини, пасища, овощни земи и добитък имат "поробените". В същото време, 15 години преди това да се случи и.з.м.е.т.т.а все още е била крепостна - без право на собственост и свободно движение, живуща в сламени и кирпичени колиби, по-окаяни от най-бедняшкия обор за домашни животни в България. Българите през турско винаги са имали право на собственост, да ходят където си искат, да си построят хубави къщи, и свидетелства за това са Боженци, Копривщица, Троян, Лещен, Долен, и още куп красиви селища от онова време. Проколхозните и.з.р.о.д.и това не го отчитат, натъпкали са главите на популацията колко жестоко било през турско, а тогава какво да кажем за историята на северомонголската популация, с дръпнатите оки вследствие на 250 години монголско осеменяване, после векове наред живущи като животни на помещиците, както споменах, и накрая - 70 години най див и варварски комунизъм с десетки милиони убити само от чичко сталин, унищожил всякакви останали микрочастици морал в народопсихологията им като е издигнал доносничеството срещу най-близките на пиедестал.

    За няколко десетилетия българите бяха превърнати в крепостни като руснаците, по времето на руско-съветския комунизъм - без право на частен бизнес, без право на свободно пътуване.

    Проколхозната с.г.а.н се кланя на истински вековни роби, жертви на собствената си върхушка, дами

    Коментиран от #16, #23

  • 12 Хихихи..

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "ХАХАХА":

    И двата романа друже,и двата..
  • 13 Пффф

    4 31 Отговор
    Когато руската и.з.м.е.т идва уж да ни асвабаждава, а де факто, да ни окупира, е смаяна какви китни каменни къщи на по два ката с градини, пасища, овощни земи и добитък имат "поробените". В същото време, 15 години преди това да се случи и.з.м.е.т.т.а все още е била крепостна - без право на собственост и свободно движение, живуща в сламени и кирпичени колиби, по-окаяни от най-бедняшкия обор за домашни животни в България. Българите през турско винаги са имали право на собственост, да ходят където си искат, да си построят хубави къщи, и свидетелства за това са Боженци, Копривщица, Троян, Лещен, Долен, и още куп красиви селища от онова време. Проколхозните и.з.р.о.д.и това не го отчитат, натъпкали са главите на популацията колко жестоко било през турско, а тогава какво да кажем за историята на северомонголската популация, с дръпнатите оки вследствие на 250 години монголско осеменяване, после векове наред живущи като животни на помещиците, както споменах, и накрая - 70 години най див и варварски комунизъм с десетки милиони убити само от чичко сталин, унищожил всякакви останали микрочастици морал в народопсихологията им като е издигнал доносничеството срещу най-близките на пиедестал.

    За няколко десетилетия българите бяха превърнати в крепостни като руснаците, по времето на руско-съветския комунизъм - без право на частен бизнес, без право на свободно пътуване.

    Това искат за вас от вГъзраждане - да сте роби по руски образец!

    Коментиран от #19, #47, #55

  • 14 рософил

    26 2 Отговор
    Като свършат войниците ще трябва да мобилизират и евро рософобите.

    Коментиран от #21

  • 15 Човечета откъде ли...?!

    27 1 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Опасявам се възпитаникът на Московската Военна Академия на СССР-Другарят Тагарев,да не ни връчи призовките за мобилизация на фронта...!
    Зер,та нали сме лоялни и верни членове на НАТО...!

    Коментиран от #22, #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 мале какви бедняци

    19 0 Отговор
    Целия ЕС може да отделя само по 5 милиарда годишно.....
  • 18 говедар

    18 1 Отговор
    Рософобите са в кома вият на умряло със жалката си пропаганда по всички медии и сайтове.
  • 19 Типичен роб

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пффф":

    Роба мисли за тленното тяло, не за свободата на душата.
  • 20 оня с коня

    1 20 Отговор
    Руските ГАДОВЕ така и отказват да осъзнаят че ако Украйна води Велика Отечествена война,то Западът успоредно с нея води БИТКА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ срещу Милитаризирана Русия и НИКОГА няма да се лиши от Военния БУФЕР Украйна,която е Преден Фронт срещу Военните домогвания на Путин.

    Коментиран от #30, #33

  • 21 Ама ти мислиш,че...

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "рософил":

    ...ако се стигне до мобилизация,някой ще те пита дали си русофиб,или русофил...?!
    Както никой не ни пита искаме,или не да сме в НАТО,така и тук ще бъде...!
  • 22 Механик

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Човечета откъде ли...?!":

    Ами, много е вероятно Тагарев да ни прати да се бием в Укрйана.
    Преди седмица някъде, един облъчен русофоб тук беше писал, че Тагарев е техен човек и вече е дал съгласие пред посолството в украйна да бъдат пратени български войници.
    Може и да е пратенка, ама тоя го писа това не еднократно, та знам ли.

    Коментиран от #29

  • 23 отворко

    19 5 Отговор

    До коментар #11 от "Пффф":

    В България къщичките масово почват да се строят след 1962 . Преди това мизерия . Има стенограма на Народното Събрание 1940 година .

    В изказване пред Народното събрание на 12 март 1940 г., за жизненото равнище в България депутатът Серафим Георгиев казва:
    „Това показва, че картината на българската мизерия е страшна….
    Мога да ви прочета данни…,че 19,5 % от селските семейства живеят в тухлени, а 61 % в кирпичени къщи; селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тия стаи се и готви.
    Нямат кладенци 57 % от домакинствата; нямат клозети 17,4 % от тях. Нямат кревати 20 % от домакинствата, а останалите 80 % от тях имат средно по два кревата за шест души. Нямат маса 28,5 % от домакинствата, а 36 % нямат стол.

    Коментиран от #28, #37

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пффф

    4 16 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    Знам, че в предателската ти глава истината боли, г.о.в.е.д.о, но е факт: кланяш се на вековни роби с дръпнати от монголците оки, които не могат да произведат един качествен фенер, защото си т.ъ.п и лъжеш като циганка. Минималната пенсия вече е 523 лева - повече от минималната заплата в колхоза, а там освен масква и петербург всичко друго е клоака, и то външна.

    Коментиран от #49, #54

  • 26 Българин

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Човечета откъде ли...?!":

    Ама не си ли получил призовка още? Няма страшно.
    Петолъчника с ник "Последния Софиянец " още при съставянето на правителството изрева, че е получил призовка, пък си поства всеки ден... 😂

    Коментиран от #44

  • 27 КОТарАК

    1 6 Отговор
    така тр. да бъде. до победата
  • 28 Пффф

    5 8 Отговор

    До коментар #23 от "отворко":

    Искаш да кажеш, че възрожденските къщи в Боженци, Троян, Долен, Копривщица, Панагюрище, и из цяла България са строени през 1960 ли? Хахаха ей, циганите ще се изчервят от наглите ви предателски лъжи, антибългарски проколхозници.

    Коментиран от #50

  • 29 Патриот

    3 7 Отговор

    До коментар #22 от "Механик":

    Ами напиши многократно, че луна-25 не се е разбила, а е кацнала на Луната и може и да се окаже вярно... 😂
  • 30 Механик

    11 3 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Абе ще си кажете вие, че запада води война срещу Русия. То не че некой не знае де.
    Но за твое огорчение, ЗАПАДА изгуби тая война и това е видно.
    За още по-голямо твое огорчение, запада бива изритван от всичките си "гостоприемници" и остава без природни ресурси.
    п.п.
    Почеса ли кончето под коремчето?
  • 31 факуса

    13 1 Отговор
    значи ние с голия задник ще кешим да са въоръжени укрите,и така до 27ма г.тез ненормалници всички на фронта,там да се доказават
  • 32 Шмайзер

    0 11 Отговор
    Трябва да се помага та Украйна.
    В жива сила.

    Коментиран от #42

  • 33 Какво е

    16 0 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Това запада???забравяш че управляващите в ЕС се явяват на всеки 4 години на избори и няма гаранция че пак ще бъдат избрани или че партиите им ще имат мнозинство да управляват. А избирателя едва ли не навит да издържа Украйна която да е уж буфер. Хората имат много по големи проблеми от въоръжаването и възстановяването на украйнв

    Коментиран от #58

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Шмайзер

    0 10 Отговор
    Трябва да се помага та Украйна.
    В жива сила.

    Коментиран от #38

  • 36 Пффф

    2 7 Отговор
    Нали знаете как му викали на 50 cents в колхоза? 4 милион рубль. Санкциите не работят :)))
  • 37 Румен Решетников

    2 6 Отговор

    До коментар #23 от "отворко":

    Прочети доклада на професор Чавдар Кюранов какво е състоянието на домовете, достъпа до електричество, асфалтирани пътища ,тоалетни и т.н. в НРБ 35 години след пабедата над монархо-фашистите в България през 1944-та! 😂

    Коментиран от #51, #52, #53

  • 38 ОК!

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Шмайзер":

    Грабвай Шмайзера и на фронта...!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Коз Як

    6 0 Отговор
    а пари отдека?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бас Тун

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Шмайзер":

    какво те спира да го направиш?
  • 43 Пффф

    2 7 Отговор
    Индия, която допреди 20 години е мечтала самолет да изобрети, вече е далеч пред руската к.о.ч.и.н.а с космическата си програма. Расия - световния външен к.е.н.е.ф, населен от вековни роби и продънени шаврантюги, даващи устица и з.а.д.н.и.к само да се измъкнат от клоаката!
  • 44 Амчи...

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    ....то и на фронта има интернет ве...!
    В кой век живееш...?!?!
  • 45 Хайде стига

    6 0 Отговор
    С тея помощи! До кога тоя едва кретащ ЕС ще издържи на това безумие! Ама приятелчетата им от ФАЩ само гледат кога ще дойде края та налетят като хищник на мърша.
  • 46 Историк

    9 1 Отговор
    Не разбраха ,че не могат да спечелят!Вместо да се грижат за гражданите си,да техните интереси!Пращат пари на Урките!А в същото време половината Европа а на прага на мизерията! Защо се вдигна инфлацията в пъти....за да могат бизнес дъртите дженджари в Украйна да правят!

    Коментиран от #62

  • 47 Алооооооо

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пффф":

    Е И АМ ЧИ ЩО ТОГАВА НЕ СИ СТОЯХМЕ ПОД ТУРСКО БЕ УМНИК АЛООООООО ЗА НЯКОЙ ЦЕНТ СИ ГОТОВ ДА ПРОДАДЕШ НЕ САМО МАЙКА СИ
  • 48 Касапин

    4 1 Отговор
    ПЕТ МИЛИАРДА ЗА ДВАДЕСЕТ И ПЕТ МИЛИОННО НАСЕЛЕНИЕ С ПРОМИШЛЕНОСТ РАЗМАЗАНА ОТ ВОЙНАТА И С БОРЧОВЕ СВРЪХ ШИЯ КО ПРАЙ ТУЙ ПО ДВЕСТА ЕВРО НА ЧОВЕК АБЕ ТОВА ДА НЕ Е ТАКСА ЗА СЕКСУСЛУГИ

    Коментиран от #61

  • 49 Глей сига

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Пффф":

    ЗДРАСТИ ПФФФ МНОГО ИСКАМ ДА ТИ С.Е.Р.А.В. У.С.Т.А.Т.А
  • 50 разбирач

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Пффф":

    Тия къщи са реставрирани после . А и България не е само Боженци , Троян ....
  • 51 разбирач

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Румен Решетников":

    80 % от жилищата в България са построени между 1960 -1989 година . Ползват се и до сега .
  • 52 какво заварва бай Тошо

    7 2 Отговор

    До коментар #37 от "Румен Решетников":

    И ще разберете какво е оставил .
    В изказване пред Народното събрание на 12 март 1940 г., за жизненото равнище в България депутатът Серафим Георгиев казва:
    „Това показва, че картината на българската мизерия е страшна….

    Мога да ви прочета данни…,че 19,5 % от селските семейства живеят в тухлени, а 61 % в кирпичени къщи; селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тия стаи се и готви.
    Нямат кладенци 57 % от домакинствата; нямат клозети 17,4 % от тях. Нямат кревати 20 % от домакинствата, а останалите 80 % от тях имат средно по два кревата за шест души. Нямат маса 28,5 % от домакинствата, а 36 % нямат стол.
    Нямат печка 28 % от домакинствата. Нямат юрган 36 % от тях. Нямат дюшеци 46,5 %, а 34 % нямат никаква постеля. Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито понеже 53 % от домакинствата нямат нито един шкаф. Измиването на тялото през зимата е непознато.

    Долните дрехи обикновено са така замърсени, че са хванали кожа от кир. Ето това са покъртителните условия за закъснелостта на българския живот”
  • 53 разбирач

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Румен Решетников":

    Същата тази България реститути и наследници на фашисти изкарват “процъфтяваща”, която комунистите съсипали. А изказването е от депутат, от преди 9 септември, не от комунист! От депутат от стария режим.
    Разбирате ли какво взе другарят Тодор Живков, и какво остави…

    Коментиран от #60

  • 54 Факти

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пффф":

    ПФФФФ колко си ПФФФФ, горкото колко е зле!
  • 55 Д-р Ох Боли

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пффф":

    Тази "руска и.з.м.е.т" сега с нас в стаята ли е?
  • 56 Конник

    1 1 Отговор
    Преврат в европейските страни? Военни министри (превратаджии по душа) решават да ни ограбят и парите ни да ги похарчат за оружие на Украйна а не за здравни и образователни цели.
    “Стани, стани народе …….”

    Коментиран от #59

  • 57 Съвет към министрите

    0 1 Отговор
    Обещавайте помощ за следващата година. Дотогава може и нищо да не е останало от Украйна, ще ви излезе без пари, а големите думи ще ви донесат полза сега.
  • 58 Истинолюб

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Какво е":

    " .. в ЕС... избирателя ( едва ли не навит да издържа Украйна която да е уж буфер. "
    Не е баш тъй. Войната на Запада с Русия чрез Украйна се води от Глобални Задкулисни сили, наричани вече не "конспиративна теория" а "Дълбоката държава... Дълбоколандия, Това е страна с кланове, които правят такива работи от стари времена. Разполагащи с много, много пари, печатат ги произволно и прявят почти всичко с тях. САЩ е основния им инструмент, на дело Тяхна частна държава с която владеят другите.. Преди такава бе Британия. Частната им армия на Дълбоколандия на частната им Източноиндийската компания завладя Индия -- представи си за какви пари иде реч - частна армия да завладее страна като Индия. Тия към 750 САЩски бази по света и у нас не са за "демокрация а за господство на възловите места из Глобуса. Повечето НПОшки също, медии също, там ги показа Чомски... Та, случващото не зависи от Западните правителства. Те се подбират както нашето и се утвърждават от Дълбоколандия ... Залогът в тази, почти Световна война е огромен - дали човечеството ще се владее задкулисно от дузина частни свръхбогати клана и Глобалистките им напъни да владеят всичко, чрез владеене данните за всеки, което е същността на разкритието на Сноудън.
  • 59 СТИГА БРЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Конник":

    От оръжие се печели милиарди ...само другарите с проюитите мозъци не го разбраха.....
  • 60 ДРУГАРЮ

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "разбирач":

    Що по света нема соц..........щом ъ толкова убаво.....
  • 61 ОТ ОРЪЖИЕ СЕ ПЕЧЕЛИ

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Касапин":

    Най много......ама кой да го проумее.....
  • 62 АЙДЕ БЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Историк":

    Затова другарите и отрочетата им все на запад гледат.....
  • 63 БгТопИдиот🇧🇬

    0 1 Отговор
    Укромамашките ще народодят нови войници на световният капитал и Говедолендия !
  • 64 Снимката е показателна!

    0 0 Отговор
    Може нато да праща помощ,но дали ще има кой да я ползва!До последния украинец!Скоро!!!
  • 65 Кокоркиро

    0 0 Отговор
    Тагаренко е призован от собственото си посолство на фронта.
Новини по държави: