Last news in Fakti

4 Септември, 2023 11:35 2 389 7

Франция забранява вейповете за еднократна употреба

  • франция-
  • вейп-
  • забрана-
  • пушене

Обяви френският премиер

Франция забранява вейповете за еднократна употреба  - 1
Източник: Shutterstock

Френският премиер, Елизабет Борн, обяви, че вейповете за еднократна употреба скоро ще бъдат забранени във Франция. Тя обясни, че тази мярка е част от национален план за борба с тютюнопушенето и нейната цел е да се предотврати развитието на лоши навици сред младите хора. Френското правителство скоро ще представи целия план за борба с тютюнопушенето, като детайлите за влизането в сила на забраната на вейповете за еднократна употреба все още не са уточнени.

Мнозина считат, че вейповете със сладки и плодови вкусове, са привлекателни за тийнейджърите и могат да насърчат употребата на електронни цигари сред младите хора. Тези продукти обаче представляват здравен риск и са водещи в засилване на проблема с никотиновата зависимост сред тийнейджърите.

Франция вече има забрана за продажба на електронни цигари на лица под 18 години и забрана за популяризиране и рекламиране на такива продукти, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уф,и френската сглобка скърца

    11 1 Отговор
    А ние си мислим,че е само нашата,Вчера забраниха бурките в училищата,днес-вейповете.То във франция други проблеми няма Няма срив на икономиката,няма безработица,няма стотици затворени заводи,няма инфлация,няма проблеми от афрофранцузи.40 милиона бутилки френско вино трябва да бъде унищожено.Причина-липса на пазари
  • 2 Баце ЕООД

    8 1 Отговор
    Е ся България ще ги внесе. Като всичко демократично
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ползвам

    11 0 Отговор
    Презервативите многократно !

    Коментиран от #7

  • 5 Соваж бейби

    20 1 Отговор
    Ей големи тарикати забранява се защото дозата е колкото 2 кутии цигари и е само 8 евро,една кутия боро 100 s 20 броя е по скъпа.Това е проблема по малко пари лапат от пушачите,а дрогата и дилърите които спокойно продават по улиците те на са вредни за здравето?!
  • 6 Стиилииян

    3 5 Отговор
    Никой не може да се разболее от цигари,алкохол и дрога.
    Само Господ Бог може да реши кой ще се разболее и кой ще умре
  • 7 Спестовник

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ползвам":

    Е! Голяма работа! И аз ги талкирам!:)
Новини по държави: