Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Август, 2023 09:26 2 380 32

Затвориха летището в руския град Псков

  • дронове-
  • псков-
  • летище-
  • русия-
  • война-
  • украйна

Летището ще остане затворено през днешния ден за граждански полети

Затвориха летището в руския град Псков - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Летището в западния руски град Псков ще остане затворено през днешния ден за граждански полети, съобщи руската служба за контрол на въздухоплаването „Росавиация“, цитирана от ТАСС, предаде БТА.

„На летище Псков всички обекти от въздушния транспорт, обслужващи полетите, и Единната система за организация на въздушното движение работят нормално“, се казва в съобщението. „Днес с цел вземане на допълнителни мерки за сигурност се отменят шест полета от летище Псков на авиокомпания „Азимут“ и два на авиокомпания „Икар“, се допълва в него.

Още новини от Украйна

Затварянето се предприема след извършеното снощи срещу транспортния обект нападение с дрон, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нормално

    17 7 Отговор
    Нормально е да го затворят. Ще го мият. Вие пък веднага си мислите най-лошото.
  • 3 отменят полети

    22 8 Отговор
    Че хората започнаха да си получават призовките за поредната могилизация.
  • 4 Глупаци

    28 10 Отговор
    Как са го затворили то вече го няма 😉
  • 5 4 ИЛ-76 дадоха фира

    24 9 Отговор
    Айде, на хаирлия да е!
  • 6 глюпусти. всичко е отблъснато

    7 7 Отговор
    От удара на украински дронове са повредени няколко военно-транспортни самолета Ил-76. В останалите случаи безпилотниците са били свалени от руската ПВО. Жертви при атаките няма, а пожарът е неутрализиран.

    За нападението срещу летището на северозападния руски град алармира пръв губернаторът Михаил Ведерников, цитиран от Франс прес и БТА.

    "Министерството на отбраната е в процес на отблъскване на нападение с дрон срещу летище Псков", написа Ведерников в Телеграм, придружавайки съобщението си с видеоклип, показващ огромен пожар, експлозии и вой на сирени.

    "По първоначална информация няма пострадали. Мащабът на разрушенията се изяснява", допълва той, като посочва, че лично е бил на мястото на инцидента от самото му начало. По-късно той добави, че летището ще остане затворено днес до изясняване на размера на щетите.

    Коментиран от #19, #32

  • 7 Роки

    36 14 Отговор
    Некадърността на руската армия няма граници. Прословутата радиоелектронна борба, която рекламираха в анимационни филмчета, че нищо няма да може да лети над Русия се оказа пореден фалш. Пригожин затова беше бесен, че загиват стотици хиляди руснаци за ненужна война. На Шойгу зет му вместо да е на фронта си пускаше клипчета от Дубай от фитнес клубове и нощни барове, тънещ в лукс. На вечно ъкащия Песков синът му Николай уж бил във Вагнер, само дето никой никога не го е виждал. Същевременно по туй време имал куп глоби за каране с превишена скорост със ултраскъп спортен автомобил по булевардите на Москва. Вагнер превземат градове, после ги изоставят. Нито телевизия, нито мостове, нито друга критична инфраструктура в Украйна не се атакува, понеже бизнеса на олигарсите около Джуджи Тупин е там и не бива да му се пречи. Петър Първи отвори Русия за Европа и я превърна в суперсила, а психясалия мъник в Кремъл я съсипа поне за 100 години напред - и демографски 210 хиляди избити православни руснаци и милиарди евро репарации ще трябва да се плаща на САЩ и ЕС. Абсолютно извратен глупак!
  • 8 Пожара

    14 8 Отговор
    Ма нека бе, да осетат пиенците вкуса на тва кое сатвориха! У човката и толко!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Селянин

    10 19 Отговор
    Западна провокация готвена от службите на Ми6 в близост до Литва, Латвия и Естония с цел разширяване на конфликта с нови участници, понеже украинските са на привършване.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Никой

    17 6 Отговор
    Русия - нищо ново под слънцето ! Най голямата психиатрия на земята. Култът към силата никога не са били измествани от разум , стратегия и развитие. Рефлексите на психопатията винаги са били водещи. Единственото полезно за нас е прекрасната възможност кои са кратените у нас, които подкрепят руското безумие,което има дълбоки корени у нас.
  • 13 и кво от това?

    5 14 Отговор
    Абе това е незначително локално летище.Няма никаква стойност , нито военна нито гражданска.Това е селско-стопанско летище.Все едно у нас да думнат летището в Момчилград.

    Коментиран от #17, #18, #31

  • 14 А50

    8 9 Отговор
    Дроновете са запуснати от трета страна, Зеленски пак е в бункера. Сгради на ГРУ в Киев са поразени.
  • 15 А50

    6 9 Отговор
    След като контранаступа претърпя разгром, Киев наблегна на зрелищни ПР акции които по същество нямат дори тактическо значение
  • 16 Хахахаха

    10 1 Отговор
    Видео от атаките по Русия тази вечер. Най-големите от началото на войната!

  • 17 Геренски

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "и кво от това?":

    Да ,друг път. Какво правят там тогава големи военно транспортни самолети като Ил-76

    2 са унищожени ,а 4 са повредени. И складовете с гориво също са били ударени и са се запалили . Масивни пожари -има видео,така че бабини деветини не ни разправяй
    20 дрона са ударили летището. От тия австралийските ,картонените. Те носят по 5 кг.експлозив и както се вижда ,срещу летища са много ефективни. Преди 2 дни повредиха 5 изтрибителя също.
  • 18 Момчил

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "и кво от това?":

    Къде в Момчилград има летище бе тъпанар руски?
  • 19 Геренски

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "глюпусти. всичко е отблъснато":

    Да ,ти ако си вярваш ти е време за апчето.Летището е погромено направо. Нито един дрон не е бил свален. Те тия и нямат сваляне през нощта ,радар не ги лови . 20 дрона са ударили летището.

    Също в гр. Псков е ударена и сграда на ГРУ с
    дронове ,но може би други ,големи -там още не са съобщили какви са пораженията .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Всичко работи нормално

    7 0 Отговор
    Но отменят полети 🤣🤣🤣
  • 22 Аспарух

    9 1 Отговор
    А бе русороби кВо става в любимото ви блато Рашистан???Всеки ден затворени летища в Москва,Петербург, Псков, Ростов.......скоро полети само зад Урал.
    Мъка русоробска от чакането на пАбедата.
  • 23 Юрий

    6 1 Отговор
    Вълна от недоумение и гняв заля руските военни блогъри и пропагандисти след като тази нощ 20 дрона долетяха до летището в североизточния руски град Псков и устроиха истински фойерверк от взривове на боеприпаси и самолети. Летището Псков се хвалеще с масивна ПВО защита.

    Самите руснаци обявиха, че в резултат на атаката с безпилотниците са били повредени 4 военнотранспортни самолета Ил-76,а 2 са изгорели . Освен това над аеропорта се издигнаха огромни облаци от черен дим, а експлозиите на боеприпаси продължиха часове.
  • 24 Гост

    3 0 Отговор
    На снимката ...сегашното ЦК на бъдещата КПСС....все отбор юнаци..
  • 25 Р.К.И.

    8 1 Отговор
    РФ е в начален стадий на пълзяща паника.
  • 26 Дългият

    3 0 Отговор
    Държавата затворете...отдавна е време....
  • 27 Къде е крайцера Москва

    7 2 Отговор
    Изключително успешна украинска атака по руското военно летище в Псков. Повредените самолети се оказаха 7, от които 2 напълно унищожени. Ударен е и ракетоносецът Ту-22.

    Коментиран от #30

  • 28 спокойствието забравете

    6 1 Отговор
    Россия забравя за спокойните безгрижни дни! За кефа на Путлер!
  • 29 Запознат

    7 2 Отговор
    Украйна демилитаризира русия.
  • 30 Р.К.И.

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Къде е крайцера Москва":

    Я да сметнат колко струва един дрон и колко струва поразената техника, складове и прилежаща инфраструктура. Война се печели с пари.
  • 31 Геренски

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "и кво от това?":

    Локално му е само ПВО то . Иначе е летище на стратегическата авиация и ВДВ войски.
    Но е доста пострадало от 20 картонени дрона. Те не са случайно направени от картон ,а за да не ги хващат радарите . Е също са и значително по евтини така. Австралийски са. Не знам колко е дала Австралия от тях ,сигурно купища .
  • 32 Путриот

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "глюпусти. всичко е отблъснато":

    Отблъснато Пък унищожени 2 Ил76 и един
    Ту22.

    Наистина всичко е отблъснато .

    Хахаха
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания